Отговори
# 240
  • У дома
Привет мами, днес си взех лаптопа и о чудо, Apple има 5 години гаранция, и всичко безплатно не съм плащала Sunglasses Вторият колет от 20 пристигна, а този от 12 още го чакаме, естествено всичко е развалено и се хвърли с изключение на Здраве БЕБЕ и едни хапчета за моя гръб, болкоуспояващи. Тия от БГ пощи са за  #2gunfire Добре, че имаме мартеници от миналата година Joy
Честита месечинка на всички бебоци след 5 дена и ние ще сме на 8 мес Sunglasses
Абе мамите от София, да ви питам и преди съм се чудила, познавате ли се, излизали ли сте с бебоците или само тук се знаете  newsm78
Отивам аз да търся рецепти с тиква, защото мисля да е вкарам всекидневно в менюто.
А между другото, Тарталета не си ли пробвала с домашни сухари от франзела. Аз мисля да правя домашни, ще видя някоя по лесна рецепта ако намеря и ще споделя, защото тук има сухари - парти хапки някакви италиански, естествено претенцията не ги харесва. Кус Кус тук има само при турците, няма Плазмон, може ли да и направя какъвто има? Тя е такъв каприз напоследък, че не я знам какво ще я правя.

# 241
Аз не познавам никого, но съм новак в групата. Другите може и да се познват още от бременни  Grinning

Имам някаква книжка с бебешки рецепти. Гени, може да я прегледм за рецепти с тиква и да ти ги щракна с апарата.

Не вярвам да има някаква разликза, освен във формата и размера между това, което е продава тук като кус-кус и всяка друга паста. Може и да се лъжа, де. Това на плазмон не съм го пробвала. Аз бих купила някакви спагети без яйца, бих ги счукала, за да са дребни и бих дала това.

# 242
  • Toronto, Canada
Здрвейте. Аз днес й дадох попарка, но не я хареса. Утре ще я пробвам с чай. Но да питам какво друго мога да давам за закуска? Имаме едни детски курабии, но те се намират много трудно, плодово пюре не искам да давам, понеже давам на обяд за десерт, каша давам вечер. Този кус кус, който споменавате детски ли е? Тук няма за деца, та мога ли да давам от нашия?

# 243
Цветето, пробва ли да сложиш мляко в попарата?

кус кусът на плазмон е детски. Иам някакви витамини и минерали като добавки. Ей сега го гледах.
Може би да дадеш някоя бисквитка в мляко? или да разделиш кашата между закуската и вечерята?

аз лично давам плодво пюре и сутрин и след обяд, а кашата я разделям между обеда и следобеда, а сутрин слагам сухар в пюрето. Псевдо попарата ми не се прие добре и съм зарязла нещата на този фронт, докато вкарам сиренето. Давам по една бисквита някъде между следобендното хранене и вечерята. Концепцията с десерта не я разбирам и не я прилагам  Simple Smile 

# 244
  • София
Нещо ми се е бъгнала мамата, та не мога да ви почерпя виртуално. Оказа се, че макс е именик.

Премерихме го и пак нищо не е качил. 9 и 100 и 72см. Просто не е мръднал, та явно 3 сухара в попарата и 200гр пюре не стигат.

Кускусът на плазмон се води каша. Чисто брашно, обогатено с желязо и нещо си. Ама не се хареса де. За закуска бих давала каша, попара, кекс или макаронени. Нужни са въглехидрати и то сериозни на това хранене, пък и той е гладен - само с плод няма как да стане. Не е нужно да е готова каша. Спокойно можеш да извариш овесени трици примерно и да ги смесиш или с настъргани ябълки или със сирене или с нещо друго. Аналогично може да не е овес, ами елда или нещо друго.

Гени, аз се оказа, че се познавам със зелделина. Иначе с никого не сме се виждали с бебетата. Честит оправен лаптоп.

# 245
  • Майна Сити
Здравейте, мами! Да се похваля - директорката на детската градина ни разреши да подадем молба и живот и здраве септември месец (на година и 5 месеца) тръгва на детска градина Party Нямало ограничение за възрастта, условията били 2 - да е септември (очевидно) и да може да ходи, защото нямали условия за лазещи бебета  Simple Smile

Колкото до пъпчето, преди да забременея работих в общинска администрация, смятам да го оставя пред вратата на кмета  Laughing Ако го познавах по-добре, можех направо и на бюрото да му го тръшна, ама айде от мен да мине  hahaha

# 246
здравейте момичета

Слава на Бога Силвия е добре и не е вдигала повече температура, но мисля, че зъбите много я тормозят и заради тях е всичко, сега уж заспа, а си помрънква нещо под завивката.. чак се плаша, че ако с горните резци е така, какво ще бъде с кътниците, за които казват, че са най-проблемни  Shocked

Соник, благодаря за съветите  Hug, това с оцетените чорапки си го спомням от моето детство и при нужда ще го прилагам и на бебка, вчера се бях направо паникьосала и всичко ми изхвръкна от главата

честито на всички месечинки и на именника Макс   bouquet

Мишка, за пръв път ли ти идва МЦ след раждането, на мен ми дойде веднъж, но от тогава ми закъснява с две седмици, още не ми се е нормализирал, пробвайте с мгг да се облекчите с нош па

пъпчето на малката го пазя заедно с гривната и картончето (от леглото й) от родилния дом и съм ги сложила в една кутия с разни други нещица и си мисля, че като порасне ще й е много интересно да й ги покажа и да ги разглежда
иска ми се тя да си хвърли пъпа там, където си пожелае или да си го запази

момичета, може някой слънчев ден да си чукнем среща в някой парк, напр. Борисовата градина или южен и там да се видим на живо, а и децата ще си щъкат вече, ще се получи доста забавно и ще стане една лудница  Joy

# 247
Здравейте,
Диляна   bouquet честита месечинка  Heart Eyes
 Макси  Hug честит имен ден  Heart Eyes
С някои от мамите сме ходили като бременни на отворени врати, в други също сме се виждали и като се стопли пак   Peace
Иначе понеже мн мами се изместиха във ФБ, те там редовно си организират лайв срещи...
Уф, една руса мечка ме гази и хапе...лека от нас и спокойна вечер

# 248
Добро утро.
Честити месечинки на сладките бебенца.
На Макси,честит имен ден,да е жив и здрав и да влиза във форма отново,че изостава от групата на пуФкавите бузки.  Hug Благодаря за идеята за ябълките с канела,вчера чак ръмжа,докато папкаше,препоръчвам на злоядите бебенца.  newsm10
Хайде ето ви тортичка.   bouquet

cook

Вече ми писна с това будуване по 6-7 часа,няма приспиване това диване. Мрънка,реве,спи му се очевадно,слагам го в кревата, почва да ми се хили,оставям го там,реве да го взема.Вземам го,почва да си търка очите,слагам пак в кревата,смее се, играе си...
Ама аз ли нещо съм ненормална,че не мога да го изтрайвам,нерви не ми останаха вече. Вашите бебета,по колко време будуват? И другото интересно ми е защо пък му излезе първо горният резец? Знам,че не е проблем,ама ми стана странно.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 10:41 от Pancake_86

# 249
# 250
Добро утро майчета  Hug
В четвъртък бяхме на контролен преглед- дребус е по добре вече само му удължиха инхалацийте още с 3 дена. Тази сутрин бяхме и на дк - вече сме 70 см ( пораснал е с 0.5см) и 7780гр ( качил е 280гр ). Аз вече се пооправям, но баща му го гепи бацила та накарах педи да го прегледа така и така сме там ( тя ни е и наша лична). От няколко дена не го кърмя понеже наблегнах на по-силни лекарства и май повече няма и да го кърмя. Сега чакам да се пооправи съвсем и почвам тоя прословут глутен че все  котка ми минава пътя и не стигам до него  ooooh!
Сега да се включа малко по темите  Mr. Green
За гладенето - до скоро гладех всичко но от както съм изкарала елхата не съм вадила дъската че само тя ми липсва да ми се помотва.  Whistling Но иначе се дразня като е смачкано и гладя. Ейй в началото много мразех да гладя и ми беше супер досадно  щото е задължително, а сега когато мога без него искам хаххаха това жените сме ненормални.    hahaha
Също така на 20 ни изби и второто долно зъбче  Mr. Green  
Честити месечинки, зъбки, именни дни  и рождени дни на патерици   bouquet
Тарталетке аз знаех за Макси ама не се вредих да пиша вчера  Blush
Относно срещите - дааа познавам се с доста мами вече и поддържам връзка с тях, също така сме запланували и с m_g_g  да се видим, че се оказахме комшийки  Mr. Green Само да се оправи дребния,че като гледам какво е хубаво вънка направо лудите ме хващат затворена да седя  #Cussing out
За МЦ- имала съм 2 досега един преди 3 месеца, един на коледа и сега чакам. Онази вечер реших че ми е дошло..а то само малко и спря newsm78 Какво стана не разбрах ама май вече трябва сериозно да се замъкна към някой гинеколог, че вече 2 месеца се помотвам- нали на 6-тия месец трябва  да се отиде ooooh!
Пъпчето и всякакви други сантиментални неща пазя-дори и гривната сега от болницата   Whistling. С мм сме решили пъпчето да го хвърлив в Италия, по конкретно на пистата в Монца (може да стане бъдещ Шумахер  newsm01)  там го заведохме когато беше запъртък на 4 дена  Mr. Green, там получих предложението за брак, името му е италианско..и там си ме влече Blush Дано го опазя че навремето при едно ровене в чекмеджетата си намерих моя и с детския си акъл го взех и се опитах да го метна върху трафопоста пред блока. Еми сещайте се че не успях и той падна в трънките  hahaha Та и късмета ми такъв хахаххах
Pancake_86 мойто издържа около 2,5-3 часа и трябва да полегне. Вчера стана в 12,30, в 15 заспа до 18, поигра и в 20 легна до 21,30ч стана, хапна поиграхме и след това в 24ч вече заспа окончателно  sleepuu
Айде стига съм писала че  чистене ме чака. Днес обмисля да разваля елхата че все време не ми остана миналите дни и като за последно да му направя някоя и друга снимка. Лек ден дами  Flutter

# 251
Добро утро!
диана будува около 3 часа и спи по неясно колко време. От известно време е невъзможна нощем. Спи много неспокойно, иска да суче, бута биберона. По няколко пъти на нощ я гушкам да се укроти, защото изпитвам ужас от среднощно ококорване и тричасов купон. Тъкмо започнах да я слагам до мен на леглото на дневните спанета и тя реши нощем да ми спи на ръцете. Нема празно, това бебе. Зъби ли са,що ли, не знам

МЦ още нямам. Миналият месец много ме боляха яйчниците,не знам защо. Утре съм на гинеколог - лекаркаат ми беше казала да ида 6 м след прегледа след раждането. Ще видим какво ще каже. Дано да няма ужаси и страхотии

# 252
Здравейте мами   bouquet
Малката различно будува - веднъж изкарва 6 часа без сън, друг път през три часа подремва ... Ще й излиза горен страничен резец, но предните липват   #Crazy. Не знаех, че може така, ама ето, че го виждам, почти пробил.
Малката се вдига на 4 крака и се клати напред-назад- много е смешна, но ощене лази така, ами продължава да се влачи като ренен войник  Mr. Green.
Честит имен ден на Макс на патерици   bouquet
После пак, че готвя, а малката ми бие шамари  Joy

# 253
  • Пловдив
Здравейте майчета.
И ние бяхме на дк.Мерки и теглилки -69 см. и 8,500 (400гр. е качила).На обяд хапва по половин пюре,попарата я плюе,останаха само кърменето,кашата и плодовото пюре.А,и кисела не отказва,но започнах по-рядко да и давам.
Гледам другата седмица в Лидл ще има намалени пюрета на Гербер и памперси (и др.бебешки стоки),та ще напълним резервите.
Пъпчето още на Стили не съм го хвърлила.Чакам да отвори природонаучния музей (тъй като е в ремонт) и там ще го хвърля.Той е много впечатлен от животните,рибите,сега и от скали и минерали-изобщо от природата и мисля,че там е най-подходящото място.За Катето ще изчакам да видя какво я влече.Макар,че докато пораснат ще си сменят хиляда пъти мненията(професиите).Мъжа ми пък не дава да ги хвърлим в чужбина пъпчетата,за да си стоят при нас децата.Те ако решат нас ще питат,или пъповете ще ги спрат  Simple Smile
Аз никой не познавам от форума лично,а и с познати все по-рядко си организирам срещи,тъй като много мразя да закъснявам и се чувствам неудобно.А с две деца трудно може да се предвиди точен час за излизане (един се наакал в последния момент,трябва да се сменя,друг се загледал в детско и повтаря "Чакай да свърши.").Затова излизам и който срещна,винаги има някой познат в парка.

# 254
Здравейте,
докато си седя нс пейката да драсна еди  ред Simple Smile Pancake тъкмо и аз щях да кажа за това с кутиййките Peace иначе и аз пазя гривните,картата и пъпчето. Къде ще го метнем още не сме решили  Blush

За спането -сутрин до 11:30 (случва се да проспи закуската),после вън в количката 13до15:30 и евентуално 18до19,после беснее до полунощ

Още не съм взела пказмон кус кус и нямам отзиви. Февруарките дават юфка,но аз имам домашна и е с цели яйца,за това не й е сега моментът.
Вчера и онзи ден давах телелко пюре...блякс.!намирисваше ми като котешки пауч...но Д си гохапна

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 13:32 от monicat

Общи условия

Активация на акаунт