Отговори
# 255
Еййй врътнах едно кръгче навън че вече бях на границата от полудяване Close Еми друго си е  Flutter
Дребния и той дремна малко и сега буйства в столчето с пълна сила. Мисля да попълна малко инфо в бебешкия му дневник и фото абумите му. Или пък май ще хвана да прибера коледната украса, че да не посрещнем рождения му ден с нея Joy Айде тъкмо и една фотосесийка като за последно с нея  photo

# 256
Ох, ние и в това хубаво врееме се разхождаме най-много час. Много ме е яд. Толкова пък човек да няма търпение да стои в количкта!

аз се усетих преди няколко дни, че имам чувството че давам храна на котката, докато отварях едно бурканче пуешко  Simple Smile чак ми стана гузно и го опитах -ок си беше и станаха хубави пюрета с него. За съжаление буркнчетатА бяха две и свършиха за нула време. Сега ще караме с герберските ми покупки от уикенда. Супата с пуйка ми смърди на ужасяващ манджорляк, но Д си хапва с апетит, слава Богу.

Ние Великден ще посрещнем с нашата елха, със сигурност. Когато, тогава. Не мога да се клонирам

# 257
  • Toronto, Canada
И ние будуваме по много часове. Обикновено спи от 11-1, после 4-5:30, 6 и ляга 11-12 вечерта и през ноща се буди различно. А онзи ден не иска да спи следобяд и имаше 8 часа будуване. Общо взето гледам след 18:00 да не спи, че изкарва до 01:00 часа.
Пъпчето и ние го пазим. Искаме да го хвърлим тук в някой университет или в Лондон, Австралия, Брюксел...имаме варианти. Simple Smile
Аз да се оплача, че не мога да я улуча да я слагам на гърнето, когато трябва. Знам по кое време прави работите, винаги е след сън или след ядене. Но докато отида да я взема, тя вече свършила всичко дет се вика преди да е станала. Слагала съм я досега няколко пъти колко да свикне, но работа не върши.
За закуската реших, че ще я кърмя още малко, докато намеря тук за деца неща. Вчера четох по тукашните форуми какво дават за закуска. Ами то не бяха яйца, салам, боровинки, гофрети, кисело мляко и какво ли още не. Simple Smile
За гинелогичен преглед тук се ходи на 6 месец след раждане и после няма дата. Аз си сложих спирала и имах само един път МЦ от тогава. Цитонамазка правят на всеки 3 години, представяте ли си?

# 258
Здравейте и ние днес бяхме на ДК резултата е 8100кг (само 100гр) и 71см (3см) а утре сме на гинеколог да видим до къде сме стигнали с разлепването през моят поглед всичко е ОК пък ще видим.

Блазе ви че е хибаво времето при вас с при нас се е спуснала едба мъгла от неделята не се е вдигала а като гледам в другите градове какви градуси са много завиждам.

Днес ходих при колегите си и като ги видях колко са сръчни и какви хубави работи изработват ми се доработи и на мен но като хванах една пила за да довърша един пръстен ей така за кефа хич не ми се получи имам чувството че съм забравила всяко едно движение и всички инструменти много затъпяла се почувствах newsm78

# 259
Привет мами bouquet
Казвам се Поли. Моят вече не толкова малък бебок се казва Крум. Родих го на 07.05 нормално (термина му беше за 09.05). Беше едро бебе 4,650кг и 54см. 
Вече сме големи Simple Smile имаме 2 зъбчета, пълзи, седи сравнително стабилно, обикаля с паяка, не се пробва да се изправя още. Тези дни имаше бойно кръщене - първото му падане от леглото на мама и тати. Понесе го доста добре. По-добре от мен Embarassed
Захраних го късно в края на 6 месец, когато видях че кърмата не му е достатъчна. Все още е предимно на кърма - има само две заместени хранения. Кърмя на повикване.
В момента си похапва оризова каша и каша от елда. Също карфиол, пащърнак, моркови, картофи, броколите му идват малко тежки, пилешко и пуешко месо, яйце, ябълка, банан, тиква, праскови, кайсии.
Оказа се че реагира бурно на млечни продукти (от животински произход) и затова ги избягвам. Консултирах се с лекар, който ми обясни че може да не е алергия и с времето да отшуми. Да съм пробвала да захранвам с млечни продукти след втората годинка. Заради тази чувствителност не смея да го захранвам и с телешко и овче месо, както и с риба. Дори не съм опитвала Embarassed .
Понякога му давам сам да яде добре сварени моркови цели - нарязани на лентички, варена тиква на едри парчета, банан и ябълка сурови също малко питка домашна когато има.

# 260
Юми, добре дошла, то и аз съм нова де   bouquet.
Джуфинка, стискам палци всичко да е наред смалката  Peace Praynig. Ние засега сме добре с разлепеното, но сега пък нещо се подсече за пръв път  ooooh!. Мазах със судокрем, крема от педи, тридерма, не знам вече с какво. Ще видим, дано утре има подобрение  Praynig.
И аз имам чувството, че съм затъпяла и сигурно месец ще ми трябва, докато свикна и си спомня нещата   ooooh!.
Аз съм ходила три пъти при АГ, откакто родих, правих цитонамазка, а след две седмици ехограф на гърди, матка ипак цитонамазка  #Crazy. Нямашест-пет. Изписа ми достинекс 2 хапчета за два дни и кърмата спира, не че имакой знае какво де. Тия дни ще ги изпия и така...

# 261
Здравейте,

да се отчета след днешната ДК - 6800 и 67см...фина мацка, но пък е качила цели 500гр от предния път. Захранването за сега върви добре. Започнах глутена по схемата овес, ръж, ечемик пшеница. За целта почнах с 10 дни овесени ядки в комбинации с ябълка или круша, а от днес започнах и ръжени ядки пак в така комбинация. Мисля да ги давам седмица като следобедна закуска. Понеже днес и биха за 2-ри път Пентаксим ще изчакам 3 дни и ще въведа някакъв плод, че да имам повече избор за комбинации. Мисля да  въведа синя слива, че имам замразени във фризера. До сега сякаш имам 2 заместени хранения - обедното със зеленчуково пюре и следобедната закуска с каша. Макар, че ми се е случвало да дохранвам с кърма защото ме е домързяло да направя по голямо количество и не и стига. Под 200 - 220мл става бойкот.
За спането - след добро утрото има пауза от 3 или максимум 4 часа, след което следва сън. Напоследък е около 2 часа, понякога 3. Но до лека нощ няма повече сън. Слагам я да спи към 8,30 понякога 9. Обикновено заспива след вечерното кърмене, но доста често ми се случва след 10 мин да с е събуди и да трябва да я поклатя на ръце. Събужда се всяка нощ по минимум 2 пъти, максимум през час  Laughing С два долни зъба е и с доста бели горни венци, но все още нищо няма излязло.
Пъпчето все още го пазя, не съм решила къде да го хвърля...така че си отлежава грижовно прибрано  Rolling Eyes
На гинеколог не съм ходила от 40 ден след раждането. Взех си направление, но моето доки каза да изчакам да спра да кърмя за да ми пусне ЦМ. Все още нямам МЦ.
Днес като ходихме при педи за консултация я накарах да я погледне дали няма слепване и тя. За щастие няма, но педи каза че 30% от децата напоследък имат. Това било болест от последните години, защото до скоро е нямало такова нещо. Каза, че според нея се дължи на памперсите.... newsm78
За затъпяването....чак не ми се коментира...толкова зле се чуствам вече  Embarassed

Изписах се, поне за сега Simple Smile Спокойна нощ мами  baby_neutral

# 262
Моето педи също каза, че нямаме слепване. После прочетох и разбрах, че много педиатри просто не знаят за този проблем  ooooh!. Аз обаче я заведох самоинициативно на гинеколог и се оказа, че има. И наистина, сега ми изглежда по-нормално там долу. Преди се виждаше само една малка дупчица, сега си е наред  Peace. Само да оправим и гадното подсичане  Tired.

# 263
Да се разпишем и ние днес.
Честито на всички, които сме пропуснали(именни сни, зъбчета и месечинки).
Osinko, аз мислих че сме най-слабичките тук. Ето че имало и др.
Zeldelina, ние докато се наканим за разходка и времето пак ще се развали : D
Юки, добре дошли  Hug
Пъпчето го пазим и ние. Не мисля да го хвърляме някъде. Не вярвам в тези суеверия, а ММ още по-малко. Прибрала съм го в албумчето му.
За спането, имаме дни в които не спи изобщо. Има 2-3 дремки за по 15-ина мин. Днес по изключение спа почти 2 часа преди обяд. Но това е след 2 почти безсънни нощи. И от тогава няма заспиване.

# 264
Да ви кажа, аз нямам заместено хранене и то съвсем умишлено давам по-малко отколкото може да изяде, за да дохраня с мляко, че иначе не може да си направи 500те мл мляко на ден. Единствено пюрето с месо гледам да е достатъчно, за да не мешам с мляко. Не че днес не си поиска и мляко. Направих си оглушки с една кора хляб, но не ми мина номера.

За затъпяванео и на мен не ми се коментира  Simple Smile  прогресира, за съжаление

# 265
  • У дома
Добът вечер мами и добре дошла на новата мама.
Да се похваля днес ядохме овесени трици с ябълка и морков, даже и се услади.
Цвети и тук са психари, дават на децата Макдоналдс, хотдог и всякакви други боклуци, още от бебе можеш да ги видиш в заведенията за бързо хранене без зъби смучат картофи с кетчуп.
И тук на гинеколог ако искаш ходиш на частна клиника, тук прегледа беше след като родих, преди да ме изпишат и след това ми казаха след три месеца да отида. Отидох на частна клиника,защото нашия личен е супер параход, четящ симптомите от интернет(добре че го сменихме). Та тук прегледи, цитонамазки и всичко останало се прави ако искаш и когато искаш, но си плащаш, около 400лв е. Аз вече има МЦ, но взимам и противозачатачни и те ми регулираха цикъла.
Ние също сме яли мноого видове плода вече, но просто пюретата тук са микс, няма само един плод освен сливи, круша и ябълка - ябълка въобще не я харесва и ако не трябва да ги миксирам ще яде само сливи и круша  Rolling Eyes
Мами намерих ортопед, частна клиника е, но мисля да е заведа след като проходи, какво мислите?
Тук майчинството е 9мес, така че детските градини са от 9мес. За гърне не е ли рано да се слага от сега, много ли мами започнаха?

# 266
  • Toronto, Canada
Genni аз започнах да я слагам на гърне като навърши 8 месеца, понеже искам да свиква от рано. Септември ще я давам на градина, понеже аз сигурно ще записвам да уча. В градините тук ги учат от 2 годишни или казват на родителите, когато децата решат те ще си го махнат. Та тук е нормално деца на по 3-4 години да са с памперс.
А за докторите и тук масово четат от нета. И часове записваш 3 месеца напред, не е като в БГ да ходиш и да звъниш, когато ти има нещо. А пък за специалист ще чакаш и повече понякога. Аз като разбрах че съм бременна (беше септември) и личния ме изпраща на гинеколог и казвам на секретарката искам час, а те ми казват януари чак може. Но като разбраха, че съм бременна, ме записаха веднага. Доктор да си тук, работят малко, взимат много пари. Като отидем на лекар всичко е по бързата процедура, за 5-10 мин и си готов. Ако тръгнеш да му се обясняваш ще те гледа малко "губиш ми времето, по-бързо".

# 267
Добро утро!

Честит имен ден на Макс, със закъснение!

Юми, добре дошла отново при нас  bouquet! Много голямо момче си родила, да ти е жив и здрав!

Браво за хубавите мерки на всички! Ние този месец пропуснахме, педи ни посъветва, да не ходим през грипният период, а само да и звъннем да и кажем как е.

Elsi86, на нас също ни е подут венеца на горните резци, та и при нас ще се появят преди предните. Нашият 2-ри долен зъб още не е пробил, а вече се вижда идеално, чакам го да пробие от преди Нова година, но още не е, така че пращайте Феята насам, че се измъчихме. За подсичането, правете въздушни бани и ако ползваш мокри кърпи, ги спри, вместо това я измивай само с водичка, без сапун.

Аз коледната украса съм я свалила още на Ивановден, но пък си седи в кашоните в стаята, все не намирам време да я кача на тавана.

Ние спим 30 мин на обяд и час-два следобяд, вечер заспива по различно време, обикновено до полунощ е заспала, но има и изключения. Случвало ми се е през деня да не спи по 5-6 часа, но рядко. Будим се всяко нощ поне по веднъж, гушкаме се и след 5-10 мин. е заспала.

djufinka, успех при гинеколога! При нас времето е като при вас, мъгла от неделя насам и температура 2-3 градуса през деня. Последно излизахме в миналия петък за повечко време, оттогава по 5-10 мин. само.

Genni, Tsveteto_, убивате ме с разказите си, как са при вас нещата. Не мога да си представя да трябва да си записвам час за гинеколог за след 4 месеца или цитонамазка веднъж на 3 години, мен АГ-то ме скастри, че не съм си правила до сега и да си правя на всеки 6 месеца. За храненето на децата с гофрети и пържени картофки с кетчуп, нямам думи. Гърне съм купила, но не сме го ползвали още.

# 268
  • София
Здравейте и от нас. Добре дошла на юми!
Ние все едно парния влак ни е блъснал....

Ходих вчера да се видя с шефа ми и да говорим за моето връщане. Явноне просто мен е напрегнал, защото макс не можа да спи следобяда, трудно заспа вечерта и рева от 2и40 до 4и40.

Иначе нашият режим е ставаме към 8, 8.30. Спи от 11и30 до 12. После от 3и15 до 3и45. Слагам го 8 в леглото и към 8 и 20 вече е заспал. По принцип не се буди нощем, но около зъби и при преумора или превъзбуда става кошмар. Проблемът е, че събуди ли се и няма заспиване. И веднъж да се събуди, после е през 2 часа дежурен.

За гърне ми се струва безмислено. Имам приятелки, които си научиха децата да си казват с много труд и после в градината не ги слушат, а ги слагат на гърне в определени часове и изискват през другото време памперс, та ги отучиха...

# 269
Здравейте,
добре дошла Юми   bouquet
ние от 12 01 насам сме вс ден вън,като се наобядва,бързам да я облека и в количката ..иначе рискувам да заспи ooooh! и тогава няма как да я облека..
гърне сутрун след сън,следибяд преди смяна ба оампврс и вечерза сега...ти мн катове има за събуване #Crazy

Честити мерки и теглилки на тези от вас,които са посетили дк. Djufinka на  Дари честита месечинка.
За работа не ми се мисли. Пък и да си призная не ми и липсва Blush наслаждавам се на мига тук и сега. Като му дойде време, ще гомисля

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 13:23 от monicat

Общи условия

Активация на акаунт