Отговори
# 675
Добро утро!

Вече имаме анкета за заглавие на следващата тема Grinning. Позволих си да добавя някой предложения за заглавие, останали от предния път.

m_g_g, много се радвам, че е здрав Иван! Кашлянето за привличане на внимание и Елена го прави, в началото си помислих, че е настинала, но после осъзнах, че го прави нарочно.

jeri, голямо момче си гледаш, Pаncake и Тарталета имате конкуренция Grinning!

# 676
  • У дома
Добро утро мами, преглеждам набързо и гледам анкетата пусната, хайде аз вече гласувах, всички теми са много хубави. Затруднихте ме този път, номер 5 от мен Peace
Мами давали ли сте мюсли?? Аз и давам овесени трици харесва ги, дали да не дам и мюсли?Попари и кус-кус не ги харесваме, явно ще сме на по здравословна храна Joy Joy Joy

# 677
Благодаря ви мамчета   bouquet
Пуснах и аз един глас в анкетата Wink
Добре дошла на jeri. Браво, голямо момче си имате. Да бъде мнооого здрав.
Мишка, и аз подозирах че е за внимание това кашляне, но това ако ме притесни.
Аз утре мисля да дам кус кус. Давидим дали ще се хареса. Не съм вземала бебешки. Направо от нашия ще тествам пък да видим.
Момичета, вчера забравих да потам док от кога мога да давам месото от бутчетата на пишето и пуйката. Та да се консултирам и с вас. При положение, че ще въвеждаме телешко  дали мога вече да му давам и от тях? Имам по 2 бутчета от всяко пернато. Седят и си чакат момента Simple Smile

# 678
m_g_g, аз точно бутчета на пуйка и пиле му давам от декември
От начало много се бях шашнала с това захранване, но при положение че нямаме алергии с таткото си му давам доста неща, само кашите ограничавам заради кг, ако ги яде всеки ден незнам колко ли щеше да е вече.

# 679
Здравейте майчета  Hug
Честити месечинки, мерки и теглилки на всички!   bouquet Както не веднъж сме казвали - тук са събрани най-прекрасните деца  Mr. Green
Вчера на 2 пъти бях способна да убия някой- първи път в 19ч тъкмо го проспивам  и дог нахълта в стаята и той се събуди. Еййй полудях. От там като започна да се върти, не иска да заспи, нальока се с вода , разхълца се, айде после на рев го ударихме...та общо взето вместо за 5 мин да се приспиваме отне 45 #Cussing out Вечера пак се повтори същата случка само че този път дребния тъкмо заспа и мм до мен както си ровеше в телефона така му тръгна някакъв клип с доста силна музика...и сещайте се - тоя пак се събуди. НО аз излязох от стаята и ги оставих да се оправят защото иначе щях да се развикам. Върнах се след 15 мин и какво да видя - той метнал дребния на моята половинка и продължава да си рови из телефона. #2gunfire Така ли ...оооо... преместих го в леглото му и той съответно се разрева. Да но реших че няма да стана, нито да се обаждам - който го е събудил - той да го приспи. То се друсаха, ревяха...носиха...то се наливаха с вода...ноооо да се оправя. Съответно накрая заспа ама вече беше 1,30ч.  Тази сутрин в 6,30 се размрънка че е гладен и мм вместо да го нахрани ми го метна зад гърба Close Сега съм му обявила тиха война и само да ми се прибере довечера ....ще го правя да му мисли Twisted Evil
jeri добре дошла при нас  welcome
mishka88 агнешко и телешко съм взела на Хип.   chef Онзи ден хапна първото агънце багънце и му хареса. То май до сега на нищо не се е мръщил  Mr. Green
m_g_g това с кашлицата и моето диване го правеше преди 2 месеца. С баща му се усетихме, че май ни пързаля понеже след всяко кашляне започваше да се смее  hahaha Големи са актьори Mr. Green
Кус кус и аз ще дам утре - взела съм на плазмон 1ви номер за тест. Ако не го яде - мама ще папа  Joy
Я да ви питам нещо - понеже до сега ползвах белия памперс, но при положение, че в ДМ имаше промоция на зеления и то на 18,75лв ( белият е 28лв)  се запасихме с 2 опаковки. Да но от 2 дена много му е обрина дупето. ММ каза че и на негов колега бебето се обривало от зеления. На някой друг да му се е случвало? Странно ми е понеже до сега не е правил никакви редакции към нищо  newsm78

# 680
Трябва и аз да пробвам вече, че дядо му излла всички пилци вече с това бяло месо Grinning
Иван понякога яде каша по 2 пъти на ден. Редувам каша и хляб за попара. Като на закуска изяжда около 140 каша. А следобяд е 100 каша и 100 плодово пюре.
Аз мислех, че с кашите ще влезем в норма, но уви. Още гоним 7 кг.
А си хапва добре. Вярно с хиляди залъгалки, но мн рядко му остава нещо. За сега не ми е отказал нищо, което му предлагам(освен бебешките сухари, тях не ги иска изобщо). Не харесва мн когато има чушка или домат в пюрето, но пак си го хапва.

# 681
  • У дома
Мами, имате ли проблеми с хълцането след ядене на малчовците? При нас понякога е ужасно, помага само вода от чаша, хълца и целият стомах й се свива Sad Дали пък не трябва да идем на лекар, въпреки че тук ще ми кажат, тя е бебе нормално е Confused

# 682
Гени, хълца
, ако е преял или, ако го стисна по-силно по коремчето, като се оригваме. Оставям го да се разреве хубаво и му минава. 
Кашата няма нищо общо с качването на кг. при дребните. Може да е проблем само, ако се прекалява, дава се по два пъти, дава се повече от препорачителното. На моя му давам каша всеки ден и за 3 мес. е качил едно кило.Кус-куса на Плазмон е гаден да ви кажа. После ще допиша.

# 683
Зелделина, аз не харесвам памперс, понеже са мн ароматизирани. Иначе съвсем в началото ползвахме белите 1 -2 пакеса. За зелените нищо немога да кажа.
Иван хълца рядко. Не е след хранене. Не мога да дам съвет.
Pancake, нз дали давам много, въпреки че яде по два пъти. Сумарно се събират около 240 мл. При все че за едно хранене само с каша би трябвало да изяде около 200-220 смятам, че не сме мн в нарушение.
Пък и сега като започна с кус кус, се надявам да му хареса и вероятно ще махнем кашата на закуска.
Аз за киселото мляко исках да ви питам.
Кога давате кисело мляко. Трябва ли да се разрежда с вода? Казвали са ми че пропорцията първоначално е 3:1 в полза на водата. Така ли е наистина?
И още един въпрос. Освен на пласмон какви други бисквитки давате на бебоците?

# 684
m_g_g, и според мен няма да е проблем вече да даваш месото от бутчетата, при положение, че въвеждаме червените меса.

jeri, каша съм давала и по два пъти на ден и не сме качили повече от допустимото. Според мен също е заблуда, че се "надуват децата от кашите", освен ако не се дават в прекалено големи количества Peace.

zeldelina, ние сме с зеления памперс от самото начало и не сме се обривали или подсичали, е имало е някоя пъпчица, но за 1-2 дни изчезва, то си е до кожа, може на твоето бебче да не му понася. За ТМ какво да кажа, те мъжете така гледат децата, аз оставям Елена на ММ за да ида да ям, връщам се и гледам ММ рови на лаптопа, а на малката пуснал Бейби ТВ и двамата доволни и щастливи.

Genni, ние също се разхълцваме понякога, забелязвам, че се случва най-често, когато я вдигна от стола за хранене и в този момент оригне или трябва да я занеса някъде точно след като съм я нахранила. Понякога нищо не помага за да спре, освен силния плач, той действа безотказно.

Отивам при малката, че всеки момент ще заспи седнала hahaha.

# 685
МГГ Няма проблем,не сте в нарушение,а и вие сте елегантни. Два пъти по 200-220гр. каша имах предвид,което си е много.И като стана въпрос за каша,моето гевезе не иска да яде друга каша освен,ако не е на Милупа-млечните или Хип-всякакви, последно ме наплю с Тьопфер  #Cussing out 7-8лв. за 4 хранения,тарикат. Crossing Arms Още малко ще го изтърпя  и му давам кис.мляко с бисквити закуска и толкова. 3:1 смятам като за начало. Имам уред за правене на дом.кис.мляко,ще си квася,чудно става,пробвах.Бисквитите на Плазмон не ги хареса,ама ги пробутах с АМ на каша,общо взето за мен тази марка е прехвалена,но това е мое мнение.Момичета,големи са вече бебетата,не ги мислете толкова,да хапват от всичко,да свикват,червени меса,рибка,млекце,но всеки си преценява все пак.  Heart Eyes Зелделина,като се роди бебо бяхме на белия памперс,че нали само те имат номерче за недоносени. Уф,много ги харесвах,ама цената...и като сменях по 9-10 памперса на ден.  Mr. Green После минахме на Пуфис и се обрина,после на Актив бейби и нямаше проблем.
Мишка,бейби тв и мъж на компютър е често явление в къщи. Добре,че тръгна на работа,че вече не го изтърпявах у нас с тия ремонти,прахоляци. Дребният реве за него,само като му чуе гласа и беше кошмар. Сега е много спокоен днес,като сме си двамата. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 13:19 от Pancake_86

# 686
Здравейте   bouquet малко нахално ама пак ще питам покажете от какво шиши или преходна чаша давате вода.

За бисквитите от както въведох глутен давам на sweet+
Много ме мъчи тая закуска не иска нищо друго освен АМ не тече ли от шише не се яде.

# 687
За кашата - аз му давах всеки ден, но милият той си е доста едричък и лекарката каза, че кашата може да го надува и препоръча да му даваме веднъж седмично (аз му давах всеки ден). И сега сме на пюренце дробено с бисквитки - обожава го. Не знам дали е вярно това с кашата, но поне ми позволи да си развихря въображението за нещо ново в менюто, че ние сме доста над нормата и като ръст и като килограми.
Вода пробвах да давам с преходна чаша - ползва я за залъгалка и затова давам или от шише или от пластмасова обикновена чашка като за възрастен - справя се с пиенето макар че се олива малко, но си пийва.
А закуската - само чака да стане готова попарата и ако нещо се замотая се надава вой. Обожава попарка за закуска. Общо взето при него правилото е - щом се яде - за мен си е! хахаха newsm64 feeding

# 688
Джуфинка,чашата ни е Авент,не пие от нея,голям проблем тази вода. Сега му наливам с лъжичка в устата,не ще и не ще да пие,нито от чаша,нито от шише.
Да ви позасмея малко. Вчера викам ще му дам кус-кус,обаче няма да го пасирам,да го яде цял(от бебешкия,1-ви номер). Само,давам,той отваря устата,кус-куса влиза вътре,той отново отваря устата и оставя всичко да се стече по брадата с физиономия  Sick При което аз почвам да се смея и в един момент ми грабна купичката от ръцете и я засили към пердето. Погледа му  smile3516
Хаха,как да се ядосам.  hahaha

# 689
djufinka след като купих шише с човка 3 в 1, много прехвалено и то се съсипа за 2 дена а и дребнивя изобщо не успя да пие вода, наскорто взех дръжки за шишетата му и сега си пие сам и даже си ги ръфка за занимание

Pancake_86  то си е било трагикомично направо   Joy така е - от малки с мение , личи си че те командват вкъщи Mr. Green
А за бисквитки - ами чудя се какви да давам , но определно трябва да взема някакви и аз newsm78
За кашите - давам веднъж дневно каша с 150мл вода и 2/3 банан, или с 60гр плодово пюре. За закуска си хапва 3 сухара в попарата и може и още според мен.   За качване не мога да кажа понеже той е един от най- дребните сред вас Mr. Green Още сме 7,800 -7,900кг. А хем си хапва детето но нищо не му се лепи на дупарата . Ех да беше и майка му така  hahaha

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 14:00 от zeldelina

Общи условия

Активация на акаунт