Отговори
# 690
Zeldelina, и аз така искам. Като го сложим него на кантара викам: дано да е качил повече, аз като се кача: дано да не съм качила повече Grinning

# 691
Здравейте,
малко телеграфно,но така е от телефона :/
 Панперс -ползвам турски прима,последен зелен пакет. Сега ще ооръчам оранжев,че са оше по-тънки,не съм имала проблем с обрив и припускане.
чаша -преходна на мам стартер 150мл?от нея през деня пие вода,вечер давам окол0 90мл ам,понякога и следобяд,но рядко.
каши -предполагам зависи от кашата,както и от количеството. яде 2х на ден каша-1с глутен и 1без,но колипеството е околи 120-140мл чашка зс кърма на авент
бисквити -има едни отворени на холе,но мн рядко й давам.
пиле -и аз имам замразени порциончета,но...знам ли как ще го надребня newsm78 но ако ще готвя от него,ще оочна с бутчето,че е по-сочно

Иначе зелделина...и у нас с мм картинката е същата,само дето като са двамата обирам телефони и таблети  Naughty

В хола пренаредих за 3-ти път мебелите и оформих 2/3 от стаята детски кът...сега само да разкарам масата и ще е детски рай  Mr. Green ще взенем ефна сгъваема и ще е още по-просторно.

Jeri:) не съм те зсбравила,добре дошла Hug
Mgg радвам се,че вс е под контрол  Peace
за кускус - при нас се тачи,дори да е само с вода Wink

Joy тъкмо си викам сега ако се изтриепоста...хаха...но мина успешни

# 692
Много ме затруднихте с тези заглавия. Още не съм избрала, а не съм такъв човек.

И според мен вече може бутче. Там е по-тежко месото, но и с повече желязо, поне доколкото си спомням. Не се препоръчав за захранване. Захранено ли е с емсо, детето, според мен е за предпочитане.

Вода давам от една чаша на нуби.
Скрит текст:
Онзи ден я пробвах да пие чай с една със сламка на лорели и пи.Като ни я подариха, ни казаха, че може и каша да пие от нея. Предполагам, че става въпрос за редкия вариант на кашите, който аз никога не приготвям, защото ми се отказва с презрение. Ще я пробвам някой ден и с някоя каша
Скрит текст:

Каша и аз давам по два пъти на ден, но общото количество е като за една порция. Мнооого рядко съм си позволявала да сложа 5 л.бананова на следобедното ядене, след каато съм слoжил 1-1,5 л.просо в обедното.

Кус-кус мисля да тествам ощеругата седмица, ако успеем да идем да купим.

Бисквити давах на Холе,докато ги изяде. По 1-1,5 бисквитки около 2 ч след следобедното хранене. Цел - да свиква да дъвче. Изяде ги и сега чакаме да си купик пак. Дотогава яде или оризовка или едни мои неугледни творения, които обаче тяя си ръфа с апетит.

Слагах зелен памперс първите 3-4 м, но ми пропусна някоко пъти и минах на пуфис. Не се изривала. Явно си е до дупе.

Панкейк, разсмя ме. Всичко разбират тия малките и са много чувствителни. Почнат ли да приказват, ще ни сбъркат тотално.

Хълцаше много като дребосък. Връщаше ихрана. После спря. Миналата седмица се разхълца на два пъти, но нямам наблюдения от какво

# 693
  • София
Гласувах за 3-тото заглавие.

Памперсите на Памперс хич не ги харесвам, много силно миришат и нищо чудно от тях да се обрива детето. Кой знае каква химия има вътре, за да смърдят така. Sick

Закуска още не давам. Като гледам с каква "охота" яде другите манджи, хич не ми се захваща да правя закуски и да се ядосвам със злоядо бебе от сутринта. Стига ми, че се налага да храня брат й още. Crazy

Бисквити също не съм давала. Купих миналата седмица един пакет "Закуска", за да ги давам с кисело мляко, но още не съм сколасала да го въведа и така си отлежават за момента.

Вода давам от шише с биберон, но не се справя много добре с него. Беше ми чудно навремето като четях за кърмени бебета, които не знаят какво се прави с шишето, а ето, че сега ми дойде до главата. Ако знаех какъв зор ще е с отбиването, докато беше по-малка щях профилактично да давам АМ от време на време, за да свиква...

# 694
Дребосъчко дремна и като се събуди се зачудих какво да му дам да яде и реших днес да е кус куса. Направих го с 200мл вода и 2 с.л. ,малко масло и 30гр плодово пюре. Първите 1-2 лъжички му беше странно но го омете.  Mr. Green А тъкмо е надявах да му остане, за да има и за мен - много обичам  Blush

# 695
Genni, моето момче също хълца при нас е повече от преяждане или когато има проблем с акането и стомаха.
zeldelina, много често и аз ги оставям да се оправят с баща си особенно когато ми каже, че съм изнервена, след като не може да го преспи а му се спи той става изнервения
Аз давам в повечето случаи плодово пюре с бисквитки като desita_be
Пак благодаря на всички за посрещането

# 696
  • Toronto, Canada
Габи нали преди не ми хареса попарката и кус куса, но днес й направих попарка с чайче и си хапна, но половината само. Трябва и аз да пробвам кус кус с плодово пюре, може пък да го яде така. Тук кус куса си е арабски, няма от този макаронения като в БГ. Трябва да я пробвам с нещо макаронено.
Днес ще ходя да търся месни и рибни пюрета, но едва ли ще имам голям избор. Ако има мами, които си правят рибните, моля да кажат как я правят и от каква риба и дали мога да я замразявам на кубчета?
Genni и аз я забелязах, че хълца от 2 дни винаги след храна, та й давам водичка.

# 697
  • У дома
Цвети пробвай първо със сьомга - филе, нищо не пречи да го направиш на кубчета Wink А този арабски кус кус май е от рода на киноата или бъркам? При вас няма ли турски магазини?  В тях има доста неща като в БГ Rolling Eyes

# 698
Бисквити не съм купувала още, но смятам да взема след като въведа киселото мляко. Кус куса на Плазмон Елена го харесва, хапва си го с удоволствие.

Tsveteto_, аз правя пюрета с риба, за сега съм давала пъстърва, а сега мисля да дам и сьомга. Сварявам я, обезкостявам, пасирам и насипвам във формичка за лед, след няколко часа ги прехвърлям в пликче. Когато реша да правя пюре с риба, размразявам няколко ледчета, прибавям към зеленчуци или зеленчуково пюре и готово.

# 699
здравейте и от мен

добре дошла на Джери   bouquet

и аз вече гласувах за тема, макар че се поколебах малко, може следващият път и аз да дам предложение, че да ми е по-лесно  Joy

относно водата малката хич не пиеше, нито с лъжичка, нито направо от чаша, купихме чаша на чико с мек накрайник и нея нещо не я долюби, след като се разболя и й давах лекарствата със спринцовка в устата, след това й давах малко водичка, за да разкара вкуса от лекарството и тя свикна да пие по малко, накрая купих чаша с твърд накрайник от икеа, една бяла с дръжки отстрани и зелено капаче и се оказа, че от нея й е най-лесно да пие и сега като й предложа, ако иска сама си отваря устата и си пие

относно кашите - ние всяка сутрин закусваме с каша като първо добавям АМ, после кашата - оризова, спелта или овесена, след това добавям половин банан, или пък сирене и масло, или печените ябълки с канела или нещо друго за разкош

относно рибата - давах й на гербер пюрето зеленчуци със сьомга и си го хапва, аз лично не съм й приготвяла нищо с риба

относно пилешкото - за сега е яла само бяло месо, но не мисля да я бавя и ще почвам от нашите супички да й давам преди да е добавена солта и яйцето

а да ви кажа за ММ, той много хитър, ако малката се разплаче ми я дава и казва: тя плаче за теб и хоп си измива ръцете  #2gunfire

# 700
Моникат, пропуснах да ти обърна внимание, че и на бисквитите срокът им е 3-4 седмици. Може и да си видяла, но понеже не го пише в българския текст

# 701
Аз варя на пара сьомга филе, нарязвам на кубчета и във фризера. После пасирам със зеленчуците.
Вода пие по малко от чаша. Имам и едно шише, което нз с какъв накрайник е. Нещо като сламка, ама не точно. Та днес тествах от него и мисля, че пи. Лошото е че не е прозрачно и не мога да преценя колко е пил. Утре ще тествам като налея от мерителнааа чаша 50 мл. И след като пие ще я върна отново в чашата. Да имам някаъв ориентир доло горе.

# 702
 ooooh! естествено ще залепят превода така, че да не може да се чете отдолум #2gunfire
 newsm78 но има официалния сайт няма някаква забележка   Thinking
Скрит текст:

Който я, ял Joy тя вече се спуска на домашните манджи, баница и дом бисквити Simple Smile

Риба още не съм давала. Опита плодовите дуети с извара. Една каша на тьопфер млечна с бифидуси някакви 4 вида (пробиотици). Имам и едни плодови йогурта на хип и 1 бурканче със спанак и сметана...а да и каша 7 зърна...това ще са ни новите неща за февруари.

Жълтък док разреши да давам цял. Редувам го с два дни нещо месно Peace

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 22:07 от monicat

# 703
Ами , моникат, да ти кажа и аз не знаех и карах лежерно, но един ен нещо ли прещрака, че е съмнително всички бебешки храни да са по 3-4 седмици, а само това не. Позагледах се и открих изподбългарския етикет написано на някакъв от езиците, които не разбирам, но това все пак разбрах. Да видиш как им дадох зор да си ги изяд за месец. Може и да сме прескочили с някой ден, след като не знамкога съм отворила пакета. Според мен няма проблем да се прескочи и с повече.
Понеже се усъмних в здравия си разум, а съм хвърлила опаковката потърсих в интернет.
Действително на сайта на Холе няма нищо, но на първия досатвчик, който отворих в Гугъл ми излезе това

# 704
 newsm78 хм... Тези в нас са 6м , а тези на картинката са 8м и са с натриев бикарбонат
 Thinking на пакета на бг превода пише на сухо и прохладно...няма Мая или набухватели  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт