Др Сигридов

• 159 645
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Аз също се следих при д-р Сигридов като уж най-добрия лекар и не знам от къде да започна. Успешното ми ин витро беше в клиника Надежда и той в първия момент ми каза, че пациенти на тази клиника ги гони от кабинета. Прие ни и след като чу какви медикаменти приемам започна да обяснява на мъжът ми, как ще му намери нова жена и ще им помогне да имат дете, защото сегашната му жена (тоест аз) ще умре и детето ни също.... Спря ми всички лекарства за една седмица и продължих всички прегледи при него. Аз ходих всеки месец за доплер, не само на фетална морфология. Последния ми преглед при него беше в 31 седмица, когато той ни изгони от кабинета без да каже нищо след ехографа, защото съм го попитала дали бебето ми е увито в пъпна връв. Започна да ми крещи, че съм си наричала детето самоубийца и не заслужавам да съм в кабинет му. Продължих да се следя при д-р Ташков в частния му кабинет и според него всичко беше наред, докато не ми се прищипва нерв и не можех да правя нищо, след поредния преглед при Ташков всичко е наред и ще ми предизвиква раждането в понеделник 22.01.2018, защото термина ми 20.01 беше в събота. Реших да се обадя на акушерката ми, която избрах в Тина Киркова и след като й обясних, че не съм спала 2 дни тя ми каза веднага да ходя в болницата. Да не говорим, че според Ташков имах води, а то се оказа, че нямах и капка води и след преглед при д-р Ковачева се реши окончателно секцио. След като ме отвориха и извадиха детето ми с 3 пъти увита пъпна връв и без капка вода, тя се роди 2350, защото не се е хранила от увитата пъпна връв. С течение на обстоятелствата на 3 седмици моето бебе влезе в Токуда заради разстройство и обезводняване и й се направи трансфонтанелна ехография, от която се видя, че има киста в мозъчното стомахче, която е пренатална оформена и ме питаха  дали съм ходила на фетална морфология. Всяка една от вас може да си извади изводите. Недейте да си мислите, че този доктор е Господ, защото НЕ Е !!!

# 631
Мислех в някакъв момент да питам дали все още отношението на д-р Сигридов е същото към пациентките на Надежда и особено на д-р Стаменов. Четох темата от самото й начало преди време и съм запомнила, че има "специално" поведение към тези пациентки. Много жалко... Защо трябва заради негов конфликт с Надежда да си го изкарва на бременни жени?! Явно живот и здраве ако ми се случат нещата ще трябва да си търся друг доктор да правя важните прегледи и изследвания. Дай Боже да стигна до там, де. Това ще ми е най-малкия проблем.
Имала съм една среща с д-р Сигридов и се държа много мило с мен. Бях наплашена от коментарите за него, но при мен беше деликатен. Дали защото беше подготвен от доктора ми, че съм на път да загубя бебето или заради друго... Бях доста стресирана тогава, защото очаквах лоши новини, но съм почти сигурна, че след като ме попита и чу на кой доктор съм пациентка, изкоментира нещо от сорта: "Аа, добре че не сте при онези...". Сещате се сами кои са "онези".
Виждам във Фейсбук групата за него колко жени са му благодарни и споделят, че благодарение на него са майки и ми е кофти, че заради независещи от тях обстоятелства много жени не могат да го посещават. В името на професионализма е редно да се загърбят личните конфликти.

# 632
  • Sofia
Аз също съм много раздвоена от коментари за д-р Сигридов! Имам час при него май за първи скрининг! Бях пациентка на Калчев, но понеже забременях ,той ме прати при него!
В 7 г.с прокървих и отидох по спешност при Сигридов! Беше супер любезен, обясняваше на мен и мъжа ми всичко, успокои ме много! Назначи ми доста изследвания , дори ми даде 3D снимка, макар , че е супер рано! На следващия ден отново ходих за разчитане на някои резултати...излезе в коридора и ми обеснява поне 10 минути!
Не знам какъв е в действителност, споделям своето впечатление!

# 633
Щом си пациентка на д-р Калчев няма да имаш проблеми. Когато аз ходих също бях негова пациентка. Док му се беше обадил и го беше предупредил за мен. Щом чу името ми д-р Сигридов веднага се сети. Дори след като установи, че съм загубила бебето още докато бях в кабинета набра д-р Калчев по телефона, но не успя да се свърже понеже той беше на конференция в чужбина. После разбрах, че са говорили за мен и са обменили информация за случая ми. И двамата са много добри специалисти.
Затова ми е тъпо, че сега ако забременея в Надежда няма да мога да ходя при него само заради враждата му със Стаменов. Какво съм виновна аз или другите жени? Аз само преследвам мечтата си. Вярвах, че д-р Калчев е моя доктор и дори още го приемам за такъв. Но бях длъжна да пробвам още една стратегия, защото времето ми изтича и всеки месец ми е ценен.

# 634
Когато егото ти е по голямо от професионализма. Така излиза.

# 635
Аз си го бях харесала покрай прочетеното във форума и даже ходих един път на преглед при него. Но исках просто да ме следи И той, освен другия ми гинеколог. Обаче следващия час, който ми записаха беше за ФМ. А аз не искам да ходя за ФМ при него. Но никой не ме е питал. Просто ми записаха час и ме уведомиха, че ще струва 160 лв. А на мен не ми се дават толкова пари за преглед, за който според някои съфорумки (не съм проверявала дали е истина, нито пък знам къде и как да проверя), той не е специализирал в тази област. Дано само не е хвърляне на кал и разпространяване на неистини.

Иначе ми направи добро впечатление. Вижда се, че ми мисли, обърна голямо внимание на изследванията, които носех, за разлика от сегашните ми две гинеколожки, които сякаш малко следят по-тесен кръг неща. Докато той е по-широкообхватен Simple Smile Но все пак, за него също има и лоши мнения и не бих разчитала единствено на неговото мнение, а със сигурност бих се следила паралелно при още един специалист.

Обаче пък мнението на Зори ми се стори странно. Първо се зачудих как е решила да си сподели мнението след малко повече от година, а в един момент яростно го е защитавала покрай историята с наркотиците. Малко в повече ми дойде оплюването и се зачудих дали не са нейна интерпретация изказванията, че щяла да умре и че щял да намери нова жена на съпругът й. Чак толкова ли е откачен? С мен се държа сравнително нормално, но както казах, аз имах само една среща с него.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 19:15 от Dark_Chocolate

# 636
  • София
Когато егото ти е по голямо от професионализма. Така излиза.
Де да беше егото - за жалост дрогата не прощава. Очаквам нещата да стават по-зле.

# 637
  • Варна
Аз си го бях харесала покрай прочетеното във форума и даже ходих един път на преглед при него. Но исках просто да ме следи И той, освен другия ми гинеколог. Обаче следващия час, който ми записаха беше за ФМ. А аз не искам да ходя за ФМ при него. Но никой не ме е питал. Просто ми записаха час и ме уведомиха, че ще струва 160 лв. А на мен не ми се дават толкова пари за преглед, за който според някои съфорумки (не съм проверявала дали е истина, нито пък знам къде и как да проверя), той не е специализирал в тази област. Дано само не е хвърляне на кал и разпространяване на неистини.

Иначе ми направи добро впечатление. Вижда се, че ми мисли, обърна голямо внимание на изследванията, които носех, за разлика от сегашните ми две гинеколожки, които сякаш малко следят по-тесен кръг неща. Докато той е по-широкообхватен Simple Smile Но все пак, за него също има и лоши мнения и не бих разчитала единствено на неговото мнение, а със сигурност бих се следила паралелно при още един специалист.

Обаче пък мнението на Зори ми се стори странно. Първо се зачудих как е решила да си сподели мнението след малко повече от година, а в един момент яростно го е защитавала покрай историята с наркотиците. Малко в повече ми дойде оплюването и се зачудих дали не са нейна интерпретация изказванията, че щяла да умре и че щял да намери нова жена на съпругът й. Чак толкова ли е откачен? С мен се държа сравнително нормално, но както казах, аз имах само една среща с него.
Типично в негов стил, са тези приказки! Аз също го защитавах, сега съм с много смесени чувства и  ще замълча.

# 638
  • София
В тази тема постоянно се очерня името на д-р Сигридов. Създава се впечатление, че е зъл човек, който почти нищо не разбира от фетална морфология и който причинява аборти на майките с незнанието си и с отношението си към тях. Колко ли от потребителките, които плюят, са го посещавали !?
Това са пълни лъжи!!!
Въпреки неговото незнание успях да износя голямо бебе, което нямаше проблемите като батко си, който нямаше късметът или нещастието да бъде наблюдава от този доктор. Simple Smile
Мои 2 приятелки с мноого проблеми и аборти забременяха при него и родиха здрави бебета, само той им обърна обстойно внимание.
Мили дами, монетата има две страни. Пробвайте сами, не се осланяйте на мненията на непознати потребители във форум.

# 639
Цитат
Типично в негов стил, са тези приказки! Аз също го защитавах, сега съм с много смесени чувства и  ще замълча.

Възможно е, защото мисля, че съм чела и други подобни мнения. Което е недопустимо за лекар. Или това да гони хора от кабинета си. Но пък, както казах, той сякаш обръща внимание на повече неща, за разлика от колегите си, които си имат списък за отмятане с 3 неща и следят само тях. Явно противоречива личност.

По това, което съм чела във фейсбук, много жени са му благодарни, но има и немалък процент, които ги е настигнало най-лошото в резултат на негови решения. Но честно казано, аз не знам за специалист, който не е допускал нито една грешка през целия си стаж. Просто нищо не е 2 и 2, равно на 4...

# 640
  • Варна
Цитат

Възможно е, защото мисля, че съм чела и други подобни мнения. Което е недопустимо за лекар. Или това да гони хора от кабинета си. Но пък, както казах, той сякаш обръща внимание на повече неща, за разлика от колегите си, които си имат списък за отмятане с 3 неща и следят само тях. Явно противоречива личност.

По това, което съм чела във фейсбук, много жени са му благодарни, но има и немалък процент, които ги е настигнало най-лошото в резултат на негови решения. Но честно казано, аз не знам за специалист, който не е допускал нито една грешка през целия си стаж. Просто нищо не е 2 и 2, равно на 4...
Харесва ми вашето мнение, права сте!

# 641
И аз искам да кажа, че нещата имат две страни и всеки трябва да прецени за себе си.
Аз съм от много благодарните пациентки, защото спаси детето ми. А бях доста скептична и ми беше много трудно да му повярвам, заради мненията, които бях чела. Но е факт, че на мен лично само той ми помогна. А обиколих почти всички големи имена в София. Никой друг не ми каза причина за проблема и никой  не предложи решение. Другите лекари бяха на мнение, че бебето ми няма да оцелее, а някои предлагаха веднага да прекъснем бременността (това след 22 г.с.). Чух доста лоши изказвания от други лекари, които предпочитам да забравя. А точно Сигридов ме обнадеждаваше много и ми вдъхваше сили, че детето ми ще е добре и трябва да се боря. Той единствен ми пусна подробни изследвания и ми отдели време да ми разясни подробно за проблема.
Няма лекар без грешки и не искам да го защитавам, но при мен си е факт, че помогна. За това всеки трябва да си прецени и да усети кой може да му помогне.

# 642
Сестра ми се следи при Сигридов преди 9 години и има здраво дете (беше нормална бременост). Тя е с много добро мнение и беше очарована .
Аз както съм писала по нагоре имах доста лош опит с него - за съжаление го послушах и спрях прогестерона в 10 седмица и това е основната причина за аборта ми . Когато го попитах, ако спра прогестерона , няма ли да прокървя -  отговорът беше - "ами така е трябвало да стане " Аз също бях пациент на Стаменов , но бях забременяла естествено този път.
На мен също при първата среща ми говореше , как не съм добре и как ще си говори с мъжът ми ако той иска , защото не се знаело колко съм здрава ... Пациент на болница  Надежда съм .
   На всички , които си мислят , че някоя от нас ще си измисля тези истории , не ви прави чест . Аз имам 6 години ужасни истории по болници и до скоро не ги бях описвала . Но ние не сме имали късмета да успеем ...
За мен вече е въпрос на късмет . Аз не съм доволна от Стаменов - 4 инвитро +2 ЗЕТ неуспешни, не съм доволна от Сигридов - една естествена бременост след 5 г. опити - неуспешна ! По-горе едно момиче от Калчев иска да пробва в Надежда , а аз от Надежда се чудя да пробвам ли при Калчев . В Надежда съм била на пункции с куп жени недоволни от Щерев , а аз сега се чудя да пробвал ли там .
 И тъй като темата е за Сигридов - обръща малко повече внимание на изследванията , но прекаленото му самочувствие е на наш гръб. Мен ме заплашваше , че ако не спазвам само неговите терапии ще ме изгони и т.н. С неговите терапии финала е кюртаж. Спря ми прогестерона без да види изследването ми . Сами може да проверите , че 21 ng/ml прогестерон в 10 седмица не е висок прогестерон . И въобще да стресираш бременна жена , не мисля че е най-добрият подход и е не по-малко лош от  вредните според него лекарства .

# 643
Аз се следях при Сигридов. През цялото време беше много внимателен, шегуваше се , успокояваше ме, обръщаше внимание  и на най-малката подробност. Много съм доволна от него и ако  забременея отново бих се следила при него. Но аз съм пациентка на Калчев и Русев.

# 644
  • От Луната
Аз също чух думите, че ще търси нова жена за мъжът ми, но аз пък му казах да внимава, защо ще е мащеха на моето дете и се засмяхме. Според мен има особенно чувство за хумор и като стесирана бременна не винаги успявах да "разбера", но спазвах всичко и има най прекрасното дете на света, не се измъчих напразно и ако не беше той да проследи всичките ми "прекрасни диагнози" аз може би нямаше да износя и щях да стигна до спешно секцио и кръвопреливане.
В 21гс бях с критично нисък б12. Цялата бременност бях на диета и инжекции. Сутрин ядях 4 белтъка и ги поливах с оцет за да ги преглътна. Мразех ги... едва ги преглъшах. Изжекциите бяха адски. Всеки ден биех клексан, а на 5 дни бях на Б12 мускулна. Още изтръпвам като се сета... над 10 аларми за лекаства... 30 седмици пазене и никакъв пулс над 120... в 32гс чух че има увеличен заден вентрикул в мозъка. Директно, но с такт и разбиране ми каза какво да направя, какво да изследваме, как да постъпя... бях в шок, но му повярвах, беше прав и всичко беше наред. Изпрати ни при страхотната д-р Ралица Василева и тя беше възхитена от работата му и това, че той се е погрижил за моето спокойствие в последния месец до раждането.
След това и д-р Кадъм беше приятно изненадана от проследената бременност и как малкия е могъл да е с много сериозни дефицити...
И не, не го защитавам. Неумеатно е, но това е той. Или го приемаш такъв, или не ходиш при него. Толкова е просто...

Общи условия

Активация на акаунт