Др Сигридов

• 157 921
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Наистина няма нищо притеснително според изследванията, но незнам може би има нещо на ум щом ти изписва тези лекарства.

# 691
Предполагам , че го притесняват високите стойности на IgG при цитомегаловируса. Цитирам нещо, което открих в друга тема "Проблемът с този вирус е, че е от семейството на херпесните вируси, което значи, че е доста трудно да го разкараш ако веднъж си го пипнала. В същото време много голяма част от хората имат прекарана инфекция с цитомегаловирус, без да са я усетили. При тях вирусът се е скрил в организма и чака подходящи условия, за да се размножи. Критично по време на бременността е, че стресът, който преживява организма може да провокира спящия вирус към активна инфекция. Не знам начин да се лекува по време на бременност (уви, това е в компетенцията на лекарите). Иначе е необходимо да се прилага лечение именно докато е активна инфекцията (преди вирусът да се е скрил). Лечението е с препарат, наречен ганцикловир и до колкото знам е доста скъпо и се прилага венозно по два пъти на ден за 10 дни. Поради начина на прилагане лечението става в болнични условия. Имуностимулаторите биха били повече от полезни за ограничаване на инфекцията, но антибиотиците - не."

# 692
Според мен се спри на един лекар и слушай него.

Пишеш, че не ти е казал кое го претеснява, а ти пита ли го?

# 693
Така като гледам стойностите, може би има съмнение за скоро преболедуване болести. Тук вирусолог може да разясни подробно. Едно обаче ще ти кажа. Предложи ли лечение за нещо - значи има опасения. А той не е точно от лекарите, които се презастраховат. Твърде смел е на моменти. Нещо, което на мен лично не му допада. Но аз не съм от хората, които обичат да рискуват и съм склонна към презастраховане. Когато трябва да взема важно решение гледам да събера максимално много информация, лекарски мнения и да послушам интуицията си. Поставям се в бъдещето и най-лошата ситуация. В крайна сметка при един лош развой никой лекар няма да поеме вината и да ти върне изгубеното. Чувството на вина ще остане само за теб.
Свещичките не знам какво те притесняват. Прилагат се при определени проблеми. На мен също ги изписа. На няколко пъти по време на бременността ми излиза разни проблеми. За някои настояваше да повторя изследванията в друга лаборатория. Други директно не искаше да  лекува и да ме тъпче с антибиотици. След много молби и след като обстойно погледна шийката, която не му хареса достатъчно реши да ми предпише свещичките за няколко дни. Така че аз по-скоро бих се радвала, че ми изписва нещо при вероятен проблем. Защото за него е типично по-скоро обратното. За ти дава нещо значи според него има реален риск.

# 694
В Биобран няма нищо притеснително.  И не е вярно, че се предписват само при рак или спин. Свещичките също се изписват по време на бременност.

# 695
Биобран и аз го пия, а кърмя в момента. Предписа ми го Русев за много спаднал имунитет след раждането.

# 696
Може би при теб проблема е в прекараните вируси, но попринцип за завишените околоплодни води, аз имах в огромни количества и имам инсулинова резистентност. И дори по време на секциото ми изтекоха/изсмукаха огромно количество околоплодни води. Следих стриктно инсулин и кръвна захар през цялата бременност и по препоръка на Сигридов ходех на пътечка и въртях велоергометър до раждането.

# 697
Според мен се спри на един лекар и слушай него.

Пишеш, че не ти е казал кое го претеснява, а ти пита ли го?

Да, попитах го, каза в типичният за него стил “ няма да ти кажа, за да не влизаш в депресарски майчински форуми и да си пълнел главата с глупости”

Благодаря на всички за отговорите, много ми е тежко да взема решение, днес минах през трима лекари(вирусолог, АГ, ендрокринолог,който е и първа спецялност виросология) и всичките ми казват че съм в прекрасно здраве със перфектни изследвания.
Взех си час за Русев, но чак за 1/07.
Качвам си и инсулиновите изследвания, както и обременяването с глюкоза, според които ендрокринолога заключи че са супер, въпреки, че това ми е най-малкият проблем.

# 698
Може би е малко по-висок инсулина на 60та минута, на 120-та не мога да видя, но може би не е чак инсулинова резистентност, най-вероятно е от бременността. Тътй като се повишава кръвната захар, следователното и производството на инсулин.

# 699
Биобран и аз го пия, а кърмя в момента. Предписа ми го Русев за много спаднал имунитет след раждането.

Успяваш ли да си го намираш, фирмата която го внася не си вдига телефона?

# 700
Надинчо, ако си от София, на Патриарха имаше аптека, която го продава, аз оттам съм купувала.

# 701
Вчера си го купих от Макс Лайф - имат доставка до адрес и магазин в кв. Иван Вазов
https://www.maxlife.bg/imunomodulator-biobran-mgn-3-sasheta-1000mg

# 702

Успяваш ли да си го намираш, фирмата която го внася не си вдига телефона?
Вчера си поръчах от макс лайф .

# 703
Благодаря ви за отговорите!
А има ли някоя от вас да го е пила по време на бременост?

# 704
Здравейте! Може ли да ми кажете къде преглежда док. Сигридов в момента и колко горе-долу се чака за час? Благодаря предварително и желая късмет на всички!

Общи условия

Активация на акаунт