В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 798
  • 724
  •   2
Отговори
# 465
Primavera, да, имаше, според кожната беше от запарване от памперса; аз на своя глава мазах с кремчето за дупе и там (нашето е правено и е без цинк), та утихна. Имаше леко зачервено и доста пъпчици... сега имаме същото точно където са лепките на пампата.

# 466
  • Варна
И аз имам питанки - колко грама плодово пюре давате дневно и как е разпределено през деня, както и как го давате /с каша, самостоятелно, между храненията, за десерт, след/преди кърмене, това се сещам/. И още нещо - давате ли сурови плодове? Ако да, кога?

# 467
За сурови плодове при нас поне е рано. Плодово пюре давам 60 г към 100-110 г каша в следобедното хранене. Много помага да се прокара кашата  Peace

# 468
Плод не давам като пюре, че хич не се кефи, но фрешчетата ги уважава. Давам 100мл. сок от ябълка, който аз си го правя в къщи, един час преди обедното хапване. Трябва да давам още толкова и между обедното и следобедното, но все нещо заспива и не съм стигнала до този етап. Давала съм и фреш от нар. Е тва нещо как разхлабваааа, някой беше писал, че дребс е със запек, нека пробва нара   Peace  Банан също съм давала, но само с кашата от елда, че се притеснявам, че няма да я яде иначе, а бананчето доста изкушава децата май. Вода, захар не прибавям. За това ударих на камък с едни сливи, които бях замразила за целта, че са домашни, но уви - мнооого са кисели   Mr. Green
Всъщност педиатърката ме инструктира, ако малката не иска плодово пюре да и правя фрешове и ако ги иска тях, мога да ги правя плодово - зеленчукови. Правила съм ябълка-морков, много го харесва и това.
Иииии малиии, ма кой като мене Мара подробната

# 469
Gaggi, благодаря за бързата реакция  Hug . Ще видя утре сутринта дали е утихнало и ще умувам и евентуално ще идем и при педката. А ако е от запарване няма ли да е добре с крем с цинк  newsm78
Плодово пюре давам следобяд, изяжда около 50-60 грама и плод съм давала в мрежичка, ама напоследък нищо не яде с мерак. На обяд едва си изяжда зеленчуците, та не съм и пробвала даже да предложа плод

# 470
Ами не знам честно казано... цинкът подсушава наистина, но пък там кожичката е раздразнена...
Оставяй го повечко без пампа, да дишне кожата, сега се сещам, че мажех и с лосионче също. Дано се размине бързо  Hug Те педитата все едно си баят - запарване, претопляне или подсечено  Crossing Arms

Абе, кога напреднахте толкова със захранването, че давате попара  Shocked

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 23:05 от Gaggi

# 471
Извинявам се, че така на нов пост, но с надеждата да го видите - от утре мисля да започна въвеждането на глутен с каша от овес. Хвърлила съм око на тази на Топфер с пълнозърнест овес - подходяща ли е? Това, че е пълнозърнест променя ли нещо, нали не е по-тежко като за първа глутенова храна  Thinking

# 472
Хайде здравейте и от мен!
Гаги, давай си овеса - не го мисли толкова  Crazy.
Аз давам попара, много й харесва, непасирана, ама сутрин в 7-8 и двете не може да гледаме, какво остава за попарка да хапва. Та някой път й давам към 10-11 и всичко се измества, та нещо няма къде да я вмъкна  newsm78. Иначе от млякото огладнява много бързо. Аз почти свърших овеса, и почнах спелта - леле как разхлабва...  Crazy.
Днес, за пръв път от година и седем месеца ми дойде МЦ - бях забравила колко е гадно  Sad. Искам пак да съм бременна или да кърмя хаха.
Теди вече отказва да стои седнала, иска да е права - катери се по мен и се изправя на коленца Crazy. Всички викат рано било, ми как да й забраня  Thinking.

# 473
Elsi Славян се изправя така от два месеца, още от много преди да може да седи, започна да стои  Crazy като му подам пръстчета да се набере, за да седне, той направо щръква прав като пружинка - иди му забрани  hahaha

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 14:18 от Gaggi

# 474
Не е рано точно на време си е! Peace И Маги виси основно права и пристъпва.

В анкетата гласувах с нито едно хранене, 'щот в момента не мога да я накарам нищо да яде повече от 10 лъжици.

# 475
  • София
Плодово пюре давам или като добавка към кашата или като десерт към обяда.
Аз въведох овеса с пюрето на ганчев-ябълка, кайсия и овесени ядки, а също и на Слънчо-праскова с овесени ядки. Понеже овесените ядки са малък % в тези пюрета.

# 476
  • в Кошера
Плодово пюре давам за десерт на обяд.

# 477
  • Пловдив
Гаги, овеса го въведох точно с каша на Тьопфер  Peace
аз плодови пюренца давам два пъти на ден, по половин бурканче от малките - 125г. между сутрешното и обедното хранене и по още толкова в кашата следобед Peace от суровите плодове съм дала авокадо, банан и ябълка Simple Smile когато плодът е от най-малките бурканчета на гербер- 80гр., каквито са примерно слива, круша, праскова, давам по цяло на всеки

# 478
Здравейте!
Теди вече отказва да стои седнала, иска да е права - катери се по мен и се изправя на коленца Crazy. Всички викат рано било, ми как да й забраня  Thinking.
Ако знаеш какви мускули на ръцете направих от това да я крепя да не падне, докато нон стоп, постоянно, във всеки един момент, в който ме докопа и т.н. се катери по мен. ММ вика, че в ръцете съм заприличала на Кубрат Пулев.  ooooh!
И аз имам питанки - колко грама плодово пюре давате дневно и как е разпределено през деня, както и как го давате /с каша, самостоятелно, между храненията, за десерт, след/преди кърмене, това се сещам/. И още нещо - давате ли сурови плодове? Ако да, кога?
Давам плодово пюре до около 45 минути до 1 час след следобедната каша. Мислех да го съчетая с кашата, ако не я хареса, но няма проблеми с нея, а и тя си е свикнала по това време (около 19,00) да си яде пюрето. Изяжда около 80-90 гр.  Ако пюрето ми е по-малко и давам банан. Само такъв суров плод съм давала.  Peace
Chilimura, и аз първия път се депресирах, даже се разревах. ММ ми вика, че не съм добре да рева за нещо, което даже не съм сигурна, че ще стане (а аз ревях, защото няма да я кърмя вече).  ooooh! Общо взето въобще не ми намаля кърмата и още 2 месеца си я кърмех по 6 пъти (както преди това), след това започнах да замествам храненията.  Peace Единствения проблем беше, че на Надя не и харесваше много и първите два дена сучеше с рев. Предния месец, обаче, не забелязах промяна в сукането и - явно е свикнала и с това.  Crazy

# 479
Аз давам домашен сухар в попарата, а иначе за батковците съм взимала Goldies.

Общи условия

Активация на акаунт