В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 088
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
 Mary_Angel, на абсолютно същото мнение съм и си представям схемата точно така, според педито ако пиели и мляко сутринта и после примерно попара нямало да искат да ядат пюре ooooh! те на 3 часа денем си искат да хапват, не мога да си представя как биха удържали фронта рано сутринта да ядат попара примерно и след 4-5 часа чак пюре, дори и плодът междинно няма да помогне въпреки уверението на педито, тоя път бая глупости измисли Rolling Eyes
да не говорим за идеята да минат на едно млечно хранене, те сега имат три пълни млечни и още не съм заместила изцяло храненето с пюрето, само кашата давам заместено Rolling Eyes
Мусленце, аз вече взех за някои неща хич да не и вярвам и се замислям дали да продължаваме консултациите Rolling Eyes

# 76
Елси Маги има частично срастване, веднъж се опрани сама, месец по - късно пак и стана.Не се притеснявам грам, защото се получава от ниските нива на естроген и леки възпаление.Ако скоро не се оправи пак ще я мажа с крем с естроген,педи каза, че до сега няма случай да не е помогнал.

# 77
  • в Кошера
Аз мисля да започна да давам месните пюрета пред ден, даже през два (досега не се стремях да са през ден непременно).  Rolling Eyes Това защото в седимента на урината му излезнаха "урати" и по мнение на педи, е заради прием на повече белтъци. Не било притеснително, уж.  Rolling Eyes ooooh! Всичко останало в изследванията му е ОК.
При някое друго човече да ги има?  newsm78

# 78
Ние въобще не искаме зеленчукови пюрета ... гади ни се, плюем ... страшно е !
За да накарам да хапнат малко зеленчуково смесвам с някакво плодово /днес беше шипка с ябълка/ ... не знам дали е редно, но само така се получава ...

Като дам тиква имаме страшни газове не знам защо е така.

# 79
За месните пюрета аз спазвам препоръката през ден. Дори се случва и през два. Embarassed Онзи ден отворих едно купешко пюренце, но не го дояде и й го дадох вчера. Днес и утре ще е на зеленчуково с жълтък. Така пак ще ги редуваме, но ще дойдат в два поредни дни през два дни.

# 80
  • София
Барба,
Като не го дояде месното пюре, в хладилника ли го сложи? И моето Марче сега изяде половин пюре. Другата част ще я дам вдругиден и се чудя дали в хладилника ще е ОК или да го замразя?!  newsm78

Аз пьк от това недоспиване сьм с ужасно главоболие. Не мога да издьржам вече, ще гьлтам хап.

Евита,
И аз понякога при зеленчуците бльскам плод.  Rolling Eyes Embarassed

# 81
Оххх...малко се успокоих,4е не сме само ние така през нощта...от около месец е някакъв ужас...пла4е на сън и това е понякога дори пищи..излезе ни първото зъб4е имахме 2-3 по-спокойни нощи и хайде пак не знам ве4е какво да правя..дано е от зъб4е номер 2 което напира да излезе ве4е...и дано малко се поуспокоят нещата,4е и аз съм като размазана ве4е...не издържам на това НЕспане всяка нощ....хайде и аз се оплаках...  Laughing
Това все едно аз съм го писала. За съжаление същото се повтори с второто зъбче, потрети с третото и сега чакам с нетърпение четвъртото, че дано има повече време до петото. Вече се чувствам като зомби-сомнамбул.  Tired

# 82
В хладилника, но го  държах само 24 часа. Събраха се два поредни дни, но ще почива два дни и се надявам да не е  проблем. Аз не обичам готвено от фризера да ям, но ти можеш да го замразиш за други ден. Simple Smile

Аз  съм мързелива и нощем не ставам. Слагам я върху мен и понякога това й е достатъчно - да смени позата. Ако не помогне, давам да си поцокне. Така сме вадили зъби досега, но батковците  ги вадеха  от петия  месец по 2, по 4 и до годинка, годинка и половина бяха приключили, та отбиването ставаше след последното зъбче. Сега ще видим как ще  е. Не мисля да кърмя до първи клас, та може и аз да хвана зъбното будуване нощем. Mr. Green

За глутена аз последвах светлия пример на Мики и вече давам коричка за гризкане. Между другото, моя приятелка от Америка сподели статия, според която там имат повече алергии към пшеница, но не към глутен, защото от италианска паста в Италия нямат реакция болните. Особеното на американската пшеница е, че фермерите я пръскат с Раундъп два дни преди жътва, за да узреят всичкикласове едновременно. Гадост!
А от напътствията на Косе Босе аз разбрах, че е опасен до 4-ти месец. Между 6-ти и 9-ти може да го почваме.

# 83
Мики, днес ходихме на детски гинеколог  baby_neutral иии с едно разтваряне я отлепи. Слава богу, беше малко и нито е плакала, нито нищо Peace. Бяха й слепени вътрешните срамни устни, от към долния край. Сега поне знам как трябва да бъде  Peace. Също така е зачервена отдолу, ще почвам с тампони от грим, напоени във лайка или смрадлика да я почиствам, а мокрите кърпи само за дупето. Изписа и кортикостероиден крем за 6-7 дена да я мажа и после да си продължа с правения дето имам... Луда работа, а аз се радвах, ме няма да трябва да забелвам, че не е момче   Thinking.
Ии питах и за спиране на кърмата, посъветва ме задължително с хапчета за един-два дни, че иначе оставал кърма по каналите и ставали бучки и мастектомия или нещо от сорта. Ще видим, другата седмица ли кога, да ида до педи да ми даде направление, да ида до АГ да ми ги изпише, че без рецепта не ги давали  Tired. То толкова сложно  #Crazy
И това е от нас. И аз мисля, че е рано за попара. Имам една оризова каша, като я свърша, ще почна овесена каша, но като второ ядене. Попара по-натам...
Днес пожънахме успех с тиквата с пиле на Бебевита, сложих и малко спанак, от вчера й давам по малко. Ии всичко си изяде.  bowuu

# 84
  • София
Мерси, БарбаHug

Елси,
и аз днес за първи път дадох месо. Пиле с тиква на Бебевита. Съвпадение.  Wink Не мога да кажа, че хареса менюто, което й измислих.  Rolling Eyes Голямо мръщене падна, стиска устните и ме гледа право в очите.  Twisted Evil Сложих малко сирене и го изяде. Аз дадох сирене още преди месец. Първо масло заедо с първото пюре и след няколко дни сирене.

Нашата педи всеки път гледа Мария дали няма слепване на срамните устни. Аз като я измия след акане, топя тампон за грим с вода и хубаво почиствам срамните устни. Там винаги остава ако и не мога да го измия.  ooooh! С тампона се оправям добре. Мокри кърпи не ползвам.

# 85
За тези откази от храна забелязвам връзка с акането. Simple Smile По време на хранене тръгва да върши голямата работа. Това за нея е знак, че храненето трябва да приключи, независимо че е хапнала неголямо количество.

И  не ми се смейте на методите за предлагане на храна. Винаги съм била против маймунджулъците, за да караме детето  да яде. Но  и аз имам слабости  човешки и ми се  иска Мимка  да увеличава количеството твърда храна. Та, като почне да стиска устни, оставям лъжицата и почвам да я храня с пръсти. Може би лъжичката й дразни венците и затова не я  иска, но от ръката  ми изяжда почти двойно, отколкото само с лъжичка. Голяма омазвация пада, но важното е, че и двете сме довшлни накрая.

Гуен, познавам този поглед. Сещам се за Робърт де Ниро пред огледалото: "You talking to me?!!"

# 86
Хах, разсмя ме Мама Барба  bouquet. Иначе днес бебка закуси в 8, и обедва чак в 13.30. Явно беше прегладяла и омете всичкоо. Иначе сутрин явно не в мно гладна, че кто закуси в 10 и после в 13 още не е гладна за пюрето, така мисля. Иначе и аз правя маймунджулъци - все пак щом е яла вече пюрета, би трябвало пак да ги яде. Ии почваме - как мучи кравата, как мяука котката иии така всички животни. После песни и така. Ще я храня на по-големи интервали, да знам че е гладна, че взе да ми писва да кукуригам и кудкудякам хаха Joy

# 87
  • Варна
Ribkata, момчето се казва Васил, а твоето? Ако поразровим, можем да намерим още много съвпадения? Simple Smile

Tyra, и в една от урините на малчо излязоха урати. Последния път обаче забравих да питам педи за тях, а и нещо й нямам вяра. От време на време го водя при частен педиатър, когото смятам да попитам за тези урати. Скоро обаче няма да е...

Mary-Angel,   bouquet за схемата.

# 88
Нашата педка каза глутен след 7-и месец, първо един вид месо да въведа и след това да започна глутена. Иначе бяхме на ДК - мишлето е 7,990 кг и 69см  bowuu, с гърдички и главичка по 43см.

Исках да ви питам - по колко см са фонтанелките и по колко капки вит Д давате? При нас се е позатворила до 1,5*1,5 и сме на 2 капки от самото начало...

Ортопедът ни разреши бънджи и проходилка, а днес педката забрани проходилката докато не се научи да седи стабилен, т.е. да му укрепне гръбчето, защото се натоварвали неправилно крачетата и можело да се получи изкривяване. Вашите педиатри какво съветват?

# 89
Добро утро!Аз съм от неспящите,че малката хитруша се събуди за нощно хранене-прави го от 2-3 дена.По принцип отдавна сама си го беше махнала.Та нахрани се и не иска да заспива.Заради болежките в кръста и таза и да я разнасям не мога и накрая я сложих при нас в леглото.Маймунката се сгуши в мен и заспа моментално Simple SmileЕ да но аз вече 3 часа не мога да заспя.То наум пюрета ли не готвих,за въвеждане на нови храни и накрая хванах лаптопа.
Добре че започнах да ви чета редовно че да добия представа как ориентировъчно протичат и консултации и ваксини и хранене за възрастта,макар че в крайна сметка си е индивидуално.
Gaggi браво-добре сте си пораснали,а вит Д по съвет на педиатъра в БГ го давам по 4 капки,но тук слънце изобщо не виждаме.А и от време на време и пропускам да го дам.Тук фонтанела не гледат.И аз все това мисля как да предценя как е и дали да оставя капките така. Rolling EyesНа опипване е някъде колкото 1 стотинка.
Elsi86 добре че сте го хванали съвсем навреме това слепване.Имам позната дето безмалко бъбреците на детето да се увредят докато разберат какво му е,но беше и по-големичко-на около 2 год.Помня че доктора им беше казал превантивно постоянно да се маже с по-мазен крем.На мен ми е трудно да предценя при Ева как е положението.Ти как го забеляза?А за спиране за кърмата има хомеопатия-Рицинус комунис 30.Важно е потенцията да е 30,понеже в ниски разреждания е за увеличаване на кърмата.
mama Barba и ние понякога прилагаме маймунджулъци,но по същия начин ака ли по време на храненето и прекратяваме.Като цяло вече не смея нищо да кажа,че наопаки става с това ядене.На каката се карам да не яде толкова,на малкото се моля да яде.
Иначе вчера установих как е захитряла Ева.Понеже баща и я разнасяше няколко дена докато постабилизирам болките в кръста и прибира се той от работа,тя грейна.Обаче той и се усмихна,побъбри и отиде да се къпе.Като ревна с крокодилски сълзи,цял театър изнесе докато не изкара човека от банята.Като види баща си и кака си и все едно слънце грейва-така се радва.

Общи условия

Активация на акаунт