В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 103
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • София
ротока,
Не бьрзай да спираш витамин Д. Ако там нищо не кажат, по нас ще се ориентираш. Simple Smile
Малчовците грейват наистина, когато видят другите членове на семейството. Ние сме постоянно с тях и малко или много им омрьзваме. Друго си е като видят друга позната физиономия.
И Мария се радва много на батковците си. Вечер като си лягат, ходим двете с нея да им кажем "Лека нощ". Снощи отиваме, те легнали и чакат. Е, тя като ги видя, като започна да се смее с глас, те - голяма радост. Таткото и той пристигна, да види що за цирк се разиграва. И така аз се сетих за онази притча за бедното и богатото семейство. Живеели врата до врата. Богатите нямали деца, а бедните няколко. У едните било винаги тихо, у другите - песни, танци и смях.

# 91
И Тедката много се радва на баща си като се прибира. Взимам я смени отварям входната врата, а тя почва да църка, хили, рита, едвам я удържам  Crazy.
Ротока, благодаря за хапчетата, аз снощи почнах да мажа малката с кремче и гледам, долу червеничка  Cry и много кофти ми стана, ама сигурно е нормално  ooooh!. Иначе не бях сигурна дали има слепване, просто ми се струваше, че не е както трябва и отидох да проверя Peace. Та усещам гърдите си сууупер празни, не знам дали не подейства и притеснението с малката вчера и се чудя, дали сама няма да спре, докато ида до АГ  ooooh!.

# 92
Няма да спирам вит Д,само дето пропускам от време на време да го дам,надявам се не е фатално.То повече ме тревожи че откак е застудяло почти не излиза малката навън,кога ще наваксвам с разходките незнам.Изобщо не успявам с нищо-докато се обърна то се стъмнило.
Elsi86 при мен рязко намаля кърмата,нищо не съм пила.Като дойдохме в Норвегия-нов дом,празен,няма да изпадам в подробности,но стрес голям.За 1 ден и капка не излезе при притискане.Чела съм че рядко се случва такова нещо,ама то в нашата къща все сме от " редките".
Ето едно видео за приготвяне на киноа https://www.youtube.com/watch?v=1td68D0k3WM

# 93
Аз вчера проведох изключително забавен разговор на тема кърмене  Laughing
Събират се тук на едно кафе майчета с деца горе-долу колкото Маги,някой път си позволявам да седна при тях, ако дребната спи.Та вчера стана на въпрос, че съм пушила и възникна веднага друг, защо вече не!Мале като казах, ОЩЕ я кърмя направо се втрещиха  Joy
Попитаха ме 'що не я отбия и обяснението ми явно не им допадна, но подхванаха разговор за някаква, която виидите ли кърми 1,4г дете.Аз им викам, че нищо чудно и за мен така да говорят лятото, ама заради тяхното мнение не бих си отбила детето.А те геройски стигнаха до заключението, че то АЗ ако до тогава кърмя няма да казвам от срам!  Joy hahaha

# 94
Хаха, Мики и аз получавам постоянни критики от една приятелка, която и един ден не е кърмила! Как нейният син на нашата възраст като бил, ядял попари, км с бисквити и др подобни! И видиш ли, затова че още му давам да суче, затова му се гадело, когато имало недобре намачкани парченца банан примерно  ooooh! А майка й, работи в ДЯ, и тя постоянно ми обяснява, как децата, които били кърмени дълго време и имали сериозен проблем с яденето! Не им се връзвам изобщо, защото трябва да се скараме.
Елси мислех си дали не е по-добре да се допитаме до ЛЛ, за спирането на кърмата, вместо до АГ  newsm78

# 95
Мусле, моята ЛЛ каза, да питам педи, но ми се струва, че по-добре да си питам АГ, все пак той ще ме гледа после на ехограф, дали всичко е наред  Peace

# 96
Мусле, моята ЛЛ каза, да питам педи, но ми се струва, че по-добре да си питам АГ, все пак той ще ме гледа после на ехограф, дали всичко е наред  Peace
Елси, грешка мила! Исках да напиша ЛЛЛ  Peace

И само да допълня за вит Д. Ортопеда ни каза, вит Д се дава още 6 мес, след като се е затворила фонталелата.

# 97
Здравейте момичета,

Tyra, благодарско за темата!   bouquet Безупречна както винаги.

За спирането на кърмата аз ходих при мамолог. Той ми изписа и хапчетата.

Ние сме все още на една капка вит D. Така е от самото начало.

По повод акането по време на хранене - аз я изчаквам хубаво да се изака (понякога 5-10 мин) и после пак предлагам храна. В повечето случаи хапва пак.

# 98
Musle, предпочитам да съм сигурна, че няма да ми останат бучки  Peace. Моя АГ каза, че ще ме види с ехограф за проблеми, след като спра да кърмя и каза, че ще ми предпише хапчета. Вчера гинеколожката на малката също го каза  Peace

# 99
gallizia,  welcome и от нас
emeka, благодаря за linka с рецептите.
musleto, тук пише за кашите точно както и ти ги правиш. Ще потърся бои ориз и елда.
Сега за бебето пазаря всичко с надпис био, ама нещо не ми са вярва да е така. Кой ги контролира?
За съжаление нямам нищо домашно  Sad. Нямам от къде да намеря.
Gaggi, не съм питала педи за проходилката, ортопедът казва след 7мес. О.К., но и аз мисля, като започне да седи сам и го мятам, така ще съм по-спокойна, че няма да си натоварва излишно гръбчето. Но това си е мое мнение само.

# 100
Здравейте!
И Надя напоследък започва голямата работа точно по средата на пюрето.  Rolling Eyes Но... не спира да яде.  ooooh! Първия път реших да изчакам, а тя отваря уста и се сърди, че не и давам.  Shocked
Относно спирането на кърмата - първия път я спрях без никакви хапчета. Не съм имала проблеми. Така ме посъветва ЛЛ и педи на сина ми. Каза, че хапчетата имали много хормони и странични ефекти. Той не е сукал, постоянно се цедях (извинявам се, че се повтарям) и като започнах заместването на храненията - започнах да се цедя само, когато има млечно хранене. Така постепенно кърмата ми намаля само до сутрин и вечер. Като спрях тотално млякото му - започнах да се изцеждам по по-малко. Примерно от 200 мл сутрин и 200 мл вечер - 5 дни цедях само по 150 мл, после 5 дни по 100 мл, 5 дни по 50 мл и после около 10 дни - по 5 мл. След около седмица след последното цедене - нямаше и капка. Това по препоръка на ЛЛ и педи.  Peace
За витамин Д - ние от самото начало не сме давали и капка, а фонтанелката е почти изцяло затворена.  Peace
Забравих да пиша, че Надя много се радва на баща си и батко си. От няколко дни (от както пълзи) - като ги чуе, че си говорят пред вратата, преди да отключат и запълзява към тях - посреща ги.  Crazy
По повод забавните разговори - вчера водих Надя на ехограф и на връщане шофьора на таксито ме пита на колко е. Аз казвам - на 7 месеца - днес става. А той започва - неговото било на 4, но не искало правени пюрета, а купешки, кисело мляко изобщо не искало да яде, много обичало бисквити, макар още да нямало зъби, но се лигавело страшно много - чакали ги.  Shocked И ме пита - вие как сте. Аз отговарям - заместила съм само обедно хранене - повечето пъти с желание си хапва пюрето. Той ме гледа и пита - а другите пъти. Аз казвам - кърмя я.  Shocked Ей такива очи ококори и заяви, че жена му още след края на първия месец спряла да я кърми, че много и било дошло цяла бременност да се лишава от разни неща. Не попитах какво има предвид под разни неща - беше време да слизам.  Rolling Eyes
И да не забравя - освен, че вчера стана на 7 месеца, Надя се сдоби и с 4-то зъбче. Днес най-накрая всички сме наспани.  Peace Дано петото почака малко.  Praynig

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 12:25 от desi_yakova

# 101
Ох, така се успокоявам като Ви чета...
и ние си ставаме нощем да ядем...и си ревем за гушкане, мажем венците с гелчета и така няколко пъти през ноща...луда работа е тя...  #Crazy

За витамин Д-давам по една капка дневно, някой път и аз забравям...

а момичета я кажете, че се притесних какво да и гледам отдолу...никога не съм се вторачвала, но да проверя как е положението..

# 102
Значи такааа... За мен е по-удобно да кърмя по-дълго, а за пушачките е по-удобно да не  кърмят.Grinning  (Не осъждам никого. Всеки си решава.) Мики, благородно ти завиждам за волята. Не съм пушила никога, но предполагам, че трудно се отказват.

Гуен, дай, Боже, винаги да са ни богати къщите!

Деси Якова, тъкмо му се  е освободило място на детето, като се изака, а ти спираш поточната линия. Wink

Ротока, всичко разбират мъничетата. Те още преди да се родят са осъзнати, а сега се увеличиват претенциите.

Против фимозата при момиченцата нашият личен лекар  препоръча вечер да й разтварям лабиаките. Аз го правя по-често. Почти при всяка смяна на памперс. А ронякога почиствам с памуче и водичка, както Гуен беше описала.

# 103
Здравейте мамчета.Аз се включвам рядко,но чета редовно.
Ние вече имаме две заместени хранения на обяд със зеленчуково/месно пюре,а следобяд с оризова каша с плодово пюре или само пюре.От зеленчуците с голям кеф яде тиква,картоф и морков.Броколито и карфиола понякога ги яде понякога затваря устата и край.Месо съм въвела домашен заек и кокошка и днес му дадох пуйка с тиква и картоф на ХИП.Утре става на 7 месеца,но мисля да започна с глутена от 02.02.Взела съм овесена каша и се чудя как да започна.Дали да я прибавам малко по малко към оризовата в следобедната закуска или направо мога да му дам цяла порция?
Вие какво количество каша давате?Аз приготвям 60мл АМ и слагам Безмлечна оризова на око да не е мн гъсто и слагам плодово пюре около половин бурканче или малко повече от 125мл.Не ми се иска да го блъскам с много ориз понеже до скоро се борехме с голям запек.
Да питам и друго.Слагате ли вече бебчетата на гърне?Аз преди две седмици купих и започнах след всяко хранене да го слагам.В началото не седеше много устойчиво,но след ден -два се оправи.Дори и много помогна за запека започна да си ака всеки ден без проблем в гърнето.А преди това пробвах какво ли не за запека и нищо не помогна само чая Блевит Л малко даде някакъв ефект.

# 104
Мама Барба, ти ме уби - много терминологично си го описала  Laughing. Аз му викам слепване  newsm78. Иначе просто не се вижда дупката, или много малко се вижда. Сега като я отлепиха е доста по-голяма, не знам дали не е от раждането била така, не помня  ooooh!.. Не се филмирайте и вие, но го имайте наум. Naughty.
Аз дадох днес овесена каша една мерителна лъжица и намалих оризовата, не ги смесих, а дадох отделно и Тедката си ги излапка  Whistling. Писна ми да търся просо и елда и дадох глутенова, поне ще има повече разнообразие Wink
Скрит текст:
за кърменето да се изкажа и аз. И моите дружки са на мнение, за какво продължавам да я кърмя, тя не се наяжда, ала бала. Било достатъчно до 6ия месец. Както вече съм писала много пъти, малката не искаше да суче, цедих се постоянно и никога не сме били изцяло на кърма. Всеки месец си мислех, че ще е епоследен. Стиганх до 100-120 мл за денонощие и после си я увеличих. Не ми влияеше храна, чайове и т.н. После малката засука и така продължаваме и до днес. Колко много ми се искаше да засуче още в болницата и да сме само на кърмА  Tired, а някой хора си я спират доброволно още първите месеци, макар да имат много  #2gunfire. Ето това не го разбирам. Не знам дали ще я пази от болести, но смятам, че е много приятно за майката, много емоционално и сега като знам, че след някой ден ще я отбивам напълно ми е малко сдухано  Cry.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 15:53 от Elsi86

Общи условия

Активация на акаунт