В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 743
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Elsi Слави е с два зъба долу и ме хапе при всяка възможност  Crazy в началото успяваше да ме изненада и му се получаваше, но вече се научих да разпознавам, защото пуска една много хитра усмивка преди да гризне и се измъквам навреме  Laughing

Ние продължаваме с нощните фиести  Tired вече спим на смени с татко му. Както си спи и се събужда с неистов рев, при мен успокояването става само ако дам гърда, а при баща му само да му се обади и да го погали  Shocked не знам как става така, дори не се налага да го вдига от леглото...

Да попитам кърмещите мами - усещате ли още контракции по време на и/или след кърмене  newsm78 имам осезаеми болки доста често в тази област, ходих на преглед, но нищо, док каза че били контракции от кърменето, ама чак пък...

# 541
Gaggi, не съм имала до сега такива контракции, а се кърмим Sad Дано не е нещо сериозно и бързо да отшуми. Щом и лекар ти е казал че е ОК. Да не би да е свързано с Мц? Идвал ли ти е ? ( при мен още не е , чак си го искам вече и чакам с нетърпение Sad )

# 542
Гаги аз все още нямам МЦ но от скоро и аз започнах да усещам такива болки. Несъм ходила на лекар. Обяснявам си го с това че кърмя вече по на рядко и можеби ще ми дойде

# 543
Elsi Слави е с два зъба долу и ме хапе при всяка възможност  Crazy в началото успяваше да ме изненада и му се получаваше, но вече се научих да разпознавам, защото пуска една много хитра усмивка преди да гризне и се измъквам навреме  Laughing

Хах...това все едно аз съм го писала, само дето все още не успявам всеки път да го преваря преди да ме е сгризал. Също сме само с двата долни зъба, които при все,че пробиха рано-рано на 4м. и 10дни първият и 2-3дни след него вторият, други не са се подали....което не пречи да го тормозят яко, респективно той да тормози мен със среднощни безконечни цоцания Crazy

Гаги, това твоето звучи доста неприятно...Аз все още си чакам втория след раждането МЦ, минаха вече 45 дни Whistling  току усещам едни характерни предменструални придърпвания в слабините и кръста, ама само си ме мъчи безрезултатно Rolling Eyes

Пюренца хапваме между 180гр (старая се такъв да е общия за деня минимум) до 250гр., когато е на кеф. Иначе стисне ли устата, утече... Mr. Green

# 544
Аз също не съм имала никога такива контракции. Откакто има зъби не ме е хапал (имаме 4 броя), преди с венци ме стискаше.
От два дни на сутрешната каша слагам освен масло и извара (която аз направих ) и много му харесва, така че след седмица мисля да пробвам с попара вече. Сега кашата е овес, спелта и ечемик. Чудех се дали като му давам корички от нашия ръжен хляб, да считам, че е въведена -ръжта?
И още едно питане имам! Откакто малкия започна да се изправя, лази и сяда самичък - съответно взе и да пада и да се удря често, особено ме притеснява като падне върху играчките си.Сигурно няма да е още много дълъг този период, защото все по стабилен стои, като се изправи прав. Та въпроса ми е с какви играчки играете, че нашите пластмасови и дървени - са доста опасни  newsm78  

# 545
Primavera  нямам още цикъл, док се учуди на което... не знам дали защото кърмя по 5 пъти на ден  Embarassed вече започнах да се психирам дали е нормално и дали не си причинявам нещо нередно на организма с това обилно и продължително кърмене... Embarassed (нямаме заместено хранене, само пюре на обяд)
Barbi моите също са сравнително от скоро, и аз първия път мислех че идва МЦ, но не, а и док каза, че няма мегдан да идва скоро  Shocked
Притеснила съм се де  Rolling Eyes

# 546
Мусленце, би ли споделила как точно си приготвяш изварата.
Относно играчките, според мен меки гумени са най-безопасни, също и плюшени,стига да не ги слага все в устата...Макар че Филип например редовно си смучи плюшени играчки Whistling засега, слава Богу,без последствия Rolling Eyes  В началото се притеснявах от чисто хигиенни съображения, особено предвид, че имаме и котка и гумената играчка примерно след падане на земятаможеш да я измиеш, а плюшената - не.  Но като видях,че няма някакви реакции неприятни, реших да го оставя детето да си придобива имунитет Mr. Green - все едно скоро като пролази и ръчичките  му пипат навсякъде, ще е почти невъзможно непрекъснато да  издебвам и да ги измивам преди да си ги е пъхнал в устата след всяко докосване на пода.

# 547
  • Шумен
Мис Блонди аз си спомням,че и на теб и на мен първия цикъл ни дойде на 01.01.2015  Laughing като новогодишни подаръци хахахах та на мен втория ми дойде на 43 ден и вече ми свършва...доста по-слаб от първия път и по-леко мина...само първия ден имах леки болки...
Зъби и ние имаме само два от долу...не виждам наченки на други,но това НЕспане вече ми идва в повече... #Crazy

# 548
Гаги и аз имам контракции понякога споко.Цикъл нямам и не очаквам скоро, защото още  кърмя активно.
Маги също ме хапе и е ужасно  Crazy и даже имаше наглостта да се разреве, когато и казах НЕ! hahaha
Ние днес бяхме на ДК за пръв път от 2месеца и половина.Магата е 8150(+810гр) / 71 см(+1см).Накрая боднахме последната хепатитна и приключихме с ваксините до 1г.  bowuu
Педи видя и горе едно зъбче и каза, че и другото ще излезне скоро.

И да ви кажа онзи ден подадох документи за държавна кухня, следващия месец би трябвало да ни класират.

# 549
Гаги,  според мен не е тревожно. Кърмиш много, това е сигнал за тялото, че не си готова за ново бебе. И тялото реагира адекватно, не създава условия за ново бебе.  

Такива контракции имах два пъти: след раждането и преди първия МЦ миналата  седмица. Вторите доста по-слаби и  не толкова болезнени.

# 550
  • София
Мики,
И аз миналия месец подадох документи за Дьржавна кухня. Забелязах обаче, че са вдигнали вьзрастовата граница за приемане от 10 месеца на 12 месеца. При теб така ли е? Струва ми се много да чакам докато навьрши 1 годинка. Миналата седмица й взех от частната кухня няколко пьти и си изяде манджата (пуешко, заешко и пилешко).
Аз вече почвам да се изчерпвам откьм разнообразие в готвенето. Все едни и сьщи неща й предлагам. Tired
Риба още не сьм давала.

# 551
Здравейте,мамчета! Hug

Отдавна не съм писала,но чета когато имам време.Да се отчета и аз как е при нас положението.Преди да излезне четвъртото зъбче бяхме две седмици само на ам,след това усетих,че иска да хапва и започнахме бавно отново пюретата,хапваше по едно,две по 125гр.Жълтък не обича,но гледам да го пробутам както мога,попара да не види,манджичка с хляб ако е в настроение яде без да се дави.Още не откривам какво харесва,лъжичката е силиконова и дори да не си отваря устата успявам да я храня.

НО ака веднъж дневно и то често не голямо количество и то рядко,което за мен е сигнал че не и стига храната,опитвам да увелича количеството,взехме стол за хранене,както винаги е пуснат нейният микс песнички,но върти главата,маха с ръце.....което четох,че значи че не е гладна....но как да не е гладна след 5 часа от последното хранене?!

Четох в сайта на нестле дневния хранителен план за 6-7месечни,за да се ориентирам кое по колко и върху какви храни да се съсредоточа (в 8 до 11 месеца не можем да влезнем заради големите количества,на 22-ри малката навършва 8 месеца)
Мляко-600мл ,плодове-4 до 8 суп.л.,зеленчуци и нишестени храни-200гр,зърнени храни-3суп.л,млечен десерт по 1коф. дневно,месо и риба-10гр ,мазнини-1 до 2 кафени лъжички растително масло
Вчера добре прие този план на хранене,днес от сутринта да не види лъжицата  Sick

# 552
  • в Кошера
Нова анкета.  Peace

# 553
Гуен от  10м. е, но готвят с прясно мляко и тук остава личната преценка.Маги вече яде кисело мляко, сирене извара, та приемам , че на 10м. мога да я пробвам с прясно в кремове и др.

# 554
Miss Blondy~Redhat направих я от домашно краве мляко по тази рецепта и стана много хубава.Само изпуснах момента с изцеждането ( не съм я затискала както пише там) и стана по стегната, но като давам я разбърквам с малко топла вода за да се разтвори.

Общи условия

Активация на акаунт