Какво правят жените в менопаузата, когато... 3

• 102 490
  • 785
  •   1
Отговори
# 600
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … XkFD_0qWIWUIIqr6w                                                    https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … Lh1hdAwIe2qrItxmg                                                                         

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 09:30 от rainbow2012

# 601
  • София
А трансдермално опасно ли е?
И с какво вреди на бъбреците магнезия?

Да поясня, ако има налице бъбречна недостатъчност то има опасност излишният магнезий да не може да се отведе през тях. Не че магнезият пречи на бъбреците.  Малко подвеждащо съм го написала. Имам 5 книги за магнезия и погледнах за подробности, но нищо по-подробно, освен че е противопоказано при недостатъчност. Само Пашкулев казва, че след диализа може да се прилага трансдермално, но под лекарско наблюдение. Недостигът на магнезий е много вариабилен при различните хора и  няма универсални препоръчителни количества. Диарията е показател, че е достигната индивидуалната горна граница и следва да се намали до предходната поносима доза.  А и кръвните изследвания не са достоверни. Май в слюнка трябваше да се изследва. Сега като прегледах поподнах на пасаж за остеопорозата, много е полезен за запазването на калция в костите.

Колкото до комбиниранетона калций имагнезий, просто за удобство на ползващите. Такъв пример са мултивитамините. Много хора не искат да пият повече хапове и то на отделни приеми. Виж американците правят кутийки за четирикратен прием през деня и тогава лесно можеш да си направиш схемата без да се объркаш. 

# 602
Аз си го обяснявам опростено така, не знам дали не греша - магнезият спомага за усвояването на вит. Д, а вит. Д от своя страна - за усвояването на калция. Когато калцият стане твърде много се затрудняват бъбреците. Аз като усетя пробождане в бъбрека, спирам с вит. Д-то за известно време. Добавки с Калций въобще не приемам допълнително, чувала съм, че го има в достатъчно количество в храната.

# 603
Аз си го обяснявам опростено така, не знам дали не греша - магнезият спомага за усвояването на вит. Д, а вит. Д от своя страна - за усвояването на калция. Когато калцият стане твърде много се затрудняват бъбреците. Аз като усетя пробождане в бъбрека, спирам с вит. Д-то за известно време. Добавки с Калций въобще не приемам допълнително, чувала съм, че го има в достатъчно количество в храната.

И аз така четох.
Вит. Д3 е достатъчен, за да се усвоява Са.

# 604
Момичета, чудя се като се мажем с тези прогестеронови кремове, дали не е добре да правим почивки? Вие от колко време се мажете и правили ли сте прекъсване? Притеснява ме това предупреждение за рак на гърдата и не ми се иска вместо да си помогна да навредя.

# 605
Аз се мажа веднъж годишно, най-много 2 пъти. Даже нямам спомен за 2 пъти? Постоянно, не.

# 606
  • Другата България
За прогестероновия крем? Рак на гърдата?
За естрогените съм чела аз..

# 607
И аз така знам.
Прогестеронът не е опасен и не води до рак.

# 608
Да ви пусна още една интересна статия за магнезия:

Високи нива на стрес? Магнезий!
http://www.livetolift.com/2013/06/24/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1 … 0%B7%D0%B8%D0%B9/

Neba, ето тук някои блогове и статии с информация за магнезия, може да  полезни:  Peace

y_em, аз се мазах три месеца и реших да спра малко, да видя как ще е без мазане. А и направих нещо глупаво май, реших да се опитам със мазането, да си поизместя малко цикъла, заради морето. В началото се мазах 10 дена, от 10-11 тия ден на цикъла и всичко беше перфектно, после обаче започнах да се мажа 12 дена от 12-тия ден на цикъла и започнаха да ме болят гърдите, та се притесних малко.
И да ти кажа, имам чувството че и аз се позакръглих в бедрата и корема от мазането Rolling Eyes

# 609
И да ти кажа, имам чувството че и аз се позакръглих в бедрата и корема от мазането Rolling Eyes

Аз като видях зора с вълните и безсънието декември ...... и като започнах едно мазане всеки ден ......и започна едно окръгляне  в корема и бедрата, минах на драстична диета за две седмици .....но не свалих много около 2кг, а качих 7   #Cussing out за половин година.

# 610
  • SF
Аз попаднах в темата, за да питам как ви се отразява приема на Дуфастона. И никой нямаше никакви оплаквания, нито една от вас не беше забелязала да напълнява в областта на корема или бедрата. Сега масово се оплаквате. Но късно - вече четвърти месец го пия. Естествено, качих 2 кила, които не мога да смъкна, и двете на корема. Понеже ще го пия още 2 месеца, предполагам, че ще кача още 2 кг.
Поне споделете дали след като се спре Дуфастона, килограмите се възстановяват. Praynig

# 611
Есме, аз Дуфастон не съм пила, и не мога да взема отношение по въпроса ти.
Пила съм Оргаметрил 10 дена преди 2 години, не съм забелязала да ми се е отразило на килограмите, но и да беше, тогава бях толкова притеснена, че това беше последното нещо което ме интересува.
Сигурно знаеш, че не винаги се отговаря на въпросите по форумите, може да не са видели, може да не са искали. А никой не може да каже дали ще напълнееш от дадено лекарство или не.
А и да ти бяха казали, че се напълнява, какво, нямаше да го пиеш ли?  Peace

Започваме да навлизаме в една възраст, където трябва да си обръщаме внимание най-вече на здравето. Започнаха да умират мои приятели, съученици  Confused

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 17:56 от Lemy

# 612
  • SF
Аз не съм обидена, че някой не ми е отговорил или е отговорил различно, от това, което съм искала да чуя. Никой не е длъжен да отговаря и на това ми запитване, нито аз отговарям на всички.
В доста по-различен тон и контекст зададох въпроса си. Хайде да не ровя сега назад. Хората казаха, че не са напълнели (тези, които са видели въпроса и са решили, че искат да отговарят). И така това мнение дълго време преобладаваше в темата. Сега напоследък обаче, участничките в темата, тези които са решили, че го искат, започват да споделят по-често за промяна в килограмите. И аз вече също имам наблюдения.
И, да, ако бях прочела, нямаше да го пия или щях да се пазаря с лекарката да го пия само 2 месеца. Или нещо друго щях да измислям или да търся алтернативи. Или да спра да ям.
Ако не ми беше отговорила на въпроса, щях да изтрия предишния си пост и да оставя този, ако става по-ясно какво искам да кажа, без да упреквам никого, че не ми е споделил, че е качил килограми. Просто забелязах обща промяна в споделените мнения по въпроса с килограмите и Дуфастона. Преди - никой не беше качил килограми, сега - по-масово се споделя за този проблем.

# 613
И, да, ако бях прочела, нямаше да го пия или щях да се пазаря с лекарката да го пия само 2 месеца.
Ти си решаваш. Аз напълнях от Тирозол, и не само, ами се и бях подула като балон, не ми ставаха дрехите. Обаче, ако не го бях пила, на-вероятно можеше и да не съм жива вече.

# 614
  • SF
Е, да, аз си решавам, но за преценя какво да реша,  ходя на лекар, чета, питам хора, които са минали през подобни неща, като вас, търся отзиви за странични ефекти.
Не знам лекарството, от което ти си напълняла.
 В моя случай Дуфастон не е животоспасяващо.
Вторият ми пост по-ясен ли е?

Общи условия

Активация на акаунт