Какво правят жените в менопаузата, когато... 3

• 102 490
  • 785
  •   1
Отговори
# 615
Пила съм Оргаметрил за 3 месеца, преди 8 години. Не съм качила кг.
От мазане с Прогестогел, също не.

# 616
Аз също няколко пъти съм пила Оргаметрил, но докато го пиех, не забелязах да пълнея. Напълняването ми започна още преди да го пия, когато навлязох в критическата. Трупнала съм си едни 7-8 килца, а свалянето им на тази възраст хич не е лесно... Не се чувствам добре, защото никога не съм била с наднормено тегло и не съм свикнала да пазя диети и да се ограничавам, но сега се налага. А и тежат пустите му кила, бре!  Laughing

# 617
  • Другата България
Аз не съм обидена, че някой не ми е отговорил или е отговорил различно, от това, което съм искала да чуя. Никой не е длъжен да отговаря и на това ми запитване, нито аз отговарям на всички.
В доста по-различен тон и контекст зададох въпроса си. Хайде да не ровя сега назад. Хората казаха, че не са напълнели (тези, които са видели въпроса и са решили, че искат да отговарят). И така това мнение дълго време преобладаваше в темата. Сега напоследък обаче, участничките в темата, тези които са решили, че го искат, започват да споделят по-често за промяна в килограмите. И аз вече също имам наблюдения.
И, да, ако бях прочела, нямаше да го пия или щях да се пазаря с лекарката да го пия само 2 месеца. Или нещо друго щях да измислям или да търся алтернативи. Или да спра да ям.
Ако не ми беше отговорила на въпроса, щях да изтрия предишния си пост и да оставя този, ако става по-ясно какво искам да кажа, без да упреквам никого, че не ми е споделил, че е качил килограми. Просто забелязах обща промяна в споделените мнения по въпроса с килограмите и Дуфастона. Преди - никой не беше качил килограми, сега - по-масово се споделя за този проблем.
Чакай малко сега. Stop
Лекар ти изписва Дуфастон, и за теб най-определящото за това дали да го пиеш или не е това дали ще напълнееш? Че и сметка ни държиш защо не сме казали това? Извини ме, но това ми звучи несериозно. Както искаш го разбирай. И като гледам повече потребителки споделят, че са качили кг. от самата критическа, а не от Дуфастона.
Никога не бих пила каквото и да е хормонално лекарство именно защото е хормонално, с изкуствено синтезирани хормони, а не защото ще кача нещо си някъде. Казвам за себе си естествено. Килограмите се поддържат с хранителен режим, със спорт, с балансирано хранене и т.н.
За протокола - преди години, когато бях по-млада и заради киста ми е изписван Дуфастон. Пих го и дори отслабнах.

# 618
Да ви пусна още една интересна статия за магнезия:

Високи нива на стрес? Магнезий!
http://www.livetolift.com/2013/06/24/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1 … 0%B7%D0%B8%D0%B9/

Neba, ето тук някои блогове и статии с информация за магнезия, може да  полезни:  Peace

y_em, аз се мазах три месеца и реших да спра малко, да видя как ще е без мазане. А и направих нещо глупаво май, реших да се опитам със мазането, да си поизместя малко цикъла, заради морето. В началото се мазах 10 дена, от 10-11 тия ден на цикъла и всичко беше перфектно, после обаче започнах да се мажа 12 дена от 12-тия ден на цикъла и започнаха да ме болят гърдите, та се притесних малко.
И да ти кажа, имам чувството че и аз се позакръглих в бедрата и корема от мазането Rolling Eyes

Определено си се пълнее от прогестерона и то не навсякъде а само на проблемните "женски" зони.

Ох, аз вече не знам какво става с тия мои хормони. Мажа се  с прогестероновия крем и днес - изненада - дойде ми на 17-ти ден. Хем съм ядосана, хем притеснена. Толкова рано никога не ми е идвало, а сега уж взимам мерки да удължа периода и пак  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out

# 619
Пила съм Дуфастон, ма не качих и грам..обаче от Фемовита-та как се окръглих..........не е истина.
Не ми пречат килата,ма буденето по нощите ще ме довърши.....иначе през деня съм  пушка....

# 620
Не е добре да се обобщава.
Ако някой пълнее от прогестерона, то не е от него, а от друго.
За пореден път ще го кажа. Peace

Мери, както споделяш, и ти си пила хормонален препарат.
Налага се понякога.
Аз не знам, ако не бях пила тогава Оргаметрил, дали щеше да ми изчезне кистата или не? Не ми се вярва. Като бременна също съм приемала прогестерон, защото имах кървене в ранните седмици.

Всъщност Есме за какъв проблем го приема?

# 621
y_em, на всеки влияе различно Peace Ама не се коси, каквото, такова.
Аз като се гледам, май проблема е, че съм задържала вода и един целулит се появи, но съм оптимист, че ще се справя, ще я източа тази вода. hahaha
Я ми припомни, ти от колко месеца се мажеш и каква ти беше схемата? Спомням си, че беше увеличила дозата.
DeVa®, аз пих Оргаметрил, защото не ми спираше цикъла, но не ми помогна.

# 622
  • Другата България

Мери, както споделяш, и ти си пила хормонален препарат.
Налага се понякога.
Аз не знам, ако не бях пила тогава Оргаметрил, дали щеше да ми изчезне кистата или не? Не ми се вярва. Като бременна също съм приемала прогестерон, защото имах кървене в ранните седмици.

Всъщност Есме за какъв проблем го приема?
На 30 и няколко.
На 45 не бих го направила, освен ако не съм съвсем сигурна, че е 150% наложително. Да не говорим, че кистата все още си я имам въпреки изпития Дуфастон.
Но това е друга тема. Hug Heart Eyes

# 623
Мери, аз след като пих Оргаметрила, прочетох във форума, че за кисти много добре действа пчелния прашец.
От тогава не го спирам и повече кисти не съм имала. Peace
Може да пробваш! Hug

# 624
  • SF
Чакай малко сега. Stop
Лекар ти изписва Дуфастон, и за теб най-определящото за това дали да го пиеш или не е това дали ще напълнееш? Че и сметка ни държиш защо не сме казали това? Извини ме, но това ми звучи несериозно. Както искаш го разбирай. И като гледам повече потребителки споделят, че са качили кг. от самата критическа, а не от Дуфастона.
Никога не бих пила каквото и да е хормонално лекарство именно защото е хормонално, с изкуствено синтезирани хормони, а не защото ще кача нещо си някъде. Казвам за себе си естествено. Килограмите се поддържат с хранителен режим, със спорт, с балансирано хранене и т.н.
За протокола - преди години, когато бях по-млада и заради киста ми е изписван Дуфастон. Пих го и дори отслабнах.

Уф.. кой пък ви държи сметка! И обяснителен пост написах, че не държа сметка, а казвам, че преди никой не се оплакваше от това, че е напълнял от Дуфастон, напротив - споделяха, че не са забелязали да качват. Но се появиха мнения (направи си справка само с предишната страница), в които зачестиха тези споделяния. И аз го написах. Написах го. Ей така, написах го, щото имам регистрация, нямам бан и пиша по темата, свързано с дуфастона. Написано е вече. Не е обвинителен акт, а съм написала това, което ми е направило впечатление.  Сега обидено мога и аз да ти кажа, че и ти ми държиш сметка с твоя излишен според мене коментар. Такива обвиненияможем да си разменяме до закриване на темата.
Аз си преценявам дали за мене килограмите са най-определящи. И за целта разпитвам във форума как се отразява приема на Дуфастон, без да ви държа смитка за това дали го приемате, дали пиете синтетики... Повтарям се, че освен от листовката на лекарството, ви питам и вас във форума, за да си направя сметката дали искам или не искам.  Ето, едни пълнеят, други не пълнеят. Аз напълнях 2 кг в областта на корема и бедрата и това ме дразни.
Merri_An, не се сърди, че ползвам форума, за справка. Утре в друга тема можеш да ме видиш как рева "олеле, не си пих дуфастона и сега съм слаба, но болна." Е...???

# 625
Есме, не мисля че напълняването е (само) от лекарството.
В случая на Леми с Тирозола - той повишава ТСХ, което пък намалява метаболизма, логично е да се очаква пълнеене. Но не е виновно (само) лекарството, ние би трябвало да си променим храненето и режима.
Аз така се успокоих като ви чета, ядосвах се че не мога да отслабна нито грам, въпреки че уж ходя на фитнес, карам колело  Laughing но пък поне не ми висят сланинките, стегнаха се  Mr. Green Леми - за целулита кремовете на Евелин - диамант и червения - ги препоръчвам - евтини и прилично действат. Май засега в Кауфланд са най-евтини.

# 626
Фри, мерси за идеята, червеният съм го ползвала преди години, като си намажех задника, така ми гореше, че чак се оглеждах учудено на какво горещо нещо съм седнала hahaha Сега обаче мисля, че ще се справя и без мазила, просто ще си мина стриктно на хранителният режим, ще я източа водата и ще съм като преди горе долу ок.
А иначе, то на Тирозола си му пише в листовката, че "Възможно е теглото Ви да се увеличи по време на лечението с Тирозол". Казах си - леле мале, но..няма какво да се прави, пих го година и половина и си качвах бавно и славно  Sunglasses

# 627
Есме, ти си една от любимите  ми форумки, които чета с удоволствие по темите. Не знам поради какъв проблем пиеш дуфастона, но ти пожелавам да го разрешиш в най-скоро време  Hug
Аз съм пила дуфастон  няколко месеца преди да забременея , след като забременях го смениха с Утрогестан (същото е), до 3 месец на бременността. го пих. Миналия месец пак пих, заради киста. Не ми се е отразил на кг.

Дева, ще пробвам и аз с пчелен прашец, че и аз задържам кисти. Може ли да кажеш как го пиеш?   bouquet

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 21:49 от Анонимен

# 628
Evana, ще ти кажа. Hug
По половин кафяна лъжичка, не чаена, разтворен във вода. Образно казано, колкото 5 ст. Водата е половин кафяна чаша, не много.
В началото го разтварях от вечерта, но сега си го разтварям сутрин, докато си пия кафето и се разсънвам с форума, е готов. Grinning

# 629
Много благодаря  Hug Още утре ще издирвам пчелен прашец  Peace

Общи условия

Активация на акаунт