"Песен за огън и лед" - 14 Лъжи и арборско златно

• 27 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Аз не се сещам за това писмо, когато Рамзи праща кожа от Теон ли? Thinking
Доколкото разбирам, Курвенската напаст Laughing не е бил много прилежен ученик.

# 541
Да, това писмо. Няма нужда да е прилежен ученик, предполагаме че е грамотен, а не си е написал името. Нарисувал е груба пиктограма. Може би е показал отношение към автора на писмото.... Mr. Green

"Lady Dustin, Lady Cerwyn, and four Ryswells had appended their own signatures beneath his (Ramsey Bolton's). Beside them was drawn a crude giant, the mark of some Umber."
The Wayward Bride, aDwD

# 542
  • Варна
Страхотна анкета! Изобщо не се бях сетила за теория, че Тивин се е "погрижил" за Джофренцето. Ами логично е, сърбал е попарата на един луд крал  Mr. Green Не собственоръчно, нееее, деденцето е твърде умно за това. Или е налял отровата в нечие ушенце или е научил и не си е мръднал пръста да спре Дъртата Роза. Също - хич не беше изненадан и разстроен.
В анкетата липсва моята теория, че Бриен е АА, но в следващия въпрос за мечовете присъства Клетвопазител...

# 543
  • Варна
Да, това писмо. Няма нужда да е прилежен ученик, предполагаме че е грамотен, а не си е написал името. Нарисувал е груба пиктограма. Може би е показал отношение към автора на писмото.... Mr. Green
Явно е това. Peace Той между другото не пропуска да го покаже при всеки удобен случай.

# 544
И ще е страхотно, ако Рикон е у Ъмбърови. Заради глиганското съм сигурна.

Сложих цитат от писмото в предния ми пост.

# 545
  • Варна
Ъмбър са скритата лимонка в лагера на Болтън  Mr. Green Не са те хората, които ще простят за Кървавата сватба. Особено, ако са сигурни, че големият Джон (?!) Ъмбър е мъртъв.

# 546
  • Вестерос
Tiffany, относно отравянето на Тивин го бяхме обсъждали доста някъде и предишните теми, аз не го вярвам.
Алерас=Сарела е почти сигурно, че е така, както и че Хрътката =Гробаря, това може би още в първите теми.

Най-много ме озадачи и не бях чувала, че арфата на Регар може да е в криптите на ЗХ, като доказателство, че Джон е син на Регар., Както не бях чувала теория за "Великия безлик".

Не съм чела предните теми, затова не знаех Simple Smile За тази Сарела=Алерас нищо не се сещам, ще проверя, както и за гробаря. Мен също не ми се вярва , че хрътката е мъртъв. А за арфата много се зачудих и аз. Не се сещам някъде да се споменава, че му е изчезнала арфата  Laughing Може Манс да я намери, може и затова Барбри искаше да види криптите да търси там, ако тя знае за нея  Joy

# 547
Манс=Регар си търси арфата в криптите - безценно  Hug

# 548
Или Тъмна сестра.....Какво стана с този меч?

# 549
Предполага се, че е на Вала, но знае ли човек  Mr. Green Блъдрейвън си го е скрил някъде.
Аз пък си мислих за Блекфир (мечът), ако е в Илирио и той смята да го даде на Егон това няма ли в очите на хората да означава, че Егон е Блекфир?
Какви ще бъдат реакциите, след като всички лордове във Вестерос научат, че в Бурен край се вее знамето на Таргериен?  #Crazy

# 550
  • Варна
А какво стана с втория меч, направен от Лед? Бриен взе Клетвопазител, но Плачът на вдовицата (?) на Джофата се загуби от поглед.

# 551
У Томен си е Плачът.

Тъмната сестра последно е била в КГ.

# 552
  • Варна
Или Тъмна сестра.....Какво стана с този меч?

Хммм...БР да е идвал в Зимен хребет? Ще прочета в "Светът" може да има намеци къде отива този меч след като Егон нарежда да го арестуват, но ми се струва, че  ще са му го върнали и ще го е занесъл на Стража. Стария мечок също беше занесъл там меча си от валирианска стомана. Най-вероятно мечът е изчезнал, заедно с БР, т.е. най-вероятно е в пещерата където е Бран. Ако му го бяха отнели при арестуването, все щяха да са го дали на някой и да се чуе кой е последния му собственик.

# 553
Явно е това. Peace Той между другото не пропуска да го покаже при всеки удобен случай.

Хм  newsm78
А дали има възможност на тази рисунка да е изпратил скрито послание, което просто Джон не схваща?

# 554
  • Варна
Писмото не беше предназначено за Джон , а за Гловър. Получи го Аша, а тя не беше много наясно кой кой е. Може би е било послание до Гловър.

П.П. Сега прочетох, май не е било до Гловър, а до Аша.
Цитат
Бяха изписани с майстерско мастило, направено от сажди и катран, но посланието отгоре беше изписано в кафяво с едър, рязък почерк. Говореше за падането на Рова Кайлин, за триумфалното завръщане на Гаранта на Севера във владенията му, за предстояща сватба. Първите думи гласяха: „Пиша това писмо с кръвта на железни хора“, последните: „Пращам на всеки от вас късче от принца. Задържите ли се в земите ми, ще споделите съдбата му.“

Аша беше вярвала, че малкият й брат е мъртъв. „По-добре мъртъв, отколкото това.“ Парчето кожа беше паднало в скута й

Общи условия

Активация на акаунт