"Песен за огън и лед" - 14 Лъжи и арборско златно

• 27 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Ето това е въпрос за един милион долара.
 Смятам че използва някаква магия, но каква точно  - нямам представа?
Ей ти отговора на Мелисандра:
Цитат
— Толкова ли се е уплашил нашият сир Лукчо от една преходна сянка? Кураж тогава. Сенките живеят само щом светлината ги роди, а кралските огньове горят толкова слабо, че не смея да привлека повече, за да му родя друг син. Това би могло да го убие. — Мелисандра се приближи. — Но виж, с някой друг мъж… мъж, чиито пламъци все още горят жарко и силно… ако наистина желаеш да служиш на своя крал, ела в покоите ми тази нощ. Мога да ти предложа наслада, каквато никога не си познавал, и с твоя жизнен огън бих могла да сътворя…
Мъж и трябва.. Laughing

# 226
Загоряла е, нали с възрастта либидото се вдига, нейното ще е до космоса  Joy

# 227
Според мен ѝ трябваше, за да роди сянка.

# 228
  • София
викам, да ме вземе мене  Grinning bowuu

# 229
Според мен ѝ трябваше, за да роди сянка.
Да, Алудра, това е от нещата, които ни показаха във филма, защото чичо ги беше написал завоалирано, както Ренли и Лорас. Макар, че от цитата на Хексе става кристално ясно.

Браво Дяволе, ти си мъж на място Wink

# 230
Сенките живеят само щом светлината ги роди - тук се крие разковничето.
Връщам се на Кръпчо за паралел. русалката иска семето му, и той казва, че е
"танцувал със сенките" и никой не може да му избие това от главата. Явно сенките биват викани от вещицата при секса, за да създаде демон от семето на един мъж чрез тях. Мел създаде клонинг на Станис. русалката е искала семето на Кръпчо за даде живот на нещо. И двете са използвали сенки.

# 231
очевидно е, че за Мел секса е просто възможност да създаде оръжие.  Той е елемент от нейната магия, но не е цялата магия. Затова й трябва много мъже - за да си направи много клонинги на различни любовници. Друг е въпросът какво Цели с това? За какво й  тази армия от  клонинги? И дали наистина Мел е от добрите? Не мога да не се сетя за  "Клонираните атакуват" на Лукас.

# 232
  • Варна
Джон, не мисля, че става дума за клонинги. Сенките са същества създадени с определена цел, за да функционират им е нужна енергия. (Предполагам, че след завършването на мисията им те изчезват) Енергията се дава от жизнените сили на бащите (техния "огън"). Естествено тази енергия не е неизчерпаема, така че един "баща" може да създаде ограничен брой сенки.

# 233
Джони, гледай анимация бе човек, армията на клонираните са добрите, лошите си имат армия от роботи  Laughing

# 234
Пророчеството, че Денерис ще се омъжи три пъти кое е? Мисля си за едно, но не съм сигурна дали е то.

Според мен Станис може да превие коляно пред  Джон или дори пред Егон ако докаже, че е Таргариен, но не и Пред Дани. По презумпция той се счита по-горен от всички жени по-късно ще дама аргументи сега излизам.

Нямам търпение да се аргументираш.

# 235
  • Вестерос
Загоряла е, нали с възрастта либидото се вдига, нейното ще е до космоса  Joy
hahaha hahaha hahaha hahaha

# 236
Извнявам се, че те накарах да чакаш. първо идват впечатленията на Аша
Скрит текст:
 Много глупаво от негова страна.“ Надвиването на една жена едва ли щеше да внуши страхопочитание у който и да е северняк, а стойността й като заложница бе повече от нищожна.
Но нямаше как да се обяснят такива неща на Станис Баратеон. Самата й женственост като че ли го оскърбяваше. Мъжете от зелените земи обичаха жените им да са меки и сладки и в коприна, знаеше тя, а не облечени в ризница и кожа и въоръжени. Но краткото й запознанство с краля в Дълбоки лес я бе убедило, че няма да му допадне повече и в рокля. Дори с жената на Галбарт Гловър, благочестивата лейди Сибел, той се беше държал коректно и учтиво, но с явно неудобство. Този южняшки крал като че ли беше от онези мъже, за които жените са друга раса, странна и непонятна като великаните, таласъмите и горските чеда. Мечката също го караше да скърца със зъби.Имаше само една жена, която Станис слушаше — и я беше оставил на Вала

продължавам с впечатленията на Мелисандра за Станис
Скрит текст:
Станис беше по-малък син, живял в сянката на по-големия си брат, също както Джон Сняг, незаконният син, винаги бе засенчван от законния си брат, падналия герой, когото хората бяха нарекли Младия вълк. И двамата бяха неверници по природа, недоверчиви и подозрителни. Единствените богове, които истински почитаха, бяха честта и дългът.

Добавям впечатленията на Давос когато става приказка за Денерис и драконите

Скрит текст:
Разказа ми хубава приказка за едно момиче. Качило се на борда в Карт и се опитало да си купи превоз до Вестерос, за нея и три дракона. Сребърна коса имала, и лилави очи. ....

„Един ден — каза си той. — Един ден, когато войната свърши и крал Станис седне на Железния трон, и няма да му трябват повече лукови рицари. Ще взема Деван с мен. Стеф и Стани също, ако са достатъчно големи. Ще видим тези дракони и всички чудеса на света.“

видно е,  от разсъжденията на Давос е, че той не вижда причина Станис да тръгне на изток, към тези мистични дракони - те според него не му трябват.
видно е, също от разсъжденията на Аша, че той не понася жени.
мога да ти изпраскам цитати, как Станис разговаря със Давос и си припомня как е съветвал брат си да реже главите на лордовете, участвали на страната на Регар.
и ти искаш от такъв човек да прегъне коляно пред Денерис? Денерис, която не постигна нищо в живота си и Хиздар я сломи като съчка? Денерис която не използва драконите, а ги окова? Станис трябва да е ненормален за да направи това, или Д. трябва много да се промени.

# 237
  • Вестерос
Пророчеството, че Денерис ще се омъжи три пъти кое е? Мисля си за едно, но не съм сигурна дали е то.

Според мен Станис може да превие коляно пред  Джон или дори пред Егон ако докаже, че е Таргариен, но не и Пред Дани. По презумпция той се счита по-горен от всички жени по-късно ще дама аргументи сега излизам.

Нямам търпение да се аргументираш.

Оня със сините устни й го каза, не мога и аз точен цитат да дам сега, ама беше 3 коня ще яздиш

# 238
Скрит текст:
Извнявам се, че те накарах да чакаш. първо идват впечатленията на Аша
Скрит текст:
 Много глупаво от негова страна.“ Надвиването на една жена едва ли щеше да внуши страхопочитание у който и да е северняк, а стойността й като заложница бе повече от нищожна.
Но нямаше как да се обяснят такива неща на Станис Баратеон. Самата й женственост като че ли го оскърбяваше. Мъжете от зелените земи обичаха жените им да са меки и сладки и в коприна, знаеше тя, а не облечени в ризница и кожа и въоръжени. Но краткото й запознанство с краля в Дълбоки лес я бе убедило, че няма да му допадне повече и в рокля. Дори с жената на Галбарт Гловър, благочестивата лейди Сибел, той се беше държал коректно и учтиво, но с явно неудобство. Този южняшки крал като че ли беше от онези мъже, за които жените са друга раса, странна и непонятна като великаните, таласъмите и горските чеда. Мечката също го караше да скърца със зъби.Имаше само една жена, която Станис слушаше — и я беше оставил на Вала

продължавам с впечатленията на Мелисандра за Станис
Скрит текст:
Станис беше по-малък син, живял в сянката на по-големия си брат, също както Джон Сняг, незаконният син, винаги бе засенчван от законния си брат, падналия герой, когото хората бяха нарекли Младия вълк. И двамата бяха неверници по природа, недоверчиви и подозрителни. Единствените богове, които истински почитаха, бяха честта и дългът.

Добавям впечатленията на Давос когато става приказка за Денерис и драконите

Скрит текст:
Разказа ми хубава приказка за едно момиче. Качило се на борда в Карт и се опитало да си купи превоз до Вестерос, за нея и три дракона. Сребърна коса имала, и лилави очи. ....

„Един ден — каза си той. — Един ден, когато войната свърши и крал Станис седне на Железния трон, и няма да му трябват повече лукови рицари. Ще взема Деван с мен. Стеф и Стани също, ако са достатъчно големи. Ще видим тези дракони и всички чудеса на света.“

видно е,  от разсъжденията на Давос е, че той не вижда причина Станис да тръгне на изток, към тези мистични дракони - те според него не му трябват.
видно е, също от разсъжденията на Аша, че той не понася жени.
мога да ти изпраскам цитати, как Станис разговаря със Давос и си припомня как е съветвал брат си да реже главите на лордовете, участвали на страната на Регар.
и ти искаш от такъв човек да прегъне коляно пред Денерис? Денерис, която не постигна нищо в живота си и Хиздар я сломи като съчка? Денерис която не използва драконите, а ги окова? Станис трябва да е ненормален за да направи това, или Д. трябва много да се промени.

Не, аз нищо не искам. А и очаквах аргумент за това, че Станис се смятал за "по-горен от всички жени". Аз също не мисля, че би прегънал коляно пред Денерис.

Оня със сините устни й го каза, не мога и аз точен цитат да дам сега, ама беше 3 коня ще яздиш

" три коня яхни… един за ложе, един за страх и един за любов… "?
Ако е това, то вече се изпълни за ложе и за страх. Остана и брак за любов. А тя едни странни предпочитания има... Ако Даарио се окаже Юрон направо свят ще и се завие от радост  Laughing Не само че ще може да се омъжи за този, когото "обича", но и флота ще и даде. Това, разбира се, е само теория.
Съмнявам се да се влюби във Виктарион, Тирион, Станис или Томен, Даарио вече веднъж го отхвърли, ако се омъжи за Джон сигурно ще се откажа от книгата - това вероятно е единственото нещо, което може да ме откаже, и остават Егон и Юрон. Но както е тръгнал Егон, той по-скоро ще и е пречка, така че аз залагам на Юрон.

# 239
  • Вестерос
Като изключим съпруг 2 оставам с впечатлението, че тя се впечатлява от силни мъже, а от представеното за Егон до сега- не ми изглежда такъв.

Общи условия

Активация на акаунт