"Песен за огън и лед" - 14 Лъжи и арборско златно

• 27 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
И според мен определено е Хоуланд, Нед няма отношение към боговете на Шийката.

Защо Черната риба да не е гей? Категоричният му отказ да се ожени за мен е точка за тази теория, той е достатъчно почтен за да не го направи за разлика от други.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 08:47 от Бумър

# 631
  • Варна
Препрочитам си аз "Сблъсък на крале" и съм стигнал до момента, в който Тирион разиграва едновременно Пицел, Кутрето и Варис, за да разкрие кой е доносникът. Там, обсъждайки Доран Мартел, Варис казва нещо, което ме хвърли в размисъл:
Цитат
The prince is a sentimental man, and he still mourns his sister Elia and her sweet babe.
Babe. В единствено число. Печатна грешка или намек?   Thinking

Може да е всичко и нищо. По това време дъщеря ѝ е била дете, вече не бебе. А като цяло във всички подобни разговори поради някаква причина Лорч и убийството му отстъпват пред Клегейн и стореното от него. Трудно може някой да се ангажира с мнение кой от двамата е бил по-брутален...

Проверих значението на babe - не се използва само за бебета, но и за големи деца.  Thinking
http://dictionary.reference.com/browse/babe?s=t

# 632
  • Вестерос
Затова трябва да се чете на английски, сигурно на бг са го превели деца, защото на мен не ми е направило впечатление  Thinking

# 633
  • Варна
Затова трябва да се чете на английски, сигурно на бг са го превели деца, защото на мен не ми е направило впечатление  Thinking
Всъщност, не.
Цитат
Принцът е сантиментален човек и още скърби за сестра си Елия и милото й бебе.
Два много красиви Fan art-а на Нимерия и Тиен. Simple Smile
Скрит текст:

Нимерия е цяла Лара Крофт, много красива. Аз я харесвам тук:
Скрит текст:

В издирване на тематичен аватар съм, но не ми пасва да съм дорнка. Някой ако намери нещо хубаво, моля да сподели, иначе си слагам пак Хрътката. Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 11:35 от Хексе

# 634
  • Вестерос
 Joy ясно , пропуснала съм го този момент тогава.

П.П. От трите Ним най я харесвам Simple Smile

П.П.2 Търся и аз аватар на Тифани, но няма готини, ти на кой търсиш да поразгледам  Flutter

П.П.3 Grinning
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 12:06 от Tiffany Aching

# 635
  • Вестерос
 Flutter
Скрит текст:

# 636
Това, че не е проявил интерес към жена/и не го прави гей, защото доколкото знам и към мъже не е проявил интерес или пропускам нещо  Mr. Green

Асексуален  Joy Joy Joy

Скрит текст:
Но пък Кат си спомня че са се карали винаги, въпреки че Бриндън явно обича семейството си, племениците си и децата им
Чичо й слушаше мълчаливо, все по-намръщен, и очите му се скриха под гъстите вежди. Бриндън Тъли умееше да изслушва… всички освен баща й. Беше брат на лорд Хостър, с пет години по-млад, но двамата бяха във вражда, откакто Кейтлин се помнеше. При една от по-шумните им караници, когато Кейтлин беше едва осемгодишна, лорд Хостър бе нарекъл Бриндън „черната овца от стадото на Тъли“. Бриндън бе отвърнал на смях, че знакът на техния дом е подскачаща пъстърва, следователно би трябвало да е черна риба, а не черна овца, и от този ден нататък го беше приел като личен знак.
Враждата им не бе престанала до деня на сватбата на Лиза. На сватбеното пиршество Бриндън бе уведомил брат си, че напуска Речен пад, за да служи на Лиза и съпруга й, владетеля на Орлово гнездо. Оттогава лорд Хостър не беше споменавал повече името на брат си според редките писма, които й пращаше Едмур.
Тъй или иначе, в онези хубави години на детството на Кейтлин тъкмо Бриндън Черната риба бе този, при когото тичаха децата на лорд Хостър със своите сълзи и истории, когато татко беше твърде зает, а мама — много болна. Кейтлин, Лиза, Едмур… да, и Петир Белиш също, повереникът на баща й… и той ги изслушваше всички търпеливо, точно както я слушаше сега, смеейки се на малките им победи и със съчувствие към детинските им злочестини.

Скрит текст:
— Твоят син — прошепна баща й. — Да. Детето на Кат… той има моите очи, помня. Когато се роди. Доведи го… да.
— А брат ви?
Баща й обърна очи към реките.
— Черната риба… Той ожени ли се вече? Взе ли някое… момиче за жена?
„Дори на смъртното си ложе“ — с тъга помисли Кейтлин.

— Още не се е оженил. Знаеш го, татко. Нито ще го направи някога.
— Аз му казах… заповядах му. Ожени се! Аз му бях господарят. Той знае. Мое право е… да му намеря подходяща. Бях му намерил… добра. От Редвин. Стар дом. Мило момиче, хубавичко… с лунички… Бетани беше, да. Горкото дете. Сигурно още го чака. Да.
— Бетани Редвин отдавна е жена на лорд Роуан — припомни му Кейтлин. — Има три деца от него.
— Все пак — промълви лорд Хостър. — Все пак. Плю на момичето. На Редвин. Плю на мен. Господарят му, брат му… тая Черна риба. Имах други предложения. Момичето на лорд Бракън. На Уолдър Фрей… което и да е от трите, вика… Ожени ли се? За коя? За коя?
— За никоя — каза му Кейтлин, — но е дошъл от много левги, за да те види, с бой дойде до Речен пад. И аз нямаше да съм тук сега, ако не беше ни помогнал.
— Той винаги е бил воин — изхриптя баща й. — Това, виж, може да го прави. Рицарят на Портата, да. — Отпусна се и затвори очи, безкрайно изтощен. — Повикай го. По-късно. Сега ще поспя. Много съм уморен да се боря. Доведи го по-късно, Черната риба…

Всъщност има много хубава теория, че е бил влюбен в Миниса и затова просто не е искал друга жена.
Скрит текст:
— Да… но в това, което казва, има все по-малко смисъл. Говори за нещата, за които съжалява, за неизпълнените си задачи, за отдавна умрели хора и за отдавна минали времена. Понякога не знае кой сезон е или коя съм аз. Веднъж ме нарече с името на майка ми.
— Все още тъгува за нея — отвърна сир Бриндън. — Имаш нейното лице. Виждам го в костите на бузите ти, в челюстта…
— Ти я помниш повече от мен. Отдавна беше. — Тя седна на леглото и отметна кичура рехава бяла коса, паднал на лицето на баща й.

# 637
  • Варна
Aхахахахах.. Joy
Не обичам Тирион, главите му ми са интересни, но не го харесвам, пък и не си приличаме. Mr. Green
 Ако ще избирам герой, трябва да е някой, когото харесвам.. или е близък до мен като характер.
Виж аз на какво попаднах:
Скрит текст:
Тук има интересни неща. http://www.deviantart.com/dailydeviations/

Извинете за спама. Blush  bouquet

Добри попадения Бумър..  Но ако беше влюбен в Миниса, според мен щеше да се чувства виновен пред брат си, а не да се карат.
Има теория и че е баща на Петир.  Joy

# 638
Добри попадения Бумър..  Но ако беше влюбен в Миниса, според мен щеше да се чувства виновен пред брат си, а не да се карат.
Има теория и че е баща на Петир.  Joy

Да, ако беше влюбен в Миниса щеше да се махне веднага, а не чак с Лиза

# 639
  • Варна
Добри попадения Бумър..  Но ако беше влюбен в Миниса, според мен щеше да се чувства виновен пред брат си, а не да се карат.
Има теория и че е баща на Петир.  Joy

Да, ако беше влюбен в Миниса щеше да се махне веднага, а не чак с Лиза

Чакам с нетърпение да изплува в следващата книга и да рзберем повече. Има ли теории къде е в момента, в коя посока е тръгнал?

# 640
Специално за Хексе. Grinning
Скрит текст:

# 641
Чакам с нетърпение да изплува в следващата книга и да рзберем повече. Има ли теории къде е в момента, в коя посока е тръгнал?
Най-екстремната теория е, че е тръгнал към Дорн.
Друг вариант е към Хоуланд и Блатата.
Трети - че ще се опита да освободи Едмур.
Четвърти - най-малко вероятен, към Вала.
Пети - може би най-вероятен към Петир и малкия Робин, в което има някакъв смисъл, пък ще попадне на Санса   Hug

пп Дали познава Петир, по-добре от останалите?

ппп Шеста теория - към Денерис, това също е малко вероятно imo
Седма - да търси (и намери) последната останала армия на Севера !

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 13:18 от Бумър

# 642
Аз залагам, че или е тръгнал да освободи Едмур или е на ясно със завещанието на Роб и отива към новия крал на севера  #2gunfire

# 643
  • Варна
Ааа, не, моя Сандор не толкова тъжен и  обрулен..  Joy
Аз си го харесвам бесен, ужасяващ, гневен и смъртоносно опасен (Точно от такъв тип хора бягам с 200 в реалния живот Laughing)
Това ми беше аватара, макар да не харесвах Рори в ролята, тук снимката е пипната:
Скрит текст:

Бумър, най-вероятно Черната риба е тръгнал по течението на реката и е стигнал до Тризъбеца. не ми е минавало през ум, че можеда се опита да се свърже с Петир, но най-достоверно е да е тръгнал към Долината, би трябвало да има много приятели там. Все пак е бил Пазител на портата 15 години.

# 644
  • Варна
Аз залагам, че или е тръгнал да освободи Едмур или е на ясно със завещанието на Роб и отива към новия крал на севера  #2gunfire

Как ще го освободи? Едмур тръгна с 400 души охрана, изгубена кауза е това. Ако някой може да го освободи това вероятно са силите на Мормон, макар да имаше изрична заповед ако някой ги атакува да убият Едмур и Джейни. Така че, надявам се никой да не пробва да ги освобождава по пътя.

П.П. Пука му на Бриндън за Севера. Той защитаваше Тъли, в частност племенника си Роб, изобщо не би се заел да ходи до Вала и евентуално да кандърдисва Джон за крал на Севера.

П.П.П. Ако е мислел да се свързва с Петир, то най-вероятно след смъртта на Лиза е размислил. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт