"Песен за огън и лед" - 14 Лъжи и арборско златно

• 27 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • Вестерос
Адвокатите не са на заплата, Декард трябва да иска по-голям хонорар  Whistling Flutter

# 691
  • Варна
Подкрепям Декард. И аз смятам, че Лувин е по-лоялен към Старк отколкото към Цитаделата или към нов лорд на ЗХ.

Кой в момента е майстер на Зимен хребет, кой се грижи за гарваните и изпраща писмата?

# 692
  • Вестерос
Аз не помня, но сигурно е Болтън

# 693
  • Варна

И аз ще прочета главите, когато имам възможност, но би трябвало неговия майстер да е останал в Дредфорд, нали?

# 694
  • Варна
Открих. Воала:
Цитат
Щеше да каже още, но в този момент видя майстерите. Тримата бяха влезли заедно през вратата на лорда зад подиума: единият висок, другият пълен, третият — много млад, но с халатите и веригите си бяха като три сиви грахови зърна от черна шушулка. Преди войната Медрик беше служил на лорд Рогов лес, Родри на лорд Кемин, а младият Хенли на лорд Слейт. Рууз Болтън ги беше довел всички в Зимен хребет, за да се грижат за гарваните на Лувин, тъй че да може и оттук да се пращат и получават съобщения.

Няма Болтън. Е, кой е пратил Розовото писмо..?

П.П. Кои по дяволите са лорд Кемин и лорд Слейт?

# 695

И аз ще прочета главите, когато имам възможност, но би трябвало неговия майстер да е останал в Дредфорд, нали?
Mайстерът на Дредфорд(Tybald) е при Станис. Също си мисля, че той пише писмо до ЗХ, заради което Рамзи пише розовото писмо.
Скрит текст:
Arnolf Karstark brings Tybald with him when he joins Stannis Baratheon's host, to tend to the ravens and the wounded. Upon learning of the Karstarks' planned treachery, Stannis has Tybald brought before him, knowing that Tybald is in fact the maester of the Dreadfort, not Karhold. Aware that Stannis knows of his allegiance to House Bolton, Tybald is so fearful he evacuates his bladder in Stannis's presence and confesses that Arnolf had him send a map of the current location of Stannis's army to Roose Bolton at Winterfell. Stannis orders Tybald imprisoned until he decides what to do with him

# 696
  • Варна
 Ако майстерът беше писал за Теон и Джейни до Болтън, защо те ще пишат розовото писмо, знаейки, че Теон не е при Джон?

# 697
Открих. Воала:
Цитат
Щеше да каже още, но в този момент видя майстерите. Тримата бяха влезли заедно през вратата на лорда зад подиума: единият висок, другият пълен, третият — много млад, но с халатите и веригите си бяха като три сиви грахови зърна от черна шушулка. Преди войната Медрик беше служил на лорд Рогов лес, Родри на лорд Кемин, а младият Хенли на лорд Слейт. Рууз Болтън ги беше довел всички в Зимен хребет, за да се грижат за гарваните на Лувин, тъй че да може и оттук да се пращат и получават съобщения.

Няма Болтън. Е, кой е пратил Розовото писмо..?

П.П. Кои по дяволите са лорд Кемин и лорд Слейт?

"Before the war, Medrick had served Lord Hornwood, Rhodry Lord Cerwin, and young Henly Lord Slate.

http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Slate

Мейстерът осведоми Болтън за позицията на Станис.

# 698
  • Варна
Тъкмо ги открих и аз. Мерси Дези! Тези правописни грешки ме объркват. Grinning
Кервин бяха някакви братовчеди на Старк, нали? А за Слейт май не знаем нищо.

Мейстерът осведоми Болтън за позицията на Станис.
Да, исках да кажа, че информацията получена от него, не е провокирала Розовото писмо.

# 699
Лейди Барбри добре ни обърна вниманието към мейстерите, и към това, че не са неутрални. И тримата мейстери вероятно мразят Болтън и охотно биха пратили гарван, който ще му навреди.
Не знаем какви ги върши Манс на север, защо 50 пъти е минавал Вала....

Сега...възможно е Станис да се възползва от гарваните на Тибалд и да прати писмо на Руус, че уж е загубил битката и че е мъртъв. Това обяснява репликата му към почитателя на Аша (забравих му името Blush) "може и да чуеш, че съм мъртъв..."

За какво му е на Руус да привлича вниманието на стража и на диваците върху себе си? За какво му е още една битка, Джон не е заплаха за него, за какво му е да рови "Върни ми булката! Дай ми дивашката принцеса, червената курва и прочее..." Това писмо взриви всички присъстващи. Не виждам какво би спечелил Руус от това....
Защо са се карали с Рамзи според вас? Дали Руус не се е опитал пак да го вразуми, а той съвсем да е изперкал?

# 700
  • Варна
Колкото повече чета, толкова повече забравям.   33uu

Кога са се карали Рууз и Рамзи? Последния път се скараха, заради отношението на Рамзи към "Аря", че не изглеждало добре в очите на северняците

# 701
Ако майстерът беше писал за Теон и Джейни до Болтън, защо те ще пишат розовото писмо, знаейки, че Теон не е при Джон?
Това имам предвид:
Сега...възможно е Станис да се възползва от гарваните на Тибалд и да прати писмо на Руус, че уж е загубил битката и че е мъртъв. Това обяснява репликата му към почитателя на Аша (забравих му името Blush) "може и да чуеш, че съм мъртъв..."
Дефакто Станис пише писмото посредством майстера за да заблуди Рамзи/Руус. Вече от там нататък какво е станало в ЗХ не е много ясно, но също възможно е Рамзи да е видял първи писмото и да е действал без да мисли(както прави обикновено) пишейки розовото писмо.

# 702
  • Варна

Това имам предвид:
Дефакто Станис пише писмото посредством майстера за да заблуди Рамзи/Руус. Вече от там нататък какво е станало в ЗХ не е много ясно, но също възможно е Рамзи да е видял първи писмото и да е действал без да мисли(както прави обикновено) пишейки розовото писмо.
Пак не разбрах.. Embarassed Embarassed
Станис пише писмо на Рууз, че е е загубил битката.. това добре, но защо Болтън ще пишат на Джон... И ще знаят за Манс и жените и за Вал.. Какво целят?

На мен сега ми дойде нова идея..
За какво му е на някой да вика Джон в Зимен хребет. Дори Джон да дойде с войска, не може да превземе замъка ...
И после ми просветна.. Най-вероятно този, който е писал розовото писмо иска Джон да дойде, за да бъде обявен за крал на Севера. Shocked По този начин - отзовавайки се на предизвикателството и стъпквайки клетвите си Джон дефакто скъсва с Нощния страж и е свободен да стане крал... или лорд например..
На кой обаче би му минало през ум да призове Джон и евентуално да го накара да предяви претенция?

Има ли някой на розовата сватба, който да знае за завещанието? Или някой от тези, които са изпратили майстери - Рогов лес, Кервин или Слейт

# 703
На мен сега ми дойде нова идея..
За какво му е на някой да вика Джон в Зимен хребет. Дори Джон да дойде с войска, не може да превземе замъка ...
И после ми просветна.. Най-вероятно този, който е писал розовото писмо иска Джон да дойде, за да бъде обявен за крал на Севера. Shocked По този начин - отзовавайки се на предизвикателството и стъпквайки клетвите си Джон дефакто скъсва с Нощния страж и е свободен да стане крал... или лорд например..
На кой обаче би му минало през ум да призове Джон и евентуално да го накара да предяви претенция?

Има ли някой на розовата сватба, който да знае за завещанието? Или някой от тези, които са изпратили майстери - Рогов лес, Кервин или Слейт

Не знаем идентичността на качулатия мъж. Галбарт Гловър?
Но Джон не престъпи клетвите си. Той има право да не присъства временно на Вала. Атентатът беше заради пускането на хората на Тормунд, и без писмото щяха да го намушкат.

# 704
  • Вестерос
Още първият път , когато се включих в дискусията за писмото, бях писала, че който и да е писал писмото от какъв зор ще иска Джон да ходи в ЗХ, т.е. ако ряазберем зора-ще разберем и кой го е написал. Тогава обаче се отклонихме с друга тема...

За майстерите , забравила съм, верно имаше такъв момент с трима майстери.
Остава да е някой от другите, защо не Барбри, защо толкова ще пише Мартин за нея и историята й, ако е някаква случайна само. НИщо чудно тя да е написала писмото , за да извика Джон.

Общи условия

Активация на акаунт