"Песен за огън и лед" - 14 Лъжи и арборско златно

• 27 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Ето тук се карат Рамзи и Руус за последно.

Скрит текст:
Горе на подиума Рамзи спореше за нещо с баща си. Бяха твърде далече, та Теон да може да ги чуе, но страхът, изписан на кръглото розово лице на Валда Дебелата, говореше много. Чу обаче как Виман Мандърли извика за още наденици и смеха на Роджър Ризуел на някаква шега на едноръкия Харууд Стаут.

Напомням, че в предсмъртния си час под Дървото, неговите грижи са насочени към двете Старкски деца и се стреми да запази фамилията им.
По въпроса за Горските чеда, не казвам, че не вярва в съществуването им някога или пък в познанията, които са имали. Не че не вярва и в съществуването на дракони, все пак е учил история в Цитаделата. Просто знае, че това е било много отдавна. Все едно някой да ти каже, че някъде по нашия свят още бродят динозаври...

Мисля, че бъркате задълженията му като майстер и човещината му, той наистина се държи свестно към децата, но това го прави, едно, защото са деца и второ, защото има някаква емоционална връзка с тях. Аз не споря дали Лувин е свестен или не, твърдя, че Барбри и Марвин са прави, майстерите имат своя Игра още от от Танцът, а вероятно и от по-рано.

Манипулациите на Лувин са в преките му задължения към Държавата и Цитаделата.

Прочети как перфектно използва момента и накара Нед да стане Ръка, Нед, който, според мен имаше как да се справи с Катлийн, поне за това.

Скрит текст:
   — Лиза казва, че Джон Арин е убит.
   Пръстите му стиснаха ръката й.
   — От кого?
   — От Ланистърови — промълви тя. — От кралицата.
   Нед пусна ръката й. По кожата й останаха алени петна.
   — Богове! — прошепна той хрипливо. — Сестра ти се е поболяла от скръб. Не знае какво говори.
   — Знае — каза Кейтлин. — Да, Лиза е импулсивна, но това писмо е било замислено грижливо, скрито е хитро. Знаела е, че ако попадне в неподходящи ръце, може да й донесе смърт. За да рискува толкова, трябва да е разполагала с нещо повече от голо подозрение. — Кейтлин погледна съпруга си. — Сега вече наистина нямаме избор. Ти трябва да станеш Ръката на Робърт. Трябва да заминеш на юг с него и да разбереш истината.
   Веднага забеляза, че Нед е стигнал до съвсем друг извод.
   — Единствените истини, които познавам, са тук. Юга е гнездо на усойници, което ще е по-добре да избегна.
   Лувин подръпна верижката, която се беше впила в кожата и стягаше гърлото му.
   — Ръката на краля има голяма власт, милорд. Власт да открие истината за смъртта на лорд Арин, да изправи убийците пред кралското правосъдие. Власт да защити лейди Арин и сина й, ако най-лошото се окаже истина.
   Нед огледа безпомощно стаята. Сърцето на Кейтлин беше с него, но тя разбираше, че точно сега не може да го утеши в прегръдките си. Първо трябваше да се спечели победата, заради децата й.
   — Казваш, че обичаш Робърт като роден брат. Нима ще го оставиш в обкръжението на Ланистър?
   — _Другите_ да ви вземат и двамата — мрачно измърмори Нед, обърна им гръб и отиде до прозореца. Тя и майстерът зачакаха кротко, докато Едард Старк си вземе безмълвно сбогом с дома, който обичаше. Когато най-сетне той се обърна, беше уморен и тъжен, а в ъгълчетата на очите му блестеше влага. — Баща ми веднъж замина на юг, за да се отзове на кралски призив. Така и не се върна.
   — Друго време — каза майстер Лувин. — Друг крал.

На мен сега ми дойде нова идея..
За какво му е на някой да вика Джон в Зимен хребет. Дори Джон да дойде с войска, не може да превземе замъка ...
И после ми просветна.. Най-вероятно този, който е писал розовото писмо иска Джон да дойде, за да бъде обявен за крал на Севера. Shocked По този начин - отзовавайки се на предизвикателството и стъпквайки клетвите си Джон дефакто скъсва с Нощния страж и е свободен да стане крал... или лорд например..
На кой обаче би му минало през ум да призове Джон и евентуално да го накара да предяви претенция?

Има ли някой на розовата сватба, който да знае за завещанието? Или някой от тези, които са изпратили майстери - Рогов лес, Кервин или Слейт

Много добра идея харесва ми, но на едно място Абел, твърди че ЗХ не може да се превземе не с 5-те хил. с които разполага Станис, ами и с 50 хилядна армия.

Чичо винаги може да извади някой скрит коз, в ЗХ в момента има твърде много войници, така че като нищо някой интересен да се е скрил сред тях.

Друго се зачудих аз, защо Абел нарече Теон - принц?! При това без грам ирония.
Скрит текст:
   — Думата на Абел — каза Катерицата. — Здрава като дъб. — Абел само сви рамене. — Каквото и да се случи, принце.

# 706
  • Варна
Много добра идея харесва ми, но на едно място Абел, твърди че ЗХ не може да се превземе не с 5-те хил. с които разполага Станис, ами и с 50 хилядна армия.

Чичо винаги може да извади някой скрит коз, в ЗХ в момента има твърде много войници, така че като нищо някой интересен да се е скрил сред тях.

Скрит текст:
   — Думата на Абел — каза Катерицата. — Здрава като дъб. — Абел само сви рамене. — Каквото и да се случи, принце.

Джон не отива да превземе ЗХ. Той и не разполага с такава сила. Би трябвало и Джон и този , който изпраща писмото да са наясно с това. Ако към момента на изпращането на розовото писмо ЗХ е превзет отвътре, чрез предизвикателството в писмото ще накарат Джон да се появи и ще е доказателство, че е повече Старк отколкото заклет брат на Стража и евентуално готов да бъде новия крал на Севера.

Иначе Теон е принц, нали баща му се обяви за крал.

# 707

Скрит текст:

Джон не отива да превземе ЗХ. Той и не разполага с такава сила. Би трябвало и Джон и този , който изпраща писмото да са наясно с това. Ако към момента на изпращането на розовото писмо ЗХ е превзет отвътре, чрез предизвикателството в писмото ще накарат Джон да се появи и ще е доказателство, че е повече Старк отколкото заклет брат на Стража и евентуално готов да бъде новия крал на Севера.

Иначе Теон е принц, нали баща му се обяви за крал.

Да, да, въобще не коментирам Джон да тръгне да превзема ЗХ, по скоро ми хареса идеята ти някой северняк да е автор.

А за другото пак си мисля
Манс/Абел кой може да е, има стратегически познания, уважава титлата на Теон?!

# 708
  • Варна
Да, да, въобще не коментирам Джон да тръгне да превзема ЗХ, по скоро ми хареса идеята ти някой северняк да е автор.

А за другото пак си мисля
Манс/Абел кой може да е, има стратегически познания, уважава титлата на Теон?!

Регар? Laughing Не, това не го вярвам.
Все пак Манс е прекарал доста време от южната страна на Вала, свикнал е с порядките.

Единствените две имена споменати в розовото писмо са Манс Райдър и Рамзи Болтън.
Станис е фалшивия крал, Мел е черената вещица, Аря/Джейни е невястата, Теон е Смрад, Вал е дивашката принцеса, Джон е копеле.

Бях категорично против, че е Манс, но сега като чета писмото все едно Манс се е подписал, споменавайки единствено своето име.

# 709
Регар не мисля, че би нарекъл Теон принц, но знае ли човек.

За писмото въртим го, сучем го все до Манс стигаме.
Вече не се чудя дали е в комбина със северните кланове, а само с кои от северните лордове.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 15:51 от Бумър

# 710
Помните ли цитата на Бейлиш? "Always keep your foes confused. If they don't know who you are, or what you want, they can't know what you plan to do next."
Не помня дали е канон, или е само от сериала този цитат, но в случая важи с пълна сила.
Не знаем какво иска Манс, не знаем кой е качулатия мъж, не знаем какво иска лейди Дъстин, не знаем кои са някои от перачките, не знаем твърде много. Нищо не знаем, също като Джон Сноу.  Mr. Green

# 711
  • Варна
Съвсем оригинален си е цитата. Даже има продължение, че понякога дори хаотичните ходове или дори такива, които работят срещу тебе са полезни. трябва да намеря целия цитат, много е ценен.

Между другото Белиш казваше на Санса и нещо от рода на, това че може да контролираш хората, когато разбереш какво искат. В сериала тя го пита какво иска той, но не помня дали в книгите го беше питала.

# 712
# 713
  • Варна
Ето го и на български, другия не можах да го намеря. Grinning
Цитат
Дръж винаги враговете си объркани. Ако никога не знаят кой си или какво искаш, те няма да разберат какъв ще е следващият ти ход. Понякога най-добрият начин да ги объркаш е като правиш безцелни ходове или дори като действаш против себе си. Спомни си това, Санса, когато започнеш да играеш играта.

# 714
Цитат
Всеки иска нещо, Алайн. А когато разбереш какво иска един човек, ти знаеш кой е той и как да го движиш.
но
Цитат
— В играта на тронове и най-дребните фигурки може да заиграят по своя воля. Отказват понякога да извършат ходовете, които си им определил.

Бях пропуснала, че всъщност в момента Петир, формално управлява Речните земи и Тризъбеца в името на Томен, Фрейчетата (Емон и леля Джена) са получили само Речен пад, не и Протекторски статут.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 15:40 от Бумър

# 715
Парафраза: "Дръж читателя в неведение. Ако не знае истинската самоличност на героя, никога няма да разбере какво точно се случва и какъв ще е следващия му ход."

# 716
Аз си мисля, че в следващатата книга играта на тронове вече няма да има никакво значение. Зимата ще дойде и с нея общият враг. Предполагам, че първоначално всички ще продължават да се бият помежду си и Другите ще успеят да настъпят, но в един момент ще се обединят и ще ги спрат. Тпчно както при османците, възползват се от борбите межсу балаканските владетели и ги превземат един по един, но накрая техния ход е спран при Виена и постепенно започват да губят позиции и територии.

Просто педположение Grinning

# 717
По-скоро като монголците, които ще прегазват всичко по пътя си докато накрая просто им писне и ще се спрат в планините преди Дорн  Joy

Парафраза: "Дръж читателя в неведение. Ако не знае истинската самоличност на героя, никога няма да разбере какво точно се случва и какъв ще е следващия му ход."

Това за Манс и Даарио  Party

# 718
Главният "Сталактит" ще падне пиян от коня, и те ще вдигнат палатки там, в подножието на планините.

Шегата настрана, Другите не могат да минат Вала.

# 719
Аз пък не мисля, че Другите са "лошите" по начина, по който са Толкиновите орки. Всички се убедихме, че светът на Мартин не е черно и бял. Защо и те да са толкова "черни". За мен те са просто друга раса (лед), която се размърдва неспокойно, след като Магията и Драконите (огън) се събуждат и балансът между огън и лед е нарушен. Тоест, като всяка една нормална цивилизация, се бори за собственото си оцеляване.

I'm just sayin'  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт