ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 395
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Zdraveite,nova sum v grupata i iskam da razkaja svoqta istoriq s nadejdata,che nqkoi moje da pripoznae simptomite mi i da mi pomogne! Kato za nachalo iskam da kaja,che ot okolo 6 meseca imam semeini problemi (ne sym omujena) jiveq s priqtelq si i s roditelite si,no imahme dosta finansovi problemi ejednevno,koito vseki put me karaha da se nerviram do razplakvane....I taka vsichko zapochna predi mesec i polovina,kogato trqbvashe da ida na rojden den na koito ne mi se hodeshe! Ne se chyvstvah dobre v kompaniqta na tezi hora i iskah da si hodq,no na moqt priqtel mu beshe mnogo zabavno i nemojeh prosto da kaja "Haide,zashtoto na men ne mi e gotino"i izvednyj se vglabih v sebe si i za okolo 20min. mi stana zle,zapochna edno povryshtane,gadene i takaa de,trygnahme si! Na sledvashtiqt den beshe nova godina i kakto vsichki i nie shte praznuvame,no na men otnovo ne mi beshe mnogo veselo,reshix che iskam da se pribiram i mi stana otnovo zle! I taka reshix,che e virus i sym se izlekuva,v produljenie na 10 dni se chyvstvax dobre,dokuto ne doide fatalniqt den,sled koito izjivqh nai-gadnite si dni... I taka edna sutrin se sabujdam i priqtelqt mi reshava da idem da si kupim kola,bez da sme go planirali (parite za kolata qroditelite na moqt priqtel).Kupihme strahotna kola,cql den po institucii da se opravqt dokumenti,stud ...pribrahme se kusno,shtastlivi do momenta v koito legnax da spq! Poluchix strashno surcebiene,gadene i naprejenie.... Otidoh da povrushtam s misulta,che shte mi olekne,no ne! Cqla nosht ne mojah da spq,stana sutrin i denqt zapochna otnovo,misleh si che neshto ot studa me e xvanalo i pih edin paracatamol! Kum nadvecher priqtelqt mi se obadi na priqtelite ni da idat da gi pocherpi za kolata,az bqh mnogo  izmorena,pribrah se,legnah si malko po-spokoina,no kum 03:00 se sabyjdam i vijdam,che malkiqt mi brat (16g) i  priqtelqt mi gi nqma,izpadnah v yjas zashtoto znam,che brat mi e s priqtelqt mi i che malkiqt moje da pie...taka i stana vidqh brat si piqn za purvi put,izpadnah v shok,dostrasha me da ne se natrovi... i otnovo zapochna surcebiene,gadene i vsichki simptomi,no tozi put na sutrinta oshte bqh zle... v produljenie na 5 dni edvam izdurjah,ne bqx qla,losho mi e ,zle mi e, neiskah da se vryshtam na mesta na koito sym se chyvstvala zle predi,strah me beshe! No misleh,che sym se razbolqla ot nqkoq strashna bolest i taka 5 dni bqh mnogo zle,otidoh na doktor i reshiha da mi pusnat pulni izsledvaniq,dokuto ne videshe izsledvaniqta nishto nemojeshe da mi kaje! Otnovo noshta mi mina v pritesneniq,surcebiene,gadene.. Doide vyprosniqt den otidoh da si vzema izsledvaniqta i se okazva,che sa poveche ot normalni...naznachi mi kardiograma,koqto sushto beshe v norma ! Doktora mi kaza,che qvno ot stoeneto vkushti samo si vnyshavam,che sym dobre i t.n.! Deistvitelno izlqzoh ot bolnicata i se pochyvstvah malko po-dobre! Zapochnax leka poleka da si hapvam...Mina izvestno vreme (okolo 2-3 dni) i az zapochnax da se strahuvam,che pak shte mi stane zle (mejduvremenno vzeh da izlizam na razhodki,da hodq po kafeta samo i samo,za da zabravq) i taka samo kato si pomisleh "losho mi e"i mi stavashe...  Govorih s priqteli za tova koeto mi se slushva i me posuvetvaha da ida da mi baqt! I tova napravih otidoh beshe subota,jenata mi kaza ,che sum urochasana i da ida v ponedelnik da mi lee kroshum,misleh samo dano ne mi stane pak zle,strahuvah se! Popitah q "ami ako mi stane zle v nedelq" a tq me yspokoi,che nqma strashno,nqma da mi stane da sym sigurna! E NE MI STANA....dade mi edna voda,koqto trqbvashe da piq,edno olovo vurhu koeto da spq.. i taka zapochnax da se chyvstvam mnogo dobre,no kato staneshe kum 17:00ch i zapochvashe da me hashta strah,che moje vsichko da se povtori...kogato videh chasovnika che e veche 20:00 ch si kazvah nqma strashno ytreshniq den shte doide... I taka sutrin sum suvsem dobre,no vecher ne bqh spokoina...Reshix da ida na psiholog! Jenata se okaza osven psiholog,a i psihiatyr... Razkazah i vsichko i mi kaza,che sym v leka depresiq,normalno e,che vseki minava takuv period v jivota si i mi izpisa OROPRAM sutrin polovinka i КСЕНАКС КЪМ 16:00ч. половин и преди заспиване другата половина! Отидох купих ги и изпих хапчето към 16:00.. Спокойна,докъто незапочнах да чета за този ксенакс,че ставаш зависим,че може да се чувстваш зле и така нататък... Вечерта не го изпих от притеснение да не стана по-зле! На другата сутрин станах,но без апетит ,а трябваше да ям,за да изпия оропрама..насила хапнах малко и го изпих...Притесненията ми продължиха и реших да звънна да докторката и да й кажа,че имам големи тревоги да не се пристрастя,да не да има някакъв страничен ефект и да се чувствам зле...Те ме успокой,каза ми,че няма да се пристрастя,дозичките са малки ... И така искам да попитам някой в групата пил ли е тези хапчета,как се е чувствал,защото аз и сега нямам апетит ,не се притеснявам дали ще ми стане зле,а за това,че като си помисля за храна и ми се гади!

# 511
Действително не само тези хапчета са пристрастяващи. Когато сте под леркарски контрол няма смисъл да се тревожите. Дозите са индивидуални и планови. Като целта е в последствие да се мамалят до минимум. Потърсете ми горния пост. Дтраховете и тревогите ви са основани на нещо. Пробвайте задачките, които съм описал да направите.

Свиването на стомаха от притеснение, газовете и нужда за ходене в тоалетна са в следствие на Синдром на раздразненото черво. На английски акронима е IBS

# 512
Благодаря ти,но в мемнта ме тревожи факта,че не ми се яде! И се притеснявам да не тези хапчета да имат нужда от силен организъм,а аз немога да ям! И се интересувам има ли някой,които ги е пил и се е чувствал по същият начин :Simple Smile

# 513
Скъпи другарки и другари, влизам с взлом,без да съм чела  много предишните страници(последно влизах, когато iskrena витаеше наоколо)..
Ще напиша накратко какво се случва с мен,ако евентуално ми дойде муза, може да продължа да пиша.
В началото на януари направих рецидив ПО ВРЕМЕ на вече три годишното ми приемане на Золофт. Всичко ми беше наред лятото, но в началото на есента все по-често започнах да посягам към останалите ми няколко хапченца Ривотрил, които си ги кътах и взимах наистина само при нужда в продължение на тези 3 години...Около Коледа попрекалих и с греяното вино, буквално си се напивах вкъщи,защото си го правех много вкусно...с всичките му там подправки и сладости, но на следващият ден, разбира се, винаги се чувствах много зле. Някъде около Ивановден се събуждам през ноща със страшно сърцебиене,газове и отново ттези вълни,които минават през тялото ми, студени трупки,потене и т.н. И пак всичко ескалира в рамките на 8-10 секунди...Докато се добера до апарата за кръвно,който беше в другата стая, вече се тртесях и задъхвах..Измерих кръвното- скочило на 140 на 100 с пулс 135.Моето по принцип е 97-67, смятайте как се чувствам с онова кръвно и то скочило така в рамките на секунди..Звъня на бърза помощ, там някаква женица ми казва" ама госпожо, това кръвно не застрашава живота ви, нещо сте се притеснила, я си вземете едно валидолче"  Joy Валидолче? Та аз съм на тежката артилерия вече 8 години! Както и да е, натъпках се пак с Ривотрил и заспах. От този момент насетне, нещата започват да се повтарят ЕЖЕДНЕВНО, като аз спирам да се храня,защото ми е постояно лошо,повръща ми се, но не мога да повърна въпреки,че се опитвам всякак(бъркайки си в гърлото)..Оттам ме хващат лудите и решавам да си пусна почти всички възможни кръвни изследвания(ПКК,биохимия,хормони и т.н и т.н.)..Отивам в лабораторията на Токуда с един списък от 2 листа неща за изследване, а момичето ме поглежа плахо и казва" ама доктора ли ви ги назначи?" Казвам" не,аз.Нямам време за доктори"  Joy И оставям 300!!!лева.Изследванията излизат и о,какво да видя-щитовидна жлеза милата едвам крета- ТАТ и МАТ до небето,(реф стойности 4.11 и 5.61, а при мен 166 и 71)ТСХ на горна граница, но все пак в граница,СУЕ високо и левкоцити високи.. Хемоглобин,витБ12,магнезий,цинк и т.н.- те всичките са ок.Нооо, вит Д много под долната граница: 20-43,при мен-11.99.. Почти щастлива си викам- пипнах те!От жлезата идва всичко.Отивам на ендокринолог,после и на друг, после и на трети! И трите ми казват- да, имате хашимото в латентно състояние,тези високи антитела са индикация,че жлезата е нападната,но нямат никакво отношение към симптомите ви.При Хашимото пулсът даже се забавя,както целият метаболизъм,на този етап не е желателно да провеждаме лечение,понеже препарата сам по себе си може да предизвика сърцебиене и т.н.  Едната от трите, която беше изключително мила и подробна ми препоръча безглутенова диета, прием на селен и задължителна консултация с невролог. Тичам аз при невролог(оказа се познат на вуйчо ми),разказвам му всичко, и казвам,че нямам сили да се изкупя и че руцете ми окапват само като си изтупам одеалото през прозореца. Човека ме взе присърце и почна да ми прави разни тестове(с една машинка,която трябва да стиснеш с всеки пръст поотделно.Аз успях само с показалеца и средния,другите 2 дори не успях да помръдна),мери ми кръвното в легнало положение,после в изправено,после ме накара да клекна 2 пъти и измери разлика от 20!! пункта след клякането и съответно пулсът ми скочи на 100.Чеше се по глвата и казва" ами да, това хич не е нормално, млад човек сте все пак,не мога да си обясня от къде е тази слабост" Аз веднага решавам- край,сигурно развивам множествена склероза! Cry
Засега ми предстоят още изследвания,за които просто нямам вече сили.Успях само да се добера до терапевтката ми, където само ревах половин час и почти нищо не можах да разкажа..Решихме да се върна на Ципралекс и да почна Ксанакс, защото Ривотрила го били спряли...
После ще довърша,че сега трябва спешно да изляза за малко...

# 514
Върнах се Simple Smile
Исках само да кажа още няколко неща- когато бях при терапевтката и през сълзи се опитах да й разкажа какво се случва с мен и колко ме плашат тези състояния и изследванията,които направих, тя ми каза-" Ти не виждаш ли,че правиш класически паник атаки...като по учебник..?!Дълбоко в себе си знаеш,че това са паник атаки, и да, лекарите ще открият отклонения,защото всичките ти системи отказват заради цялото това напрежение,но ако си дошла да ти кажа,че си болна от нещо,няма да чуеш това от мен,защото не си." Тук вече избухнах и се нацупих като малко дете и казах че не, не съм сигурна че това са отново паник атаки, и ако знаех със сигурност,сигурно нямаше да се плаша толкова и да пръскам пари по изследвания. Много мислих по въпроса и изгледах сума ти видеа в ютуб, има потресаващи случаи на хора,които са се докарали до такова състояние след дълъг прием на бензодиазепини.Има едно момче,6 месеца ходил по лекари и се влачил по земята,целият му свят се е преобърнал...И едно друго,което докато говори се задъхва и разкзва как не може да стане от леглото и т.н.Бих пуснала линкове но са английски...Мисълта ми е, че аз преди да започна с АД и успокоителните не съм имала чак такива оплаквания-таква страшна слабост в мускулите,пълна липса на всякакво сексуално желание и такива страшни симптоми, нито пък проблеми с щитовидната!Имам чувството,че тези лекарства до такава степен ти объркват биохимията на мозъка и на всичко останало,че после е абсурд да си възстановиш нормалният ритъм,освен ако не отделиш 1-2 години на тотално мъчение и откъсване от света и да агонизираш като наркоман в абстиненция,докато се изчистиш напълно.
Почвам да мисля,че тези ми оплаквания са в следствие на лечението,защото при мен физическата симптоматика е нетърпимата част от ПР....ако изобщо имам ПР, а не съм го развила след първите ми приеми на АД,когато имах дори халюцинации и неконтролируеми тремори на краката... Да, част от страничните ефекти казват, но смятайте как здраво ви бъгват мозъка,за да предизвикат такива странични ефекти!!
Вече не знам какво да правя честно.От 3 седмици съм на Ципралекс и всичко е много-по добре. Но продължавам да смятам,че имам сериозен проблем на биохимично ниво и категорично отказвам да повярвам,че такива състояния могат да се предизвикат от нерви! Crossing Arms
От 2 седмици съм и на безглутенова диета и пия селен и вит Д.Тотално изключих и кафето под всякаква форма и вместо него пия цикория(което се оказа че всъщност е много полезно и с мляко си има вкус на истинско капучино) Може и да е плацебо ефект, но имам чувството че ми олеква на тялото и червата.Четох ужасни неща за глутена и връзката му с автоимунните заболявания и хроничната умора.
Ще пиша отново като направя и останалите изследвания, да видим какво ще излезе при кардиолога!
На старите хрътки- Еньо,Алина и Гала   bouquet
На новодошлите- успех с тази чума! Дано не преживявате неща,които аз.Всеки го удря на различно място май...

# 515
На никой от нас не му е лесно Sad .И тази гадна симптоматика ме съсипва .Притеснявам се,че може би лечението не е правилно ,а от 4км твърдят,че това е моята терапия и не искат да я сменят.

# 516
Как да се отпиша от тази тема, че постояно ми светва за нови постове?? Не искам да ме информира кой и какво пише тук.

# 517
Как да се отпиша от тази тема, че постояно ми светва за нови постове?? Не искам да ме информира кой и какво пише тук.
Аз пиша от мобилната версия и никъде не ме информира.Някой който пише през компа може да ви помогне !

# 518
 Moonraker,горе,вдясно имаш знаменце с червено квадратче,което подсказва ,че има нови постове в темата,която си задал да следиш. Клик на него и се отваря прозорец с темите,които следиш. Отмяташ тази,която не ти е нужна и натискаш над списъка бутон   "Спри известяването"

# 519
Moonraker,горе,вдясно имаш знаменце с червено квадратче,което подсказва ,че има нови постове в темата,която си задал да следиш. Клик на него и се отваря прозорец с темите,които следиш. Отмяташ тази,която не ти е нужна и натискаш над списъка бутон   "Спри известяването"
Данке, стана.

# 520
Ноа, моете дете има епилепсия и знам сума ти деца, които се лекуват с ривотрил, по 2 г на ден пият с години, едва ли си вземала такива високи дози. Естествено, че имаш хим.дисбаланс нали затова пиеш АД да го нормализира и ето вече си по-добре.
Хубавото е, че си тръгнала на оправяне.
П.с. Дай рецептата за греяното вино  Joy

# 521
    Усещам първи симптоми на грип.  Какво мога да взема без да ми навреди, в предвид това ,че пия АД и успокоителни? Парацетамол,таблетки за гърло,капки за нос.....?

# 522
    Усещам първи симптоми на грип.  Какво мога да взема без да ми навреди, в предвид това ,че пия АД и успокоителни? Парацетамол,таблетки за гърло,капки за нос.....?
Aз като бях настинала смучех стрепсилс,пиех оарацетамол и за нос хомеопатия еуфорбиумкомпозитум или нещо подобно му е името и бързо минава и грип и всичко!!!

# 523
Ноа, пък аз мислех, че идваш с информация, че си вече здрава.  Hug Бе не си внушавай, не си се влошила от АД, просто другите здравословни проблеми за допринесли за влошаването ти.

# 524
Алина, кои са другите здравословни проблеми, това ме тормози.Защото очевидно имам симптоматика, без реална категорична диагноза...и аз като Гала.И как съм се влошила на фона на лечението със Золофт?? Както и да е, много съм ядосана на всичко и на всички Confused
Гала,детенцето ти,да е живо и здраво, взима Ривотрила,защото това е единственото адекватно лечение за състоянието му.Но да предписваш такъв тип препарат, на човек,чиито мозък реално няма нужда от точно такъв тип лечение...не знам, няма начин да не те побърка..и здрав да си..Все едно да даваш инсулин на някой,който няма диабет..аз така го разбирам.И това е масово по света. Хората в ютюб са се хванали за главата.Да не говорим за спирането по схема...по-точно каква точно трябва да е схемата за всеки различен препарат и колко точно време да се спира..Никога не се минава директно на половинка за 1 седмица и после директно на четвъртинка за една седмица и после отведнъж стоп...
Нищо де,пия си сега чинно Ципралекса и Ксанакса докато се позакрепя малко и после...не знам.Но не може така да се продължава
Гала за винцето-за 700мл, слагаш го на котлона на бавен огън,слагаш 2 пълни лъжици мед,по една щипка черен пипер,канела,карамфил и джинджифил и бъркаш,като внимаваш да не заври.После си сипваш през цедка,защото остава доста утайка от подправките .
Наздраве Wine Glass

ПС: забравих да добавя,че задължително слагаш и резанче лимон,портокал и ябълка в сместа да си плуват и да пуснат аромат и сок.Слюнка ми се събра само докато го описвам,нооо никакъв алкохол за мен в близките месеци.

Последна редакция: нд, 15 фев 2015, 20:39 от *NOA*

Общи условия

Активация на акаунт