ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 882
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Чувала съм го Мишо Мишев.Дано да ти помогне.не знам аз вече 5-6 АД смених и се отчайвам.ефект Нула.сега поне спя от ремиртата,ако не друго.Всичко ми се срина сигурно и семейството ще си изгубя с тая болест.нямам желание за нищо,а мъжете си имат и нужди.Детето също иска внимание и любов,който в момента не мога да му дам.Баща му само му вика мана е луда,мама е ку ку.ще я сменяме ли ..... Не ми се живее

# 496
Чувала съм го Мишо Мишев.Дано да ти помогне.не знам аз вече 5-6 АД смених и се отчайвам.ефект Нула.сега поне спя от ремиртата,ако не друго.Всичко ми се срина сигурно и семейството ще си изгубя с тая болест.нямам желание за нищо,а мъжете си имат и нужди.Детето също иска внимание и любов,който в момента не мога да му дам.Баща му само му вика мана е луда,мама е ку ку.ще я сменяме ли ..... Не ми се живее

Shocked ooooh!,много ти помага така,а на всичкото отгоре и детето обърква.Ти пък вземи се в ръце и излез от това състояние,както го наричат и му докажи каква си и коя си  newsm10
Никой не е застрахован от нищо в този живот,....ами утре -други ден ,ако той се разболее? Дали няма да очаква ку-ку-то да го обгрижва ?

# 497
Сладкишче, недей така, ще се оправиш. И аз съм изпадала в такива състояния и смених много АД, докато не срещнах Мишо Мишев. Вярно, че е много лошо да не сещаш подкрепа вкъщи, но се старай да не му обръщаш внимание.

# 498
Пробвахте ли освен да фукате хапчета и да посещавате лекари, да си изясните проблема като прочете книги по въпроса ? Не го приемайте, моля, като нападка към вас. Назад не ми се обръща да чета за на всеки проблема. Медикаментозната терапия помага до толкова, че блокира химичните реакции в мозъка рязко. Хватката е да измените възгледите си, да настроите ума и да приеме ставащото. Никой не умира от ПА. Пробвайте да разсеете страховете като си мислите друго. Ако не помага има по-ефективни методи, доказали се с времето. Сега ще ви ориентирам за тях, ако искате да си помогнете може да ги почвате от днес.
1. Exposure therapy ()
2. Cognitive behavioral therapy ()
3.Медитация при която си представяте проблемите.

1.Когато се подлагате на exposure therapy трябва предварително да направите списък на безпокоящите ви неща. От главните неща направете допълнителен, които ви притесняват. Например страх ме е от "изнасилвачи" и "кучета". Двата допълнителни листа ще са, както следва:
"Изнасилвача би ме зарали със СПИН"
"Изнасилвача ще ме забремени"
"Ще бъда опетнена, че съм изнасилена за цял живот"
"Ще ме нарани физически."
"Може да ми вземе нещо и насили, но не сексуално"
За кучетата би било нещо подобно
"Ще ме разкъса"
"Край, умирам"
"Ще съм осакатена за цял живот"
"Мръсен бълхар сега ще ме зарази с  бяс"

Май дадох достатъчно примерни как главните срахове причиняващи ПА трябва да бъдат разделени на по-малки. След това трябва до изброените (добре си помислете кои ще слагате) да сложите точки от 0 до 100, колко ви притесняват. 50точки трябва да е поносим страх понякога, а понякога не. Преосмислете в листовете, колко от нещата са възможни ситуации. Започнете от най-ниските страхове (30-40-50 точки) като се "срещате" с тях. "Мръсния бълхар.. с бяс", ми отивате в парка, запознавате те с някого с куче. Питате дали хапе, навеждате се да го помилвате, така няколко пъти. Когато преодолеете страховете от непознати кучета може да се насочите към по-агресивна порода със стопанин, за да видите, че няма нищо страшно от тях. Специално при кучетата, ако наистина ще хапе и иска да напада не винаги да бягате е най-доброто. Защо ли? Бягат жертвите!
За изнасилвачите същата процедура с листа и точките. По познатите улици се срещат познати лица. В началото с придружителн, но после сама в осветената час. Нещата са напълно преудолими в психически план.

2.Препрограмирането на психиката е по-трудната час. Когнитивната терапия помага и доста често дава желаните резултати. Трябва да подходите преди всичко с желание да измените предварително зададените от вас команди кога как да мислите. Разсъждения от типа на черно-белите трябва да се избягват. Например такива са сега ще се разболея и умра - нищо ми няма и ще съм здрав. Човек може да има здравословни проблеми, но да не му създават трудности в живота, нали. Осъзнайте, че не може да предвидите всяка възможност. Доста често въображението ни създава условия за неоснователни притеснения. Измислете си мантра, с която се успокоявате. Може да е дума, може да е медальонче, когато се хванете за него да се успокоявате моментално. Това става със закотване и многократно повтаряне. Прочете как се поставят котви. За когнитивната терапия не може да се разкаже подробно или да се помогне през интернет. Вашия психоаналитик ще ви даде домашни да правите и леки задачи за изпълнения. Може да изиска от вас да си водите нещо като дневник за притеснения. Назад като обръщате да си прочетете страховете и си дадете сметка, колко от тях са се сбъднали би трябвало да ви даде успокоение, че мозъка ви играе номера. Намерете доверени приятели, споделете с тях. Обаждайте им се, когато изпитате подобни чувства.

3.Медитацията с визуализиране също помага, когато се практикува често. Целта е в удобна за вас поза в седнало или легнало положение, да визуализирате страховете си. Първо се отпуснете добре, но не заспивайте!!! Дишайте дълбоко през носа, задръжте 2 сек. Повторете така 10 пъти. След това от най-ниските страховете започнете. Представете си, че сте там. В дадената ситуация. Как се чувствате. Владеете ли положението. Връщайте се в същата ситуация докато не намерите решение. Докато не разберете, че изнасилвача е по-слаб от вас. Кучетата са със стопанина, който се появява зад бутката.

*Може да си направите аудио запис на вашите страхове. Слушайте го докато докато не ви писне да го въртите, тогава ще проумете, че това са едва ли не невъзможни ситуации и мозъка ви прави трикове.

--
В практически план с/у насилници има лютив спрей с неочаквано добро действие. Даже струва от 3-8лв.
За кучета има специални устройва на ниски честоти, които им създават дискофорт и няма да нападнат.
Успех в борбата, аз самия съм имал подобни проблеми, знам как могат да нарушат качеството на живот. Силното желание да ги реша надделя.

# 499
Как сте мацки, младежи Hug

Сладкишче, ти зависима ли си от него Hug Щото си е за биене на шут и изхвърляне навън. Ти остави ли време да подействат АД-та. Не три седмици, а месец два. На мен на третия месец ми подействаха и отшумяха страничните реакции. Иначе едно гадене, виене на сят, безсъние ooooh!

По случай написването на една статия снощи я отпразнувахме. Много водки бяха.
Едвам качих Черни връх днес Hug

Спокоен уикенд Ви пожелавам и празнувайте Hug

# 500
Как сте мацки, младежи Hug

Сладкишче, ти зависима ли си от него Hug Щото си е за биене на шут и изхвърляне навън. Ти остави ли време да подействат АД-та. Не три седмици, а месец два. На мен на третия месец ми подействаха и отшумяха страничните реакции. Иначе едно гадене, виене на сят, безсъние ooooh!

По случай написването на една статия снощи я отпразнувахме. Много водки бяха.
Едвам качих Черни връх днес Hug

Спокоен уикенд Ви пожелавам и празнувайте Hug
То и на мен не ми вярват само стегни се нищо ти няма Все едно аз искам да съм така

# 501
Джери, и аз снощи предпразнично отразих няколко чаши бяло вино и днес цял ден лежа и мързелувам, а съкровището готви, прави суши, ходи да взима торта-сърце. Оф най ми е гадно като ми е махмурляво. Ама ти си боец бе. Аз до магазина не можах да отида-нашата сладурана Черни връх катерила.  Hug
Честит Свети Валентин, обични. Да сме живи, здрави, много щастливи, да обичаме и да ни обичат и разбиратTwo Hearts

# 502
Алина, викам си - дай да стана, да отида някъде, че някой ще слезе за бира и се почва отначало Crazy
О, хубава торта Hug Весело изкарване Hug

# 503
О, това изтрезняване с бира, или с други питиета е от руската школа  Laughing. Много ми е познато.  Mr. Green

# 504
Весело изкарване на всички който ще празнуват днес.Аз нямам с кой,моя не го интересуват празниците.а аз имам желание само да легна и да заспя.нямам търпение да стане 9-10 и да си пия хапчето за сън.

# 505
Милата......аз си мисля, че голяма част от проблемите ти идват от отношението на мъжа ти. Като знам, че буквално на ръце ме носят и пак имам такива здравословни проблеми, не искам да мисля ,какво щеше да е ако нямах подкрепа. Сладкишче, ти ходиш ли на работа?

# 506
Милата......аз си мисля, че голяма част от проблемите ти идват от отношението на мъжа ти. Като знам, че буквално на ръце ме носят и пак имам такива здравословни проблеми, не искам да мисля ,какво щеше да е ако нямах подкрепа. Сладкишче, ти ходиш ли на работа?
Не,не ходя по цял ден съм си вкъщи.детето 1 седмица е на детска,1 си седи вкъщи че е болно ( горе долу).а и в това състояние не мога да почна работа с тая деперсонализация и дереализация .

# 507
преди 5 дни  ходих на екограф заради стомаха кака ми всичко е наред само много газове имам събрани Може ли да се види всичко страх ме е да нямам рак

# 508
преди 5 дни  ходих на екограф заради стомаха кака ми всичко е наред само много газове имам събрани Може ли да се види всичко страх ме е да нямам рак
Сутрин ставам от напрежение  стомаха избиват ми топли вълни

# 509
Сутрин ставам от напрежение  стомаха избиват ми топли вълни
Според мен това е от тревожността.И на мен ми е адски зле като съм тревожна,стомаха ми се е свил,треса се,не мога да спя,не мога да ям,имам диария ужас е ....

Общи условия

Активация на акаунт