ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 373
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
И при спирането всичко е индивидуално. 3 АД съм спирала от раз, 2 заради кръвоизливи, другия не помня, нямала съм никакви проблеми.

# 586
Някои да е пил АД сеталофт има ли много странични ефекти

# 587
Мими,  вероятно е от магнитните бури. Не знам дали видя този материал, който копнах. И аз от неделя съм някак вяла и отпусната и се събуждам доста често.  Искрено се надявам да е от бурите, защото до миналата седмица се чувствах перфектно.
Дано е така.Аз не се събуждам и спя добре но в съня си направо скачам.сякаш някой ми маха главата или се пръскам.Отвратително е

# 588
Сеталоф е със същата активна съставка, както и золофт и стимулотон /сертралин/. Не е задължително да се проявят страничните ефекти.....

# 589
Сеталоф е със същата активна съставка, както и золофт и стимулотон /сертралин/. Не е задължително да се проявят страничните ефекти.....
мерси

# 590
Разбира се, че и АД са пристрастяваши!Oceanborn го е казала много добре. Аз затова сега съм се подлудила,защото осъзнавам колко здраво съм се закачила Sad Мисля си,че ако в началото още бях почнала с терапия и конски дози валериан примерно или там другите видове добавки, нямаше да се наложи да пия АД.Но бях в наистина потресаващо състояние и трябваше за около месец да съм на крака,понеже чаках едни чужденци на гости да ги водя на морето и се бях побъркала отвсякъде.И първият ми пси като заяви-ако искаш да си на крака,ще си пиеш хапчетата ooooh!...и така... Също така, вероятно е важно когато човек се почувства добре и минат там месеците след които продължава да се чувства добре(пише си го в листовката), да почне да ги спира(наистина бавно), а не като мен, да продължава да ги пие от страх....

Относно спането- миналият месец,в продължение на 2 седмици нямаше нощ, в която да не сънувам починал роднина Shocked Всъщност всичките се изреждаха...Беше повече от отвратително.Почвах да си мисля,че идват да ме викат cry cry  Сега всичко е спокойно да чукна на дърво!

# 591
Аз пия само по 1/2 ад за сън.а мисля че имам нужда от много сериозно лечение с лекарства,но явно лекарите ме щадят че съм много млада,за да не карам цял живот на лекарства,знам ли ....до колкото разбрах след 2 седмици ще ми сменят терапията.между другото от 2 дни и мен ме боли яко главата!

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 17:56 от sladki64eto89

# 592
irenaz, и друг път съм чела постове като твоя и друг път съм писала и сега ще пиша. Да, има алтернативни методи за ПР и при някои от тях, като например психотерапия, може много добре да се контролират кризите и дори да се излекува човек или да влезе в ремисия.

Но не приемам твърденията,че човек трябва сам да се справи. Ако можехме да се справим сами, без помощ, без лекарства,никой нямаше да ходи по доктори и да пробва по 10 медикамента докато уцели своята комбинация. Факт е,че 70% от потърпевшите усещат разликата с лекарствата. Факт е,че има едни 30% които могат да се справят и без тях, само с терапия.

Относно АД, да, има зависимост и тя идва от факта,че след като постигнеш определен химичен баланс в мозъка и след това спреш АД, всичко се връща отново. За бензодиазепините няма да коментирам, там е документирано и е ясно. Относно Сероксат - това е тежък АД и много хора имат много странични ефекти от него. Например Ципралекс и Золофт са по-леки. Така,че не е ясно дали ти ако беше пила нещо друго щеше пак да имаш този проблем.

Друго - спирането. Както написах по-горе за започването, всичко трябва да е много, много бавно и много постепенно, много прецизно и премислено. Случва се с месеци. АД се спира "ей така" само на хартия. Казвам го от личен опит, преживяла съм няколко такива спирания. Знам,че е тотален ад.

Моля те, ако ти си решила да се лекуваш по друг начин, не настройвай другите да взимат такова решение, защото може да е пагубно за тях в буквалния смисъл. Ако ти си намерила начин, много се радвам и ти пожелавам това да е завинаги и да забравиш за кошмара. Но както ти сама си написала, не можеш да знаеш, дали пак няма да пиеш АД или не, затова не се заричай. И аз в моменти на ремисия или дори когато съм била без АД съм си мислела така, но след това всичко ми се повтаря.

Аз предпочитам да си пия лекарствата и да съм в някакво стабилно положение, приела съм състоянието си и искам да се лекувам!

Никога за нищо не се заричам.
Явно не си разбрала правилно - казвам, че всеки би трябвало да се опита да направи нещо сам за себе си : ВЪПРОС НА ЖЕЛАНИЕ.
А правилно ли е както тук много често се случва ,да се подстрекава пиенето на лекарства. Забелязвам ,че някой като пише за "другите начини" бива веднага поруган и отхвърлен. Относно спирането - аз трябваше да го спра в рамките на 10 дни ,защото пролактина ми беше 2000 единици при референт 560.
Не разбрах ,а и не видях къде казвам ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да спрете лекарствата ,а само че ако има желание има и друг начин. Аз съм пила Сероксата 3 години !!!! не месец или два. А честно казано никога не бих насърчила някой да взима лекарства ,както много хора тук го правят.
И на психолог и на психиатър и на психоаналитик съм ходила за тези години.
Аз и до ден днешен си имам моментите , но и преди когато приемах Сероксат си ги имах. А както виждам и вие въпреки приема им не сте без усещания.  Но явно на много хора  им харесва да си пият лекарствата и да се оплакват
А относно това дали е пагубно бих могла да споря с теб - до сега няма нито един смъртен случай от ПР. ТОВА НЕ Е БОЛЕСТ А СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА.
Слава на Бога и без лекарства моето състояние е задоволително стабилно....то има ли хора ,които нямат никакви усещания или болежки
Пожелавам на всички един ден да имат достатъчно воля и желание за живот без АД

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 20:38 от irenaz

# 593
Иреназ, много ме подразни поста ти!!! От него излиза, че ние тук сме някаква група, която се окуражават взаимно да пият лекарства и да мрънкат. АЗ лично съм пробвала поне 20 различни начина да се измъкна от това!!!!!!!!!! И досега не съм успяла. Не ми казвай, че ако има желание има и друг начин, защото не си на моето или на някой друг в положението  и да знаеш какво съм изживяла и какво ми е положението. За твоя справка съм на АД от 14 години и съм пробвала какво ли не  за да спра да се тровя. Факт е че черния ми дроб понякога дава на заето. Но щом като си решила че на нас тук така ни е по-добре, да се тровим и да мрънкаме колко ни е зле, какво правиш ти при нас, след като не си от тази "порода"????

# 594
       Така, много се чудих дали да пиша, но хайде още веднъж и аз да се изкажа против приема на АД- въпреки, че повечето хора тук си пият чинно лекарствата. Изумявам се, че  в темата пишат нови момичета много уплашени от случващото се и с лека ръка са им изписани Ад, без дори да се опитат да направят първоначално опит да се справят сами с това си състояние/ което за мен е доста леко, четейки симптомите им и за мен напълно преодолимо с хомеопатични препарати/, а повечето от вас наливате още повече масло в огъня и ги съветвате да сменят АД и да ги заменят с други. Човек сам е боец и няма как собствения му страх да го пребори.Всички знаете моята история/ по-старите потребители/ няма да я преразказвам наново,но е факт,че аз го преборих почти/ не изцяло,но не и в степен да ме държи в плен на страха/- още повече,че при мен освен Пр, тревожност имаше и натрапливи мисли/ писала съм и преди радвайте се,  че не ви е сполетяла и тази гадост- че тя най-трудно се повлиява, дори и от АД/. Аз успях и не благодарение на лекарства, психотерапия и т.н- единствено и само на себе си,че не позволих на страха ми да контролира моя живот и по никакъв начин не промених начина си на живот, въпреки неразположенията, въпреки,че нямах никаква подкрепа от семейството.
     Не смятам,че пиенето на лекарства,ще ви върне вътрешното равновесие, - това равновесие е илюзорно благодарение на лекарствата. Няма да забравя след първите си постове тук, как всички настояваха да ми се изпишат силни АД/пиех деанксит, но полза никаква, спрях го на своя глава  и положението стана по-трагично, откакто преди да го почна, защото се появиха натрапчивите мисли//, имаше един момент, в който като,че ли повярвах,че хапчетата могат да  ми помогнат и слава на богу, че попаднах на читав психиатър, който не пожела да ми изпише нищо.
  И преди съм писала намерете си своя начин и своя път, търсете, опитвайте,експериментирайте, но не разчитайте на хапчетата,че ще ви оправят.  bouquet

П.С Не е точно по темата, но голяма част от момичетата сте гневни и се палите за дребни неща,това също ви влияе отрицателно- опитайте се, да не влагате толкова плам, нападки в някакви дребни и незначителни спорове. Бъдете по-балансирани и спокойни, знам,че е трудно, защото може би това е час от характера на всеки човек, но не и мисия невъзможна.

Поста ми не е изпълнен с критика към никой, всеки сам си прави избора! Heart Eyes

Когато бях млад и впечатлителен, моят баща ми даде един съвет, който оттогава се върти в главата ми. "Почувстваш ли желание да критикуваш някого - ми рече той - просто си спомни, че не всички хора на този свят са имали преимуществата, които си имал ти."

Скот Фицджералд

# 595
Иреназ, много ме подразни поста ти!!! От него излиза, че ние тук сме някаква група, която се окуражават взаимно да пият лекарства и да мрънкат. АЗ лично съм пробвала поне 20 различни начина да се измъкна от това!!!!!!!!!! И досега не съм успяла. Не ми казвай, че ако има желание има и друг начин, защото не си на моето или на някой друг в положението  и да знаеш какво съм изживяла и какво ми е положението. За твоя справка съм на АД от 14 години и съм пробвала какво ли не  за да спра да се тровя. Факт е че черния ми дроб понякога дава на заето. Но щом като си решила че на нас тук така ни е по-добре, да се тровим и да мрънкаме колко ни е зле, какво правиш ти при нас, след като не си от тази "порода"????

С този пост само доказваш това, което бях написала по горе. А то е че когато някой се опита да даде надежда на друг ,че има и друг начин за справяне повечето от вас се нахвърлят върху него. И не съм казала никъде, че всички са под общ знаменател.
Но по никакъв начин няма да се съглася с твърдението на Oceanborn че това да не се пият АД е пагубно. Замисляли ли сте се ,какво им е на хората които в този момент са много уплашени от това, което им се случва и което усещат и прочетат това.
А какво и къде ще пиша ,това аз ще го преценя.
Замислям се дали част от хората тук не са от някоя фармацевтична компания.
Спокойна вечер

# 596
  • София
y_em, +1   bouquet

# 597

Замислям се дали част от хората тук не са от някоя фармацевтична компания.

Леле какво прозрение  ooooh!
Защо не вземеш да напишеш някоя "Теория на Конспирацията"?

Правилно се досети - аз съм от фармацевтична компания, която произвежда голяма част от споменатите във форума АД. И сега доволно потривам ръчички и смятам колко съм спечелила. Лятоска мисля да отскоча до Бора-Бора за месец, два.

Абе на теб сериозно ли ти минават такива мисли през главата? Я си изпий хапчето.

# 598

Когато бях млад и впечатлителен, моят баща ми даде един съвет, който оттогава се върти в главата ми. "Почувстваш ли желание да критикуваш някого - ми рече той - просто си спомни, че не всички хора на този свят са имали преимуществата, които си имал ти."

Скот Фицджералд[/color]

Да ето това е. Аз не критикувам никого, който успява със собствени сили да се бори с този ад ( а и как бих могла). Моля всички съфорумци преди да почнат да раздават оценки, да прочетат тази мисъл на този писател. И ако имат някакъв начин за справяне със положението ( билки, добавки и прочие) да споделят тази опитност, а не да излизат с реплики от сорта на : " Явно на много хора  им харесва да си пият лекарствата и да се оплакват" и прочие,  да си задържат ценните мисли в главата и да споделят само градивен опит.

Мария, няма как да не се паля, защото подобни постове ме обиждат. Пишат ги хора, които вероятно не са имали много сериозен психичен проблем и сериозна ПА. Колкото до новите момичета, за тях не знам, но ако човек е зле и вижда че със собствени сили не може да удържи положението и то му се изплъзва от ръцете, какво?

# 599

Явно не си разбрала правилно - казвам, че всеки би трябвало да се опита да направи нещо сам за себе си : ВЪПРОС НА ЖЕЛАНИЕ.
А правилно ли е както тук много често се случва ,да се подстрекава пиенето на лекарства. Забелязвам ,че някой като пише за "другите начини" бива веднага поруган и отхвърлен. Относно спирането - аз трябваше да го спра в рамките на 10 дни ,защото пролактина ми беше 2000 единици при референт 560.
Не разбрах ,а и не видях къде казвам ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да спрете лекарствата ,а само че ако има желание има и друг начин. Аз съм пила Сероксата 3 години !!!! не месец или два. А честно казано никога не бих насърчила някой да взима лекарства ,както много хора тук го правят.
И на психолог и на психиатър и на психоаналитик съм ходила за тези години.
Аз и до ден днешен си имам моментите , но и преди когато приемах Сероксат си ги имах. А както виждам и вие въпреки приема им не сте без усещания.  Но явно на много хора  им харесва да си пият лекарствата и да се оплакват
А относно това дали е пагубно бих могла да споря с теб - до сега няма нито един смъртен случай от ПР. ТОВА НЕ Е БОЛЕСТ А СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА.
Слава на Бога и без лекарства моето състояние е задоволително стабилно....то има ли хора ,които нямат никакви усещания или болежки
Пожелавам на всички един ден да имат достатъчно воля и желание за живот без АД

един от най - смислените постове в тази тема!

Общи условия

Активация на акаунт