ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 350
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Y em нещо си се объркала - не чувствам нужда да се харесам на теб или на когото и да било друг.
И пак моля ,да не се излизашс изявления от типа на "има много начини ,но един от тях е лекарствата" или че е пагубно за човек ако не пие лекарства.
Не го приемайте като заяждане
Всеки си има глава на раменете за да реши какво , колко и кога
Но мисля ,че трябва да се знае че може и без лекарства.
И да повярвайте на Мария има психиатри ,които преценяват волята на човека и не изписват лекарства

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 19:08 от irenaz

# 631
Гала и Енио Naughty, що ми раазваляте дисциплината бе? Аз се бях засилила за Аляска да се лекувам със студотерапия, а те за Анзорски ми мечтаят.  Laughing
 На мен днес ми се обадиха ,че договорът ми за Мармарис е готов, та малко живнах.  Почвам да си мечтая и да визуализирам Егейската топлинка, че тази зима е изключително дълга.....как да не се депресира човек. Добре, че Джери още махмурлясва, че сега щеше да ми дръпне една реч колко е красива зимата за туристите Wink
Сутринта отидох с доста скапано настроение  на работа, обаче едни дечица ни поканиха в съда на импровизиран съдебен процес. Ама така хубаво и позитивно ме заредиха и се развеселих. Не искам и да си помислям как щях да се чувствам затворена вкъщи, без тези позитивни емоции.

# 632
Y em нещо си се объркала - не чувствам нужда да се харесам на теб или на когото и да било друг.
И пак моля ,да не се излизашс изявления от типа на "има много начини ,но един от тях е лекарствата" или че е пагубно за човек ако не пие лекарства.
Не го приемайте като заяждане
Всеки си има глава на раменете за да реши какво , колко и кога
Но мисля ,че трябва да се знае че може и без лекарства.
И да повярвайте на Мария има психиатри ,които преценяват волята на човека и не изписват лекарства

Хаха, това че е пагубно да не пием лекарства не го написах аз. Моля върни се по-назад и прочети. Няма да ти подсказвам на коя страница е, не е зле да изчетеш всичко наново, белким разбереш за какво иде реч.

И естествено  е вярно това , че има много начини и един от тях е лекарствата. Прощавай, но  ти да не би да си открила някакъв магически, единствен, универсален начин? Ако е така - моля сподели го с всички, не го крий егоистично за себе си.

И изобщо не съм се объркала, май ти си се объркала, според мен нямаш нито един смислен пост и не си за този форум. Щом си се преборила без лекарства , защо не разкажеш как?  Защо вече 3-та страница повтаряш едно и също до втръсване? Тук сме за да споделяме опит, да намерим начин да сме по-добре и дай Боже да се оправим.

Та - какъв е твоят евентуално универсален лек?

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 19:45 от y_em

# 633
Знае се  ,че 90 процента от хората, в даден период от живота си страдат от натрапчиви мисли,това прави ли ги болни?ревноста също е вид натрапливост,но хората не я смятат за болест когато е в разумни граници и не ходят по лекари, нали?!Натрапчивостта се смята за обезпокоителна,когато нарушава нормалния живот на човека и той я осъзнава- тогава говорим за състояние,а когато човек не осъзнава това-това е болест най-просто казано.
  Спирам до тук повече няма да се обеснявам!
"Лекувайте" се кой както намери за добре, искахме да вдъхнем кураж на новите момичета HugРадвам се и аз и irenaz ,ЧЕ вдъхваме поне мъничко надежда на новите момичета,и доказателство за това са постовете,които получаваме на лични.А когато успееш да помогнеш поне мъничко на някой да се почувства по-добре, какво по-голямо удоволетворение за ТЕБ!
Бъдете здрави!

# 634
права си Мария ,че и на един човек да вдъхнем кураж е удовлетворение.
Y em - това какво и къде ще пиша аз го решавам !!! Това е форум ,а не личната ти страница. Смешна за теб ,но за други не !
Пожелавам на всички много спокойствие и положителни мисли

# 635
Преди време бях забелязала, че коментирате нагарчащият метален вкус, който се усеща, следствие пиенето на АД.  Днес установих, че една от любимите ми храни /романеско/ е с високо съдържание на цинк  /предполагам, че ви е известно, че цинкът спомага за премахването на този горчив вкус/. Така,че поне цинкът ще си замествам с храна  Laughing Споделям го просто като информация. Някой да не помисли, че го принуждавам да яде коралови броколи.  Mr. Green

# 636
права си Мария ,че и на един човек да вдъхнем кураж е удовлетворение.
Y em - това какво и къде ще пиша аз го решавам !!! Това е форум ,а не личната ти страница. Смешна за теб ,но за други не !

То е ясно, че това не е личната ми страница. Това е личното ми мнение и си го казвам.

# 637
Знам може някои да се засегне но  всеки решава дали ще пие АД или не хора помагаите си със съвети защото съм пила толкова много АД и ада на това заболяване и знам как се чувстват повечето от вас и сега повярваите ми съм в ада които бях преди и не мога да се оправя

# 638
Анастасова, аз съм ти отговорила на лични. Ако и преди си пила и спирала АД за 4 дена на своя глава, няма да се учудя ако от това е проблема. Написала съм в предни постове как се пие АД и то това всички го знаят вече - пият се бавно, плавно и стриктно, а не 4 дена пиене и посл хайде стоп. Има неща които трябва да спазваме ако искаме да се лекуваме и трябва да го правим съзнателно!

# 639
Написала съм в предни постове как се пие АД и то това всички го знаят вече - пият се бавно, плавно и стриктно, а не 4 дена пиене и посл хайде стоп. Има неща които трябва да спазваме ако искаме да се лекуваме и трябва да го правим съзнателно!
newsm10
Преди много време, мисля че enyo беше постнал някаква статия на доктор,който пишеше как да се избегне (до колкото е възможно) сиднрома на отнемането..Имаше много подробно описание с по колко мг и колко време трябва да се спира даден АД

# 640
Здраавейте всички!  Нямам време да чета всичките теми и заради това  ще карам направо и се надявам някой да ми отговори по-скоро.
Първо искам да попитам какви точно са симптомите на ПР?
Имам от 10 дни главоболие и виене на свят за сега ми изписаха Алора и Мидокалм, но не ми помагат. Отидох отново при невролог и той ми изписа Неолексан. Катоо цяло никой не ми казва какво мога да очаквам и не са ми правени изследвания и т. Н.  Чувствам се постоянно изморена,  имам посттоянно напрежение в главата и ниско кръвно.
Дали някой може дс ме насочи какво точно мога да очаквам и какво да правя като цяло?

# 641
Здраавейте всички!  Нямам време да чета всичките теми и заради това  ще карам направо и се надявам някой да ми отговори по-скоро.
Първо искам да попитам какви точно са симптомите на ПР?
Имам от 10 дни главоболие и виене на свят за сега ми изписаха Алора и Мидокалм, но не ми помагат. Отидох отново при невролог и той ми изписа Неолексан. Катоо цяло никой не ми казва какво мога да очаквам и не са ми правени изследвания и т. Н.  Чувствам се постоянно изморена,  имам посттоянно напрежение в главата и ниско кръвно.
Дали някой може дс ме насочи какво точно мога да очаквам и какво да правя като цяло?

Привет,
симптомите ви приличат по-скоро на проблем с щитовидната жлеза, отколкото ПР. При ПР ще получавате панически атаки с рязко вдигане на кръвно, световъртеж, дереализация, деперсонализация, страх от полудяване и обща тревожност, както и хипохондрия и натрапливи мисли. Това което описвате е нещо на чисто физическо ниво, не виждам психически симптоми. Ниско кръвно, напрежение в главата, главоболие...проверете за анемия, хипотироидизъм или други подобни. Може би е добре да ви се пуснат кръвни изследвания все пак. Чудя се как докторите изписват разни хапове без да си направят труда да изследват пациентите.

Ако ПР или депресия се "хващаше" с изследвания, щях да знам,че съм болна преди 100 години ( предвид стотиците изследвания които съм си правила  Joy ).

П.С. Не съм медицинско лице и ви отговарям без ангажимент. Питате за мнение и го давам. Моля да не се приема като диагноза или подобно. Като цяло е несериозно човек да се диагностицира чрез Интернет, моля ви, обърнете се към лекаря си!

# 642
Написала съм в предни постове как се пие АД и то това всички го знаят вече - пият се бавно, плавно и стриктно, а не 4 дена пиене и посл хайде стоп. Има неща които трябва да спазваме ако искаме да се лекуваме и трябва да го правим съзнателно!
newsm10
Преди много време, мисля че enyo беше постнал някаква статия на доктор,който пишеше как да се избегне (до колкото е възможно) сиднрома на отнемането..Имаше много подробно описание с по колко мг и колко време трябва да се спира даден АД

След толкова проби и грешки върху мен, съм рабрала едно. Каквото и да се пие за такива състояния, трябва да е много бавно, много умерено, много бавно да се намалява и да се вдига дозата. Аз лично така смятам,защото съм патила безумно от всякакви дози лекарства. Лекарите ги увеличават и спират адски рязко. Един АД например ако е пит месеци наред, не може да се спре за месец, трябва да се спре бавно, постепенно, принципно е най-добре да се намалява с 10% на всеки 7-10 дена, за да няма никакви симптоми на отнемане и други подобни дискомфорти.

Лично мнение! Аз завиждам на хората които си пият големите дози и нищо им няма. Не завиждам обаче на тези които пият конски дози и не им помагат, защото и това го има...

# 643
искам да попитам нещо дано ми отговори някой .Не се изпада в безсъзнание от ПА НАЛИ НЯМА ОПАСНОСТ ЗА ПО СТРАШНИ НЕЩА

# 644
Полито, отиди задължително на отоневролог, главоболието, световъртежа и напрежението в главата може да се дължат на проблем с вестибуларния апарат и тогава лечението е друго.

Общи условия

Активация на акаунт