Сгрешен термин

• 9 909
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ох пак ще кажа, всеки може да роди месец преди термина, реално влезнеш ли в 36 та седмица бебето се води доносено. В нашата отчетна една мама роди 3900 бебе в 36та седмица, без ГД, с нормална овулация и следена овулация. Аз бях с термин 04.04 и родих на 25.03, кой ражда точно на термин?????

# 46
  • Варна
Аз пък си мисля, че най-коректно е терминът да се определи по датата на овулацията, а не по датата на последния цикъл. Но понеже ову не винаги се знае точно, а ПРМ се знае е прието да се определя по нея. Което не го прави автоматично най-правилното. Ако е проследявана овулация или са прилагани асистирани методи е по-правилно терминът да се определи по овулацията. И да, съгласна съм с BAN, че когато цикълът е очевидно по-дълъг, по първоначални данни на ехографа е пределно ясно и доказано, че оплождането е станало не на 14-я ден, а примерно на 25-я, тогава може да се определи друг термин, а не точно според ПРМ. Така ще е коректно и няма да се изкара бременността преносена, ако реално тя не е такава. Но веднъж определен терминът естествено, че не може да се мести на всеки преглед, защото бебетата се развиват и нарастват различно. Едно доносено може да тежи под 3 кг, също едно недоносено да тежи над 3.

# 47
  • София
Такаа, изглежда аз още в началото съм се изказала грешно. Терминът, който ми изчислиха спрямо датата на последния МЦ беше 9 април. След 2 прегледа на 4Д и 2 от лекаря, който ме следеше ми казаха, че най-късно до 15 март ще съм родила. Така и стана!! По документи терминът ми си остана 9 април. Раждането ми си тръгна нормално, без да е предизвикане, бебето се роди доносено, 3 кг, дишаше сам и се развива прекрасно. (Вече на 1 месец сме +1,300кг). Не знам дали терминът ми е "изместен", "сменен" или нещо такова.Факт е, обаче че не родих април, а почти месец по-рано, а бебето е било готово за това. Поздрави и повече усмивки, споровете смятам са ненужни. Hug Hug

Ааа, това е друго нещо. Значи все пак няма изместен термин, просто си родила по-рано от очакваното (което се случва навярно в 90% от случаите). Иначе аз родих на термина си точно, но това е изключение. И понеже знам кога съм заченала (дълго е за обяснение, но знам),  тя даже закъсня, тъй като овулацията ми беше седмица напред.

Общи условия

Активация на акаунт