Частни училища - информативна тема 5

• 93 192
  • 742
  •   1
Отговори
# 105

Вчера минахме през Питагор и малката беше много щастлива, предвид че за първи път влиза в училище Hug.
Може ли да разкажеш малко по подробно как минава пробния ден в Питагор. Казаха ли ви кога ще излязат резултатите ?

# 106
  • Софето
В Светлина от 01.01.2015г. таксите са променени.
Входна такса 250€.
4530€, когато се плаща еднократно.
4560€, когато се плаща на две вноски.
4660€, когато се плаща на 10 вноски.
Транспорт, униформи, допълнителни занимания, се заплащат отделно.

# 107

Вчера минахме през Питагор и малката беше много щастлива, предвид че за първи път влиза в училище Hug.
Може ли да разкажеш малко по подробно как минава пробния ден в Питагор. Казаха ли ви кога ще излязат резултатите ?

Не съм Hiki-miki, но мога да ти кажа за ПУК:
Остава там около 2 часа, през който са били с психоложката и с учителката на ПУК. Решавали са тестчета и са си говорили. Някои от задачките са били от Азбука на мисленето. Ние не присъствахме, но до колкото знам,ако родителите настояват, може и да останат.

# 108
Благодаря ти Io_io за информацията.  Накрая казаха ли ви повече за това как се е справило детето ? И дали ще си спазят срока за първо класиране на 30.03 ?

# 109
Благодаря ти Io_io за информацията.  Накрая казаха ли ви повече за това как се е справило детето ? И дали ще си спазят срока за първо класиране на 30.03 ?

Не казаха нищо по същество-общи приказки, че е минало добре. До колко знам, ще си спазят срока, въпреки че започнаха малко по-рано със събеседванията.

# 110
Да и при нас беше същото в Питагор. Детето остана два часа и нещо, психолог и учител се занимаваха с нея и с още едно момченце. Рисували са, говорили са си.  На излизане ми казаха, че е била много добре, но предполагам на всички родштели така казват, за да няма притеснения. Класирането излиза на 30.03, срокът за записване ще бъде седмица.

# 111
И моето дете трябваше да е с още едно,изчакахме,а то въобще не дойде. Какви са тези хора,които дори не си правят труда да се обадят...

# 112
И моето дете трябваше да е с още едно,изчакахме,а то въобще не дойде. Какви са тези хора,които дори не си правят труда да се обадят...

Уау, 30.03 е страшно далече. Ние вече имаме положителен отговор от едното училище, а за другото знам, че отговарят до седмица след пробния ден.

# 113
  • Sofia
Bliss къде сте кандидатствали?

# 114
  • София
Според мен училища като ПБ, които не правят реален подбор, т.е който има пари да си плати е добре дошъл, то най-вероятно е възможно и след ден два и селд седмица да ти дадат отговор, но в училища, които сериозно наблягат на подбора като СС и Питагор не виждам как биха дали отговор преди да са видяли всички деца. Може и да не съм права просто си разсъжавам, но това което съм видяла досега от ПБ е че подбора им е единствено и цяло финансов (особено от както от 1 ПУК станаха 4 а и имат кредити да изплащат за новата сграда). Да не говоря директорката колко беше нагла спрямо живущите в квартала, че не можела дори 150лв да отдели като запълвахме дупките в квартала, а бусовете им всеки ден ни трошат асфалта по улицата пред нашия блок, ама тя си гледа собствения интерес. 4ПУК по средно 15 деца са около 240.000евро на година и това само от пукчетата, а те имат класове до 7клас, а и досвидяха 150-200лв. На това му викам наглост и безочие.

# 115
Според мен училища като ПБ, които не правят реален подбор, т.е който има пари да си плати е добре дошъл, то най-вероятно е възможно и след ден два и селд седмица да ти дадат отговор, но в училища, които сериозно наблягат на подбора като СС и Питагор не виждам как биха дали отговор преди да са видяли всички деца. Може и да не съм права просто си разсъжавам, но това което съм видяла досега от ПБ е че подбора им е единствено и цяло финансов (особено от както от 1 ПУК станаха 4 а и имат кредити да изплащат за новата сграда). Да не говоря директорката колко беше нагла спрямо живущите в квартала, че не можела дори 150лв да отдели като запълвахме дупките в квартала, а бусовете им всеки ден ни трошат асфалта по улицата пред нашия блок, ама тя си гледа собствения интерес. 4ПУК по средно 15 деца са около 240.000евро на година и това само от пукчетата, а те имат класове до 7клас, а и досвидяха 150-200лв. На това му викам наглост и безочие.

Ама изобщо не си права. И в случая няма да говоря за ПБ. А например за СС.  Mr. Green За СС резултати за децата преминали пробен ден излиза в края на всяка седмица. Т.е. без да са видели всички деца. Както видя по горе има насрочени дни и за средата на март в СС. Единствено забавят отговор за деца, които са на кантар и искат да ги сравнат с малко повече други деца.
И за подбора в ПБ не си права дори и на 1%. Може да е било така както казваш преди година-две. Не знам и не ме интересува. Сега изобщо не е така. Има и не приети деца. Вече.  Mr. Green с мощни родители. Но хич не смятам нито да навлизам в подробности, нито да водя спорове.

И само да попитам защо бъркаш частна фирма с общината? Като имаш проблем с общинската инфраструктура отиваш да се жалиш в общината. Чак пък само и единствено бусовете на това училище да трошат точно и само вашия асфалт  ooooh!

Скрит текст:
И моля ви, не се настройвайте срещо горкото училище заради едни потребител тук  hahaha

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 22:33 от Анонимен

# 116
в училища, които сериозно наблягат на подбора като СС и Питагор не виждам как биха дали отговор преди да са видяли всички деца. 
В Питагор сега за първи път май ще правят обща класация, а миналата година приемаха и записваха с договор деца по реда на тестването, стига да са над определени точки и се оказа, че подалите края на февруари и по-късно реално нямат шанс за прием, дори и да са по-добре представили се от някои вече класирани и записани.

# 117
  • Sofia
С риск от повторение: имате ли информация за Свети Георги и най-вече ме интересува нивото им на обучение по БЕЛ и Математика.

# 118
  • София
И само да попитам защо бъркаш частна фирма с общината? Като имаш проблем с общинската инфраструктура отиваш да се жалиш в общината. Чак пък само и единствено бусовете на това училище да трошат точно и само вашия асфалт  ooooh!
Скрит текст:
Тъй като явно темата ти е много интересна и си опеделено много голям фен на това училище (което аз никъде не твърдя че е лошо) ще ти разкажа как стоят нещата - след като 2 години ходихме по мъките с общината и те ни отсвириха защото не сме им били приоритетни се събрахме съседите от околните блокове, къщи и фирми и събрахме пари, кой с колкото може, някои блокове дадоха повече, някои фирми също, аз лично от собствения си джоб като частно лице съм дала 100лв, но когато наш представител отиде при Шотева да я моли да се включат в нашата инициатива, тя каза че заради "големите кредити изтеглени за новата сграда" не може да отдели дори 100лв. Що за безочие е това? Не казвам че само и единствено нейните бусове ни трошат улиците, ама 100лв не е някаква сума, която ако отделят за общото благо ще фалират. Но не за тях е важно да си приберат всичките таксички в джоба. Ако беше човек на място и нямаше единствено и само финансови интереси нямаше да постъпи така. Да не говорим че е и в нейн интерес да не и се трошат бусовете по дупките, ама е много по яко някой друг да ти свърши работата и да плати за нея нали? Типичен български манталитет.
Както и да е със или без ПБ дупките си ги запълнихме със собствени средства, жалко че общината не ни разрешава да си затворим улиците, които уж са частни, и те нямали нищо общо да ни оправят инфрструктурата, ама като си сложим бариери ни карат да ги махаме. Представям си какво ли щеше да мисли Шотева ако трябваше всеки ден бусчетата им да се лангъркат по задната неасфалтирана улица. В смахната държава живеем.

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 00:33 от adelina_bg

# 119
СС започнали ли са с пробните дни за бъдещите ПУК-чета? Някакви срокове известни ли са ви?

Общи условия

Активация на акаунт