Частни училища - информативна тема 5

• 93 318
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Каквото и да е това училище, колкото и да е добро, няма как да е оправдано плащането на такива такси.
А дори не е и от най-добрите, ако съдим по класациите на НВО.

# 406
  • София
3400 ЕВРО административна такса  Shocked ??? Всеки родител цяла счетоводна къща ли ще купува???
Без коментар повече, че биха последвали думи не за форум. Със сигурност да очакват отлив.

# 407
  • София
Ето ги и таксите за 2015/2016 на Свети Георги:

Разбити са на най-разнообразни под-таксички, но с две думи за настоящи ученици е 6400 евро, а за нови 6900 евро.

Такса обучение е 3000, респективно 3500 за нови, а отделно има административна такса от 3400 евро.

Отделно има депозит от 500 евро за настоящи и от 1000 евро за нови ученици. Има и такса прием за нови ученици.

Допълнително се плащат спорт, храна, униформи, транспорт и т.н.

Очаквам отлив от желаещи да се запишат..
И в тази такса не влиза храната и спорта?  Shocked
А може ли по-запознати да ми кажат на какво разчита училището? Има ли нещо по-специфично, което да заслужава плащането на такава сума?

# 408
  • София
Дори и да не ми беше проблем, би ме било срам да плащам такава такса за училище при настоящето положение в България. Явно им трябват пари за новата сграда.

# 409
И аз се чудя на какво разчитат. Имат чужденци преподаватели по английски, но дори АК е по-евтин, а сравнение между двете не може да има. И наистина е срамота да се сложи такава такса в България. Да не говорим, че имат проблеми с дисциплината. Вече се знае, че доста от децата няма да продължат догодина. Ние сме 6-ти клас и може и да преживеем една година, за да не си причиняваме местене, защото го планираме така или иначе след 7-ми. А и все още е възможно да осъзнаят каква глупост правят.

# 410
След много чудене как се преодолява образователният колапс в прогимназиален етап в държавно училище, се спряхме на вариант частно такова, ако детето не бъде прието в математическа паралелка.
Ще ни се обаче училището да отговаря освен на критерии добра подготовка по математика, български, английски, дисциплина и на локация, която ни е удобна към днешна дата.

За момента сме се спрели на Българско школо и Меридиан 22, като при второто ме спира материалната база, а при първото някакво вътрешно усещане, не ми се смейте.
Обмисляме и вариант ЕСПА, но не ни се ще детето да пътува толкова всеки ден.
Чета, тук повечето имат деца първолачета или в начален курс, но ако някой има дете в по-горен от четвърни клас в училищата, на които сме се спрели, ще се радвам да сподели мнение. Каквото и да е, ще ни бъде полезно.

Таксите в Свети Георги са нереални буквално.

# 411
  • София
Касита, за ЕСПА не мога да дам мнение, но пред Българско школо и Меридиан 22, аз бих избрала Св. Климент Охридски.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 09:02 от Prizma

# 412
Касита, математическата паралелка,към която сте се насочили, пак в Младост ли е? Кое ти е приоритет-квартал или математически профил?

# 413
Касита, математическата паралелка,към която сте се насочили, пак в Младост ли е? Кое ти е приоритет-квартал или математически профил?

И двете.  Blush
И то остава само математическата паралелка на 125-то, но не ми отговаря на критерия за изучаване на английски език. Детето е постигнало ниво, което в държавно училище няма как да надгради, а с школи нещо не ми се занимава.

Призма, мислех го като вариант, още повече, че е по-близко до центъра, а това като локация след година-две ще ни бъде в по-голяма полза

# 414
В ЧСОУ Свети Георги таксите вече са увеличени на 6400 Евро (без храна, униформи и транспорт)

# 415
  • София
Тя с транспорт, храна и униформи ще стане поне 8500 Е. Просто нямам представа какво ще предложат насреща. Нашата е наполовина.

# 416
  • София
Аз не разбирам как може вече да са увеличени таксите, при положение, че още са в тази супер малка сграда без двор. Те какво сега събират пари за новата сграда ли? Паднаха ми в очите много. 

# 417
  • София
Аз не разбирам как може вече да са увеличени таксите, при положение, че още са в тази супер малка сграда без двор. Те какво сега събират пари за новата сграда ли? Паднаха ми в очите много. 
Те сигурно са увеличени за следващата учебна година, когато се очаква а са вече в новата сграда. За тази - таксите вече са платени.
На мен ми се струват доста солени новите им такси. И преди "Свети Георги" бяха с най-високи такси от ЧУ, а сега пък вече съвсем  Confused

# 418
  • София
Определено има хора, които безпроблемно плащат тези такси. Явно са достатъчно, щом политиката на училището е такава.  Wink

# 419
  • София
О, разбира се, че има. Аз въобще не се притеснявам, че ще останат без ученици  Peace

Общи условия

Активация на акаунт