Частни училища - информативна тема 5

• 92 984
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте, да попитам нещо за базата на Българско школо, родители на деца там. Спортната им база ползва ли се свободно от децата ви, защото примерно плувния басейн се ползва и от външни лица-близки ходеха да плуват там. Благодаря предварително!

# 646
Каси,струва ми се,че трудно ще намерите частно училище,което да отговаря на изискванията ви за образование,ако държите да е и в определен квартал /район/. Все с нещо ще трябва да се направи компромис.
ПЧМГ са до 14.00 часа. По това време движението е минимално и с бусчето сигурно се стига доста бързо до Младост. За там обаче има изпити,които не знам кога са.

# 647
Благодаря на всички. Simple Smile

Io_io, първият изпит за ПЧМГ за прием от пети клас е чак на седми юни. Време има. Имам резерви към училището обаче. Въпреки това детето ще се яви на последния пробен изпит и на трите приемни. Все още има и шанс за прием в СМГ, там предстои най-важният изпит.

# 648
Излязло е класирането за ПУК и 1-ви клас в Питагор, на страницата на училището ги има публикувани.

# 649
  • София
И аз видях за Питагор.
Според мен те много сбъркаха с това късно класиране, по това време повечето училища са приключили приема и родителите са предплатили.
Дъщеря ми е приета в Питагор, но още феврурари предплатихме в Света София и не виждам смисъл да правим промени.
Едва ли ще сме единствените отказали се заради късните резултати.

# 650
А ако промените решението си, предплатените пари се губят, така ли?

# 651
  • София
Малката няма да учи със сестра си в едно училище, в резервите е на Питагор. Няма да чакаме второ класиране, приета е в Света София и ще я запишем там.  

Със смесени чувства съм, защото цялата логистика с водене, вземане, изпращане, посрещане става много сложна. В тази връзка може ли някой да сподели повече за транспорта на Света София - маршрути, време. Живеем в центъра и перспективата малката да прекарва по 2 и повече часа на ден в автобусчетата ме притеснява.

Gaja, интересно ми е, след като се се записали в друго училище, защо не сте се обадили в Питагор, да не ви включват в класирането.

# 652
  • София
Това е моето разбиране - за капарото.

Rosita_ta Аз се обаждах в Питагор няколко пъти да ги насърча да ми кажат как е класирана дъщеря ми, за да преценим дали да се запишем в Света София или да изчакаме, но те не можаха да се ангажират ( в крайна сметка се оказва, че е класирана на 3то място и явно са знаели, че има много висок резулат и са можели да ни кажат).  Последния път им казах, че ще я запишем в Света София; те са преценили все пак да я включат в класирането.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 13:12 от Gaja

# 653
Ако маршрутът е по България към центъра, е възможно да пътува по час.
Мецане, капарото не се връща.
Наистина много тъпо с това късно класиране.

# 654
  • Sofia
А има ли някой в Света София от Младост? Колко пътува детенцето?

# 655
  • sofia
Rosita_ta Аз се обаждах в Питагор няколко пъти да ги насърча да ми кажат как е класирана дъщеря ми, за да преценим дали да се запишем в Света София или да изчакаме, но те не можаха да се ангажират ( в крайна сметка се оказва, че е класирана на 3то място и явно са знаели, че има много висок резулат и са можели да ни кажат).  Последния път им казах, че ще я запишем в Света София; те са преценили все пак да я включат в класирането.
[/quote]

Идеята е пред масовата публика да се демонстрира с какви високи резултати са приетите деца, а това, че точно тези няма да се запишат, няма как да се разбере от странично наблюдаващите. Всичко в името на изкуствения имидж Wink

# 656
Поздравления за приетите дечица, незвисимо дали ще се запишат   bouquet
Ние не сме в приетите, но резултатът на сина ми изглежда доста добър, до колкото човек може да прецени на фона на точките. Така или иначе също избрахме друго училище, където класовете се запълниха преди класирането в Питагор.
Факт е,че Питагор стават все по-популярни,защото миналата година са кандидатствали 54 деца за ПУК, а тази май са почти двойно /не ги броих колко са/. Харесва ми и сравнително стройната и ясна система за отразяване на подбора. Наистина обаче закъсняха с датите.
Като цяло ми се струва, че напливът към частните училища се увеличаваа и си казва думата и по-големия набор.

# 657
  • София
А в Света София приема не е приключил. На моя колежка детето беше миналата седмица на изпит за ПУК. Не ми се вярва училището да продължава да прави пробни изпити, ако вече няма свободни места.

# 658
  • София
А в Света София приема не е приключил. На моя колежка детето беше миналата седмица на изпит за ПУК. Не ми се вярва училището да продължава да прави пробни изпити, ако вече няма свободни места.

Лонита, дъщеря ми беше миналата седмица в Света София и още в петък ни се обадиха, че е приета. Срока за записване е до 31.03. Обясниха, че от 02.04 училището е във ваканция и искат до тогава да имат информация за свободните места, за да могат веднага след ваканцията да поканят децата, които са в резервите.
Предполагам това значи, че тази седмица е последния срок за записване.

# 659
  • София
А има ли някой в Света София от Младост? Колко пътува детенцето?
На моя приятелка синът пътува около час от Младост 4. Това е конкретно тази година. Всяка година маршрутите се определят отново в зависимост от децата, които посещават училището и ползват транспорта. Като цяло наблюденията ми са, че се стремят да няма дете, което да пътува повече от час и 10-15 мин. Моят син пътува също около 50-55 минути (вечер се случва и повече да е, ако има задръстване), а след него в буса остават още 2-3 деца.

Общи условия

Активация на акаунт