Частни училища - информативна тема 5

• 93 124
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Малката няма да учи със сестра си в едно училище, в резервите е на Питагор. Няма да чакаме второ класиране, приета е в Света София и ще я запишем там.  

Вие ще бъдете един изключително ценен източник на информация, ако имате желание да я споделяте, защото едва ли има друг родител с по едно дете във всяко от двете най-добри училища в София. Вие ще имате информация от първа ръка и от личен опит и за двете.

За логистиката много ще ви улесни това, че транспортът на Света София така или иначе е включен в цената и бусовете са от врата до врата, от къщи до училището и обратно, така че всъщност изобщо няма да се занимавате. За Питагор би трябвало да е същото, пък то е на по-комуникативно място и там може евентуално да не се ползва транспорт.

# 661

Дъщеря ми е приета в Питагор, но още феврурари предплатихме в Света София и не виждам смисъл да правим промени.
Как предплатихте февруари? Нали първо е препитването, резултатите излязоха миналата седмица, в момента е записването , а таксите се плащат към края на април? Нещо се обърках newsm78..

# 662

Дъщеря ми е приета в Питагор, но още феврурари предплатихме в Света София и не виждам смисъл да правим промени.
Как предплатихте февруари? Нали първо е препитването, резултатите излязоха миналата седмица, в момента е записването , а таксите се плащат към края на април? Нещо се обърках newsm78..

Резултати излизат седмица/две след явяването. Не излизат едновременно за всички деца като в Питагор. В момента е записването на последните явили се и на тези, който са се колебаели до последно.

# 663
Изцяло off-topic - но някой да има преки впечатления от пролетното/ лятното училище в АК (знам, че има вече даже две теми за извънкласни занимания през лятото. В темата за колежа се намират по-стари мнения.)

Предлагат 4 часа с нейтив спийкър, 3 часа спорт, 1 час рисуване, обяд и закуска. Търся директни скорошни впечатления...(миналта година например..).

Благодаря

# 664
Изцяло off-topic - но някой да има преки впечатления от пролетното/ лятното училище в АК (знам, че има вече даже две теми за извънкласни занимания през лятото. В темата за колежа се намират по-стари мнения.)

Предлагат 4 часа с нейтив спийкър, 3 часа спорт, 1 час рисуване, обяд и закуска. Търся директни скорошни впечатления...(миналта година например..).

Благодаря

Това за деца от каква възраст е?

# 665

От шест

# 666

От шест

Дали си разбрала, каква е цената за пролетното и дали имат транспорт?

# 667
  • София
 В Американския колеж никога не е имало транспорт. До колкото знам и не плануват да има  Peace

# 668
  • Sofia
И тази година няма да предлагат транспорт, а цената доколкото разбрах ще обявят след пролетната ваканция (за лятното училище).

# 669
  • София - Рим и обратно
Здравейте  bouquet. Понеже съм се разровила за информация за частни основни училища, евентуално за догодина (1 клас), бих искала да попитам дали някой може да сподели информация за Руския лицей. Набелязала съм него и Света София, но си проучвам още, имам време. За Руския лицей чух, че не е никак лесно някой не руски гражданин да се класира, така ли е?
Изобщо, моля за всякакви мнения и по-конкретно за тези две училища. Благодаря!

# 670
'Кафе с мед', има доста родители с деца в "Света София", включително и моето е там. Обаче, ако аз или някой друг ти напише положително мнение, веднага ще се появяват потребители, които да обяснят, че му правим реклама Simple Smile Така че, честно казано, не ми се пише Simple Smile

Синът на моя вече бивша колежка учи в руския лицей, тя беше много доволна. От нея знам, обаче, че вие трябва също да знаете перфектно руски. Цялото обучение е на руски, учителите са руснаци и дори не знаят български, т.е. родителската среща, например, също се провежда на руски. Доста сериозно учат и много руска литература ги карат да четат за ваканциите Simple Smile

# 671
'Кафе с мед', има доста родители с деца в "Света София", включително и моето е там. Обаче, ако аз или някой друг ти напише положително мнение, веднага ще се появяват потребители, които да обяснят, че му правим реклама Simple Smile

Е и другото поведение е сериозно застъпено. Няма никаква търпимост към изказаните отрицателни мнения и впечатления. И също вкупом ще се появят потребители, които да обясняват как нищо истинско няма в негативните мнения за училището. А то далеч не е идеално.

Препоръчвам сериозен прочит и на по стари теми от подфорума. Не само изданията на настоящата. Има и доста обективни и безпристрастни анализи на училището. Както и сериозна преценка дали стила на това училище съответства на характера и нуждите на детето.

# 672
Е и другото поведение е сериозно застъпено. Няма никаква търпимост към изказаните отрицателни мнения и впечатления. И също вкупом ще се появят потребители, които да обясняват как нищо истинско няма в негативните мнения за училището. А то далеч не е идеално.
Естествено, че не е идеално и перфектно.

Да, наистина и ти си права за отрицателните мнения Simple Smile Но пък и е разбираемо - при положение, че сме си дали децата там, че плащаме, за да са там и някой да напише колко е зле училището, ми то поне наум си казвам "глупости, това не е така", иначе трябва да съм родител-садист и/или родител-идиот Simple Smile
Препоръчвам сериозен прочит и на по стари теми от подфорума. Не само изданията на настоящата. Има и доста обективни и безпристрастни анализи на училището.
А относно старите теми, може би и от училището ги четат, защото нещата, за които ги критикуват, вече ги няма или поне при нас ги няма. Нещата, които лично на мен не ми допадат, нямат нищо общо с тези, описани в предните теми.
Както и сериозна преценка дали стила на това училище съответства на характера и нуждите на детето.
А ето това за характера на детето е една от най-големите заблуди относно това училище, поне според мен  Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 20:40 от ТришаР

# 673
  • София
Някой може ли да сподели впечатления за Дрита (питам за моя близка)? Странно, че за едно от първите ЧУ няма почти никаква актуална информация...

# 674
  • София - Рим и обратно
Много ви благодаря за отговорите  bouquet. Естествено, чета всичко отвсякъде, затова отсях общо взето засега 2-3 училища, като от едното чакаме резултат от изпит за ПУК. Ако някой има желание да препоръча от личен опит и други, ще чета с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт