НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 50 946
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Записвам се да ви чета  bouquet Благодаря на Merelenda!  Hug

# 526
здравейте от Бургас. аз все още не се храня вм но ви чета от извесно време.имам малки проблеми с жлъчката и се притеснявам дали ще ми понесе начина на хранене.ако има някой с подобен проблем моля да сподели .  bouquet

# 527
  • София
здравейте,имам питане има ли значение как и кога се пият витамин д-то и магнезия?

# 528
k@li, магнезият далеч от тироксина, най-добре вечер, като си лягаш. Това да ти е последното хапче.
Витамин Д пия сутрин като лично аз не се съобразявам да го приемам със сутрешното хранене, но май е препоръчително. Капвам си директно капките в устата, лапвам лъжица краве масло и съм готова.  Mr. Green

Montessori, а добре дошла!  Simple Smile

dalila7878, какво значи "малки проблеми с жлъчката"? Камъни има ли? При мен преди често се случваше да имам проблеми, които докторите наричаха :септирана жлъчка без конкременти (прегъната жлъчка - май нямало изобщо такъв термин, но я наричат така), един вид като възпаление. Болките са си силни... няма какво да се лъжем, и трудно преминават с диети.
С това хранене не съм имала проблеми. То пак е много относително, но предполагам знаеш кои храни не ти действат добре и ти създават проблеми. Просто ги избягваш.
С мазното няма никакви проблеми при мен. Проблем има с храни като: червени, зелени чушки/пиперки; патладжан, зелена салата, зелен лук, ядки - всякакви, но само ако прекаля с тях. До 20 г дневно нямам проблеми. Пресни и хубави ябълки също ми правят проблеми на стомаха. Доматите понякога и те. Има и други храни, но за тези се сещам сега.
Месото, маслото, яйцата - никакви проблеми нямам да ги консумирам.

# 529
  • София
Мереленда Hug

# 530
имам множество малки конкременти.понякога имам болки и от храни от които не съм имала проблеми преди.най ме претесняват яйцата и зелените салати в началото на сезона свински дроб и други пържени меса.

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 19:00 от dalila7878

# 531
Мисля че някой писа преди време за камъни в жлъчката и че спазва режима. Не съм сигурна, но ще се включат с коментар момичетата.
Относно яйцата, години наред си мислех, че ми създават стомашни проблеми, докато при самостоятелно хапване установих, че не те са проблем, а храните с които ги съчетавам и начина по който ги приготвям. Та по метода на изключването открих много неща.
Ако си хапвам яйцата със зеленчуци или чисти (сварени, в омлет), не ми създават никакви стомашни проблеми.
Зелената салата ако е от домашната ни градина и не е пръскана, мога да ям промишлени количества без никакви последствия да има след това, но ако си я купя от магазина и я кисна 5 часа в студена вода, като си хапна после пак ме боли стомах. И т.н.

# 532
благодаря ви за инфото като се запася с чайове ще пробвам.мислех да хапвам салата с майонеза ама  като се  зачетох ми стана ясно че е неприемливо.

# 533
Здравейте,записвам се и аз при вас   bouquet

От месец и малко отгоре съм и аз на вашият режим и се чувствам перфектно  Peace
Вече съм минус 5 кг.  Simple Smile По принцип ми трябва още 1 кг. за да си стана моите си килограми ( които между другото се опитвам да си върна от година и не можех да мръдна и грамче,а с този режим успях за месец  Wink ).
Смятам да продължа да се храня по този начин.
Вобще не ми липсват предишните "буклуци" коите ядях Mr. Green

# 534
  • SA
Добре дошли на новите момичета!  Hug
Алекс, браво за успехите с режима! Най-вече за това, че се чувстваш добре с тази храна и си изхвьрлила вредните боклуци.
dalila7878 , при налични вече проблеми с жльчката, особено конкременти, сьветьт е бавно и постепенно да се увеличават мазнините в храната, особено ако човек до този момент се е хранил нискомазнинно. ВМ-НВХ е добра профилактика срещу образуване на нови жльчни камьни, тьй като приемьт на достатьчно количество мазнини на всяко хранене предизвиква изпразване на жльчния мехур и жльчката в него не се застоява дьлго време. При наличие на камьни обаче е нужно повече да се внимава, защото рязкото увеличаване на мазнините в храната могат да предизвикат силни и болезнени контракции и жльчна криза.
Ако си решила да пробваш да се храниш така, то започни с подходящи за режима храни, които до момента добре ти понасят. Всяка седмица увеличавай по малко полезните мазнини и следи как ти се отразява. За термична обработка на храната може да използваш кокосово масло - сьдьржа средноверижни мастни киселини, които се усвояват директно и не изискват обработка с жльчни сокове, както останалите мастни киселини.
Според мен с тьрпение и експериментиране, ще сьумееш да откриеш начина по който да се храниш и да нямаш проблеми с жльчката. 

# 535
kameloth   bouquet

# 536
Момичета, благодаря за топлия прием  bouquet
Да ви разкажа моята история и да потърся съвет - на 37г. съм, с Хашимото, на лекарства съм от две години. Преди две седмици направих спонтанен аборт в 11 г.с., като междувременно успях да влоша тироидните хормони и да постигна преддиабетно състояние + анемия.
Искам да взема мерки - въпреки, че вече не съм бременна, нощем усещам гадната жажда, което ме кара да мисля, че някога може и да направя истински диабет. Имам 6 месеца време да се "оправя" физически и да пробвам пак да забременея. Нямам време за губене, годинките ми си вървят.
Прочетох в началото за вашия начин на хранене, обаче имам един проблем - аз не обичам месо Rolling Eyes, избягвам го, особено като бременна ми се повръща от него. Дали ще мога да преодолея това? Знам, че анемията ми е от липса на месо. Пия Малтофер.
Отворена съм за вашите съвети и благодаря!

# 537
  • Sofia, BG
Здравейте, момичета!
Да ви се оплача имам следният проблем, от около 2 месеца съм на режима и никакъв ефект. Минала година, с негова помощ успях да сваля 5кг, а сега - ефект нула. Даже от време на време ми пада захарта и ми става толкова лошо... Не знам как да се справя. Аз също съм с Хашимото и не знам дали това влияе.
Имам нужда от съвет как да справям с тези пристъпи на хипогликемия.
Благодаря!

# 538
Rudyo, а как точно се храниш? И приемаш ли метформин или въобще някакви лекарства за кръвната захар?

# 539
  • Sofia, BG
Храня се по режима - месо, салати, сурови ядки, кисело мляко. Единственото, което пия е L-thyroxin по лекарското предписание. Миналият път не ми ставаше така. джобовете ми са пълни с бучки захар, че като ми стане лошо веднага да я приемам.

Общи условия

Активация на акаунт