БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
нали в готовите пюрета има нпкакво рапично олио, зехтин трпбва ли да се въвежда също или това олио стига ?

# 211
Относно по-горните  постове.
Пюретата ги приготвям като варя зеленчуците на пара. При супата: варя в повечко  вода взаедно картоф,морков, тиквичка,магданоз, зелена чушка /например/ и след това пасирам. Супата е удобна за въвеждане на много зеленчуци .  Преди да папа малкия от нея добавям и малко зехтин. Така  и въведох зехтина Simple Smile

# 212
Относно по-горните  постове.
Пюретата ги приготвям като варя зеленчуците на пара. При супата: варя в повечко  вода взаедно картоф,морков, тиквичка,магданоз, зелена чушка /например/ и след това пасирам. Супата е удобна за въвеждане на много зеленчуци .  Преди да папа малкия от нея добавям и малко зехтин. Така  и въведох зехтина Simple Smile
Аз готвя по същия начин, но вече добавям и по малко стар кромит лук от най-вътрешното, за да не пари

# 213
нали в готовите пюрета има нпкакво рапично олио, зехтин трпбва ли да се въвежда също или това олио стига ?
Готовите пюрета са за директна консумация, не е необходимо да добавяш към тях. Зехтин добавяш към домашно приготвените

# 214
Да знам че е към домашно притготвените но ако не давам такива а минем директно на кухня нужно ли е да въвеждам зехтин ?

След като месото е въведено през ден, така всяка седмица ли се дава през ден или стига 2 пъти седмично само да се дава месо

# 215
Да знам че е към домашно притготвените но ако не давам такива а минем директно на кухня нужно ли е да въвеждам зехтин ?

След като месото е въведено през ден, така всяка седмица ли се дава през ден или стига 2 пъти седмично само да се дава месо
Аз бих въвела. Полезен е. Има купешки еднокомпонентни без рапично олио. Можеш с тях да въведеш.
Да, месо се препоръчва да се дава през ден.

# 216
  • София
първо дадох жълта чушка, че е по-сладка. След това зелена и макар, че леко нагарча, моята мома я хареса. По-късно дадох и червена, тъй като червения пигмент не е подходящ за по-малки бебета.
Понякога варя на пара и пюрирам, понякога печа. Винаги без семки, жилки и люспите.

Растителните мазнини не се въвеждат като нова храна. Най-добре е студенопресован зехтин екстра върдджин. Рапично не бих дала. Преглъщам факта, че в готовите пюрета го има, но рядко давам. Предпочитам да й готвя

# 217
  • have faith and be patient ..
Здравейте , имам питане относно зеленчуковите пюрета - 1- "фатално" ли е да  смесвам различни  марки пюрета (Нестле Гербер и хип ) , 2- какви зеленчуци е нужно да въведа - до сега съм намерила и купила :морков , карфиол ,карфиол с картоф ,брокули , тиква (тези са на гербер ) ,и на Хип -  пащърнак ,тиква с картофи , и тиквички с картофи (с омега 3) . Какво още да търся и на коя марка да е ? на Гербер ми се виждат най-добре , но трудно намирам еднокомпонентни
П.П съжалявам ако е коментирано , но нямах време да прочета цялата тема  Peace

# 218
Ако сега ще започваш захранване, първите зеленчуци, които обикновено се въвеждат са тиква, картоф, морков, пащърнак и тиквичка. Карфиола и броколито са тежки за коремчето и затова ги остави за след месец-два. Не мисля, че има проблем да смесваш марки. Хип имат еднокомпонентни, тиква, морков и пащърнак.

# 219
Здравейте , имам питане относно зеленчуковите пюрета - 1- "фатално" ли е да  смесвам различни  марки пюрета (Нестле Гербер и хип ) , 2- какви зеленчуци е нужно да въведа - до сега съм намерила и купила :морков , карфиол ,карфиол с картоф ,брокули , тиква (тези са на гербер ) ,и на Хип -  пащърнак ,тиква с картофи , и тиквички с картофи (с омега 3) . Какво още да търся и на коя марка да е ? на Гербер ми се виждат най-добре , но трудно намирам еднокомпонентни
П.П съжалявам ако е коментирано , но нямах време да прочета цялата тема  Peace
Не е фатално да смесвате пюретА, поне по мои наблюдения. Аз смесвам и дъщеря ми е жива и здрава, да чукна на дърво Simple Smile
За карфиоал и броколито за Ви написали, вече. Тиквичките на Хип са с рапично олио, така, че не ги давайте в самото начало. В пащърнака на Хип, доколкото си спомням има ориз.

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 15:20 от anp

# 220
Много уважавам продуктите на Гербер, но ми направи впечатление тази супа http://www.zabebo.bg/products/zelenchukova-supa-s-pileshko-meso-gerber Уж не съдържа млечен протеин, а има пълномаслено сухо мляко?! А и нали в месните пюрета не се слага мляко?

# 221
Здравейте,имам едно-две въпросчета  .Сега сме на 6 м.,от един месец се захранваме-дали сме картоф,морков,бял морков,тиква.Сега ще дам и тиквички и смятам да започна да въвеждам и плодовите и кашите(тъйкато просто зеленчуците,които мога да давам май се изчерпаха) Та:

1.Мога ли да давам оризова каша(био ориз домашно приготвен) наобет със морков примерно пасирано всичкото и трябва ли да добавям АМ?

2.Следобед плодовото със млякото ли се дава-т.е примерно ябълково въвеждам-3-4 лъжички и после млякото,както при зеленчуковите,или по някое време между храненията.И ако е между храненията няма ли да стане много често ядене.До колко мл трябва да яде плодово пюре най-много на 6 м. и то също ли ще замести 1 хранене?

3.Последните 2 седмици ще въведа спанак и броколи,достатъчно голям ли ще е ?

Благодаря ви много,предварително Simple Smile

# 222
Здравейте,имам едно-две въпросчета  .Сега сме на 6 м.,от един месец се захранваме-дали сме картоф,морков,бял морков,тиква.Сега ще дам и тиквички и смятам да започна да въвеждам и плодовите и кашите(тъйкато просто зеленчуците,които мога да давам май се изчерпаха) Та:

1.Мога ли да давам оризова каша(био ориз домашно приготвен) наобет със морков примерно пасирано всичкото и трябва ли да добавям АМ? Можеш. След като я въведеш може да я изнесеш следобед.

2.Следобед плодовото със млякото ли се дава-т.е примерно ябълково въвеждам-3-4 лъжички и после млякото,както при зеленчуковите,или по някое време между храненията.И ако е между храненията няма ли да стане много често ядене.До колко мл трябва да яде плодово пюре най-много на 6 м. и то също ли ще замести 1 хранене?плод е между храненията. Няма как да стане много

3.Последните 2 седмици ще въведа спанак и броколи,достатъчно голям ли ще е ?малко рано в

# 223
Каква марка зелен боб купувате за пюре?

# 224

1.Мога ли да давам оризова каша(био ориз домашно приготвен) наобет със морков примерно пасирано всичкото и трябва ли да добавям АМ? Можеш. След като я въведеш може да я изнесеш следобед.

2.Следобед плодовото със млякото ли се дава-т.е примерно ябълково въвеждам-3-4 лъжички и после млякото,както при зеленчуковите,или по някое време между храненията.И ако е между храненията няма ли да стане много често ядене.До колко мл трябва да яде плодово пюре най-много на 6 м. и то също ли ще замести 1 хранене?плод е между храненията. Няма как да стане много

3.Последните 2 седмици ще въведа спанак и броколи,достатъчно голям ли ще е ?малко рано в

Може да добавяш плодово пюре към кашата или да даваш между храненията(както Малиш вече е казала), плодовото пюре не замества хранене.

Каква марка зелен боб купувате за пюре?
До сега съм купувала замразен зелен боб.

Общи условия

Активация на акаунт