БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 734
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
здравейте,моля за съвет - детето ми е на 4 месеца,храним се с хип комбиотик,но ми излиза доста скъпичко а тати остана без работа,искам да го сменя с някое по евтино и гледах следните марки- BEBELAN,SUNVAL,CELIA I MILUMIL,ако някой е давал или дава някое от тях нека да сподели своето мнение,благодаря ви предварително
Milumil  Peace

# 586
И дъщеря ми е на 4 месеца, храня я с Бебелан. В началото го взех за дохранване, но останахме на него. Аз го купувам за 11,60, но по повечето места е по 13-14 лв, както Аптамил, Фризолак, Нан. Няма го обаче навсякъде както Хип и Аптамил.

# 587
Аптамил е на около 16 лв. Вдигнаха му цената. От по-евтините и аз съм за Милумил.

# 588
  • Пловдив
Момичета,купих каша на Хип над 8 м.,но сега виждам ,че не е с АМ. Пише обезмаслено мляко на прах-преходно,да я давам ли? Беба е на 1г и 1 м?

# 589
Момичета,купих каша на Хип над 8 м.,но сега виждам ,че не е с АМ. Пише обезмаслено мляко на прах-преходно,да я давам ли? Беба е на 1г и 1 м?
да, адаптирано се нарича млякото, предназначено за бебета до 6 мес. От 6 мес натам млякото вече е преходно. То ест, това е АМ, но правилно е да се нарича "преходно".

# 590
  • Пловдив
Благодаря за отговора!  Hug Hug
Жалко,че това не ми го казаха в нито един магазин..

# 591
 след, като детето ми е на 10 месеца трябва ли да сменя млякото на такова след 6 месеца или може да си продължим на 0-12

# 592
Момичета за попора какъв чай сте давали? Четох за чай от шипка, нали става въпрос за този в пакетчета който и ние пием и от него се взима и за бебето ?

# 593
  • София
mamahola, може да продължите, но имай предвид, че може да не го засища вече и да иска да я де по начесто.

везничка1987, аз съм давала от тези на Хип за коликите първоначално. Вчера му дадох за първи път чай от Лайка от пакетчетата за големи. (Лайка, защото си разби устата и антисептично) Шипката , ако не се лъжа запичаше да го имаш предвид  Peace

# 594
Какви количествата давате? Бебчо е на 11 и половина и дозите каши и кус кус май са му недостатъчни  Rolling Eyes
Киселото мляко хич не се хареса, исках да заместя оризовата каша с него, че вече 5-ти месец е редовно в менюто му, много я харесва  Crazy

# 595
Замести оризовата каша с друг вид каша. Също може да пробваш овесени ядки, елда, просо. Сваряваш ги и добавяш малко масло, сирене или плод. И моят син не харесваше в началото киселото мляко, но започнах да го давам с добавен плод вътре и лека-полека посвикна.

# 596
  • Prague Czech Republic
Искам да попитам като за първите 2-седмици от захранването колко различни вида? Мога да дам плодови и зеленчукови пюрета?  четох че като за начало се дават 4-5 вида пюрета докато свикне  newsm78

# 597
Искам да попитам като за първите 2-седмици от захранването колко различни вида? Мога да дам плодови и зеленчукови пюрета?  четох че като за начало се дават 4-5 вида пюрета докато свикне  newsm78
За 2 седмици можеш да дадеш 2 зеленчука

# 598
Сигурно имаш предвид да даваш различни зеленчуци и плодове, за да видиш какво му харесва? Така не се прави. Дава се 1 зеленчук в рамките на 7 дни (с напредването на захранването започват по-бързо да се въвеждат), за да свикне с него и да видиш как го приема. През втората седмица въвеждаш втори зеленчук, добавяйки го към първия измествайки първия.

# 599
Замести оризовата каша с друг вид каша. Също може да пробваш овесени ядки, елда, просо. Сваряваш ги и добавяш малко масло, сирене или плод. И моят син не харесваше в началото киселото мляко, но започнах да го давам с добавен плод вътре и лека-полека посвикна.

Да, взела съм просо, но ми се искаше малко калций. просо ще дам след млякото, да.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт