БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 731
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Е,чак пък Данонино..в темата за захранване Wink
Няма лошо всеки да си преценява дали ще прави или дава готова каша Peace
Но щом ще се прави в къщи -не трябва ли банана,ябълката и т.н да са от био магазин? На пазара всичко е пръскано с химия..

# 76
При положение, че съм въвела успешно сирене и масло, трябва ли да захранвам постепенно и с извара или мога да дам по-голямо количество наведнъж?
Можеш да дадеш по-голямо количество

# 77
Е,чак пък Данонино..в темата за захранване Wink
Няма лошо всеки да си преценява дали ще прави или дава готова каша Peace
Но щом ще се прави в къщи -не трябва ли банана,ябълката и т.н да са от био магазин? На пазара всичко е пръскано с химия..

Ами имаше Данонино, затова го написах....!
Идеално би било всичко да е био, ама не само с надпис  Laughing Но идеални неща почти не се срещат, така че за мен, не, не трябва.  Peace

# 78
Искам да попитам нещо , за сега само събирам информация относно захранването и нямам опит (1-во дете ми е) и не съм наясно с много неща та въпросът ми е като комбинираме  плод + зеленчук 
например морков + ябълка  : авокадо + сладък картоф, това като зеленчуково пюре ли го даваме или като десерт (плодово пюре) ?
Предварително Благодаря !

# 79
  • София

например морков + ябълка  : авокадо + сладък картоф, това като зеленчуково пюре ли го даваме или като десерт (плодово пюре) ?
Виждам, че бебчето ти е на 3 мес и 22  дни и мисля, че му е доста рано както за захранване така и за плодово пюре.
Аз давам морков+ябълка като плодово пюре. А авокадото +сладкия картоф го отчитам като зеленчуково пюре.

# 80

Виждам, че бебчето ти е на 3 мес и 22  дни и мисля, че му е доста рано както за захранване така и за плодово пюре.
Аз давам морков+ябълка като плодово пюре. А авокадото +сладкия картоф го отчитам като зеленчуково пюре.

Аз няма да захранвам все още за сега събирам информация.Най рано при навършени 5 месеца мисля да почна,но искам да съм подготвена.Благодаря Simple Smile

# 81
Аз да ви кажа съм ползвала както готови каши, така и брашна от вече смлени семена, така и съм си взимала семена и съм ги мелела. И трите варианта съм пробвала. Това със зърната е малко трудоемко, за разлика от готовите смлени брашна. Кой както предпочита.

# 82
Здравейте мами,имам един въпрос....много съм притеснена относно храненето с фрисолак 1...от раждането малката е на фрисолак 1,на 18-ти този месец навърши 2 месеца и тежи 5.300...по схемата показана на кутията трябва да яде по 170 мл готов разтвор по 5 пъти на ден...през колко часа трябва да й давам и не е ли много тази доза за нея

# 83
Аз следвах схемата, че дете няма как да преяде, т.е давах колкото иска когато иска

# 84
Здравейте мами,имам един въпрос....много съм притеснена относно храненето с фрисолак 1...от раждането малката е на фрисолак 1,на 18-ти този месец навърши 2 месеца и тежи 5.300...по схемата показана на кутията трябва да яде по 170 мл готов разтвор по 5 пъти на ден...през колко часа трябва да й давам и не е ли много тази доза за нея

Много е 170 мл сякаш... по-скоро към 120-130мл. Някои си ядат повечко, ако повръща след ядене, значи е преяла.

# 85

Аз давам Хип и никога не съм се съобазявала с тези указания. Дъщеря ми изобщо не пие такива количества. Аз следвам грубо схемата, която препоръчват педиатрите 2 м - 120мл, 3 м -130 мл, 4 м -140 мл и т.н. Не винаги си е изпивала и тези количества. Рядко е искала допълнително и тогава давам, естествено
За мене по-добре по-често и в по-малки количестваа, за да не се разширява много стомахчета. Естествено, ако детето е гладно и си иска още, бих давала

# 86
Когато попитах педито,тя каза така-всяка хумана е различна,щом наддава на тегло и се чувства добре ще й даваш вече по-голямата доза както е оказано,т.е.150 мл.вода и 5 мерителни лъжички-така е аписано 2-3 месеца 5-6 кг готов разтвор 170 мл. По 5 хранения на ден...досега ядеше по 120 мл и 4 лъжички,но като го изяждаше цялато и плячеше за още...затова я попитах за дозата дали да вдигам...та отговор получих този описан ро-горе...тя ядеше по 5 пъти и пропускаше нощното хранене сама,рядко се е будила да яде...сега на тези милилитри яде,не повръща,но ако се събуди през нощта ще станат 6 хранения...оффф и аз незнам вече

# 87
Ааа, това е друга работа, щом не стигат 120 мл давай повече. Как ще го оставяш да плаче.
Иначе шестте хранения не ми изглеждат проблем, но щом можеш да не храниш нощем, не я учи тепърва.
Защо не пробваш с по-плавно увеличаване на дозата. Примерно 130-140 мл. От 120 на 170 ми се вижда доста значително увеличение. само за проба де. Ако не стига си давай 170 . Води си се по бебето и за броя хранения и за количеството

# 88
Ами всъщност дозата е увеличена с 40 мл,120 мл вода и 4 лъжички-готов разтвор беше 130 мл.,а сега с готовия разтвор е на 170 мл...ще опитам да й давам само 150 от тях,ако се наяжда,добре,ако иска още ще си й давам цялата дозировка и така...та да видим

# 89
  • Berlin
Колкото изпие, толкова. Моят малкият, на 4м започна да изпива по 1л мляко на денонощие, 5х200мл (180 вода). Малко се стреснах, но той е доста едро бебе ( сега ще носи дрехи за 9-12м) и си давах, защото с по- малко огладняваше по-бързо. Само през нощта правех по-малко количество. Но и до сега дозата му е 5л., повече трудно ще изпие, а и на обяд има и пюре вече. Така че щом толкова я засища и е спокойна, не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт