БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Ами аз визирам този, който е тип макаронено изделие. Не мароканският кус-кус.
Давам на Плазмон, специален бебешки, който става за 2 мин. Може и обикновен, само трябва да се внимава да е без яйце. На Плазмон са удобни, не само заради бързото приготвяне, но и защото има различни размери зрънца. Купих като за пръв път кутия с почти най- малките (мисля, че номер 2), но си има и направо макарони.
И дъщеря ми и де що има дете на близки и познати много го обичат. Но, аз не съм рискувала да го дам без малко пюре. Изходих от идеята, че след като попарата и е безвкусна, значи и това ще е. Пак, така намалих пюрето постепенно до една малка лъжичка, от тези, с които я храня.

# 406
Здравейте мами,
Имам въпроси за замразените зеленчуци и плодове.
Купих замразен спанак да го въведа може би преди 2 седмици и отогава останата част от пакета ми стъои в камерата, мога ли да приготвя пюре отново от него след толкова време ?

Имам домашна тиква която сурова е наразана и замразена, като я размразя е една водниста и мека мога ли да я дам за бебето след сваряване вече 4 месеца е стояла в камерата ?

Никога не съм ползвала замразени плодове и зеленчуциза нас и затова ви питам, нз как да процедирам с тях

# 407
Здравейте мами,
Имам въпроси за замразените зеленчуци и плодове.
Купих замразен спанак да го въведа може би преди 2 седмици и отогава останата част от пакета ми стъои в камерата, мога ли да приготвя пюре отново от него след толкова време ?

Имам домашна тиква която сурова е наразана и замразена, като я размразя е една водниста и мека мога ли да я дам за бебето след сваряване вече 4 месеца е стояла в камерата ?

Никога не съм ползвала замразени плодове и зеленчуциза нас и затова ви питам, нз как да процедирам с тях

Не виждам проблем да даваш от останалият спанак, ако не е размразяван и пак да си го замразила. Тиквата директно я слагам без да я размразявам, така процедирам с всички замразени зеленчуци. Вадя ги от фризера и веднага слагам да се готвят.

# 408
Доколкото зная, замразени сурови зеленчуци изобщо не трябва да се размразяват. Ако вариш, слагаш направо от фризера в кипящата вода.

# 409
Ами аз визирам този, който е тип макаронено изделие. Не мароканският кус-кус.
Давам на Плазмон, специален бебешки, който става за 2 мин. Може и обикновен, само трябва да се внимава да е без яйце. На Плазмон са удобни, не само заради бързото приготвяне, но и защото има различни размери зрънца. Купих като за пръв път кутия с почти най- малките (мисля, че номер 2), но си има и направо макарони.
И дъщеря ми и де що има дете на близки и познати много го обичат. Но, аз не съм рискувала да го дам без малко пюре. Изходих от идеята, че след като попарата и е безвкусна, значи и това ще е. Пак, така намалих пюрето постепенно до една малка лъжичка, от тези, с които я храня.

Благодаря ти. Ще взема на Плазмон по твоя препоръка. Ако не го хареса и него, ще продължим с овесената каша със сирене.  Simple Smile

# 410
И аз тиквата от фризера, директно във водата я слагам.

# 411
Благодаря ви момичета незнаех че така се прави Simple Smile   bouquet Hug

# 412
Момичета, препоръчайте ми "сол"ети без "сол"  Mr. Green
Днес му дадох от Хрус хрус за деца, но и те са със сол.  Confused

# 413
  • София
Преди "Хрус хрус" бяха без сол.
А защо не му правите вие? Мисля, че в готварския, а и тук имаше рецепти за детски солети.

# 414
  • Berlin
Сините нямаха сол, преди поне. Simple Smile виждала съм и от спелта солети, пак без сол, "Гризети".

# 415
Питах в една друга тема, ще попитем и тук, защото темата се чете от доста мами: На дете на 1 година и 2 месеца мога ли да дам коприва? 

# 416
  • София
Питах в една друга тема, ще попитем и тук, защото темата се чете от доста мами: На дете на 1 година и 2 месеца мога ли да дам коприва? 

ами можеш. Аз на моето му давам коприва от много отдавна, не помня от кой месец почнах, но със сигурност в 9 вече е хапвал коприва.
Аз я правя с елда- абсолютна енергийна бомба Simple Smile. Копривата е много полезна.

# 417
Благодаря! Аз я приготвих с киноа, пресен лук и месо. Мисля не лоша манджичка се получи.

# 418
И аз открих сезона на копривата (с бебе на 10 месеца). Прочетох, че копривата следва да се третира също като спанака и лапада и не е по-голям алерген от тях.
Вчера я приготвих с картофи и киноа, а днес ще е с ориз на супа.

# 419
А, как приготвяте копривата? И още нещо да питам рано ли е за кафяв пълнозърнест ориз?

Общи условия

Активация на акаунт