БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, кажете ми с каква риба храните децата си. Аз готвя в къщи и правя супичка от време на време с Пангасиус, но нали сега нашумя, че са отровени от тежки метали и се чудя с каква друга риба да и правя супичката?

# 496
  • Berlin
Треска, хек, май най-общо бяла риба е добре за начало.
Gerity_jl, не замразявай пюретата, в хладилник е достатъчно да се държат. 2рият ти въпрос си е направо за кулинарния.  Laughing Както ги приготвяш за вас, така и за бебето, а и зависи от зеленчука все пак и дали е пресен или замразен.

# 497
Здравейте , имам няколко въпроса , ще се радвам ако има кой да ми отговори Simple Smile Замразеното пюре как е редно да размразя , в хладилник извадено от вечерта да го дам на обяд или директно преди консумация с нагревателя Simple Smile Зеленчуците когато се готвят на пара или се варят кога се слагат , още със студената вода или когато водата вече заври?

От това, което четох аз, знам че месото се размразява бавно, а зеленчуците - направо във вряща вода. Та, замразено месно пюре размразявам в хладилник от предната вечер + после на водна баня. Зеленчукови не замразявам.
При варене зеленчуците се поставят във вряща вода.
Четох го в "Дневникът на мама". Имаше много полезна информация. Ако искаш потърси на сайта им или разгледай тяхно списание Wink

# 498
  • Ямбол
Много ви благодаря за отговорите мамчета Simple Smile Дневникът на мама имам книжката и дори бях я чела но не си спомням да съм прочела за това , трябва пак да я прегледам че беше отдавна Simple Smile Аз по принцип също мисля само месни да замразявам и то по скоро само месо на порцийки , но примерно тиква няма да имам вече другият месец домашна и за това ще замразя пюре от нея за да мога да го ползвам дригият месец примерно Simple Smile

# 499
Много ви благодаря за отговорите мамчета Simple Smile Дневникът на мама имам книжката и дори бях я чела но не си спомням да съм прочела за това , трябва пак да я прегледам че беше отдавна Simple Smile Аз по принцип също мисля само месни да замразявам и то по скоро само месо на порцийки , но примерно тиква няма да имам вече другият месец домашна и за това ще замразя пюре от нея за да мога да го ползвам дригият месец примерно Simple Smile
да, разгледай, бяха едни точки с основни неща. А тиквата ще си издържи месец - имам предвид цяла тиква.

# 500
Момичета, имам телешко варено, май е късно да го дам сега като телешко за първи път. как да го съхраня и утре да му дам?  Rolling Eyes

# 501
Момичета, имам телешко варено, май е късно да го дам сега като телешко за първи път. как да го съхраня и утре да му дам?  Rolling Eyes
В хладилник

# 502
Да, пасирах и в хладилника го оставих. Питам, понеже бях чувала, че освен прясно приготвено,  друго не се дава, т.е не се претопля.  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 20:05 от Nia_Nia_Nia

# 503
Да, пасирах и в хладилника го оставих. Питам, понеже бях чувала, че освен прясно приготвено,  друго не се дава, т.е не се притопля.  Rolling Eyes
Аз съм претопляла

# 504
  • Berlin
Спанак не се притопля, за друго не знам.

# 505
Мерси   bouquet

# 506
Здравейте, момичета! Моето момче яде пюрета и каши три от шест хапвания, като няма заместено хранене и винаги след лъжичката пийва АМ. От две седмици започна да отказва почти всичко, което съм въвела и хапваше с удоволствие. Чака си АМ. Истинското ми притеснение обаче дойде, когато отидохме на контролен преглед и за месец не е качил нищо  Shocked. Вярно е, че е пораснал с един-два сантиметра, но според лекарката това напредване  е малко. Като чу, че нямам заместено хранене се хвана за главата, а аз и досега имам усещането, че държа детето си гладно. Та, твърдо реших да заместя поне две хранения. Сутрешното и обедното. тъй като сутрин яде много малко, а на обяд преди се е случвало да се засища достатъчно и да откаже АМ. Въпросът ми е: След като престана да предлагам АМ след едно от сутрешните хранения, колко време да изчакам да мине, за да престана да предлагам и на обяд и да се получат две заместени?

# 507
Зависи какво разбираш под "заместено". Аз закуската му я правя млечна както и следобедната каша. Що се касае обяда, пък и всичките хранения, не е въпрос на време, а на количество. Аз не виждам на колко е бебето ти, но би трябвало да хапва пълна порция (за възрастта) пюре на обяд. То ест, като достигнеш порцията, спираш АМ. Може да му добавяш АМ в зеленчуковото пюре поначало, за да му е по-вкусно. Храната често я отказват заради никнещи зъби.

# 508
На осем месеца и половина е.

# 509
Ами опитай да заместиш обедното хранене, достигайки 150-190 гр пюре (всяко бебе различно хапва), след което закуската. Обичайно след 1-1,5 мес. Аз лично не мисля, че това е причината, че не качва. Даже се радвам, че моя пие АМ, когато е кисел и не иска храна.

Общи условия

Активация на акаунт