На 12.02 през нощта започнаха контракции и в 6.30ч. пристигнахме в болницата. Около 7ч. ме прегледаха и се установи 3см разкритие. Контракциите вече бяха на 7мин. Секциото по спешност започна в 8.30 и в 8.50 се роди Рая. Упойката беше спинална, като въобще не се усети поставянето. Д-р Яков ми показа бебето след изваждането и по мое настояване отложиха прерязването на пъпната връв, докато спре да пулсира. Единственото, което ме изненада беше, че ме заши дежурният д-р Друмев, а не д-р Яков, но вероятно има обяснение за това, което не съм търсила. Надявам се и Друмев да се е справил подобаващо. Иначе Яков идва вчера и днес да ме види и да ми даде напътствия какво и как ще се случва с оперираното място. За болките: след упойката са доста силни и неприятни, но аз си ги изтърпях и днес съм почти като нова.
Преди сън поисках една ампула течен аналгин, от която изпих половината и спах много добре. Други обезболяващи не съм ползвала, но пия Арника 30 редовно. Раздвижиха ме вчера към 18ч., а днес си ходя почти нормално и болките са осезаеми само при лягане/ставане. За персонала: всички са много услужливи и мили, много съм доволна. За болницата: чисто и комфортно, храната е ок, макар аз за сега да ядох само кисело мляко и една крем супа. За кърменето: коластра имах веднага след операцията и дадох на бебето да суче. Тя се ориентира горе-долу, но като цяло още ни е трудно. Хубавото е, че тя е при мен денонощно, освен по време на свиждането и за сутрешният тоалет. Така й давам винаги, когато се размрънка и до вторник, когато ще ни изпишат се надявам да овладеем магията
така като го разказваш ми звучи много приемливо