"Майчин дом"-Варна тема 7

• 87 318
  • 743
  •   2
Отговори
# 180
  • Варна
Ето ме и мен с прясна информация.
На 12.02 през нощта започнаха контракции и в 6.30ч. пристигнахме в болницата. Около 7ч. ме прегледаха и се установи 3см разкритие. Контракциите вече бяха на 7мин. Секциото по спешност започна в 8.30 и в 8.50 се роди Рая. Упойката беше спинална, като въобще не се усети поставянето. Д-р Яков ми показа бебето след изваждането и по мое настояване отложиха прерязването на пъпната връв, докато спре да пулсира. Единственото, което ме изненада беше, че ме заши дежурният д-р Друмев, а не д-р Яков, но вероятно има обяснение за това, което не съм търсила. Надявам се и Друмев да се е справил подобаващо. Иначе Яков идва вчера и днес да ме види и да ми даде напътствия какво и как ще се случва с оперираното място. За болките: след упойката са доста силни и неприятни, но аз си ги изтърпях и днес съм почти като нова. Wink Преди сън поисках една ампула течен аналгин, от която изпих половината и спах много добре. Други обезболяващи не съм ползвала, но пия Арника 30 редовно. Раздвижиха ме вчера към 18ч., а днес си ходя почти нормално и болките са осезаеми само при лягане/ставане. За персонала: всички са много услужливи и мили, много съм доволна. За болницата: чисто и комфортно, храната е ок, макар аз за сега да ядох само кисело мляко и една крем супа. За кърменето: коластра имах веднага след операцията и дадох на бебето да суче. Тя се ориентира горе-долу, но като цяло още ни е трудно. Хубавото е, че тя е при мен денонощно, освен по време на свиждането и за сутрешният тоалет. Така й давам винаги, когато се размрънка и до вторник, когато ще ни изпишат се надявам да овладеем магията Wink

# 181
  • burgas
Да ви е жива и здрава малката прелест  Hug така като го разказваш ми звучи много приемливо  Grinning

# 182
Radost- честито бебче. Да е много здрава и спокойна. Сподели моля те, какво си мисли по време на самата операция. Разсейваше ли те някой за да не мислиш за нея? Аз също искам спинална, но мисълта че съм в съзнание и знаейки, че ме режат.... плашещо е  newsm78

# 183
  • Варна
Galka, учудващо и за мен, но наистина е много приемливо.
Alis, то рязането е 10 мин от цялото нещо, защото като тинпокажат бдбето вече е ясно за какво си мислиш Wink Иначе преди това си гледах кръвното, че ми беше интересно как се променя и анестезиолога ми приказваше някакви лекарски смешки (медик съм).
Благодаря за поздравите Simple Smile

# 184
Авантюристка !  bouquet
Радвам се , че всичко е минало перфектно.

# 185
  • Варна
Radost Nezemna, честито, пожелавам ви много щастие заедно!

Разказът ти определено ме обнадежди Simple Smile
Д-р Мичоров ли ти се падна като анестезиолог?
Успя все пак преди отпуската на Яков, браво на теб! А той как се държа?

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 21:22 от Тайга

# 186
  • Варна
Radost честито бебче и от мен.Радвам се че всичко е минало безпроблемно.  bouquet

# 187
  • Варна
Не знам името на анестезиолога - приятен мъж на средна възраст.
Тайга, Бебето успя да хване Яков: аз нямам заслуги  Laughing
Той се държа изключително професионално, без излишни емоции които биха ме подразнили в този момент. Днес като дойде попита за нея, защото беше в моето легло и не я видя в кошчето. Зарадва й се, поговорихме и си тръгна. Изключително съм доволна, че избрах него!

# 188
  • Варна
Радост, честита ти малка принцеса!
Интересно ми стана в разказа ти, как разбра, че не Яков е завършил операцията? При мен успях да го видя само, когато влезе да оперира. През цялото време нищо не виждах пред мен. А когато махнаха чаршафа вече ми слагаха памперса, него го нямаше и ме пренесоха на количката. Та може и мен да не ме е шил той, което ми се струва странно, все пак за това правим избор.

# 189
Radost Nezemna, честита да ви малката кукличка! Бързо възстановяване на теб!
Ако имаш болки искай си Профенид свещички, вършат чудеса Wink
А за кърменето щом е при теб и и даваш когато поиска ще се справите  Hug
Мен също не ме заши Яков, защото го видях как излиза. Асистира му д-р Митев и той го направи. Аз съм писала напред в темата, че и той ми направи много добро впечатление, а сега като си гледам белега съм доволна от това, което е направил. При първото и второто секцио беше д-р Гергиев.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 23:59 от Radina

# 190
Radost Nezemna, какво по-хубаво от това бебенцето само да избере, кога да се роди, дори когато се налага секцио. И за мен това беше най-важното след като загубих надежда, че ще се обърне главично. Честито! А щом сте гушнати двете в леглото кърменето няма как да не се получи.

# 191
Честито бебче, Радост! Да е много здрава и послушничка  Hug
На мен ще ми е второ секцио след два месеца, а първото раждане е нормално. В този ред на мисли дали болката при втора операция е по- силна?

# 192
  • Варна
Радост, честита ти малка принцеса!
Интересно ми стана в разказа ти, как разбра, че не Яков е завършил операцията? При мен успях да го видя само, когато влезе да оперира. През цялото време нищо не виждах пред мен. А когато махнаха чаршафа вече ми слагаха памперса, него го нямаше и ме пренесоха на количката. Та може и мен да не ме е шил той, което ми се струва странно, все пак за това правим избор.
Както казах говорихме си доста с екипа и спрях да чувам гласа на Яков. Тогава попитах кой ме заши и ми казаха. Честно казано и аз се надявах той да ме зашие, но явно не процедира така. Тъй или иначе шият по методите на пластичната хирургия и очаквам добър резултат Simple Smile
Благодаря за пожеланията на всички!
Не знам как ще е с второ секцио, една жена с която бяхме в постоперативна зала беше с второ, но тя поиска обезболяващи веднага щом я пусна упойката. Честно казано си мисля, че не би трябвало да боли повече защото те режат на старото място, което вече е съединителна тъкан, а тя няма нервни окончания.
За кърменето вече бива, само трудно се оригва на края. Хаха какви драми имам Joy

# 193
  • Варна
Не боли повече според мен. И при възстановяването няма разлика.

# 194
Моята дъщеря не се оригваше. Знам,че това е важно за бебетата хранени от шише - те гълтат повече въздух.

Общи условия

Активация на акаунт