"Майчин дом"-Варна тема 7

• 87 300
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
майката с мен  роди в 8 и 30 секцио, преместиха я в стая и раздвижиха около час след свижданията- около 18ч.

# 166
  • Варна
borence_86, а имаш ли спомен ставането и раздвижването приблизително по кое време се случиха?
Аз да отговоря, като раждала със секцио там, операцията ми свърши към 11 часа и към 17.30 ме раздвижиха, даже ми се извиниха, че са закъсняли. Проблемът ми беше, че нямах катетър и мехурът ми беше пълен, а това притискаше раната, като станах ме заведоха до тоалетната и след което получих голямо облекчение  Peace

# 167
  • Варна
Благодаря ви за отговорите! От сега се притеснявам за раздвижването и болката при него Confused

# 168
Някой от вас наясно ли е с това, което пише в ценоразписа на сайта на Майчин дом за избор на екип 200/350 лв. При какви условия е 200 и при какви 350 ?

# 169
  • Варна
Благодаря ви за отговорите! От сега се притеснявам за раздвижването и болката при него Confused

И аз...  Tired

# 170
  • Варна
Ти си преди мен, ще ми споделяш, че не е било толкова страшно, ще ми даваш кураж и ще си супер доволна от работата на Яков!

# 171
Момичета, аз от секциото се възстанових и раздвижих много по-бързо отколкото от операцията от апендицит (година по-рано), хем се реже още един слой тъкани. Може би, защото в този момент вместо да мислиш за собствените си болежки, се грижиш за бебенцето. Аз поне нямам спомен да ме е боляло. Само леглата в Майчин дом са много неудобни за след операция, няма никаква опора, за която да се изправиш. Аз се хващах за коляното, за да мога да стана Grinning

# 172
Това с болката след секцио е много индивидуално.Аз бях подготвена да не ме боли.Имах 2 познати родили със секцио доста преди мен.Едната на 7я ден била добре,другата на 1я месец.Реших че мен няма да ме боли.Но уви.Моя праг на болка е нисък и мога да кажа че престоя в болницата беше супер болезнен за мен.Не искам да се сещам.И наистина леглата са неудобни за ставане.Когато имаше човек в стаята ми,ставах с негова помощ.Когато оставах сама,не можех много дълго да стана от леглото.Не се плашете,каквато и да е болката след секцио,ще мине...Сега 4 г и 4 м по-късно всичко е само спомен.Нямам дори белег(благодаря на д-р Яков)...А корема ми е отново плосък (за това благодаря на себе си и диетите ха ха ха)...Успех и кураж момичета  Peace

# 173
При мен бебето се роди в 9:35ч. не знам кога е свършила операцията. Раздвижиха ме в 17ч. Щеше да е и по-рано, но нали имаше свиждане. И аз така бях без катетър и първата разходка беше до тоалетната. После правих разходки с бебето пред мен в количката. Тя ми беше като стимул. Общо взето болката при мен беше ужасна, спираща дъха докато се изправя! Но след това се понасяше. Явно номера е да не лягаш Simple Smile

# 174
Не е толкова сериозна болката при раздвижването, само при ставането от леглото..Но на мен най-големият ми проблем беше да ида до тоалетната..чак се притеснявах да нямам някакъв проблем с пикочния мехур и да е пострадал при операцията, звънях на приятелки- лекарки да ми обяснят..Цяла седмица ме беше страх да пия вода, че да се налага по-рядко да ходя до тоалетна..Явно при всеки е различно...Нищо друго не ме болеше, 3 часа след операцията си махнах машината за кръвно и излязох да ги питам кога ще ме раздвижват, те се шашнаха..но пък друго ме боля..А за кърменето- аз не държах да кърмя, но там такава пропаганда колко е полезно за малкия...а и не ми даваха АМ без бой...така че  вече 3ти месец се кърмим и се радвам, че ги послушах..

# 175
Не е толкова сериозна болката при раздвижването, само при ставането от леглото..Но на мен най-големият ми проблем беше да ида до тоалетната..чак се притеснявах да нямам някакъв проблем с пикочния мехур и да е пострадал при операцията, звънях на приятелки- лекарки да ми обяснят..Цяла седмица ме беше страх да пия вода, че да се налага по-рядко да ходя до тоалетна..Явно при всеки е различно...Нищо друго не ме болеше, 3 часа след операцията си махнах машината за кръвно и излязох да ги питам кога ще ме раздвижват, те се шашнаха..но пък друго ме боля..А за кърменето- аз не държах да кърмя, но там такава пропаганда колко е полезно за малкия...а и не ми даваха АМ без бой...така че  вече 3ти месец се кърмим и се радвам, че ги послушах..
Да, права е Kristin1160! Сериозни застъпници на кърменето са там. Аз също имах проблеми с кърменето /разранени зърна, бебо не засука веднага, защото имаше проблеми с дишането и т.н./, но много ми помогнаха сестрите и педиатрите. Ако не бяха те,не знам как щях да се справя. И имат една страхотна ел.помпа, с която изцеждането е направо песен.

# 176
Някой от вас наясно ли е с това, което пише в ценоразписа на сайта на Майчин дом за избор на екип 200/350 лв. При какви условия е 200 и при какви 350 ?
Мисля, че за норм. раждане е 200лв, а секцио 350. Поне аз платих 200лв. за нормално раждане.

# 177
Йоанна, благодаря за разясненията. Ти в един ден ли говори с лекарите, които си беше набелязала? Кой ти обяснява кога са свободни, за да говориш с тях  Rolling Eyes

Не в един ден. Обадих се на регистратура и си запазих часове при лекарите, с които исках да се срещна, в дните, в които работят.

Момичета, тъй като има доста въпроси за началото на кърменето, позволявам си да ви поканя на лекция на Ла Лече Лига в Майчин дом на 28 февруари, събота, 10 часа, темата е “Избягване и преодоляване на често срещани трудности при кърменето”. Лекцията е безплатна, ще можете да зададете всичките си въпроси. С предварително записване тук.

По принцип след раждането на плацентата започва интензивно производство на коластра в гърдите. В първите часове и дни след раждането стомахчето на бебето е голямо колкото черешка и може да поеме около 5 мл коластра. Това количество му е напълно достатъчно в началото. Имайте предвид, че дори и да усещате гърдите си меки и да не успявате да изцедите нищо, това не значи, че няма коластра и че бебето няма да може да я изсуче. Много бебета сучат по-ефективно от всяка помпа. Има майки, които по принцип не успяват да изцедят кърма на ръка или с помпа (не само в първите дни), а бебета им са изцяло на кърма и наддават добре.

И пак да споделя моя личен опит с кърменето в МД след естествено раждане: сложихме бебето на гърда веднага след като се роди; тя не засука тогава, но ближеше зърното и го изучаваше. Засука около половин час след това, когато ни преместиха на леглото и от този момент я кърмех при всеки признак на безпокойство. Не сме се разделяли, освен веднъж за 1 час, когато й взеха кръв за изследвания, и веднъж за теглене. Не съм давала добавки, но и никой не ми е предлагал; бях заявила и устно, и писмено, че желая да кърмя бебето и да не му се дават адаптирано мляко или вода без мое съгласие. Много е важно персоналът да е наясно с вашите желания и намерения, за да действат и те в съответствие с тях, иначе влизат в сила обичайните практики, които не винаги са в интерес на кърменето.

Ако ви се чете, и аз мога да препоръчам книги: "Книга за кърменето" на Хана Лотроп и "Близо до бебето" на Василена Доткова са ми сред фаворитите Simple Smile.

# 178
Болка след секциото имах, поносима. Можех да мина и без болкоуспокояващо, но реших, че няма смисъл да и го причинявам. Една свещичка Профенид вършеше чудеса. Ако трябва да степенувам нещата, най-голяма болка след първото секцио. Сега почти не се забелязва белега.

Чудесно, че има лекции за кърменето в МД  Hug С предната бременност ги посещавах и ми бяха много полезни. Успях да кърмя малкият батко до 2 г. 9 м. Сега с малката без проблем стигнахме до 9 м. Simple Smile

# 179
  • Варна
Родих със секцио в 15 .00,  към  21.00 (ориентировачно)часа ,с помоща на медсестрите станах и се раздвижих ,след 10 минути раздвижване ходих сама ,без да съм сгърбена като 100 годишна бабичка  Laughing преместиха ме в друга палата.Само да отбележа ,че с първото раждане станах без ниакаква помощ за  да се раздвижа Laughing

Ставането беше болезнено ,но само първия ,втория ден ,исках си обезболяващо...без него е зле Sad
Тук да вметна -един съвет от мен - искайте обезболяващо ,много по-лесно е ставането ,болката не се усеща толкова .  Леглото бях помолила да е вдигнато от към главата ,за да мога по-лесно да ставам. Колкото повече ставах и се раздвижвах ,толкова по - добре се чувствах и болката намаляваше.За изписването ,на 5 -ия ден ,все едно не ми правиха операция,чувствах се отлично.

Бебето ми го дадоха след около 4 часа след раждането ,сложих го на гърдата ,но кърма  все още нямах ,естествено.Кърмата дойде на 4-ия ден,ползвах помпата за да стимулирам ,а бебето също  много помогна ,слагах го на всеки 2 часа да суче.Само първата нощ позволих да го вземат ,за да мога да си почина ,от там нататък не се отделяхме.
На 2-ия и 3-ия  ден исках  и АМ ,шестото чуство ми помагаше Rolling Eyes Laughing ,усещах ,че беше гладен....След като си изпиваше млякото заспиваше моментално.
Това е от мен Grinning,като цяло много съм доволна от МД,и двете ми раждания минаха повече от чудесно и  от двете ще остана с прекрасни спомени Heart Eyes
Да ,и кърмя без проблеми Heart Eyes

И един въпрос:
Колко излиза един преглед с цитонамазка като цена при Капка Атанасова?

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 14:38 от Velina_p

Общи условия

Активация на акаунт