"Майчин дом"-Варна тема 7

• 86 135
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Информацията ми е от март - тогава лежах за задържане заедно с две момичета, които бяха за амниоцентеза.
Бяха приети вечерта преди процедурата, останаха и нощта след нея. По думите им - преминава бързо и сравнително беболезнено, разбира се - под непрестанно ехографско наблюдение. След това лекарката постоянно се отбиваше да провери как са, обясняваше им какъв е рисковият период и на какво да обърнат внимание.
Аз като цяло много я харесвам Атаносова, мисля, че е добър професионалист. Знам, че Борис Яков я е обучавал, преди да напусне страната.

# 706
  • Varna
За д-р Боян Георгиев съм с две ръце, той ми води бременноста и раждането, много позитивен човек.

# 707
Искам да попитам в цената от 750 лв за нормално раждане какво влиза - престой, храна ....? Бебенцето веднага ли го слагат на гърда? Попринцип при майката в стаята ли е постоянно или не?

# 708
В цената е включено всичко, носиш си само нощници и тоалетни принадлежности. Превръзки дори също има, ако случайно си забравила да си вземеш. Храната е включена, и я избираш. Болницата се води приятел на бебето и се стимулира ранното поставяне на гърда, дори след секцио се дава бебчето да засуче почти веднага, разбирай като те преместят в реанимацията. Бебчето си е при теб. Ти решаваш за през нощта къде искаш да е.

# 709
Страхотно! Благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile Живот и здраве ще се убедя скоро лично!

# 710
  • Варна
И да пробвате пилешката супа!

# 711
Някой знае ли каква козметика ползват при къпане в Майчин дом? Помня как хубаво ухаеше беба като я донесат Heart Eyes

# 712
И аз още си спомням как миришеше, като ми я носеха изкъпана, но така и не разбрах каква е козметиката, а все се канех да ги питам.  Heart Eyes

# 713
  • Варна
Не съм сигурна , Себамед  или Бюбхен беше newsm78

# 714
  • Варна
В цената е включено всичко, носиш си само нощници и тоалетни принадлежности. Превръзки дори също има, ако случайно си забравила да си вземеш. Храната е включена, и я избираш. Болницата се води приятел на бебето и се стимулира ранното поставяне на гърда, дори след секцио се дава бебчето да засуче почти веднага, разбирай като те преместят в реанимацията. Бебчето си е при теб. Ти решаваш за през нощта къде искаш да е.
Благодаря за подробната информация! Все повече се радвам, че избрах Майчин дом . Постоянно чувам изказвания тип, че Майчин дом бил за глезотия на майката, а не за сигурността на детето. Не е вярно, защото първо, че получаваш всички възможни изследвания, второ детето ти не излиза със стафилококова инфекция, трето от 6-та седмица ме гледат на всеки две седмици - така се видя, че имам огромна киста, която сега в 12-та се абсорбира, но сексът ми беше забранен, т.е ако бях отишла директно в 12-та както е по здравна каса в държавните болници, можеше и да е късно. И не на последно място - дават ти бебенцето и ти показват как да го кърмиш, а за мен по-важно от това няма.

# 715
  • Varna
Аз като раждах март месец ги питах с какво ги къпят, казаха с мустела Simple Smile

# 716
Майчин дом ,изглежда добре като малък хотел стайте са хубави ,персонала е млад и любезен ,но има нещо което разбрах и изключително много ме притеснява и заради , което тази болница няма да е моят избор .
1. Липса на добро неонатологично отделение и при сериозна опасност за бебето се прилага практиката да се превежда  в аг- болница .
2. Липса на дежурен педиатър нощно време .Липсата на педиатър за през нощта мисля ,че дори е забранена .
П.С. все още не съм се ориентирала къде ще раждам ,но определено здравето на бебето  има по важно значение за мен от мили усмивки  .

# 717
  • Варна
Екатерина ,

АГ Варна  имат  най-доброто неонатологично отделение,педиатър имат ли нощем ,дежурен?
Предполагам ,че там сте решили да раждате Simple SmileЖивот и здраве, като родите, бихте ли споделили как мина раждането ,отношението на персонала ,обстановката и т.н ?

# 718
  • Варна
Кое определяте като опасност за бебето? Това е дълга и широка тема.

Моето дете се роди преждевременно след патологична и много трудна бременност, с тегло от 1.9 кг и след това падна още надолу. Беше в отделението повече от три седмици. В началото - с инфекция, на системи, в кувьоз; постепенно беше захранено, продължително наблюдавано, бавно извадено в креватче.
Виждах го всеки ден, получавах информация постоянно, помогнаха ми да съхраня кърмата и сега, пет и половина месеца по-късно, аз все още го кърмя. При положение, че в началото бяхме разделени за толкова дълъг период.
Не подценявайте екипа на Майчин дом!

Що се отнася до козметиката, тъй като ходехме ежедневно и в началото посещенията ни бяха в стаята, в която се къпят и преобличат бебетата, видях, че ползват най-различни продукти - от Бочко до Мустела, през медицинска козметика, голямо разнообразие имаше струпано.

# 719
Здравейте ,
не подценявам екипа на Майчин дом както казах там има млад и добър персонал ,но в момента в който разбрах ,че нощно време няма педиатър ме загубиха като пациент .Радвам се ,че вие и бебето ви сте добре .

Общи условия

Активация на акаунт