"Майчин дом"-Варна тема 7

• 86 144
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Липсата на педиатър през нощта не е забранена, а дори си е практика в много отделения. Пример давам с неонатологично отделение в държавна болница в по-малък град, където педиатърът е на повикване.

# 721
Хехе, и вие сте усетили уникалната миризма на бебетата, след като ги изкъпят. По наше време беше Uriage.  Имахме в мостричките, които ни подариха, та с умиление ги ползвах след това.
Когато раждах също имаше бебче в кувьоз от повече от 20тина дни. Само да вметна, че в прехвалената точно за бебетата неонатология в АГ, за 40те дни в които беше първото бебче, което родих и за жалост 5 месеца по-късно загубих...информацията, която уж ми даваха всеки ден беше оскъдна, изписаха ни клинично здрави, спестяваха или просто на мен ми спестиха резултат от ТФЕ, и няколко дни по-късно беше открита гигантска хидроцефалия, която няма как да се появи за 2 дни. Така, че само се молете да са живи и здрави бебчетата, с или без педиатър...

# 722
Момичета, когато секциото е по спешност или раждането се случва от 17.00 до 08.00 сутрин, кой преглежда бебетата непосредствено след като се родят?

# 723
Аз родих в 2:35ч. Имаше педиатър и си беше там. Тя ме посрещна когато отидох. Може да са я извикали заради спешното секцио , което правеха като отидох аз.
Ако трябваше да я викат за моето раждане, не знам дали щеше да успее да дойде, както не успя и моя лекар  Laughing

# 724
Да, и аз сякаш имам спомен, че преди 8 години по спешност заведох новородения си син на 13 дни там, защото знаех, че са най-адекватни. Беше неделя и освен педиатър имаше и детски хирург. Преди това отидохме в терапията, където веднага взеха да ми обясняват как ще ме приемат в болница.... А тук го оправиха с рецепта. Сега на утрешната консултация ще попитам как стои въпроса с дежурния педиатър. Peace

# 725
  • Варна
При спешно секцио се свиква цялостен екип - хирург, втори хирург (дежурният лекар), анестезиолог, педиатър.
Не знам обаче как стои въпросът ако раждането е естествено в късен час.

# 726
  • Варна
И да пробвате пилешката супа!
Laughing Laughing LaughingСтрахотна!Картофените кюфтета също и пълнените тиквички абе всичко е вкусно.

Аз сега като раждах ги къпеха с Биодерма.Миришеха невероятно.Чакам да свърши нашата козметика и веднага ще купя тази.

# 727
От доста хора напоследък раждали в МД чувам само хубави неща, за отношението, за обстановката....и за специалистите там. А от такива раждали в Окръжна и АГ ,освен че с тях са се държали не до там добре, ами са им взели пак много пари... Някои казват, че било глезотия за майката - а ние не трябва ли да сме добре, за да можем да се грижим за тези деца или трябва да търпим кофти отношение в градски болници и да се отказваме от това да имаме още деца?!
Аз също съм избрала МД за моето първо раждане, и се надявам всичко да мине добре, няма защо да се настройвам за нещо лошо че може да се случи с бебчо... Мисля, че са достатъчно добри лекарите там, никога не е гаранция разбира се, където и да реши човек да ражда...

# 728
Искам да питам майките,които са раждали в МД - предстои ми секцио другата седмица там,чудно ми беше дали ще мога да излизам навън по време на престоя- струва ми се че ще откача 4-5 дни в болницата без да изляза за малко на въздух?

# 729
Май не може.

# 730
Аз раждах 2013 със секцио и след като ни раздвижиха даже ни насърчаваха да слизаме долу до кафе машината да се разхождаме,смятам че да излезеш в двора няма да има проблем.

# 731
  • Варна
Знам,че до аптеката пускат,така че ще можеш да излезеш и навън за малко.

# 732
  • Varna
Аз раждах преди 5 месеца и не пускаха навънка.

# 733
Мога да изкажа мнение и да сравня АГ-то и Майчин дом. По-скоро няма база за сравнение - лекари, сестри, отношение, обстановка. За мое нещастие ми се наложи да лежа в АГ-то 4 дни преди 2 седмици на 8-мия етаж за задържане. Постъпих през нощта с контракции и 1,5см разкритие в края на осми месец. Бях приета там с ужасно отношение и с думите: "Как какво става? Ще раждаш, как какво?" За 2 часа ме гледаха 3-ма лекари и всеки си менеше мнението дали ще раждам или не?!? Отношението на сестрите - ужасно намусени и нацупени, бият ти инжекциите в дупето докато спиш; хигиена - нулева .... Когато си взех епикризата вътре пишеше неща, които съм сигурна, че не са ми правени, предполагам всичко е Copy-Paste ... Няколко дни след като ме изписаха отидох в МД на преглед при д-р Георгиев и честно да ви кажа направо ми се прииска да родя веднага Simple Smile Сега вече чакаме бебо, когато реши да се появи  Hug

# 734
И аз чакам бебчо вече всеки един ден да реши да излиза Simple Smile може да се засечем в МД... надявам се никога да не ми се налага да ходя до АГ !!!
Аз не съм си избрала лекар в МД, ще разчитам на дежурния екип, защото така или иначе не познавам никой от лекарите там. Дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт