"Майчин дом"-Варна тема 7

• 86 192
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Здравейте. Виждам тези дни, че е много активна темата та ще се възползвам да си питам и моите неща  Blush
Ще раждам секцио в МД и с партньорът ми се двоумим дали да изберем ВИП стая.
Знам, че след секцио първият ден или два ще съм в постоперативната стая, но след това не знам какво да избера.
Ако е ВИП стая той ще има ли право да стои при мен по колкото време искаме (без нощуване) или пак има часове за свиждане?
Тревожи ме и, че ако избера ВИП стая и имам нужда от помощ, а няма никой край мен как ще се справя. Моя позната, която роди секцио лятото ме съветва да не избирам ВИП, защото по нейни думи: "бях толкова обездвижена, че не можех да натисна звънеца да повикам сестрата и молех момичето в стаята да го направи вместо мен". От друга страна пък ВИП стаята предполага по-добра почивка (не се съобразяваш с плашещото бебе на другата пациентка например и т.н.) Моля, споделете опит най-вече за посещенията на бащата - как и кога са позволени.
А бебетата ги дават веднага ако искаш, нали? Независимо от стаята в която си...
Благодаря

# 91
  • Варна
Дори да избереш ВИП стая, посещенията ще бъдат само в установените часове. За да е при теб постоянно, трябва да доплатите за придружител.

# 92
  • Варна
ОК, благодаря.
А свижданията само 1 час дневно ли са? И бебетата през това време предполагам, че не са в стаите. Как би могъл бащата да си види детето? Чак след изписването ли?  Shocked

# 93
  • Варна
Един час дневно, да.
От това, което ми обясниха, бебетата се прибират в бокс и могат да се видят зад стъкло.

# 94
  • Варна
Благодаря ти много за отговорите Simple Smile Помогна ми да реша какво искам.

# 95
  • Варна
Аз съм при Рени и винаги е била мила и всичко ми обяснява...като с първа бременност хич не съм в час. Може би не е била в настроение Simple Smile
Дано да е така,защото иначе ще се скараме Joy

А за ВИП стаите според мен няма смисъл,а и твоето бебче може да е по ревливо. Joy

# 96
  • Варна
Да, отказах се от варианта за ВИП. Може и да е ревливо, знам ли го  Laughing Аз дадох такъв пример, защото е напълно възможна ситуация. Или пък може другата жена да гледа ТВ, а аз да искам да спя... Ама предполагам, че тези неща ще се нагодят на място. Няма как да знаем предварително какво-що.
А в кои часове е свиждането, знаете ли?

# 97
  • Варна
С желание ще се съгласуват нещата. Мен съвсем скоро ме изписаха след престой от цяла седмица, вярно, че бяхме бременни все още, без бебета в стаята при нас, но пък за сметка на това бяхме три момичета. Съобразявахме се и за телевизор, и за шум, спогодихме се някак.

Свижданията при нас бяха от 15 и 30 до 16 и 30, предполгам и за останалите отделения е същият час.

# 98
Мамчетата които скоро са родили бихте ли споделили какво взехте в багажа си. Знам че много неща се поемат от болницата, а дрешките които им обличат нови ли са или са?

# 99
Рени Корновска е супер мила. Не мога да си я представя да не се държи добре. Като се има предвид, че аз съм темерут и трудно скъсявам дистанция, дойде да ме прегърне като се роди малкия. Няма да сбъркаш с нея!

# 100
Със стари дрешки ги обличат бебетата, но от толкова пране са станали супер мекички, така че аз нямах нищо против. А за Вип стаята- според мен е задължителна. През 5 мин някой влизаше и питаше нещо- за мен или за бебето. От визитации и консултации направо се уморих и не мога да си представя да се налагаше да се съобразявам с някой непознат. Да не говорим, че в съседната стая беше една ромка, а те нали са задружен и весел народ- всеки ден и идваха по 30 човека на свиждане и то няма такива радостни викове. Нямам нищо против ромите, обаче ако бях в стая с нея  #2gunfire

# 101
  • burgas
Проф. Корновски е синът и е пълна противоположност на баща си, при който бяхме на ФМ и се ужасихме с ММ от него. Професора е много внимателен, спокоен и изключително възпитан. Аз също съм при Рени и е много мила, може нещо да е имала проблем тогава. За Вип стаите, два пъти съм била там в ВИП стая, но с придружител и не зная дали ще е хубаво да си сам. Според мен много зависи от другия човек, а пък за жалост не знаеш кой ще ти се падне  Simple Smile

# 102
  • Варна
Аз първия път като лежах не бях във ВИП.Бях с едно много мило момиче в стая.То мисля че в стаите може само по две да сте.Поне като съм ходила и на свиждания само по две легла съм виждала.

# 103
  • С изглед към морето
Как ти се видя?Смисъл сега се записах при нея и май нещо не ми допада.Малко се опитва да повишава тон,леко заядлива сякаш.С ченгел и вадя думите.
И аз не бях във възторг от нея, но забелязах, че си има любими пациентки и с тях се държи по-различно. Като родих, очаквах поне веднъж да дойде и да види как съм, но уви. За сметка на това, Снежито си посети нейната пациентка, която ми беше съквартирантка.

# 104
  • Варна
Аха ясно.Ще я видя другия път.Само да не ме принуждава да и кажа два лафа. Joy

Общи условия

Активация на акаунт