Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 166 047
  • 1 951
  •   2
Отговори
# 120
За София си мисля и аз...Ще видим. Това и на мен ми е много странно, ама нали са лекари, доверявам се. Гледаха ме с някаква камерка тогава Sad
Абе честно да си кажа много серизоно изгубих доверие в лекарите не само покрай моите неволи, ами и покрай други грижи със здравето на членове от семейството.

# 121
  • Варна

May-May, и аз така - нямам доверие вече покрай лични и семейни проблеми.

Успех и дано се окаже поправимо! Сподели после как е минало, като отидеш.

# 122
# 123
  • София
Здравейте, Момичета,
Управител съм на Център за слуха Фонио. Извинявам се за преживените неприятни моменти с наши консултанти. Смятам, че правилно са Ви консултирали, че са Ви необходими 2 по-скъпи апарата с оглед на активната възраст, в която сте. Същевременно намирам за неприемливо и груба грешка консултантите ни да поставят диагнози и да не се съобразяват с желанията на клиента. Благодаря за обратната ви връзка и разбирам, че трябва още да работим с колегите си по отношение на меките и комуникационните им умения. Още веднъж приемете моите извинения. Ще се радвам да мога да Ви компенсирам и да Ви помогна да намерите най-доброто решение за Вас. Не се притеснявайте да ми звъннете или да ми пишете - обещавам да почувствате и нашето отлично клиентско обслужване и да получите втория апарат като подарък от нас.

С уважение,
Георги Миленчев
0885698841
Управител
Център за слуха Фонио

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 21:31 от Георги Миленчев

# 124
  • Варна
....Същевременно намирам за неприемливо и груба грешка консултантите ни да поставят диагнози...

И правилно, не е тяхна работа да поставят диагнози. Това е работа на лекарите.

# 125
  • Варна
Девойки, как сте бре?

# 126
Аз ходих до Фонио. Много съм доволна никой не се отнесъл неуважително. Предложиха ми скъпи апаратчета, но аз казах, че нямам възможнотс за 3700 лв за едно апаратче и се съобразиха, предложиха ми други. Пробвах едно от 1700, сега съм с едно от 2200. Много добре се чувствам. Не чувам всичко на 100 процета, но все пак едното ми ухо си остава глухо. Помогнаха ми да мина на комисия като цяло засега съм доволна.

# 127
Здравейте, Момичета,
Управител съм на Център за слуха Фонио. Извинявам се за преживените неприятни моменти с наши консултанти. Смятам, че правилно са Ви консултирали, че са Ви необходими 2 по-скъпи апарата с оглед на активната възраст, в която сте. Същевременно намирам за неприемливо и груба грешка консултантите ни да поставят диагнози и да не се съобразяват с желанията на клиента. Благодаря за обратната ви връзка и разбирам, че трябва още да работим с колегите си по отношение на меките и комуникационните им умения. Още веднъж приемете моите извинения. Ще се радвам да мога да Ви компенсирам и да Ви помогна да намерите най-доброто решение за Вас. Не се притеснявайте да ми звъннете или да ми пишете - обещавам да почувствате и нашето отлично клиентско обслужване и да получите втория апарат като подарък от нас.

С уважение,
Георги Миленчев
0885698841
Управител
Център за слуха Фонио

Изключително приятно съм изненадана от обратната връзка, макар и  да не сме писали директно до Вас!
Много е хубаво да знаеш, че мнението ти е било конструктивно и полезно. Видях, че сте се запознали с основния проблем. Наистина някои от консултантите Ви трябва да поработят върху поведението си. Да не повтарям написаното по-горе, че ще е досадно.
За предлагането на двата слухови апарата, съм съгласна, че е правилно, аз писах и нагоре. Не съм съгласна обаче с начинът по който ми бяха предложени, с манипулативна и психологическа атака и внушаване на силна безнадежност, ако не го направя сега и веднага. Дори ако трябва да продам нещо голямо...Какво би направил човек с  недостатъчни финанси и по-слаба психика, при това внушаване на безнадежност, дали се е замисляла?!.. Още съм ядосана, а мъжът ми-двойно. Трябва да има закон за етично поведение и при  специалистите слухови апарати, а не само при лекарите, но то е друга тема вече.
Лизинговите програми също са ви доста неприемливи. Такова голямо оскъпяване не съм срещала при закупуване на други стоки на лизинг.

С уважение и от мен!

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 08:37 от May-May

# 128
Габс, аз съм добре. Обнадеждена, за сега без слухови апарати и с подобрение. Simple Smile

# 129
  • Варна
Мау-Мау, много се радвам, че се подобряваш!!! Човек никога не трябва да губи вяра и надежда, че нещата ще се оправят!   Hug

# 130
Здравейте,

Много се радвам, че има такава група. Аз също имам проблем със слуха още от детска възраст. С лявото ухо изобщо не чувам, а дясното е с намален слух. Три пъти съм постъпвала в болница за вливания поради заглъхване и шумове. Последния ми престой беше август месец тази година в ИСУЛ при професор Диана Попова. Днес бях на контролен преглед при нея и тя ми препоръча носене на апаратче. Каза ми утре  да се срещна с фирмата, която се помещава в ИСУЛ, за да изпробвам и избера апарат. Доколкото разбрах някаква част от сумата се заплаща от здравната каса, а аз доплащам в зависимост от моя избор. В интерес на истината нямам никаква идея, какво да избирам. Проверих в интернет - ми че то има апаратчета и за 5 000 лева Shocked. Естествено да искам най-доброто, но как ще си го позволя?!? Много ви моля за насоки, как да направя своя избор. Благодаря предварително!

# 131
  • София

Изключително приятно съм изненадана от обратната връзка, макар и  да не сме писали директно до Вас!
Много е хубаво да знаеш, че мнението ти е било конструктивно и полезно. Видях, че сте се запознали с основния проблем. Наистина някои от консултантите Ви трябва да поработят върху поведението си. Да не повтарям написаното по-горе, че ще е досадно.
За предлагането на двата слухови апарата, съм съгласна, че е правилно, аз писах и нагоре. Не съм съгласна обаче с начинът по който ми бяха предложени, с манипулативна и психологическа атака и внушаване на силна безнадежност, ако не го направя сега и веднага. Дори ако трябва да продам нещо голямо...Какво би направил човек с  недостатъчни финанси и по-слаба психика, при това внушаване на безнадежност, дали се е замисляла?!.. Още съм ядосана, а мъжът ми-двойно. Трябва да има закон за етично поведение и при  специалистите слухови апарати, а не само при лекарите, но то е друга тема вече.
Лизинговите програми също са ви доста неприемливи. Такова голямо оскъпяване не съм срещала при закупуване на други стоки на лизинг.

С уважение и от мен!

[/quote]

Здравейте May-May,

Разбирам, за какво говорите. Съжалявам, че така сте се почувствала. В нашата фирма имаме няколко човека, които са с намален слух и ползват слухови апарати и кохлеарни импланти и знам, че с тях трябва да се подхожда по-внимателно, защото са по-чувствителни. За съжаление не всеки си дава сметка за това. Не знам как е протекъл разговора, но предполагам, за повечето хора е наистина шок, когато разберат, че трябва да носят слухови апарати. И затова трябва нашите хора по най-подходящ и приемлив начин да комуникират това - без "психо атаки". Но да..понякога думите може би и така прозвучават в съзнанието на клиентите. Не искам да виня или да оправдавам никой - просто с вас така се е получило. Честно казано съм неприятно изненадан, защото винаги третирам хората си с уважение, търпение и разбиране и очаквам те да имат същото отношение и към клиентите ни. Не всеки обаче има личната осъзнатост и съответно може да влезе в обувките на клиента. Това е нещо, върху което постоянно работим и се обучаваме. Вярвам в доброто в хората и смятам, че никой на тази снимка не е лош човек. Напротив смятам, че всички те са страхотни - работят с желание  и грижа за клиента. Няма перфектни хора (освен мен, разбира се (шегувам се) Simple Smile

Относно лизинговите схеми - ние самите не предлагаме такива. Работим с UniCredit Булбанк. Смятам, че техните лизингови схеми са едни от най-добрите и затова сме ги избрали като парньор. Ще се радвам ако споделите, които са другите кредитиращи институции, които предлагат по-добри условия, за да можем да се свържем с тях. Нашето желание е клиентите ни да са доволни и да ни препоръчват на други хора. Само тогава можеш да си успешен, в това което правиш. 

# 132
Здравейте!

Много съм объркана и разтроена. преди да прочета темата, бих желала да споделя и попитам нещо.
Дъщеря ми е на 4,5 години и е с диагноза неврит на двете ушета. Не знам какъв процент е загубата на слуха, но ще й слагаме слухов апарат /Отикон/, предписан от ИСУЛ. Всичко това след добри тимпанометрии, лоши аудиограми, изследване под упойка и скенер. Най-вероятната причина е Амикацин от родилното отделение, но слухът се влоши последните месеци!

Първото ми притеснение е естествено как ще приеме тя нещата, как ще приемат това и децата около нея. Дали, ако им обясни, че не чува ще се подиграват, дали ще се свие в черупката си....?! Просто не знам как да подходя, имам нужда от вашата помощ. Опитах да й обясня, че както някои хора не виждат добре и имат очила, така други не чуват добре и имат на ушичките като очила също.

Второ, въпросите са хиляди може би, но основните - дали наистина ще намалява слуха през годините, въпреки апаратчето и някой пробвал ли е или да е разпитвал за алтернативи - билки, барокамера, транплантация на стволови клетки? Знаете ли добри специализирани клиники, където да пусна преведени изследванията с надежда, че все пак има оправия този нерв Sad
Много благодаря предварително!

# 133
  • Варна
Привет!
Първо - побеснявам като чуя (прочета), че заради АБ някой си губи слуха!
Второ - трудно е, но правилно си походила към детето, поне така мисля. За жалост децата са жестоки и понеже са малки не си дават сметка какво причиняват на другото дете с думите си!
Лично аз не мога да ти препоръчам клиника, но съм чела статии на английски, че при деца с трансплантация на стволови клетки от пъпна връв има много добри резултати. Чела съм, че се провеждат разработки за медикаменти, които да поправят този нерв, така че горе главата! Науката се развива!

Има една тема Деца с увреден слух. Там може би ще получиш повече и по-добри отговори!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512269;topicrefid=20

# 134
Много благодаря, Gaburata!
Сега ще погледна темата и ще пусна и там въпросите  Hug
Това за АБ-то и на други места го срещам, не е ли вярно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт