Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 166 041
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, не съм ви питала правите ли нещо алтернативно за слуха си? Например да пиете добавки някакви, от които сте усетили ефект, или упражнения като тези на Норбеков или др. подобни? Всъщност каквото и да е алтернативно?

# 106
  • Варна
За нас са полезни пчелно млечице, витамини от групата В, гинко билоба и омега 3 - всичко е храна за нервите и мозъка. По едно време доста се бях заровила да чета такива неща. Дори си правих разни домашни илачи.
 В интерес на истината аз след операцията пих пчелно млечице на таблетки в комбинация с алое, които си ги поръчвам, не ги взимам от аптеката. И доста бързо оставих таблетките за вестибуларния апарат, които ми бяха изписани. Докторът каза, че много бързо се възстановявам. Не знам дали е съвпадение или резултат от тези добавки. Но като се замисля по него време ги пих. Алоето и сега си го пия. 
Още в началото, когато започнаха проблемите при мен ми изписваха Невробекс и Бетасерк. Тогава ефект не видях, но като цяло последните години ефект от лекарства от аптеката не видях, това го казвам по повод други хронични заболявания.
Но съм на мнение, че правилно подбрани добавки, могат да са от полза, макар и минимална и то тя не се усеща за 2-3 седмици.

П.П.:Тук не искам да казвам фирма, защото знаете, че се смята за реклама.

# 107
И аз вземам добавки и витамини, а също и Бетасерк/Емперин два пъти в годината.
При теб Габс нали е отосклероза, нервите не са засегнати?
Всъщност аз винаги правя нещо и сега съм открила един руски блог, който сериозно ми събуди интереса. В момента разучавам. Има реални случаи на подобрен слух, публикуват се аудиограми преди и след. Но разбира се лечението е платено. Има и някои безплатни насоки, коирто смятам да опитам.
Другото, което открих случайно, съвсем сама е, че пиейки едновременно гинко билоба и сарженор, шумът в ушите ми почти изчезва, съответно и слухът се подобрява. За жалост обаче сарженор не е за дълга употреба  и може да навреди, ако не се спазва това.

# 108
Пила съм преди бетасерк и неуробекс. Скоро не съм вземала нищо. Сподели моля те кой е този сайт, ако искаш на лично. Аз си мислех за тази барокамера,но не знам дали би имало ефект. Покрай малкия не ми остава време и аудиограма да си направя.

# 109
  • тук-там
За отосклероза не мисля, че нещо би помогнало. Все пак си е механичен дефект - калцирането няма как да го премахнеш. Питала съм дали да намаля млечните - казаха, че няма значение.  Peace

# 110
Жасминче, аз съм с дългогодишен проблем и барокамерата ми помага. Първия път имах подобрение ок 15 децибела. Някъде повече, някъде по-малко. Лошото е, че ефекта е временен и трябва да се ходи поне два пъти годишно. Мъж ми настоява да ходя и да си пия лекарствата, да не бързам с апаратче. Но ще видим...
Блогът с удоволствие ще го споделя с вас. Аз си превеждам с гугъл транслейтър. Това момче има уникални познания и действа абсолютно логично според индивидуалните слухови загуби на всеки. А не като лекарите-загубил си слух и нищо не може да се направи, сложи апаратче...Това е практиката общо взето. Дали защото наистина нищо не може да се направи или защото е трудно да се направи и е по-лесно да продаваме вместо да лекуваме, не знам... Та на Борис Симкин, така се казва - му пращат  аудиограмите си, той ги анализира и им дава напътствия какво да правят, за да се подобрят. Аз аз си водя някои записки, които смятам, че ще са ми от полза. Ето, разгледайте. Макар в началото да е малко трудно човек да се ориентира.

http://simkinbh.livejournal.com/385779.html

# 111
  • Варна
Така или иначе вече има някакво увреждане на нерва, защото дълго време са ме лекували заради неправилна диагноза.Загубата сега е между 20-30дб. Живот и здраве, ще видим при по-чуващото колко ще е възстановяването. И при мен има шум. Това, че съм с отосклероза не пречи да приемам добавки, които да помагат и на слуха, всичко е комплексно, а и като не знаех, проучвах различни възможности и доста форуми съм изчела на английски и руски.

Докато мислеха, че е неврит 3 пъти съм се подлагала на ТЕС терапия, ще дам линк. Имаше подобрение за шума в ушите. Тази ТЕС терапия я дават, че повлиява невросензорна глухота.

http://tesbg.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0% … 0%BF%D0%B8%D1%8F/

# 112
Габс, аз опитах ТЕС, но може би не бях достатъчно информирана кое как става и не ми се получи. Просто не се задълбах. Сега ще видя и твоят линк Simple Smile 

Иначе аз не съм запозната напълно с диагнозата отосклероза. Знам какво представлява, но какво се случва, ако не се лекува, не знаех. А ти си личи, че си много информирана, знаеш доста за млад човек. Разбира се, че ще си пиеш добавките  Hug

Загубата ти не ми се струва много голяма, предполагам с операцията ще се възстановиш напълно. А шума ти в двете уши ли е? Четох в този блог мнението на една пациентка на Симкин, която се е отървала и от шума в ушите и казва, че е било лесно, но не можах да го преведа дословно и почти нищо не разбрах от техниката.

Айде хубава ви вечер, момичета. bouquet

# 113
  • Варна

Добро утро!
May-May, загубата беше около 70дб, а след операцията е около 30дб. Дясното сега е около 50-60дб.
Шума започна само в лявото ухо в началото, но с годините стана и в двете. Ами бях твърдо решена да намеря някакво решение и доста съм поизчела Simple SmileТази ТЕС терапия се прави със специален уред и не се изразява в някакви упражнения. Чрез електорстимулация се стимулират определени точки към мозъка и той произвежда хормони, които помагат за много неща, Ефекта с намаляването на шума дойде  след като приключихме терапията.  Аз барокамера не пробвах, защото от всичко изчетено стигнах до извода, че ефекта е само докато си вътре.

# 114
Добро утро! Simple Smile
Габс, аз пък помислих,че говориш Техника за Емоционална Свобода   Embarassed
Иначе бях чела за Транскраниалната ЕлектроСтимулация, но не намерих спец в нашият град.
Барокамера мисля,че няма да ти е от полза. То е насочено основно към нерва, а при теб загубата идва от калцирането. При всеки е различно да ти кажа с тази барокамера-някои казват, че нищо не усещат, други, че усещат само докато са вътре, а при трети има осезаем ефект.
Стискам ти палци сега и за втората операция, да се отървеш завинаги от тези проблеми Hug

ПП: Габи, кажи ми нещо повече за тази терапия-какви са цените на сеанс, колко процедури направи ?

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 11:01 от May-May

# 115
  • Варна
Каквото ми е писано, ще се случи!

Тази терапия я правих в СтЗ и първия път бяха 15 процедури, но вече не помня по колко плащах. Мисля, че беше по 10лв. сеанса. Почва се постепенно като времетраене и сила. Почнахме от 20 минути, докато стигнахме до 30 минути. След половин година направих още 10 процедури.
Мисля, че мина година и направих във Варна при доктор невролог. Тя имаше малко по-мощен апарат за нейните цели. Пак направих 15 процедури, но тогава стигнах до 40мин на сеанс с доста по-голяма сила. При нея май ми излязоха по 15лв или 20лв максимум. Не помня вече, беше доста отдавна. 
Да, при мен проблема очевидно е друг, но докато се смяташе за неврит опитах доста неща, прочетох доста неща и така се информирах.
Рано или късно ще се намери решение за всичко! Повече вяра и горе главата!

# 116
Благодаря за инфото, Габи!
Аз намерих специалист и за нашия град. Ще опитам и това.
Днес обаче имам час за невролог и си разтърсих документацията от УНГ.
Попаднах на една аудиограма с доста голяма разлика между костна и въздушна проводиимост. Какво означава това, момичета, знаете ли? Костната проводимост беше по-добра от въздушната. Къде е увредата в този случай, вече съм тотално объркана.
После си намерих старите аудиограми и не мога да се начудя на тази странна динамика. Имала съм в един момент средно ок. 60 дб загуба, след лечение в камерата и лекарства е паднала до 30-35 средно. После пък на друга аудиограма ми е отчело 40 дб средно, после отново след лечение около 30.
Таи сутрин се събудих с адски шум и в двете уши. Сега спадна. Изобщо не знам какво става ...

# 117
  • Варна

May-May, ако костната е добра, а въздушната зле, както беше при мен, значи, че проблема е в средното ухо - звуковите вълни не се предават към вътрешното и съответно не стигат до мозъка, веригата е прекъсната. Не искам да давам празни надежди, но и при теб може да е отосклероза както при мен Simple Smile Аз се радвам, ако съм полезна наистина Simple Smile Просто трябва добър аудиолог, който да разчете проклетите аудиограми, защото при мен в началото нямаше такава голяма разлика.

От моя опит през годините - хубаво е на едно и също място да се прави аудиограма, защото всеки апарат дава някакво отклонение, колкото и да са калибрирани. Мой личен извод, а и лекар ми го е казвал. Другото, което съм забелязала, че ако ми се спи или пък отивам след работа - резултатите винаги са по-лоши. Трябва да сме максимално концентрирани. И при мен има такива разлики.

На мен също ми се е случвало да ми писнат ушите силно и после да намалее шума. Може да се дължи на много неща - кръвно, притиснат нерв, слабо оросяване - причини много!  Моят шум драстично намаля след операцията, чакам и другата и вече ще действам в тая насока, както си знам.

# 118
Ох, трябва да търся май друг специалист. Значи ходих при един прехвален , който ми е правил тази аудиограма с голямата разлика. Точно тогава го питах дали има шанс да е отосклероза, той каза не. Но имайки предвид факта, че е буквално търговец на слухови апарати, то мнението му може да е съвсем неточно и комерсиално Sad
 Гледам тимпанометрията си също от ВМА, пише, че е нормална. Странна работа наистина. Ако е средното ухо, освен отосклероза, може ли друго да бъде?
Габи, ще ти пиша на лични Simple Smile

Сега се сещам, че и във ВМА бях питала може ли да е отосклероза, а доктора каза ,че ако е , се виждало като преглеждат ухото. От къде тия разлики в проводимостта
 се чудя. Аман, нито ми се ходи вече по доктори, нито нищо Sad

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 13:52 от May-May

# 119
  • Варна
Няма как да видиш, че костици зад тъпанчето с размери 2мм, се срастват!!!!!! Потресена съм!!!! Та то се реже тъпанчето, за да се направи операцията!! Не мога да повярвам....

Не знам дали може да е друго, но ако можеш отиди до София, че аман вече, ние сме една торба с пари за тях и туй то.

Общи условия

Активация на акаунт