Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 166 026
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 90
Кои са другите представители, аз знам ,че фонио са офиц представители. Направо ме обезсърчихте малко. Аз съм решила да си купя хубав апарат,но настройката и аудиограмата са супер важни. Няма смисъл да е скъп, ако тези неща не са ок. Мислех да мина на аудиограма и комисия там,че не ми се обикаля,но явно няма да е възможно...

# 91
  • тук-там
Кои са другите представители, аз знам ,че фонио са офиц представители. Направо ме обезсърчихте малко. Аз съм решила да си купя хубав апарат,но настройката и аудиограмата са супер важни. Няма смисъл да е скъп, ако тези неща не са ок. Мислех да мина на аудиограма и комисия там,че не ми се обикаля,но явно няма да е възможно...

Аз съм от Пловдив - Славина имат представителство и в София. Нищо не ти пречи да си минеш аудиограмата и комисията с Фонио. Peace Не се заплащат, един вид зарибявка са.

# 92
Габи, аз съм съгласна и не съм се отказала от две апаратчета.  Но помолих да ми бъде дадено да пробвам как е първо само с едно апаратче, една стъпка по-нисък клас, а на по-късен етап, като събера пари да закупя и другото. Но ми беше отказано.  И то не просто ми беше отказано, ами настоя да занеса 2000 лв капаро и на всяка цена да пробвам точно тези 2 скъпи апаратчета, които по никакъв повод не мога да си позволя. Не можело да пробвам само едно, да не говорим за по-нисък клас. Ужасно съм била зле, не били за мене. Ето това ме порази направо и ме отрезви, така да се каже. #2gunfire
Мъж ми пък побесня, като разбра какво са ми казали за говора най-вече и каза, че е подсъдно. Дори пожела да отиде там и да направи със себе си експеримент да видим как ще го третират и дали ще го изкарат глух. А също и настоява да се свържа с най-горе стоящия в тази фирма. Те не са лекари, а специалисти по слухови апарати. А раздават щедро диагнози, които могат да те съсипят. Т.е моята консултантка го направи, не знам другите в тази фирма дали го правят.
Реално моят проблем със слуха не е толкова тежък. Лежала съм във ВМА и там никой лекар не ми е препоръччвал апаратчета, а поддържащо лечение. Аз усещам проблема само, ако някой говори наистина твърде тихо или е с лоша дикция, или пък носи маска на лицето, а говори тихо, но искам апаратче, за да се чувствам сигурна във всяка ситуация. Чувам тихите шумулкащи звуци, чувам шумоленето на листата под краката си, забърсването на плота, писането с молив, ако е близо до мен...А сега една консултантка ми заявява ,че съм безкрайно зле, със засягане на говора дори и че не мога да ползвам традиционните апарати. Какво му остава на човек, освен да се гръмне, или...просто да си купи 2 апаратчета за по 3-4 хил. лева всяко Wink
Та така, девойки.
Жасминка беше писала, че се е паникьосала, след написаното. Недей, мила, апаратчетата Фонак са наистина хубави и можеш да си ги закупиш от много други места. Не са само Фонио дистрибутори. Аудиограма може да бъде направена навсякъде. Но ако искаш пък отиди във Фонио, просто няма да се шашкаш,ако драматизират твърде много и ще си подготвена, ако настояват за апарати на супер висока цена.
Аз реших да си напиша мнението именно, защото никъде не срещнах мнения за тази фирма. А щеше да ми е ползено.
Хубав ден, момичета и горе главите Hug bouquet

# 93
  • Варна
Наистина много гадно са се държали. Аз във Варна и преглед при лекар минах, който работи във центъра. Не че ми даде диагноза, но все пак беше нещо.Не бива така да се възползват от човешките проблеми, просто не е редно!  На мен ми идеше да се обадя на първия ми лекуващ лекар за ушите и да го накарам да си изяде дипломата, че заради него изгубих толкова години....

И все пак има решение, апаратчетата са добри само да се попадне на точни хора.

# 94
Габи, ами обади се. И му кажи, че сега чуваш! И че диагнозата му е тотално сгрешена, заради което си загубила години.

На мен ми прави впечатление, че много лекари не търсят в дълбочина проблема, казват това е положението и толкова. Свиквай с една дума. Други пък са просто търговци и представители на фирми за слухови апарати. Гледат да върви продажбата и това е. В болницата като ме приемаха единия път имаше едно момиче, на което бяха изписали слухови апарати, но родителите ѝ настояли да мине първо през барокамера. И знаеш ли какво се установи при прегледа - тя просто е имала тапи от ушна кал и си чува идеално. Почистиха ѝ ушите и това беше. А лекуващият лекар преди това директно е предписал слухви апарати и е казал,че могат да бъдат закупени от него. Нима не е видял ушната кал?

Габи, а ти при кой лекар ходи, който ти сгреши диагнозата? Ако не те притеснява да споделиш.

# 95
  • Варна

May-May, безхаберие тотално!  Гледат на нас като на торба с пари! После хората що не вярвали на лекарите и сами търсят решение на проблемите...
Ами не съм се обаждала, не ми се занимава. В действителност той даде максимума от себе си. Не мога да си изкривя душата и винаги се е отнасял с пациентите си добре. Имам приятели, които са ходили при него и им е помагал. Просто при мен явно не е разчел вярно аудиограмата. Доктора е от Стара Загора - Славов. Когато съм се разболявала, много пъти съм му звън яла по телефона за съвети, защото на мен ми заглухваха жестоко ушите, тъпанчето направо залепваше, нещо като вакуум ставаше.

# 96
Точно, Габи. Така е за съжаление. Останахме без лекари и не знам занапред как ще е. Чак ме е страх да си помисля. Човек винаги трябва да има едно наум и да подлага казаното на съмнение. Трудно е, но това разбрах аз за всичките тези години.
Аз също много загубих доверие в лекарите не само покрай моите проблеми, ами и покрай грижите за мои близки.
А, Габи, сетих се да те питам още нещо. Във Фонио като ходи все пак какво ти казаха - дали намекнаха поне, че може би проблемът ще се оправи оперативно и че може би няма да се нуждаеш от апаратчета? Или просто се опитаха да ти продадат апаратчетата?

# 97
  • Варна

May-May, лекарката им е много внимателна, но не можа да ми даде диагноза. Тя дълго време е била в майчинство и няма никакъв опит. Като цяло съм доволна от отношението, което получих. И те си имат една мома там дето е по-скоро рподавач. Естествено предложиха ми се скъпите апаратчета. Но при мен проблема с лявото ухо си беше доста сериозен. На някои честоти загубата си беше 70дб.  Аз пробвах няколко модела. Едно по-старо поколение и едно ново. Значи с ръка на сърцето казвам, че с новото чувах по-добре и звука беше реален, а не все едно минава през компютър. Пробвахме и само с едно ми определено не чувах така както с 2. Явно зависи от тези, които ще те поемат.  Пробвах и по-евтин модел от същата серия, там малко по-трудно се получи настройката, защото беше с по-малко канали. Но не ми и предложиха най-скъпото! Пробвахме с различни ресийвъри. Абе обърнаха ми внимание.

# 98
Мда, внимание и на мен ми обърнаха, ноооо ето за какво било Simple Smile Ако ми беше позволила да опитам и само с едно апаратче, да направя сама разликата, можеше и да е друго. Но така, дай две хиляди лева, на ти два скъпи апарата, друго не може-еми не става.

Казваш лекарката им току що се била върнала от майчинство и не била в час-ами смятай колко е отговорно това към пациентите. В случая с теб, ако беше им се доверила напълно, сега нямаше да си оперирана и да чуваш. Така, че Габс, според мен доброто отношение не прави добър специалиста. Но искрено,искрено се радвам за теб и се радвам,че ти се е разминало  Hug

# 99
  • Варна
Благодаря ти! Но не знам какво трябва да те прави специалист. Във Варна и при светила ходих и пак нищо. Както и да е. Явно е било въпрос на късмет.

Иначе пробвай в друг център, друго не знам какво да те посъветвам Simple Smile

# 100
И аз ти благодаря, Габи Simple Smile
Реших за себе си вече какво да правя. Ще пиша пак.
 bouquet

# 101
  • Варна

May-May, ти от къде си, че ми стана интересно, Ако не е тайна де Stuck Out Tongue

# 102
  • тук-там
Обещах да докладвам. Взех апарат за проба от Славина - Болеро - 1300 лв.  Вече втори ден го нося - чудесен е, има какво още да се желае, но го настроихме за около 10 мин - нямах повече време.
Днес приключих с Фонио - взех си депозита, върнах им апарата - Амбра.  Обяснявах на дълго и широко, защо съм ги отсвирила. Апарата най-вероятно е бил добър, но...настройки, отношение и т.н...мерси, след като не могат да го настроят според моите нужди и 10 000 да  все тая. Да не говорим, че часове се записват за другата седмица... А точно този, с който съм в момента ми обясняваха, че не е за мен...
Ще пробвам и Аудео от Славина за 2-3 дни и ще реша кой. На една цена са, но аудеото е доста по-малък, а за мен има значение, тъй като то време на време нося и очила...
Ох, не е лесно да си глух, че и кьорав в добавка.  Laughing
Но...начини има - горе главата и да не ви пука. Peace

# 103
Здравейте, момичета!
Габс, нарочно не съм споменала местожителството си в профила, за да съм спокойна да споделям повече лични неща публично Simple Smile На лични съобщения няма проблем. Hug

Див Зайко, радвам се за теб!  Hug И аз мисля до Славина да ходя! Хубаво, че има вариант и при тях да се пробва. Поздравявам те за това, че си им казала на тези от Фонио защо те губят като клиент. Аз също ще го направя, макар да си имахме вече един откровен и неприятен  разговор по темата.
Аз пробвах Аудео, добър е, но бяха го пуснали много силно и шепотна реч от другия край на офиса, го чувах все едно някой ми говори в лицето  с микрофон. Не мисля, че трябва да е чак така, а консултантката рече, така трябвало...Представям си, ако някой наистина заговори високо близо до мен. Ето, че пак до добри настройки опира, съответно и до добър специалист.
Желая ви усмихнат ден, момичета! Хубаво е,че се намерихме тук. Толкова много подкрепа и полезна информация, не съм срещала другаде  bouquet

# 104
  • Варна
Никой нормален човек не чува шепота от далеч толкова силно. Чуваш, че някой шепне, ама не е нужно повече. Хубаво е, че има алтернативи и принципа проба-грешка е много добър Simple Smile

Форума е чудесен - факт!

Хубава събота и неделя от мен!

Общи условия

Активация на акаунт