Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 677
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 740
Сега,и аз да кажа моите 5 стотинки!
Аз съм почти глуха,над 95 дцб намален слух,с телк от 2018 г.,слухопротезирана с един апарат Фонак, среден клас,задушен с отливка!
Еми,без него съм без обхват,,дори клаксоните на колите не чувам!Дали се вижда или не, въобще не ми пука! Хората с очила да не би да се притесняват.... несериозно е това!
Апаратът се носи всеки ден с постепенно увеличаване на времето, иначе рискувате главоболие!За една седмица аз , лично свикнах...
Успех желая!
И дано съм била полезна!🍀

# 1 741
Никога не съм се притеснявала от това, че апаратчетата ми се виждат. Дори не разбирам защо това е проблем за теб..

# 1 742
  • Добрич
Това е въпрос на психологическа нагласа! При всеки е различна.

Моите са вътреканални и не се виждат.

Има ситуации, в които споделям, че съм с апарати  и моля да говорят по-високо/по-ясно.

На колегите съм казала, че ползвам апарати, даже има още една колежка, която има апарат.

Обаче предпочитам да не акцентирам върху апаратите и затова са вътреканални. Не смятам, че е необходимо всички да знаят за моето състояние!

Както писах, въпрос на вътрешна нагласа.

# 1 743
Да, със сигурност и аз съм съгласна, че това не бива да ме притеснява, но, както каза една дама въпрос на нагласа. Зависи и от кога сте с апарат, аз постепенно съм губила слух и чак сега усещам дефицити. И аз мисля, че не трябва да се прави разлики, както има хора с очила, така има и със слухови апарати, но у факт, че хората правят разлика. Благодаря на всички за мненията.

# 1 744
Тъй като следващата седмица в Кауфланд отново ще има слухови апаратчета, да ви питам имате ли впечетления?

# 1 745
ulyuly,настройките са важни! Така че....за мен тези апарати за всеобща употреба, както и очила,купени от Кауфланд...са пълни глупости и излишни главоболия!Здравето е най-ценно!

# 1 746
Само да вметна ,че  слуховият нерв  закърнява като не се използва. Което значи, да се подпомага,  да работи ,да се сложи апарат докато е време. Не се занимавайте с играчки, посетете лекар  .

# 1 747
Тези апаратчета не стават за нищо. Правят ужасна микрофония и ползата от тях е никаква.

# 1 748
  • Добрич
Тъй като следващата седмица в Кауфланд отново ще има слухови апаратчета, да ви питам имате ли впечетления?

Влошаването на слуха се установява с аудиограма, при която се определя прагът на чуване. За различните честоти увреждането е различно. После апаратът се настройва точно по тази аудиограма, т.е. настройва се за всяка честота според съответното увреждане. Отделно при задушните апарати за по-голям комфорт се прави отливка по ухото.

Това няма как да се случи със слухов апарат, купен от Кауфланд.

Ако си знаете диоптъра и той е еднакъв за двете очи, можете да си вземете готови очила със съответния диоптър и да сте доволни.

При слуха обаче нещата са несъпоставими!

# 1 749
  • Пловдив
Татко не чува добре, защото дълги години е работил на самолетна писта. Отдавна му беше изписан слухов апарат, но той упорстваше. На един празник брат ми направо му подари апаратче, без да го пита дали иска, защото разговарянето (и буквалното, и на тема слухов апарат) вече беше станало тегаво. Започна той да носи и не го носи всеки ден, но когато излиза и се среща с хора, върши много добра работа.
Но...откакто го носи, му се запушва носът и изпитва дискомфорт там.

# 1 750
  • Добрич
svetlana manoleva, ушите и носът са свързани. Мисля, че беше чрез евстахиевата тръба.

Преди ми се случваше,  когато съм била на слънце да ми заглъхват ушите. Всъщност причината беше, че ми изсъхва лигавицата на носа. И на физиотерапия ходих. Забелязала съм, че при суха носна лигавица и сега ми се случва да ми заглъхнат ушите.

Лекар може би ще му помогне.

# 1 751
Здравейте, искам да задам въпрос към всички оперирани.Някой знае ли какво е осикулопластика, метод въведен от проф.Сапунджиев в гр.Варна?На някой предлагана ли е такава интервенция?Какво представлява този метод?

# 1 752
  • Добрич
В слуховия анализатор слухът се разпространява по въздуха  (външно ухо), по костици (средно ухо), по течност (вътрешно ухо) и после по слуховите нерви до слуховата зона.

Ако някъде по веригата има нарушение, слухът е увреден.

Когато има нарушение на костиците в средното ухо (три малки костици: чукче, наковалня и стреме с размери в мм.) при осикулопластиката се поставят импланти, които ги заменят.

Това е същността на операцията, която по света била въведена отдавна, а вече се прави и у нас.

# 1 753
В слуховия анализатор слухът се разпространява по въздуха  (външно ухо), по костици (средно ухо), по течност (вътрешно ухо) и после по слуховите нерви до слуховата зона.

Ако някъде по веригата има нарушение, слухът е увреден.

Когато има нарушение на костиците в средното ухо (три малки костици: чукче, наковалня и стреме с размери в мм.) при осикулопластиката се поставят импланти, които ги заменят.

Това е същността на операцията, която по света била въведена отдавна, а вече се прави и у нас.
А  за отосклероза  прави ли се?

# 1 754
  • Добрич
Момичета, предстои ми избор на слухови апарати и искам да попитам някой, ползващ повече канали, има ли голяма разлика между 24, 32 и повече канала?

Сегашните ми апарати са 24 канални. 2017 г., като ги купувах това беше най-доброто, което предлагаше съответната фирма и си бяха цифра....

Преди 24 каналните, имах 8-канален апарат и разликата е много голяма.

Логично ми звучи и повече каналните от 24 да са доста по-добри.

В същото време цената расте заедно с каналите и за да направя избор искам да съм убедена, че си струва да платя повече.

Ще се радвам, ако споделите мнение.

Общи условия

Активация на акаунт