Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 669
  • 1 951
  •   2
Отговори
# 1 755
Здравейте, момичета Simple Smile Присъединявам се и аз към вас.
Искам да попитам за мнение за център Дитомед в София. Доколкото видях работят с апарати Соник, нямам представа с какво качество са.
Имам аудиограма правена миналата седмица в Ототон, която показва загуба и на двете уши съответно 56 и 57. Днес бях на УНГ и той не пожела да ми направи аудиограма защото там било шумно, а директо ме праща Дитомед, което за мен е меко казано странно.
Има ли някой опит с тях или с тези апарати?

# 1 756
Здравейте,
тези от вас, които са с апаратчета от Ототон на Phonak, ако имате информация, опит или наблюдения при тестване/носене или друго, каква е разликата в моделите Audéo Lumity L30, L50 и L70, освен в цената и това, че последните са "по-голен клас" (каквото и да означава това).
Прегледах таблицата, в която са отбелязани с "точки", кои модел с какво разполага, но дали в действителност има някаква съществена разлика, някак си при консултацията в Ототон не можах да разбера, освен след по-обстоен разговор разбрах, че разликата между L50 и L70 била минимална.
В момента тествам L70, шумовете от предмети са направо стресиращи (за първи път слагам апарат), по отношение на разговори е значително по-добре. Ще тествам и L50. Тъй като сумите са непосилни за мен към настоящия момент бих искала да събера повече информация.
Да не се окаже, че и между L70 и L30 също е незначителна.
Ще съм благодарна на всеки отговор.

# 1 757
  • Добрич
L-90 - премиум клас (6500-7300 лв)
L-70 - висок клас (4300-5000 лв)
L-50 - стандартен клас (3100-3600 лв)
L-30 - основен клас (2100-2600 лв)

L-70 мисля, че бяха 20 канални (максимумът за Ототон), а 50 и 30 са по-малко.

Би трябвало страничните шумове да се заглушават при 70. Много са важни настройките.

Сравнение на 30 и 90.

С онлайн преводача:
Скрит текст:
Производителите на слухови апарати създават няколко различни нива на технология за своите продукти за слухови апарати. Разликите между нивата на модела са различни, както в цената, така и във функционалността. Има и някои прилики между слуховите апарати във всички помощни средства!

Всички днешни слухови апарати с рецепта от големи производители на слухови апарати са съвместими с Bluetooth. Когато разглеждате популярните слухови апарати в стил Receiver in the Canal (RIC), всички те имат насочени микрофони, които автоматично ви фокусират повече върху звука отпред, когато сте в шумна среда. Това е нещо, което слуховият апарат прави автоматично и не изисква действие от ваша страна. Всички модели имат налично маскиране на шума в ушите, което помага за справяне с шума в ушите.

Phonak предлага четири нива на слухови апарати Phonak Audeo Lumity, L30, L50, L70 и L90. Днес ще сравня две нива на слухови апарати Lumity, L30 и L90. Има 2 основни разлики между тези слухови апарати. L30 е продукт от начално ниво, който не предлага управление на шума, за да помогне за контролиране на фоновия шум в шумни ситуации. Този слухов апарат е най-подходящ за човек, който води много спокоен начин на живот или с ограничен бюджет. L30 се представя най-добре в тиха среда, разговори един на един или у дома. L90 има най-доброто управление на шума, предлага по-добро разбиране на разговора в по-предизвикателни среди и групови ситуации, по-добро разбиране в колата и повече гъвкавост в настройките, които вие сами можете да направите. L30 има 12 канала, а L90 има 20. Ако мислите за това като за графичен еквалайзер на стерео усилвател, вашият слухопротезист може по-добре да настрои фино предписаните слухови апарати с повече „дръжки“, за да ги наберете. Реални измервания на ухото може да потвърди как различните канали са настроени за вашата индивидуална загуба на слуха. Освен това допълнителните функции в слуховите апарати също могат да бъдат по-добре настроени към вашите нужди.

Когато обмисляте какъв слухов апарат да използвате, винаги избирайте най-добрия слухов апарат, който да отговаря на вашия начин на живот и бюджет за максимален успех. Лекарите по аудиология Gardner могат да ви помогнат да изберете най-добрия предписан слухов апарат Phonak. Ако живеете в района на Тампа Бей във Флорида, обадете се на 1-800-277-1182, за да си уговорите среща в едно от нашите десет места днес! Можете да изпратите имейл на info@gardneraudiology.com или да посетите www.gardneraudiology за повече информация относно загубата на слуха и слуховите апарати.

Последните дни и направих консултации с няколко фирми и съотношението цена/качество е важен компонент.

# 1 758
Вела,
Благодаря ти за отделеното време и информацията.

# 1 759
Момичета, предстои ми избор на слухови апарати и искам да попитам някой, ползващ повече канали, има ли голяма разлика между 24, 32 и повече канала?

Сегашните ми апарати са 24 канални. 2017 г., като ги купувах това беше най-доброто, което предлагаше съответната фирма и си бяха цифра....

Преди 24 каналните, имах 8-канален апарат и разликата е много голяма.

Логично ми звучи и повече каналните от 24 да са доста по-добри.

В същото време цената расте заедно с каналите и за да направя избор искам да съм убедена, че си струва да платя повече.

Ще се радвам, ако споделите мнение.
Мисля, че имат тест период и най-добре да пробвате и сама да решите. Бях на проба на два апарата не помня колко канала бяха, но се водиха среден и висок клас. Единия струваше 3 600 лв другия около 6 000 лв, та аз не видях никаква разлика и купих по евтиния. Обяснението беше, че тъй като не нося редовно апарати не мога да усетя тази " голяма " разлика в качеството.

# 1 760
Здравейте, след хрема ми заглъхна ухото, тъй като не се оправи отидох на УНГ , каза ми хлътнало тъпанче. Изписа кортикостероидни капки и ми каза да стискам носа и да издухвам. Месец по-късно ухото все още заглъхнало отидох пак и ми каза да направя скенер на синуси. Преди това реших да отида на второ мнение. Съвсем друга диагноза получих- перфорация на тъпанчето и то не малка . Направо съм в шок. Ухото не ме е боляло, не съм имала секрет, абсолютно нищо. Чудя се към кого още да се обърна за трето мнение. С другото ухо не чувам от дете, имам едно здраво а сега и то издава багажа. Моля ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да каже. Също и мнение за добър лекар за София. Направо ще полудея!

# 1 761
Здравейте, след хрема ми заглъхна ухото, тъй като не се оправи отидох на УНГ , каза ми хлътнало тъпанче. Изписа кортикостероидни капки и ми каза да стискам носа и да издухвам. Месец по-късно ухото все още заглъхнало отидох пак и ми каза да направя скенер на синуси. Преди това реших да отида на второ мнение. Съвсем друга диагноза получих- перфорация на тъпанчето и то не малка . Направо съм в шок. Ухото не ме е боляло, не съм имала секрет, абсолютно нищо. Чудя се към кого още да се обърна за трето мнение. С другото ухо не чувам от дете, имам едно здраво а сега и то издава багажа. Моля ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да каже. Също и мнение за добър лекар за София. Направо ще полудея!
Пак аз, при мен нямаше проблем с тъпанчето а със синусите, но ушите ми бяха все така заглъхнали близо 2 месеца, отново след хрема.  На скенера нищо не се видя и след много мотане посетих доц. Николай Сапунджиев във Варна които ми вкара камера през носа стигаща до гърлото за да прегледа евстахиевата тръба тъй като имаше съмнения, че там е проблема. В крайна сметка не стана ясно каква е причината, но ми мина.
Нямала съм никога проблеми с тъпанчетата, но знам, че те подлежат на лечение ако се вземат навременни мерки. Не се отказвайте !

# 1 762
  • Карлово
Не се паникьосвайте за спуканото тъпанче. Понякога се самоизгражда мембраната, то зависи и колко  голяма е перфорацията. Аз имам пластика на тъпанчето, понеже при една инфекция получих голяма, над половината, перфорация. Препоръчам Ви като се къпете да слагате един памучен тампон, намазан с вазелин в ушния канал, възелинът да е от вътрешната страна. Това се прави с цел да не попадне вода в средното ухо, защото може да се получи инфекция.

# 1 763
  • Добрич
Не мога да помогна с име на доктор, но заради заглъхването на ушите даже на физиотерапия ходих. Причината беше евстахиевата тръба.
Бях забелязала, че ако стоя на слънце без шапка ушите ми заглъхват.

# 1 764
Благодаря Ви хора, усещам , че не дишам свободно както се казва, вероятно ще направя и скенер. Лекарката ми каза, че липсва 1/3-та от тъпанчетата мембрана, дали не съм си навредила сама от издухването което ми каза да правя първия лекар. От нищо и никаква хрема стана голямо приключение. Да полудее човек.

# 1 765
  • Карлово
Най-често се перфорира с почистване на ушната кал, ако се понатисне малко по-силно. От хрема не вярвам.

# 1 766
И на мен ми се стори странно. Лошото е, че всеки казва различно и не знам къде е истината а проблема стои.

# 1 767
Здравейте,

Бихте ли могли да ми препоръчате добър УНГ/аудиолог? Преди няколко години ми казаха, че имам засегнат слухов нерв на дясното ухо, от тогава ми се струва, че слуха ми се влошава, последните 2 седмици имам сериозни проблеми в шумна среда, не чувам добре разговорите, в трафик като говоря трябва да викам. Днес бях на УНГ, аудиограмата ми е перфектна, лявото ухо ми е между 0 и 5 децибела, дясното между 0 и 10 , но въпреки това аз не чувам, увеличавам повечето устройства на максимум. Лекарят ми каза, че нямам проблем със слуха, а с разбирането, което доколкото разбирам е проблем с център от мозъка, но моят проблем не е само с разбирането на реч, а и цялостно със звука, чувам го тих. Не знам вече какво да правя и към кого да се обърна Close

# 1 768
Здравей, аз съм със засегнат слухов нерв от дете и не чувам 80 % тоест може да се каже въобще. Ако чуваш едва ли е засегнат нерва. Др Дончев ВМА .
Ако имате проблем с разбирането на речта невролог, преглед на глава, скенер.

# 1 769
Здрасти Нана ,

Благодаря за препоръката ,ако е началника на отделението във ВМА май съм била при него . Проблемът е че аз не чувам добре ,лаптопа ми е на 100 процента ,телефона също ,като говоря по телефона увеличавам почти докрай ,не чувам добре в шумна среда ,но на аудиограмата слуха ми излиза ,че е нормален .

Общи условия

Активация на акаунт