Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 502
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 905
От днес съм с нови апаратчета. Избрах ReSound на СтарФютчър, най вече заради препоръките на Вела. Благодаря!
Приключих с Ототон, след като за 2 години и половина, Фонака ми беше на ремонт 3 пъти. И отново се развали. Реших че няма смисъл да хвърлям пари в постоянно ремонтиране и предпочетох нови от ReSound. Цената наистина е двойно по евтина и заедно с доплащането от НЗОК, платих 1500 лв за двете уши. За екипа в центъра, също само добри неща мога да кажа.
Слуховата ми загуба е двустранно 69 dB. По НМЕ се води тежка и се дават 68% пожизнено. ТЕЛК ми даде само 25.
Чувам че масово режели заради фалшивите телкове. Утре ще обжалвам, пък ще видим.

Здравейте,кой модел са апарата?
И на мен ми предстои да вземам ,разбрах че са вдигнали сумата която отпускат НЗОК    дали е така не намирам информация?

# 1 906
Здравейте, искам да ми приложи кой са най добрите марка?  Марка трябва да е здрав апарат с дълги години и супер с чуване на говорене!

# 1 907
  • Добрич
Дрешки Книги 621880, няколко страници по-напред:

Отговарям подред.
Апаратчетата са ResSound Key 261, шест канални. С Айфон съм. Приложението работи без грешка, засега. Звукът е силен и ясен. Околният шум може да се намалява, но чесно казано на мен не ми пречи, правя го само когато става наистина дразнещ. До този момент съм изключително доволна.
Бях с Фонак Парадайс. Цената му е двойна.

☆☆☆

Здравейте, искам да ми приложи кой са най добрите марка?  Марка трябва да е здрав апарат с дълги години и супер с чуване на говорене!

Tsvetan Boqnov 776398...
, виждам че днес сте регистриран във форума. Предполагам, заради слуховите апарати. Те нямат касателство към говоренето. Трябва да бъде програмируем апарат (два, ако увреждането е двустранно). Трябва настройване според Вашата лична слухозагуба ( прави се по аудиограмата). Според слухозагубата се избира и подходящия модел. И според финансите разбира се. На Отикон и Фонак апаратите от най-висок клас лятото  бяха към 6500 лв. единия. На ReSound толкова струваха общо двата апарата от най-високия клас...

Обиколете няколко офиса, направете консултации, вижте какво Ви предлагат за Вашата слухозагуба и после изберете.

# 1 908
Дрешки Книги 621880, няколко страници по-напред:

Отговарям подред.
Апаратчетата са ResSound Key 261, шест канални. С Айфон съм. Приложението работи без грешка, засега. Звукът е силен и ясен. Околният шум може да се намалява, но чесно казано на мен не ми пречи, правя го само когато става наистина дразнещ. До този момент съм изключително доволна.
Бях с Фонак Парадайс. Цената му е двойна.

☆☆☆

Tsvetan Boqnov 776398...
, виждам че днес сте регистриран във форума. Предполагам, заради слуховите апарати. Те нямат касателство към говоренето. Трябва да бъде програмируем апарат (два, ако увреждането е двустранно). Трябва настройване според Вашата лична слухозагуба ( прави се по аудиограмата). Според слухозагубата се избира и подходящия модел. И според финансите разбира се. На Отикон и Фонак апаратите от най-висок клас лятото  бяха към 6500 лв. единия. На ReSound толкова струваха общо двата апарата от най-високия клас...

Обиколете няколко офиса, направете консултации, вижте какво Ви предлагат за Вашата слухозагуба и после изберете.

Благодаря от Сърце ❤️
Прочетох за модела за 8 канала и другите спецификации е много добра цена!

# 1 909
  • София

Здравейте,кой модел са апарата?
И на мен ми предстои да вземам ,разбрах че са вдигнали сумата която отпускат НЗОК    дали е така не намирам информация?

Прието е, но още не е обнародвано през Държавен вестник и затова не намираш информация. Изисква време процедурата. Вероятно в края на март,а може би и по -рано ще го обнародват. Ако имаш възможност изчакай. На мен също ми предстой и изчаквам. Парите ще са повече със сигурност.

# 1 910
Здравейте, аз в момента тествам на Фонак Audeo Lumity, трети ден, като съм с два апарата, но единият не се води "слухов", а тип "усилвател", който предава звука към чуващото ухо. Това с усилвателя го слагам на много слабо чуващото ухо.
За първи път слагам апарати и ми е странно съответно, речта е по-силна определено, но май нямам голяма разлика в разбираемостта на думите (чувам говора и без апарати, просто не всички думи разбирам). Не мога да преценя, говоря само с мъжа ми и семейството ми, още не съм тествала на силен шум.
Ходих и в Отикон, вероятно и там ще тествам нещо, но консултантката въобще не ме насочи, каза да погледна сайта, накрая спомена модели Real 1 / 2 / 3.
Ходих и в Старфючър, но там накрая на дългия разговор, ми казаха, че нямали апарати за проба..
А аз никога не съм носила и ме притеснява да си закупя нещо толкова важно за мен без тест (при положение, че на други места има възможност).
Става въпрос за град Варна.
Вие какво бихте ме посъветвали? Не е ли нормално да искам да ги пробвам все пак или да рискувам?

Относно помощта от НЗОК, в две от фирмите ми казаха, че сега март се очаква увеличение на помощите, може би почти двойно.

# 1 911
Здравейте,

Трябва да купя батерии по здравна каса на майка ми. Къде в София /желателно център/ мога да отида? И от коя марка сте доволни. Тя до сега е ползвала Signia 675 и не държи много на тях. В интернет намирам само онлайн магазини.

# 1 912
  • Sofia
Пробвайте в някой от офисите на Ототон. Марката батерии няма значение, а в Ototon са Phonak. Аз съм доволна и от Лидл-ските (не по ЗК), но рядко пускат.

# 1 913
Аз купувам само онлайн. Коректни са, още на следващия ден ми ги пращат.

# 1 914
В София, фирма Анка, зад централни хали.
Мисля че улицата беше "Княз Борис "

# 1 915
Здравейте, писах преди около година за перфорация на тъпанчето ми, за съжаление не се затвори и ми предстои операция. Исках да попитам някой има ли мнение за доц. Орлин Стоянов ИСУЛ и Д-р Дончо Дончев ВМА?
Както и да попитам ако някой скоро е бил под пълна упойка как е положението след излизането от нея защото си спомням колко неприятно беше но все пак моите спомени са от преди 30г.
Благодаря предварително!

# 1 916

По здравна каса?

# 1 917

По здравна каса?

Не. Не ми се занимава с тях. Даже не знам дали промяна на сумата, но беше смешна.  Последната ми поръчка беше за 80 бр - 53 лв. Стигат ми за една година точно.

# 1 918
  • София
По каса 40 бр. батерии са 48лв. Аз също не се възползвам, защото си ги поръчвам от Германия. Тука не ми харесват, сякаш се хабят по-бързо.

# 1 919
  • Добрич
Скрит текст:

По здравна каса?
Не. Не ми се занимава с тях. Даже не знам дали промяна на сумата, но беше смешна.  Последната ми поръчка беше за 80 бр - 53 лв. Стигат ми за една година точно.

Стана ми интересно, 80 батерии за един или за два апарата стигат за една година?

Сега апаратите ми са със зарядно устройство, но за предните апарати купувах по ококоло 200 батрии за година (най-малките, номер 10). И аз купувах все онлайн, защото е много по-изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт