Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 168 169
  • 1 951
  •   3
Отговори
# 165
  • София
Здравейте, Мау-Мау,

Може ли да ми кажете в кой град и кой консултант ви е обслужил и вашите имена, за да проверя случая с аудиограмата? Можете да ми ги изпратите и на лично съобщение.
Благодаря.

Поздрави,
Георги

Хей, Габи, толкова се радвам за теб! Това е супер, чудесно, идеалише  Hug
Всичко ще е наред, убедена съм Hug
На останалите, благодаря за отговорите. Наистина ми беше интересно какво мислите за това и защо така сте предпочели. Хубаво е, че имате вариант операция, докато ние с невритите нямаме.
Хриси, радвам се, че и ти си се решила.

Обаче знаете ли какво, извън всяка  прогноза, аз се подобрявам.  Позанемарих малко заниманията, заради професионалната си натовареност, но сега ги подновявам отново. Прави ми впечатление, че чувам доста силно звуците от чаткането по клавиатурата. Слушкам си радио на телефона на намален звук и ми идва да отида да завра половинчатата аудиограма на консултанктата от Фонио, там дето слънце не огрява. Оказа се, че имам огромна разлика между въздушна и костна проводимост, в полза на костната, обаче във Фонио оставиха измерването на костната проводимост за после. А то е от съществено значение, за да се определят праговете на слуха. Според аудиолога, с който се съветвам,  тази половинчата аудиограма показва, че не трябва да  да чувам абсолютно нищичко от звуците около себе си, нито пък човешки говор. Тя и така си каза консултантака де-ти си напълно глуха, трябват ти веднага два апарата. И се опиртваше да ми говори на жестомимичен език.  #Cussing out Но разбира се, не отложи предлагането на апаратите за следващия път, а отложи измерването  на костната проводимост за следващия път. Леле, как се вбесявам....Майната му, не ща да ги знам повече. Слагам точка. Продължавам и скоро ще си направя нова аудиограма Simple Smile Нищо не е безнадежно, момичета и нищо не е загубено.

# 166
Ами и при мен предполагат, че е от тогава. Като малка гледах тв-то максимално близко до екрана, все си придърпвах килимчето по- близко. По-комфортно ми беше да е силен звука, не обичах никак тая игра , която играхме в детската. Нареждат се децта едно до друго в редичка и първото шушне думичка на второто, второто я повтаря на третото и т.н . шепнешком. Последното дете казва думата на глас и ако не е същата, се почва проучване къде по веригата е грешката. Почти винаги беше в мен. Не помня един път да съм чула реално какво ми е казало другарчето, измислях си думичката, само дето си мислех, че при всичко е така и не виждах какво и е забавното на тая игра. Нашите винаги са ме имали за много разсеяна, повтарят повтаря полза няма, аз съм си мислела нещо си и хич не съм слушала. Баба ми Бог да я прости , каза един ден на баща ми  това дете не чува, заведето го на лекар. Той не я взе много на сериозно, но тя беше упорита. Не знам кога е било може би около първи клас вече. Първата ми запазена аудиограма е от трети клас, малко преди това да сме отишли -втори ,първи не знам. Беше голям шок за нашите. От там билки, доктори, доктори много, поне на мен ми се виждаха много. Аудиограми сто хиляди. В отчаянието си спомням ходихме веднъж и на " лечителка", която "лекуваше" с енергия. Накрая се примирихме. Първото ми апаратче , не знам може би 7  8 клас , не помня точно защото не го носих, беше огромно, задушно и се виждаше от хиляди километри или е нямало по-малки или са били прекалено скъпи не знам. Нямаше сила, която да ме накара да го сложа. После в 11 клас имах вече вътреушно мъничко, но го носих от време на време , когато много ми се наложи. Когато съм в непозната обстановка и т.н. Сега си взех ново и смятам да го нося редовно, няма смисъл да се мъча, а освен това е много мъничко и звука не се чува изкуствено като от микрофон. Иначе си спомням като ми сложиха за първи път апаратче, вълнението беше много голямо, плаках чак.
Пила съм бетасерк и неуробекс през годините. Но от около 10 години сигурно не съм. Иначе намалял ми е слуха да. Има намаление с около 20 дб и на двете уши, но това е за период от 15 16 години.
Бяха ме предупредили да не слушам силан музика със слушалки, да не ходя на дискотеки, да не пуша, заради никотина, къде ще ги разправяш тези неща на тийнейджър и на дискотеки слъм ходила и съм пушила и мп3 слушах и всичко.

Здравей JasmimaD.

Твоята история наподобявя на моята Simple Smile С разликата, че тепърва ще слагам апаратче. За съжаление от ноември месец м.г. съм безработна и ми е изключително притеснено след 15 годишен стаж да се впусна в нови предизвикателства с допълнителнонамален слух след прекаран вирус миналата година .
Имам ЛКК и право на еднократна помощ за закупуване на апаратче . Тези дни ще се мобилизирам в ориентирането към фирма. Много е важно за мен да почувствам подобрение на слуха предвид предстоящото ми търсене на нова работа. С радост ще ви споделям какво ми се случва и с какво се сблъсквам, за да помогна и на други. Simple Smile

# 167
  • Варна
JOY75 добре дошла тук и успех в навиране на най-доброто решение!
Аз да се отчета-днес само ми махнаха едно конче от ухото,  откъдето взимат мастна тъкан да запушат тъпанчето. Махането на тампона ще е в петък. Нямам търпение вече...

# 168
JOY75 добре дошла тук и успех в навиране на най-доброто решение!
Аз да се отчета-днес само ми махнаха едно конче от ухото,  откъдето взимат мастна тъкан да запушат тъпанчето. Махането на тампона ще е в петък. Нямам търпение вече...

Благодаря, Gaburata!

Дано и при теб всичко да е наред в петък Simple Smile

# 169
Здравейте отново, дами!
Някой чувал ли е/правил ли е скенар терапия? Действала добре (да не казвам, че на думи и оздравително) при увреден нерв...

# 170
Здравейте,

Вчера посетих Социална служба по местоживеене, за да ми отпуснат 480 лв. помощ за закупуване на апаратче. Утре ще посетя фирма Славина за проба, за да не губя време. Живея с нагласата, че живота ми ще се промени коренно след като почна да го нося -  или се заблуждавам?

# 171
  • София
Здравейте, JOY75,

Всичко е относително Simple Smile Няколко идеи, които да вземете предвид:
- Ако сте с двустранна слухова загуба и вземете едно апаратче - ще получите подобрение, но няма да е WoW. Защо прочетете на този линк http://fonio.bg/news/polezno/zascho-chuvame-po-dobre-s-dve-ushi.
- Ако сте млад и активен човек и си купите базов модел апарати - отново отговорът е не. Апарати, които ще започнат да покриват нуждите Ви започват с цени от 1200-1400 лв./бр. независимо от марката апарати. Тоест "евтиното" е наистина "евтино" и няма как да покрие стилът ви на живот.
- Ако си купите добри апарати, но не  бъдат настроени добре и за Вашата слухова загуба и дори бих казал звукови възприятия на мозъка Ви - отново отговорът е не.
- Ако си купите добри апарати, бъдат настроени ОК за Вашите нужди, и накрая накрайника - отливка, домче, черупка с говорител, вътреушен апарат - не са направени добре за вас - отново няма да сте доволна.
- Ако сте взели под внимание всички горни точки - те са адресирани, но на специалиста, с който работите му липсват обноски и отношение вероятно отново няма да сте хепи Simple Smile  

Моите два цента Simple Smile Успех!

Здравейте,

Вчера посетих Социална служба по местоживеене, за да ми отпуснат 480 лв. помощ за закупуване на апаратче. Утре ще посетя фирма Славина за проба, за да не губя време. Живея с нагласата, че живота ми ще се промени коренно след като почна да го нося -  или се заблуждавам?

# 172
Благодаря Ви много г-н Миленчев за съветите - ще ги имам предвид. Simple Smile

Хубав и успешен ден Ви пожелавам!

# 173
  • Варна
Бързаааам да се похваляяяяяя! Прф. Цветков има златни ръчички! Да е жив и здрав още дълги години и да помага на хората! Операцията ми е успешна, чувам....със страничните ефекти естествено, но ще мине време да се адаптира мозъка, но ЧУВАМ! Като говорихме с него и ми каза, че е нямал никакви съмнения, защото през последните 10 години  е нямало неуспешна операция. Ако някой реши да се подлага на подобен тип процедура, горещо го препоръчвам като специалист. Дори махането на тампона не усетих почти. Много е внимателен. Ох, много се разприказвах, но съм в еуфория!

# 174
Gaburata, много се радвам , когато някой споделя такива радостни неща. Пожелавам ти да си здрава! Аз не съм  от активните в тази тема, но знам какво е детето ми да не чува и мога да предположа какво изпитваш сега. Хубав ден!

# 175
Страхотна новина, Gaburata  Simple Smile Представям си каква радост е да усетиш промяната. Нека да ти става още по-добре с времето. Simple Smile

Аз днес посетих офиса на фирма Славина и още веднъж благодаря на г-н Миленчев за отделеното време и насоките, които ми даде относно прегледа. Затова се чувствам длъжна да разкажа накратко.
Служителката от фирмата, която ме пое беше много внимателна и любезна. Направи ми аудиограма и на двете уши - аз с лявото въобще не чувам, но има някакъв минимален остатъчен слух, с дясното чувам, но някои високи честоти - не. Тя ми предложи да пробваме апаратчета (те са представители на Фонак) и на двете уши.  С лявото чувах гласовете като пиукане, но не и като разбираем говор, явно там няма надежда. С дясното чувах говора си като микрофония, а гласът на служителката ми звучеше като електронен. Тя направи необходимите настройки, за да се тушират тези несъответствия, но въпреки това не почувствах някаква съществена промяна. Усещането ми беше все едно ухото ми е натъпкано с памук. В нормалното си състояние чувам по-добре. Мисля, че жената доста се обърка от моите обяснения. Вече съм в колебание дали имам такава неистова нужда от апаратче при положение, че от дете се оправям и то сравнително добре. Единственият ми страх е да не ми се влоши чуващото ухо. След прекарания вирус миналата година, които ме удари именно там, разбрах какво е да си почти глух.
Г-н Миленчев, ще мина и през вашия офис, за да изпробвам и другия модел Simple Smile
Дано да не съм ви отегчила.
Приятна почивка на всички! Simple Smile

# 176
Здравейте! Момиче съм и съм ученичка, със слухова загуба на двете ми уши. Уча в гимназия, не там в по-специалните училища, ако е от значение. Имам няколко въпроси, на които не успявам да намеря отговори. След няколко години ще завършвам 12 клас и трябва да помисля какво мога да правя по-нататък. Не искам да съм безработна и не искам да харча парите на майка си след завършването. Та, въпросите ми са: как мога да разбера кои специалности в университети са допустими за като мене, т.к хора със слухови проблеми? Защото търсих в нета и нищо не намерих. От значение ли е колко е слуховата ми загуба? Вие и порасналите ви деца продължихте ли след 12 клас някъде? Ще се радвам да отговорите каквото и да е. Благодаря!  Simple Smile

# 177
  • Варна

dk152, мило момиче ти си си съвсем нормален човек. Това, че имаш проблем не бива да те кара да търсиш нещо специално за теб, само защото не чуваш.
Как се справяш в училище? Как комуникираш със съучениците, приятелите, учителите? Четеш по устните или носиш слухови апаратчета?
Естествено, че няма да си безработна и спокойно можеш да си продължиш образованието щом искаш! Аз, когато бях студетнтка преди няколко години и не чувах добре, сядах най-отпред, за да чувам. Освен това и не виждам добре и затова също сядах напред. Въпреки това е имало моменти, в които преподавателите си мънкаха под носа, но приятелите ми там ме разбираха и знаеха за проблема и ми казваха какво не съм чула. В един от потоците имаше едно сляпо момиче и идваше на лекции с придружител, който да пише вместо нея. Щом човек иска нещо, намира начин.

# 178
Разбира се, че съм нормален човек, дори всичките с каквито увреждания да сме, сме си нормални, с чувства като останалите хора без проблеми. Не съм се взела на сериозно, разбира се, даже това не ми е проблем, че имам двустранна слухова загуба, нали все пак имам слухови апарати и съм окей с тях. Grinning В училище и навсякъде се справям добре, говоря нормално като останалите, не с жестовия език. За огромно благодарение баба ми ме е научила да говоря на глас. Бях малка, когато загубих слуха си от Амикацин. Изпитват ме писмено в училище, дори ми се е случвало и устно, защото все пак разбирах какво казваше учителката и така отговарях без никакви проблеми и получих 6-ца. Grinning Просто аз не зная с такъв уж "проблем" като моят какво работят/учат. Simple Smile И искам да знам какво бих могла да направя, затова реших да ви попитам. Simple Smile

# 179
  • Варна
Аз не виждам пречка да си учиш това, което искаш. Аз също нямам идея хората с подобни проблеми какво работят. Може би ще е работа, която изисква по-малко устни контакти с хората, но щом си с апаратчета, не виждам проблем да си учиш и търсиш нормална работа. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт