Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 168 280
  • 1 951
  •   2
Отговори
# 195
  • Варна
Янина, някои от нещата съм ги писала назад Simple Smile
Живея във Варна. Операциите са правени във ВМА София. Не е задължително доктора, който ме оперира да ги прави. Още повече, че той е почти през цялото време по операции и е трудно да се видя с него. Мога да си ги направя навсякъде. Дори тази година на контролни прегледи не съм ходила след това.
За да се стигне до това да ми правят аудиограми, се започна от шума.  Този шум най-вероятно няма да изчезне, защото много дълго време е минало преди да се постави правилна диагноза и ми е увреден и слуховия нерв. Шума намаля, като цяло.
Слуховата загуба не е еднаква на всички честоти, за да кажа колко точно. На лявото най-много беше 70дб. Сега е 30дб. На дясното най-много е била около 50, сега е някъде между 30 и 40дб. Различни са ми аудиограмите. Хубаво е да се правят на един и същ апарат, но нямам тази възможност да циркулирам София-Варна. 10 пъти да направя изследване през деня, всеки път ще е различно. Това е много трудна работа.

# 196
Имам позната при проф Лолов си е правила операцията,доволна е много,но то пак индивидуално,за отосклероза говоря.

# 197
  • Варна
Риска си е голям. Все пак никой не ни дава 100% гаранция. Аз изобщо не го мислих, защото лявото ухо беше трагично. Влязох си с кеф в операционната, защото знаех, че всичко ще е наред. Единствения по-траен страничен ефект е, че ни се възвърна вкуса в устата напълно, но не съжалявам за избора си.

# 198
Някой може ли да ми препоръча добър лекар УНГ в София или Варна за проблем със запушена Евстахиева тръба на едното ми ухо. От 2 седмици ми заглъхнало ухото, посещавах няколко УНГ лекари, всеки казва: Ще мине. Изписаха ми капки Виброцил и фортекал /антихистамин/. Не минава, единственото подобрение е, че почна да се чува пропукване през деня, но сутрин отново е заглъхнало.

# 199
  • Варна
Кристина, аз ходих във Варна при д-р Банова в ДКЦ-то в Терапията. Бяха ми заглъхнали зверски ушите, заради алергията. Почна ме с едни правени капки и сироп за втечняване на секрета, после още няколко вида капки и накрая наистина имаше резултат. Работи си със ЗК. Отделно всеки ден си запушвах носа и надувах, за да раздвижа тъпанчетата.

# 200
Вече чувам  Grinning Grinning Grinning Grinning , прекрасно е , пожелавам го на всички Ви.
Професор Лолов е велик , обичам този доктор.
Не съм имала никакви странични ефекти , нито гадене , след операцията можех да си отида , чувствах се прекрасно. Няма нужда да пия нито лекарства. На 10 ден ми направиха аудиограма , от 52 дб вече съм на 30.
След 5-6 месеца мисля да си направя и на другото.

# 201
  • Варна
Янина, добре дошла в клуба Grinning Аз бях в една еуфория след това, чувството е страхотно! Много се радвам, че е минало всичко толкова леко.

# 202
Здравейте, отново съм аз.  Flutter Говорите ли по телефона или не? Ако да, как стана? Интересно ми е.  bouquet

# 203
Здравейте, момичета!
Сега попаднах на темичката и виждам, че има и други със сходни проблеми, затова реших да се включа и аз.
Аз съм на 41 години, с намаление на слуха вече около 60 db - Двустранна невросензорна загуба на слуха-неврит. Причината неизвестна-Гентамицин или алергии.
И аз имам периоди на подобрения и спадове, но като цяло според изследванията, а и субективното ми усещане слухът ми постепенно спада.
Явно за моя случай само слуховите апарати биха могли да помогнат. Отне ми много години да приема идеята, но вече се чувствам готова, защото ми е много трудно в ежедневието(преводач съм по професия), психическото напрежение ви е ясно.
Посетих офис на Fonio, момичетата бяха много любезни, но цената от 9200 лв за два Audeo90 ми се струва доста сериозна, още повече, че наистина не съм сигурна дали ще елиминират проблема напълно.
Бях при проф. Лолов два пъти, много съм доволна.
Доц. Диана Попова ми препоръча Oticon Ria, така че вчера го опитах. Почуствах се много добре с него, за мен няма огромна разлика с Audeo, нямам претенции за специалист. 
Условията на Oticon за всеки случай са много по-добри. За втория апарат се ползва добра отстъпка от цената.
Все пак съм чувала многократно, че най-добрата марка е Phonak и затова реших да помоля някои от момичетата, които взеха апаратчета преди време да споделят впечатления как се чувстват.
Също така бих искала да попитам за барокамерата, мисля да опитам и там.
Пожелавам ви здраве и хубави емоции!

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 11:29 от Avgusta

# 204
Здравейте, момичета!
Сега попаднах на темичката и виждам, че има и други със сходни проблеми, затова реших да се включа и аз.
Аз съм на 41 години, с намаление на слуха вече около 60 db - Двустранна невросензорна загуба на слуха-неврит. Причината неизвестна-Гентамицин или алергии.
И аз имам периоди на подобрения и спадове, но като цяло според изследванията, а и субективното ми усещане слухът ми постепенно спада.
Явно за моя случай само слуховите апарати биха могли да помогнат. Отне ми много години да приема идеята, но вече се чувствам готова, защото ми е много трудно в ежедневието(преводач съм по професия), психическото напрежение ви е ясно.
Посетих офис на Fonio, момичетата бяха много любезни, но цената от 9200 лв за два Audeo90 ми се струва доста сериозна, още повече, че наистина не съм сигурна дали ще елиминират проблема напълно.
Бях при проф. Лолов два пъти, много съм доволна.
Доц. Диана Попова ми препоръча Oticon Ria, така че вчера го опитах. Почуствах се много добре с него, за мен няма огромна разлика с Audeo, нямам претенции за специалист. 
Условията на Oticon за всеки случай са много по-добри. За втория апарат се ползва добра отстъпка от цената.
Все пак съм чувала многократно, че най-добрата марка е Phonak и затова реших да помоля някои от момичетата, които взеха апаратчета преди време да споделят впечатления как се чувстват.
Също така бих искала да попитам за барокамерата, мисля да опитам и там.
Пожелавам ви здраве и хубави емоции!

Добре дошла! Включвам се относно барокамерата. Не знам дали си наясно за какво става дума,но ще ти опиша на кратко. Препоръчвам ти да отидеш, трябва лекаря от УНГ да ти даде направление.  Аз бях около два -три дена в болницата. Мисля, че може да излизаш, но тези, които бяха с мен стояха тези дни и не излизаха. Процедурата е следната - сутрин отиваш в едно помещение с една машина. В тази машина стоиш около час, не съм сигурна дали толкова беше времето, и вдишваш през кислородна маска.Мисля, че даваха и хапчета. Спомням си, че месец преди барокамерата трябваше да приемам едни хапчета, доктора от УНГ ще ти даде рецепта и вече ще ти обясни. Аз лично съм доволна, защото като излязох се чувствах много добре. Слуха ти няма да се възстанови, но има възможност да поддържаш съответното ниво, поне така ми обясниха лекарите там. Успех!  Simple Smile

# 205
  • тук-там
Здравейте, момичета!

......Посетих офис на Fonio, момичетата бяха много любезни, но цената от 9200 лв за два Audeo90 ми се струва доста сериозна, още повече, че наистина не съм сигурна дали ще елиминират проблема напълно.

Не знам защо са те "хвърлили" направо на премиум класа. Всъщност, знам, де - и мен така в началото...Писала съм тук. Laughing
Сега съм с този
http://fonio.bg/store/sluhovi-aparati/standarten-klas-sluhovi-ap … k-model-audeo-v50
Само на едното ухо - върши чудесна работа, въпреки, че му трябват още малко настройки, но нямам време. С 40 дцб загуба съм и на двете уши. Отосклероза.
Единствено в по-шумна среда малко ми се размива говора, но не се случва често. Вероятно има финна донастройка, когато ми остане време ще отида.
Искай да пробваш и по-нисък клас апарати. Peace

# 206
  • Варна
Неврита е много деликатно заболяване и слуха много трябва да се пази. Доста бях изчела по въпроса, докато бях с такава диагноза. Избягвах да слушам силно музика, да ползвам слушалки и първите няколко години по препоръка на лекарите пиех съдоразширяващи да поддържам положението. Дори си правих едни илачи с клеева тинктура и зехтин и си слагах тампони в ушите  Grinning Е при мен нямаше ефект, какъвто съм чела по руските форуми...
Иначе и аз пробвах Audeo но V70. В интерес на истината бях доста очарована, но са си скъпо удоволствие и сигурно щях да взема V50.
Слуха си е деликатна работа и като цяло трябва да си го пазим.

# 207
Не знам защо са те "хвърлили" направо на премиум класа. Всъщност, знам, де - и мен така в началото...Писала съм тук. Laughing
Сега съм с този
http://fonio.bg/store/sluhovi-aparati/standarten-klas-sluhovi-ap … k-model-audeo-v50
Само на едното ухо - върши чудесна работа, въпреки, че му трябват още малко настройки, но нямам време. С 40 дцб загуба съм и на двете уши. Отосклероза.
Единствено в по-шумна среда малко ми се размива говора, но не се случва често. Вероятно има финна донастройка, когато ми остане време ще отида.
Искай да пробваш и по-нисък клас апарати. Peace

Благодаря ти много, на мен от Славина ми препоръчаха Naida v30 sp, но ще поискам да опитам и препоръчания от теб  Grinning

Добре дошла! Включвам се относно барокамерата. Не знам дали си наясно за какво става дума,но ще ти опиша на кратко. Препоръчвам ти да отидеш, трябва лекаря от УНГ да ти даде направление.  Аз бях около два -три дена в болницата. Мисля, че може да излизаш, но тези, които бяха с мен стояха тези дни и не излизаха. Процедурата е следната - сутрин отиваш в едно помещение с една машина. В тази машина стоиш около час, не съм сигурна дали толкова беше времето, и вдишваш през кислородна маска.Мисля, че даваха и хапчета. Спомням си, че месец преди барокамерата трябваше да приемам едни хапчета, доктора от УНГ ще ти даде рецепта и вече ще ти обясни. Аз лично съм доволна, защото като излязох се чувствах много добре. Слуха ти няма да се възстанови, но има възможност да поддържаш съответното ниво, поне така ми обясниха лекарите там. Успех!  Simple Smile

Благодаря много за информацията Simple Smile
Не съм наясно, даже не знаех, че може с направление, при нас има един частен център и мислех там да ходя срещу заплащане. Ще проверя как стоят нещата, доколко знам помага и при мигрена, а аз имам и такава.

# 208
Здравейте,

включвам се към форума, за да черпя ценна информация и да си споделяме трудностите, с които се сблъскваме. Накратко -  слухозагуба на двете уши от почти 2 годишна възраст от лечение с Гентамицин, диагноза неврит. В последствие и отосклероза.  Нося слухов апарат.
На 33 години съм, работя като счетоводител. Колегите са запознати с моя проблем и са толерантни към мен. Обичайните трудности - нечуване по телефон; в шумна среда всичко ми се размива и чета по устните; не гледам телевизия от 6-7 години; изморявам се от чуването и пр.
Ще очаквам впечатленията от барокамерата, защото съм навита да пробвам.
Лекарите ми препоръчват кохлеарен имплантант, но към настоящия момент не искам да се подлагам на нея.

# 209
Здравейте,

включвам се към форума, за да черпя ценна информация и да си споделяме трудностите, с които се сблъскваме. Накратко -  слухозагуба на двете уши от почти 2 годишна възраст от лечение с Гентамицин, диагноза неврит. В последствие и отосклероза.  Нося слухов апарат.
На 33 години съм, работя като счетоводител. Колегите са запознати с моя проблем и са толерантни към мен. Обичайните трудности - нечуване по телефон; в шумна среда всичко ми се размива и чета по устните; не гледам телевизия от 6-7 години; изморявам се от чуването и пр.
Ще очаквам впечатленията от барокамерата, защото съм навита да пробвам.
Лекарите ми препоръчват кохлеарен имплантант, но към настоящия момент не искам да се подлагам на нея.

Здравей! Колко процента ти е загубата?

Общи условия

Активация на акаунт