Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 530
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета! Моят "преглед" мина. Не мога с нищо да се похваля. Мога само да кажа, че съм безкрайно разочарована. Изминах 1000 км общо, за да се окаже, че всички чакащи сме записани за прегледи на всеки пет минути. Професорът преглежда само от 11,00 до 13,30, а бяхме записани толкова много хора. И целта явно беше да минат всички. Шокирах се, като разбрах, че часовете ни са през точно пет минути.  Какво да кажа повече...Правете си изводите.

# 391

Много, много обнадеждаващо за хората с неврити. Жалко, че тук не се работи в тази посока, а си тъпчат на едно място.  Чела съм и друг път за Н-ацетил цистеин, че подобрява слуха,  даже виждам, че се продава свободно и се пие и от спортуващите. Но никой лекар, при когото съм била, не съм чула да работи в тази посока, да се тестват нови лекарства, да участва в проучвания и т.н. Очевидно дори неврита донякъде е обратим процес, но ще доживеем ли да видим заинтересован бг лекар, не знам.

# 392
  • Варна
Добре де в крайна сметка мина ли преглед. Казаха ли ти нещо?

# 393
Преглед е силно казано, Габи. Каза, че е неврит, на база кратък разговор, погледна с фунийката във всяко ухо с лампичка, хвърли бегъл поглед на изследванията ми,  даже две от тях изобщо не погледна. Също така не обърна внимание на придружаващите оплаквания. Като тръгна да му казвам, че имам и световъртеж  и че шумът в ушите не ми е постоянен, той вика и какво от това, и аз имам понякога и шум и световъртеж ...Каза да си ходя и да си купя слухов апарат, ако искам и пак ако искам да си пия лекарствата, които са ми предписвани, ама те по принцип не помагали. Опитах да кажа, че на мен ми помагат и се нуждая от схема, но нямаше време. С една дума прати ме на ....... си по съвсем деликатен начин и поканиха следващия в кабинета.

А и една бърза лекция относно неврита ми дръпна какво представлява, макар, че аз знам. Опитах да кажа, че не изпитвам всички тези симптоми, но това очевидно нямаше значение.

# 394
  • Варна
Когато аз ходих в ИСУЛ при професорката там и ми постави диагнозата моя преглед протече по подобен начин. Казах, че имам алергия, от която ми заглъхват ушите. Казах, че съм леко хремава - на всичко отговора беше "и какво оттова". Да не мислиш че ми гледаха всичките изследвания от 8-те години? Погледна само една аудиограма - без да се задълбочава. Не защитавам никого. Но на хора с опит явно им е нужно съвсем малко. Тука във Варна искаха компютърна томиграфия да ми правят без да има основателна причина. Ей така да ми облъчат хубаво мозъка. По същия начин бях втрещена - пътя София-Варна за 10 минути преглед. Нямаше обстоен преглед. Дори не ми погледнаха в ушите.
Не знам какво да ти кажа и какво да те посъветвам. Понякога се надяваме тайно на нещо, но то не покрива очакванията ни и е гадно.
В крайна сметка аз винаги съм била оптимист и ще се измисли лек срещу неврита, а и има къде къде по-тежки неща.

# 395
Добре, аудиограма, други какви изследвания искат за прегледа? Много неприятно впечатление остава след споделения от вас опит, но и аз смятам да се организирам за преглед при Цветков.
Дайте повече информация относно това кога приема, как става записването и колко струва прегледа, моля. Flowers Hibiscus

ПС: Припомнете ми моля и каква беше процедурата за отпускане на средства за батерии за сл. апарати? Директно подаваш молба в Социално подпомагане , после се изчаква заповедта за отпускане, при получаването на която се представяше фактура, мисля, друго? Накрая вече следва превод по банкова сметка, това е ясно.

Последна редакция: пт, 17 ное 2017, 14:01 от Saudadе

# 396
O, да и аз съм оптимист, Габи, разбира се. Аз не искам да обвинявам доктора, възможно е точно да съм имала по-големи очаквания, да отговори на въпросите ми, да отчете и останалите ми оплаквания и т.н. Защото аз имам и потвърдено с изследване лошо оросяване на мозъка, както и спазми на кръвоносните съдове, които също предизвикват сходни симптоми. Но стана така, че той игнорира напълно това и отсече неврит, като ме постави в обичайната рамка на заболяването, в която пък аз иначе не се вписвам съвсем.
Също се разочаровах, че няма никаква техника  в кабинета. Така, че ако някой смята да ходи  на преглед там, моят съвет е да отиде в самата болница, ако е възможно, мисля на 16 етаж е отделението, а  не долу, в приземния етаж на поликлинатката, в частния кабинет.

А професорката, при която ти си била в Исул, позна ли диагнозата ти?
Ето и тя е с голям опит, професор е, но явно не е била "твоят" човек.
Явно всеки трябва да търси своят си лекар. Лошо е, че София е толкова далече, а бих искала да видя и д-р Боримир Фурнаджиев. Той казва, че неврита се третира задължително с лекарства, за да не умре съвсем нерва, да се държи заболяването под контрол.

# 397
Добре, аудиограма, други какви изследвания искат за прегледа? Много неприятно впечатление остава след споделения от вас опит, но и аз смятам да се организирам за преглед при Цветков.
Дайте повече информация относно това кога приема, как става записването и колко струва прегледа, моля. Flowers Hibiscus

ПС: Припомнете ми моля и каква беше процедурата за отпускане на средства за батерии за сл. апарати? Директно подаваш молба в Социално подпомагане , после се изчаква заповедта за отпускане, при получаването на която се представяше фактура, мисля, друго? Накрая вече следва превод по банкова сметка, това е ясно.

На първия въпрос - аз носих аудиограма, направена малко преди да отида, както и аудиограми от предишните две години. Всичките до една са ми различни. Някои са хубави и се приближават до съвсем нормалния слух, а други са трагични. Имам също и голяма разлика между костна и въздушна проводимост.Както и да е. Но мисля, че аудиограма по принцип и там може да ти бъде направена. Носих също и тимпанометрия, както и изследване на слухови евокирани потенциали.
Аз се обадих в поликлиниката на ВМА, където се помещава въпросният МЦ център СВ. Георги Софийски. А то е един кабинет на практика в подземния етаж. Тук не препоръчвам да ходиш, но ако желаеш ще ти дам телефон. Той го има и в нета, де. Приема вторник и четвъртък от 11 до 13,30 в този кабинет, само с предварително записване. Сега съжалявам, че не отидох с направление директно в УНГ отделението на 16 етаж. Предполагам там биха могли да бъдат направени всички необходими изследвания.
 На въпроса за батериите не мога да ти отговоря, защото никога не съм носила апарати.
Ако приемаш съвети и имаш възможност да останеш ден-два в София, запази си часове поне за още един специалист. Съжалявам, че не го направих и аз. Но както и да е, сега ще си почина малко и ще видя къде ще отида.

ПП: Прегледа или консултацията в този кабинет е 50 лв. Ако ще ти правят и аудиограма, ще си платиш допълнително, но не зная колко.

# 398
  • Варна
Expect, Точно в ИСУЛ ме диагностицираха.Така ми протече там прегледа. Не съм написала много ясно в последния си пост, но проста в началото съм писала много. В ИСУЛ ми поставиха диагнозата, а после се оперирах при проф. Цветков. Да кажа само че в самото отделение е мн трудно да се хване проф. Цветков, защото към 9 влиза в операции. В частния кабинет долу, мисля че са 2 стаи и мисля че в едната има апарат за аудиометрии, но не съм 100% сигурна.
Наистина кофти впечатление остава у хората това, което си преживяла, но няма гаранция за нищо.   Hug

# 399
Мнението ми за Цветков е същото,от една торба с изследвания нищо не погледна ,аз имам и  евокирани потенциали също и те са ок ,еднакви на двете уши,а само едното ми е проблемно за ямр да не говоря имам поне 3 ,отделно скенери на части от мозъка и т.н.При влизане в кабинета сестратати иска 50 лева за 5 минути,другото не го коментирам седи като бей и говори и по тел.на въпроси не отговаря,но лекцията за неврита я изнася,за Исул и проф.Попова същата работа е и там,разликата е,че ще искат да те вкарат за вливания да си вземат парите по пътеката.

# 400
  • Карлово

1. Молба в Социално подпомагане, след като са изтекли 12 мес. от получаване на предишните.
2. С молбата се подава и копие от протокола на ЛКК
3. След 2 седмици излиза заповед за  ОТПУСКАНЕ НА СОЦИАЛНА ПОМОЩ, като от ДСП до края на следващия месец ще Ви изплатят сумата в брой или по Ваша банкова сметка/по избор/
4. След закупуването на батериите се носи копие на фактурата в ДСП.

Така мисля, че беше, но като отидеш да подадеш молбата в ДСП, ще ти кажат.

# 401
Expect, Точно в ИСУЛ ме диагностицираха.Така ми протече там прегледа. Не съм написала много ясно в последния си пост, но проста в началото съм писала много. В ИСУЛ ми поставиха диагнозата, а после се оперирах при проф. Цветков. Да кажа само че в самото отделение е мн трудно да се хване проф. Цветков, защото към 9 влиза в операции. В частния кабинет долу, мисля че са 2 стаи и мисля че в едната има апарат за аудиометрии, но не съм 100% сигурна.
Наистина кофти впечатление остава у хората това, което си преживяла, но няма гаранция за нищо.   Hug

Съжалявам, че звучи кофти, но нищо невярно не съм написала. По-лошо е, ако човек има други очаквания, хване си чукалата и измине 1000 км, а нещата протекат по сходен начин.

# 402
Мнението ми за Цветков е същото,от една торба с изследвания нищо не погледна ,аз имам и  евокирани потенциали също и те са ок ,еднакви на двете уши,а само едното ми е проблемно за ямр да не говоря имам поне 3 ,отделно скенери на части от мозъка и т.н.При влизане в кабинета сестратати иска 50 лева за 5 минути,другото не го коментирам седи като бей и говори и по тел.на въпроси не отговаря,но лекцията за неврита я изнася,за Исул и проф.Попова същата работа е и там,разликата е,че ще искат да те вкарат за вливания да си вземат парите по пътеката.

Жалко, че не съм прочела това по-рано Simple Smile Може би нямаше да имам толкова големи очаквания към доктора, независимо каква диагноза ще ми каже.
Заки, обаче ако твоите потенциали са ОК, това означава, че не е засегнат слуховия нерв, което пък значи, че не е неврит.
Ти как се справяш иначе, вземаш ли лекарства, добавки? Слухов апарат трябва ли ти?

# 403
Милгама ,тебокан и други подобни пих година и нещо в началото,после билки също,барокомера съм пробвала ама нищо нямах промяна и не направих 10 процедури,вливания два,три пъти като последните са по желание за 10 дни всеки път нищо не ми променят и те,единствения проблем видим е тъпанчето ,една го развали понеже в началото след Попова и Исул твърдеше,че е отит и сложихме макаричка тя не помогна,но тази ми развали тъпанчето.Апарат си купих,но колкото и да се намали на мен ми е силно и не мога да го нося.Абонирана съм за новостите в лечението на неврит,шум и глухота и получавам статии докъде са стигнали с опитите и дали има ново лечение вече със хора. Аз съм го писала някъде мнението ми за Цветков,но ако имаше отосклероза казват,че е добър,въпреки,че аз щях да предпочета проф.Лолов.Божа работа е какво ми е след 100 лекари и изследвания на които няма нищо нередно,но тъпанчето го видя пак само Лолов даже имам рисунка как изглежда къде е хлатнало и т.н.             

Последна редакция: пт, 17 ное 2017, 16:37 от zaki

# 404
  • Варна
Мдааа, Божа работа е всичко!

Момичета, надявам се никого да не съм подвела с моето мнение за докторите и да съм ви дала празни надежди. Hug

Поне темичката се раздвижи и се получи добра дискусия и ще остане много полезна информация!

Общи условия

Активация на акаунт