Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 173 022
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 930
Явно е едно също, благодаря! )

# 931
Обмислям дали да не сложа слухов апарат..
Някой да ми препоръча от кои е доволен?

Phonak Audeo Marvel.
Родих се направо Simple Smile
Има и блутут връзка, говориш по телефона направо през апаратите. И също можеш да слушаш музика. Има и приложение за телефон, с което можеш да си ги управляваш. Абе, страхотни са, направо вече си ги обичам Relieved

ПП: Точно от Ототон са. Не съм ги избирала сама, там ми ги предложиха. Мисля, че ако отидеш, ще ти предложат нещо, което е най-близо до твоите потребности.

# 932
  • Варна
Някакви реклами вървят на Ототон център, не знам техните какви са?

Същите служители са от Фонио. Фирмата е нова просто. Пак са си представиотели на Фонак.

# 933
  • Sofia
Същите служители са от Фонио. Фирмата е нова просто. Пак са си представиотели на Фонак.

Сигурна ли си? Защото, когато Фонио изчезнаха за 1 седмица и говорих с Ототон, като разпитвах надълго и нашироко дали поне служителите не са взели при тях (освен офисите), те ми отговориха, че не. Възможно е после да са приели обучени и опитни хора, което би било положително.

# 934
  • Варна

Сигурна ли си? Защото, когато Фонио изчезнаха за 1 седмица и говорих с Ототон, като разпитвах надълго и нашироко дали поне служителите не са взели при тях (освен офисите), те ми отговориха, че не. Възможно е после да са приели обучени и опитни хора, което би било положително.

Минавам често покрай Варненския офис и виждам, че са същите. В другите градове може просто да са се сменили кадрите по една или друга причина.

# 935
Какво е станало с Фонио, мислех и тях да ги проверя, за сверка.?
Няма ли ги вече? Странно..

# 936
  • тук-там
Няма Фонио вече - има Ототон - същите офиси, почти същите служители. Едните замениха другите - поради каква причина, незнам. Не съм се интересувала от 2 г., но продължават да ме канят за тестове.... Simple Smile

# 937
Здравейте! Вчера ми направиха аудиограма и тимпанометрия и всичко се оказа в норма.Нямам намаление на слуха.Всичко е било заради тапата ушна кал,която съм имала.Много съжалявам за времето което съм пропуснала и за срама който изпитвах..Сега говоря на тази тема съвсем спокойно и без никакви притеснения.Чувам нормално,което е най важното!
Искам да ви благодаря момичета за подкрепата,защото без вас нямаше да мога да преодолея страха и да взема нещата в свои ръце.
Толкова години мълчах,а проблема колко малък се оказа...
Искам да посъветвам всеки който се страхува и притеснява да не го прави и да отиде и да си направи всички необходими изследвания! Здравето е най важно!

# 938
  • Варна

Това е новия сайт и съответно ново дружество на Фонио...Както и да се казват, предлагат апарати Phonak и други. При всички случаи пробвайте няколко модела, а защо не и марки, за да прецените кои са най-добри за вас.
...и във Варненския офис си пазят всичко от Фонио. Аз съм им стар клиент. Просто сега си плащам настройките.

# 939
Имам час за избор и тест на апарати в понеделник.
Казаха ми, че мога да мина с една слушалка, но тя ще е на здравото ухо?
Така ли е?
Странно ми се струва..

# 940
  • София
Имам час за избор и тест на апарати в понеделник.
Казаха ми, че мога да мина с една слушалка, но тя ще е на здравото ухо?
Така ли е?
Странно ми се струва..

Да, така е. Аз не чувам изобщо с 1 то ухо/лявото/ и апарата ми е на здравото /дясното/и по този начин компенсира. Ако не чуващ като мен с другото ухо/лявото/ няма смисъл от 2-ри апарат. Просто аз не чувам с апарат на това ухо което не чувам. Ама абсолютно нищо. Даже тон.  Да не би и ти да си така? Иначе ако чуваш с нездравото предполагам е добре да имаш и на него.

# 941
  • Варна
Здравейте! И аз в шумна среда чувам значително по-добре, но и при мен е неврит. Обиколих доста светила, включително и в София/ което  всъщност се оказа, че е просто загуба на време. Никакво внимание не ми обърнаха и диагностиката беше меко казано претупана./
 А първата ми диагноза преди доста време беше отосклероза, но не бяха сигурни на 100%. Всички останали, казаха неврит. Намери се и един виден професор, който каза, че е множествена склероза и почти ме довърши. Въобще минах през всичко възможно. 
А за д-р Сапунджиев съм чувала много хубави неща, дори мислех и при него да ходя, но честно казано не виждам вече смисъл.
Уморих се. Сега си нося апаратите и не мисля занапред.
Вземам някои добавки и витамини и това е.

B.V*, не изключвай това, което ти е казал професора...
От пет годишна съм с установен слухов неврит -двустранен, който лекувахме като бях дете. След това всичко замря. С годините усещах загубата на слуха и след раждането на второто дете - нещата станаха по- сериозни. Сложих апаратчета. Установиха ми и синузит.
Преди година и половина се почувствах зле, като лоша настинка, но и с други симптоми... и ЯМР каза - множествена склероза... Излезе наяве въпросът дали това не е дремело още от дете в мен. Сега съм добре, но спазвам доста неща, за да е така.. Слуха е загубен, но важното е да не става по зле.
В тази връзка искам да споделя още нещо. Аз подозирам, че противозачатъчните хапчета, които започнах да пия след първото ми раждане са довели до влошаване...Но не е доказано!

# 942
Ани, чувам леко с лявото. Тонове определени липсват. И с дясното малко не дочувам, пак в определени тонове, но по-добре от лявото.

# 943
Десита, струва ми се, че при мен нещата малко се влошиха след прекарана настинка преди няколко години. Възрастта също оказва влияние малко по малко.

Angel_wing, по-добре е да са два, стига да има смисъл при теб. Когато е само един, усещането е сякаш нещо ти липсва. Странно е. Предполагам, че чуваш и с двете уши, може би в различна степен.

# 944
Да, но ми казаха, че с един ще е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт