Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 842
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 350
Да, дишаш кислород под силно налягане, все едно си на 30 м дълбочина. Така кислорода се усвоява на клетъчно ниво и има силен оздравителен ефект.

# 1 351
Благодаря на всички за отговорите!

Днес съм на УНГ за направление за барокамера, иначе тази седмица съм на скенер , заради дългата гъбична инфекция, която 1 г не ми казаха, че имам! Искам да видя дали е локализирана само до тъпанчето, но ще отида и на ЯМР за нерва. Иначе лечение не започнах веднага след като получих първата диагноза "възпален нерв" , понеже тогава не знаех точно колко е сериозно това , а и лекаря не спомена нищо за терапии, само едни капки ми изписа и протовоалергични хапчета. Трябваше още тогава да потърся повече инфо, сега може и да е късно Sad . Мисля да посетя и отоневролог за потвърждение на диагнозата възпален нерв, понеже обиколих много УНГ лекари, но само двама от тях споменаха нещо за нерв. Ще пиша след това отново, иначе проблема в момента ми е само в дясното ухо, на другото слуха е нормален, обаче аз под "пълна глухота" разбрах , че става върпос и за двете уши. Sweat Smile . Просто много се обърках вече от толкова лекари и сега това притеснение, честно казано тук във форума получих по-добри съвети, отколкото при всички лекари, при които бях. Направо положението е трагедия! : (

# 1 352
Може би не смятат, че е толкова сериозно, затова. Аз се учудвам, че не са те пратили на барокамера, по едно време при най-малкия признак пращаха, за да вземат пари. Но не вреди в никакъв случай. Успех!

# 1 353

И аз не знам защо досега никой не ме посъветва какво да правя като превенция, явно не ги интересува, вече ми се е разклатило доверието в БГ лекарите изцяло, и за други проблеми съм обикаляла и чувам от един - едно от друг - друго и имам чувството, че само си прехвърлят топката за да ми вземат парите и да не се занимават с мен. Rage

# 1 354
С оглед на моят личен опит, бих казала да, лекарите не ги интересува. Нито да започнете своевременно лечение, нито да бъде стопирана загубата.
 Най-любимо ми беше "Нищо ти няма, почивай си,  шумът в ушите е от от умора". А после: "Пий тези хапчета и ела след три месеца"  А накрая : "Ама ти защо не си дошла навреме, неврит се лекува успешно до седмия ден". Още ме избива на гняв от това безхабере и безотговорност.
 Аз ходих в барокамера, 55 пъти в рамките на няколко години и да, имаше ефект при мен и бях без апарати доста дълго време. А после загубата рязко и стръмно тръгна надолу и спрях да се повлиявам от барокамерата. Имах междувременно и среща с некадърен слухопротезист/ка, която ме отказа от идеята за апарати за още доста време. Докато не стана нетърпимо и адски трудно за мен и се свързах с друг специалист.
Моят съвет : Барокамера, читав УНГ с настояване за редовна профилактика и прегледи. И слухови апарати , в първия момент, в който усетите, че вече ви е трудно. Аз нося от близо 2 години вече. Така има шанс да  задържите загубата. И не се шашкайте, гадно е, но има решение и така може да се живее нормално Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 21:11 от B.V*

# 1 355
Значи,аз като почти напълно глуха, трябва да си стоя в къщи,да не излизам,да не работя,да не общувам......имам над 100 дцб слухозагуба,нося слухов апарат, почти не мога да говоря по телефона,ма не ми пука! Който ме уважава,не му пречи!
Така че,потребителката да се вземе в ръце,да посети читав УНГ специалист и да прави каквото е необходимо!И без да се шашка,не помага!! Гарантирано!

# 1 356
Здравейте момичета,
Аз сложих слухов апарат на 55, сега съм 76. Влязох в този форум защото трябва да го сменя и не знам с какъв. Последните два са на фирма АНКА, настройват с компютър. И аз не чувам хора с лоша дикция и в помещение с лоша акустика, най вече лекари. Ходенето при лекари УНГ е било без резултат.
Ухото е много сложен орган и трудно се лекува, за операция на ухо не съм чувала. Според мен проблемите  със  слуха са наследствени както и много болестни и състояния. Баща ми, баба ми и рода на баба ми са със лош слух. Антибиотици - на 14 год. бях 10 дни на стрептомицин. Два пъти бях много близо до оркестър.
Благодарна съм , че има слухови апарати.
Чудя се какъв апарат да купя и от къде.
Искам да ви кажа ,че съм купувала  евтини батерии rayovac extra size 312 от Литва чрез  ebay безплатна доставка.

# 1 357
Здравейте не знам да ли сте чували за терапия за уши. Аз също имам загуба на слух. Отидох на цигун терапия. Мога да кажа,че чувам по-добре , пак има някаква глухота но незначителна. Дори мисля да повторя. Телевизора вече го чувам на 14, преди бях на 21 височина.Така че  ако искате пробвайте. Сайта се казва По-Здрав. Там и телефони за записване. Успех.

# 1 358
Това звучи несериозно. Звукът на телевизора не е начин за измерване нивото на загуба на слух.
Колко децибела загуба имахте?  Колко си възвърнахте? На двете уши ли? Колко време правихте терапията, колко време е минало от тогава? Слухов апарат носихте ли? А сега?
Какво значи незначителна глухота?
С каква диагноза сте?

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 19:09 от B.V*

# 1 359
lechugitka
писах ви на лично съобщение

# 1 360

Здравейте,

То дори не е свързано със социалните ми контакти, а с формите на изкуство като музика и кино, с това, че плановете ми са да работя с хора. А дистреса ми идва главно от незаинтересоваността на лекарите и съответно незнанието ми как да забавя процеса.  Т.е. всичко, което трябва да се направи , свързано с "взимането в ръце" го правя от 1 година, само че все още никой не ми казал конкретно какво ми е,откъде е загубата и какво да направя за да я забавя. Само във формуа получих съвети. Ако знаете Вие или някой друг във форума читав УНГ лекар, моля препоръчайте. Бях при професор Димов в ИСУЛ, обясних му за слуховата загуба и за нерва, според него няма възпаление в ухото, каквото и да значи това. Каза ми, че имам рино-фарингит и ми изписа лечение за това. Знам, че хората, които държат на мен няма да ме оставят заради слуха ми, но мисля че е нормално да се чувстам зле емоционално спрямо други аспекти от живота, а и възрастта сигурно има значение за първоначалното приемане.

П.П Направих си ЯМР вчера и не показа някакви изменения, но той май се прави за да се търсят физилогични изменения, а не нервни?

B.V*   Ужас, и мен ме дояда като прочетох. И на мен са ми казвали подобни неща, от сорта на да си лягам рано и да се наспивам... една промивка и готово, заради ушна кал било "заглъхването" . А то излезе едно жалко парченце от ухото ми :@ . Все пак от тяхната реакция е заивисло качеството на слуха Ви занапред...

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 15:28 от Shaylo

# 1 361
Здравейте отново,

Направих си ЯМР на глава, за да видя дали има възспаление на слуховия нерв, изследването ми го даде лаборантката и ми каза, че няма възпаление. Аз обаче не виждам нищо описано в изследването за ухо или за нерв. Според Вас това нормално ли е?

# 1 362
Здравейте,на 17 години съм и преди съм писала в този форум и вече не знам какво да правя...Заради загубата на слуха се чувствам изключително зле емоционално,депресирам се страшно много като изляза с приятели и не ги чувам, направо е ужасно. Тъй като не получих особено голяма помощ в ИСУЛ утре пътувам за Стара Загора при доцент Руев. Исках да попитам ако се наложи да сложа слухов апарат,как се чува с него? Нормални ли са звуците или е роботизирано, чува ли се нормално човешкия говор,ще мога ли да живея нормално със слухов апарат и най-вече да продължа обучението си като хората,защото много трудно чувам и учителите вече😔 Моля тези с опит със слуховите апаратчета да разкажат как е при тях и по-добре ли се чувствате с тях?

# 1 363
Здравейте,на 17 години съм и преди съм писала в този форум и вече не знам какво да правя...Заради загубата на слуха се чувствам изключително зле емоционално,депресирам се страшно много като изляза с приятели и не ги чувам, направо е ужасно. Тъй като не получих особено голяма помощ в ИСУЛ утре пътувам за Стара Загора при доцент Руев. Исках да попитам ако се наложи да сложа слухов апарат,как се чува с него? Нормални ли са звуците или е роботизирано, чува ли се нормално човешкия говор,ще мога ли да живея нормално със слухов апарат и най-вече да продължа обучението си като хората,защото много трудно чувам и учителите вече😔 Моля тези с опит със слуховите апаратчета да разкажат как е при тях и по-добре ли се чувствате с тях?

Супер се чува Simple Smile Задължително две, ако загубата е и на двете уши, дори и да е минимална.
Няма роботизирани звуци, няма неестествено звучене. Въпрос на правилен избор на слухови апаратчета, който става с кадърен слухопротезист. Също и определен период за свикване и правилна настройка.
Предполагам, че загубата ви не е чак толкова голяма, щом все пак учите и чувате, макар и трудно.
Има възможност и да пробвате известно време преди да ги закупите. Или поне в Ототон има такава възможност.
Аз си чувам всичко с тях, вече две години ги нося. Проблемът е, че съм с по-основен клас и понякога околният шум и големите помещения влошават малко разбираемостта, но не е болка за умиране. А и така или иначе ще ги сменя някой ден. Носят ми страхотно спокойствие и се чувствам добре с тях Simple Smile
На излизане от офиса за първи път с апарати, ефекта за мен беше удивителен. Няма такава радост, хаха Simple Smile))
Нормално е да сте потисната и депресирана, но като почнете да чувате отново нормално, всичко ще отшуми. Успех Simple Smile

# 1 364

Супер се чува Simple Smile Задължително две, ако загубата е и на двете уши, дори и да е минимална.
Няма роботизирани звуци, няма неестествено звучене. Въпрос на правилен избор на слухови апаратчета, който става с кадърен слухопротезист. Също и определен период за свикване и правилна настройка.
Предполагам, че загубата ви не е чак толкова голяма, щом все пак учите и чувате, макар и трудно.
Има възможност и да пробвате известно време преди да ги закупите. Или поне в Ототон има такава възможност.
Аз си чувам всичко с тях, вече две години ги нося. Проблемът е, че съм с по-основен клас и понякога околният шум и големите помещения влошават малко разбираемостта, но не е болка за умиране. А и така или иначе ще ги сменя някой ден. Носят ми страхотно спокойствие и се чувствам добре с тях Simple Smile
На излизане от офиса за първи път с апарати, ефекта за мен беше удивителен. Няма такава радост, хаха Simple Smile))
Нормално е да сте потисната и депресирана, но като почнете да чувате отново нормално, всичко ще отшуми. Успех Simple Smile
Изглючително много Ви благодаря за отговора,много се успокоих! Аз съм напълно глуха с дясното ухо и при него и да сложа апаратче няма да има ефект, доц. Руев ми каза да сложа апаратче да лявото и след 6 месеца да ида на преглед и да си помисля дали искам да ми се постави кохлеарен имплант на дясното,за да чувам и с него. Аз никога през живота си не съм чувала с него и ще ми е изключително странно. Притеснявам се,че след поставянето на импланта звукът и всичко останало,което чувам ще стане неестествено или неразбираемо, не знам. Имам 6 месеца да реша дали искам имплант на дясното ухо. Някой би ли ми дал съвет дали да се подложа на тази операция? Има ли тук хора с кохлеарен имплант?

Общи условия

Активация на акаунт