Отговори
# 180
София някой получил ли е от инвестбанк?

# 181
  • София; Дружбето
Не знам за телка, затова се чудя, защото помощта е до 31.03, а телкът е с дата до 01.04 Simple Smile))). Основно ме интересуваше каква сума да очаквам през април. Благодаря за отговора  bouquet

# 182
През април ще ти изплатят за март - помощта, детски и интеграционни. Ако ЕР на ТЕЛК няма продължение и подадеш само за детски (което трябва да направиш през април), през май ще получиш редовните детски.
Ако междувременно ще преосвидетелствате и ви дадат ТЕЛК с 50 или повече процвента (и имаш "дупка" до излизане на новото ЕР - заверяване, подаване в социалните) ще получиш на куп и за промеждутъка между двете ЕР.

# 183
Плевен Инвестбанк има детски  Peace

# 184
  • България
Някой знае ли колко е помоща по чл8 за 2014г беше 240лв,а за 2015 като увеличиха мин. заплата има ли промяна?

# 185
  • София; Дружбето
През април ще ти изплатят за март - помощта, детски и интеграционни. Ако ЕР на ТЕЛК няма продължение и подадеш само за детски (което трябва да направиш през април), през май ще получиш редовните детски.
Ако междувременно ще преосвидетелствате и ви дадат ТЕЛК с 50 или повече процвента (и имаш "дупка" до излизане на новото ЕР - заверяване, подаване в социалните) ще получиш на куп и за промеждутъка между двете ЕР.

Hug разбрах. Благодаря

# 186
  • София
Някой знае ли колко е помоща по чл8 за 2014г беше 240лв,а за 2015 като увеличиха мин. заплата има ли промяна?
Аз знам ,че сумата не е обвързана с минималната работна заплата.

# 187
Няма промяна, сумата е същата.

# 188

Hug разбрах. Благодаря
Ако на ТЕЛК пише срок 01.04.2015 г. то това означава, че май месец също ще получиш всичко, което ти се полага. Независимо от ТЕЛК за детски трябва да си подаваш декларацията всяка година през месеца, в който си го правиш.За да си спокойна си погледни заповедите от соц. подпомагане.

# 189
  • София
Здравейте,
от днес и София - Младост - Райфайзен - ИМА  Simple Smile

# 190
Цитат
Ако на ТЕЛК пише срок 01.04.2015 г. то това означава, че май месец също ще получиш всичко, което ти се полага.
Защо през май, след като на 1-ви април й изтича срока? Според мен през април ще получи за март.
Коментарът ти ще ми бъде полезен, защото и моят ТЕЛК (за детето) изтича на 1-ви април.

# 191
Цитат
Ако на ТЕЛК пише срок 01.04.2015 г. то това означава, че май месец също ще получиш всичко, което ти се полага.
Защо през май, след като на 1-ви април й изтича срока? Според мен през април ще получи за март.
Коментарът ти ще ми бъде полезен, защото и моят ТЕЛК (за детето) изтича на 1-ви април.

Може и само един ден да е от месеца , то щом сме влезли в него се получава предвидената за месеца сума. Например на децата ми ТЕЛК е със срок 01.02.2015 г. , но сега през март си получавам всичко, което ми се полага. Минахме нов ТЕЛК, и е от януари, но от соц. подпомагане са издали заповед  при предишния ТЕЛК, за помощта от 240 лв. със срок до края на февруари и новата ми молба за тези помощи ще я приемат този месец. а  за детските ги подадох февруари, но аз тогава си ги подавам всяка година.

# 192
polia72, благодаря ти за отговора   bouquet
Цвета, неволно съм те дезинформирала Embarassed; щом се полага и за април. Поднасям извиненията си

# 193
  • София; Дружбето
Тоест сега през парил като подавам, защото детските  ми са до март, отново трябва да представя телк?

# 194
Тоест сега през парил като подавам, защото детските  ми са до март, отново трябва да представя телк?
Вземи си копие за всеки случай, въпреки, че в системата им е отразено, че детето е с ТЕЛК . За април месец е отразено, че ще получиш помощите обвързани с ТЕЛК, а ще подадеш декларация за детските. Ако минеш нов ТЕЛК и имаш нужните проценти, то тогава ще подадеш наново цялата документация, която е необходима, а ако не ще получаваш само детските , за които си попълнила декларация.

Общи условия

Активация на акаунт