Отговори
# 135
Какъв е размерът на детските в момента? Има ли значение първо, второ дете?

# 136
  • Sliven, Bulgaria
Какъв е размерът на детските в момента? Има ли значение първо, второ дете?

В момента за първо дете е 35 лв., а за второ-50 лв. Прага за получаване на помощта е още 350 лв на член от семейството. 

# 137
какви документи се изискват за доказване на дохода? сигурно го има някъде, ще потърся, ако е досаден въпросът ми

# 138
какви документи се изискват за доказване на дохода? сигурно го има някъде, ще потърся, ако е досаден въпросът ми
Служебна бележка с доходите, издава я работодателя. Ако сте семейна се изисква и за двамата родители.
При безработен родител се носи трудовата книжка.

# 139
И може би да се допълни, че се вземат под внимание брутните доходи на съпрузите.

# 140
благодаря ви  Hug
то случаят е по-особен, единият е самоосигуряващо се лице, а другият на граждански, но предполагам пак някакви бележки ще се издават в случая

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 12:31 от light power

# 141
Извинете за въпроса, знаете ли колко дни трае изплащането на детските надбавки в пощенските клонове, дали са повече от 3 дни?

# 142
Момичета,ще подавам декларация за детски и имам един въпрос.Там където пише "обезщетение за майчинство",коя сума се пише?Аз мисля,че е сумата след 135 дни до навършване на 2г.Ако е така сумата от 135 дни къде се пишат-в графата"обезщетение за неработоспособност"ли?

Благодаря предварително.

# 143
Здравейте, аз искам да задам следният въпрос: Мисля да подам март месец документи за получаване на детски добавки. В тази връзка детските добавки от 35 лв., които съм получавала през последните 12 месеца влизат ли в брутните ми доходи, които ще се вземат предвид за отпускане на изплащането им. Опитвам да си изчисля дали ще ми отпуснат детски добавки. Благодаря предварително за отговора.  bouquet

# 144
Здравейте, аз искам да задам следният въпрос: Мисля да подам март месец документи за получаване на детски добавки. В тази връзка детските добавки от 35 лв., които съм получавала през последните 12 месеца влизат ли в брутните ми доходи, които ще се вземат предвид за отпускане на изплащането им. Опитвам да си изчисля дали ще ми отпуснат детски добавки. Благодаря предварително за отговора.  bouquet

Не,не влизат

# 145
Благодаря за информацията Scherifka!   bouquet

# 146
Искам да попитам и още нещо. Дали има краен срок за подаване на молбата за предходните 12 месеца. В смисъл до определено число на текущия месец, следващ изтеклите 12 месеца. Например ако отида и я подам на 10 март 2015 г. за периода март-2014 - февруари 2015 г., късно ли ще е?

# 147
  • Стара Загора
silvi_7878, няма краен срок, до края на месеца трябва да подадеш документи, за да ти изплащат от следващия месец. В случая, можеш да подадеш до 31.03.2015.

# 148
silvi_7878, няма краен срок, до края на месеца трябва да подадеш документи, за да ти изплащат от следващия месец. В случая, можеш да подадеш до 31.03.2015.

Още веднъж благодаря!  bouquet

# 149
Здравейте! Дали започна изплащането на детските?

Общи условия

Активация на акаунт